No näinkin typerä kysymys. Pitääkö munaa paistaessa olla liesi ykkösellä vai tuleeko parempi kun laittaa suoraan tosi kuumalle pannulle? Itse suosin kuumaa.
Kananmunan paistaminen
20
6511
Vastaukset
- uppomuna
uppomuna:
4 pientä kananmunaa
liemi;
1 l vettä
suolaa ja pippuria
2-3 laakerinlehteä
tuoretta timjamia pari oksaa
0,5 dl etikkaa
Kiehauta liemi ja jätä poreilevaksi , liikuta reikakauhalla vesi kerteelle ja laske munat (kulhosta) varovasti veteen . Kun hyytyneet nosta reikkauhalla vadille. - unohdavälipala
näppituntuma kirjoitti:
Molemmissa kirjoituksissa oli pari pientä virhettä - ensinnäkin kun kananmunaa paistetaan niin se tarkoittaa juuri sitä eli paistamista - ei hauduttamista kuten Välipala haluaisi ja ensimmäisessä ohjeessa halutaan keltuaisen olevan juokseva ja silti ohjeessa puhutaan munan kääntämisestä, jolloin keltuainen viimeistään rikkoontuu ja kypsyy valumattomaksi.
Nykyään tuntuu, että paistamista pelätään vaikka letut ja kananmunat ovat parhaimmillaan juuri pitsimäiseksi paistuneilla reunoilla - siinä se maku on. Kaiken pitäisi olla kuin ranskalaisten crepsien - hailakan värisiä valjuja mauttomia löysiä taikinalevyjä.
Kyllä finski tapa paistaa riittävästi väriä pintaan ja reunat rapeiksi on huomattavasti maukkaampaa. - Anonyymi
uppomuna kirjoitti:
uppomuna:
4 pientä kananmunaa
liemi;
1 l vettä
suolaa ja pippuria
2-3 laakerinlehteä
tuoretta timjamia pari oksaa
0,5 dl etikkaa
Kiehauta liemi ja jätä poreilevaksi , liikuta reikakauhalla vesi kerteelle ja laske munat (kulhosta) varovasti veteen . Kun hyytyneet nosta reikkauhalla vadille.Pitänee vissiin sitten käydä hakemassa laakeriliuskoja, käykö kiertokangen laakeriliuskat, vai pitääkö olla kampiakselin laakeriliuskat? Pitääkö olla välttämättä uudet vai kävisikö esim. 300 tuhatta ajetut joita saisi halvemmalla? Entä öljyn viskositeetti?
- LissuTiina
Minulle ei selvinnyt paistinpannun ohjekirjasta että mitenpäin se paistinpannu laitetaan levylly kun kanamuna paistetaan, pohja ylös vai alaspäin?
- näinluulisin
Sillä ei liene merkitystä, kunhan muna pysyy pesässä.
- pyörre
Ulkotiloissa kuopivien vapaiden kanojen munat ovat parhaita. Munarenkaan suoramyynnin jakelu tullaan aloittamaan myöhemmin ilmoitetuilla reiteillä ja jakelupaikoilla.
Uppomukan mikrossa :laita kulhoon vettä, liu'uta siihen muna . Mikro surisemaan 1-2 min ja ah http://www.iltalehti.fi/pippuri/2015072420080284_ah.shtml
- pannaaskohta
Kuuma pannu ensin ja kananmunan laitettuasi pannulle lämmöt alemmaksi ellei jopa kokonaan pois pannusta riippuen - toisissa pannuissa lämpö säilyy pitkään kuten valurautaisissa ja riittää kypsentämään kananmunan hyvin.
- pidänmunanikylmässä
Kokeilin kylmä pannu metodia ja täytyy myöntää että kyllä siitä munasta parempi tuli kuin kuumalla pannulla.
Pitsireunaisen munan pitsireunus on sitkeää ja pahanmakuista.
Keltuainen toki kuuluu kummallakin metodilla olla juokseva.- etsilleenjatolleen
Pitsireuna ei vain voi olla "pahanmakuista" tai sitten olet paistanut munan aivan väärin.
Juokseva keltuainen on myytti, jota ömerikkäläiset elokuvat levittää - itseasiassa juokseva keltuainen on salmonella-riski - varsinkin ulkomailla, sillä salmonella tuhoutuu noin 74 asteessa ja keltuaisten lämpö on hyvä kuin 60 astetta.
Yksi huomio kaikkien tseffien korostamista katukeittiöistä ja niiden "autenttisesta" mausta on, että missä nämä paikalliset kokit käyvät tarpeillaan vai onko siihen edes mahdollisuutta ja mikä on käsien hygienian taso tarpeiden jälkeen - siis syömmekö paskaa ruoassa ja tätä kutsutaan "autenttiseksi" mauksi Välipalan mukaan.
Jotenkin ihmisiltä on unohtunut hygienian tason lasku euro-alueelta poistuttuessa ja tuovat sitä takaisin tänne pohjolaan thai-keitiötä maisteltuaan.
No toki finski ei paljon varoitteluista välitä joten kaikkea tuliaista voi odottaa - niin hyönteisiä, tauteja (trooppisiakin) kuin myös seksuaalitauteja.
Itse jo ripuloin siirtyessäni epsoon vedestä itäisempään Helsinkin veteen - näin se itäinen vaikutus vain tekee huonoja.
- Gunilla
Sen tiedän että kaloista paistetaan ensin nahkapuoli mutta en sitä miten se kanamuna paistetaan, paistetaanko siitä ensin ylä vai alapuoli?
- makunsakullakin
Kananmuna paistetaan niinkuin se pannulle vääntyy eli ei ole ylä- tai alapuolta - toiset haluaa keltuaisen juoksevana ja toiset taas keltuaisen kiinteänä kääntäen munan - no makunsa kullakin ja paha on sanoa mikä sitten on se "oikea" tapa.
- sheimonjuu
Ei ole typeriä kysymyksiä vaan vain typeriä vastauksia eli älä häpeä kymysystäsi.
- kaikkeenkanssa
Minä häpeän jo vastaustani ennenkuin tiedän vastausta.
Paista se muna eri tavoin ja löydät sen parhaimman tavan valmiistaa se -- se on niin simppelii. - Anonyymi
kaikkeenkanssa kirjoitti:
Minä häpeän jo vastaustani ennenkuin tiedän vastausta.
Paista se muna eri tavoin ja löydät sen parhaimman tavan valmiistaa se -- se on niin simppelii.Juuri näin - kokeilemalla löytää sen itselleen parhaimman ja maukkaimman tavan eikä tarvitse muilta kysyä hyväksyntää.
Kuten aina - ei ole vain yhtä oikeaa tapaa tehdä mitään ruokaa vaan aina makunsa mukaan eikä väärin voi tehdä. Mikä maistuu minulle ei välttämättä maistu sinulle, mutta aina voi myös kokeilla muitakin tapoja tehdä ruokaa ja valita itselleen se paras ja maittavin niistä.
Ja joskus sitä vain epäonnistuu (kuten huipputseffitkin aina välillä), mutta sitten vain tekee seuraavalla toisin ja toivottavasti onnistuu paremmin.
- munalle_töitä
Paista muna nelosella tai vitosella vain toiselta puolelta, että keltuainen jää osittain juoksevaksi. Silloin pysyy suurin osa vitamiineista tallella. Tämä tapa väitteen mukaan alentaa sv-tauteja, ylläpitää näkökykyä, auttaa aivosolujen rakentumisessa jne. Kananmuna sisältää koliinia, joka on tärkeä ravinto meille. Miehet yli 500 mg/pvä ja naiset yli 400 mg/pvä. 1 kananmuna sisältää n. 100 g.
- munalle_töitä
100 mg*
- Anonyymi
Kes-kusta olisi terveellisintä jättää pois jos kolesteroli on muutenkin korkealla tai reilusti ylipainoa, kuten joillakin kes-kustalaisilla. Lapsena söin aina vain valkuaiset, vaihdoin toisten kanssa jotka tykkäsi kes-kustasta. En hirveästi tykkää vieläkään, mutta kun voissa ruskeaksi paistaa niin menee kes-kustakn.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 663205
Sinä saat minut kuohuksiin
Pitäisiköhän meidän naida? Mielestäni pitäisi . Tämä värinä ja jännite meidän välillä alkaa olla sietämätöntä. Haluai272253Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan
Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä681839Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa
Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t261698Tiedän, että emme yritä mitään
Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian161401- 281361
Näin pitkästä aikaa unta sinusta
Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni61256Mitä, kuka, hä .....
Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja281240Taisit sä sit kuiteski
Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik101177Noh joko sä nainen oot lopettanut sen
miehen kaipailun jota sulla EI ole lupa kaivata. Ja teistä ei koskaan tule mitään. ÄLÄ KOSKAAN SYÖ KUORMASTA JNE! Tutu631157