Fender telecaster

rämpyttelijä

Mitä mieltä olette, että onko Fender american standard telecaster oikeasti hintansa väärti. Jos vaikka verrataan squierin telecasteriin niin onko fenderin kitara oikeasti sen 1000 euroa parempi kuin halpismalli?

10

791

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kitaristi_Am

      On se hintansa väärti, toki tästä on jotkut eri mieltäkin.
      Multa löytyy tuo Fender American Standard Telecaster niillä Custom mikeillä made in USA ja omin käsin valittuna sain sellaisen yksilön mikä on ihan helvetin hyvä, se oli jopa niin hyvä, että en ostellu sitä vieläkin kalliimpaa Deluxe mallia.

      Kyseinen ostamani Tele on jokaisella osa-alueellaan erinomainen peli, viimeistely viimosen päälle, vireenpitävyys viimosen päälle, soundit kohdillaan, hyvät puut, nauhta ym. todella hyvin tehty eli kyseessä varsinainen helmi.

      Päädytpä mihinkä tahansa niin aina testaa ja kokeile kyseiset yksilöt omin käsin ja korvin.

      Ja jos nyt puhutaan Squierin halpismallista hinta luokaltaan tontun halvemmasta niin eroa on kuin yöllä ja päivällä. Squiereistakin löytyy hyviä mutta ne on yleensä tehty silloin Japseissa eli ovat ikäluokaltaan vuosikymmenissä laskettuna. Nämä nykyiset halpis Squierit eivät ole kovinkaan kummoisia ja lähellekään tuota standardia.

      Jos nyt sitten mietitään, että joku tekee halvasta mallista yhtä hyvää kuin kalliimmasta niin menee mikit vaihtoon, talla vaihtoon, nauhouja saa viilailla/hioa jne. ja kuitenkaan ne puut eivät ole yhtä hyviä kuin selvästi paremmassa kitarassa.

      Ylipäätään ei se hinnan ero tule mistään "tyhjästä ilmasta" vaan ihan oikeista asioista. Se että onko erolla jollekin merkitystä tai ei niin menee kovin soittajakohtaisesti mielipiteiltään.

      Loppuun myös toteamus, että halvoistakin voi helmiä löytyä, mutta yleisesti ottaen laatu niissä on heikompaa ja laatuvaihtelut isompia. Toki hinta voi koostua myös krumeluureista eli turhasta silmäkarkista, kitarahan voi olla speceiltaan ihan sama mutta toinen on tonnin kalliimpi koska siinä on erikois upotukset ja nätimpi kansi.

      Olipa kitara mitä tahansa niin siihen pitää itse olla tyytyväinen ja tuntea se omaksi :D

    • Mika222222222222

      Hyvä kitara se on, mutta omaan makuun vähän turhan moderni laitos kuin myös se DeLuxe. Itse tykkään enemmän Baja telestä ja sen saa vähän halvemmallakin. Öööö..... mun mielestä niitä Squiereita ei kannata suotta aliarvioida vain hinnan ja valmistusmaan takia, kun ovat yllättävän hyviä keppejä. Mun mielestä edellinen kirjoittaja kiteytti asian olennaisimman viimeisessä lauseessa ja sen allekirjoitan myös minä.

    • TwoColorSunburst

      Etsi itsellesi joku vähän käytetty Am Std Tele. Kyllä se vaan kannattaa. Minulla on 1kpl MIJ RI-, 1 kpl MIA (-97), 1 kpl MIM ja 1kpl Am Standard (-14) joka vaan on paras kitara. Ehkä se ei jollain kriteereillä ole noista paras Telecaster ja siinä kategoriassa pärjääkin tuo Japanin 62 reissue.

    • mullaeioo

      Jokainen omaansa kehuu, yllättävän paljon todella hyviä kitaroita markkinoilla kun kaikilta löytyy se "hyvä kitara"! Eli aivan sama minkä ostaa kun se muuttuu hyväksi kun omistaa sen!

    • OlikoNashville

      Noita Fenderin malleja on moni, mikä malli esimerkiksi oli Rick Parfittin Fender?

    • isomuokku

      Skujun Classic Vibe mallisto hintaan nähden varsin ok

    • standardimeininki

      Jos noista ap:n kahdesta mallista pitäisi valita niin sitten se std. Halpiksiin joutuu yleensä vaihtamaan mikit ja virittimet. Halpikset on aina tehty huonommista osista, joten kaulan kiertymät, nauhat jne saattavat vaatia ammattilaisen käsittelyn. Näidenkään toimien jälkeen myyntiarvo ei nouse. Toisaalta jos halpiksen sointuun tykästyy ja jaksaa tarvittaessa vähän useamminkin viritellä ja tykkää säädellä kitaraa niin halvemmallahan siinä pääsee. Nämä ovat makuasioita.

    • Anonyymi

      Kuinka teillä nuo halpiskepit ei pysy vireessä? Mulla ei mitään ongelmaa, ei tartte jatkuvasti virittää, pitää vireen hyvin. Onko syynä käsittely, jos kolhii virityskoneistoa niin kyllähän säädöt muuttuu. Ei tartte kun kolhaisee pöydän kulmaan tms.

    • Anonyymi

      ...toinen syy voi olla kun virittää ja vireys menee yli ja sitten löysää vireyden kohdalleen ja jättää siihen, se pitää kääntää reilusti takasin päin ja lähteä sieltä taas kirraamaan ja mieluusti vielä sormin venyttää kieltä ja tarkistaa vireys.

    • Anonyymi

      Noh - kyllähän se varmaan on.

      t:antilaite

      Jos tässä jaksaisi soitella vielä joskus, sähkökitaraa, niin menee harkintaan hankkia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1826
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1396
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1362
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe