Rullaluistelulajeja Tokion olympialaisiin 2020

Roller_sports

Rullaluistelu pääsi 8 lajin lyhytlistalle olympialaisiin, jotka pidetään Tokiossa 5 vuoden kuluttua. Nähtäväksi jää, mitkä rullaluistelulajit otetaan mukaan.

6

85

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tokio2020

   Onhan se ollut ehdolla aiemminkin. Taas todetaan, ettei sovi televisioon, medianäkyvyys vähäistä. Laji on huonosti tunnettu ja epämääräinen, paljon eri lajeja, viimeisimpänä tuo naisten kummallinen derby.
   Lajin etsikkoaika meni jo. Osanottajamäärät ovat laskussa mm Usassa, maratoneissa.
   Baseball, keilailu ja seinäkiipeily sopivat televisioon.

   • Roller_sports

    Totta osittain, mitä sanot. Näitä olympialaisten sääntöjä valita uusia lajeja ja poistaa vanhoja on muutettu. Olympialaisten isäntäkaupunki/järjestäjällä on nyt oikeus ottaa sopivaksi katsomiaan lajeja mukaan ísäntämaan omista lähtökohdista esim. suosiota ja sponsoreita silmälläpitäen.

    Isäntäkaupungilla lienee valinnoissa vahvin sana. Baseball/softball pudotettiin Pekingin jälkeen, mutta nyt Tokyo haluaa sen uudestaan mukaan koska se on erittäin suosittu laji Japanissa. Se lienee ykkösvalinta, mutta tuskin ainoa. Koska isäntä ratkaisee kai suurelta osalta lajit, lajien näyttävyys suomalaisesta näkökulmasta ei paljon paina.

    FIRS on rullaluistelulajien (roller sports) kansainvälinen liitto ja se esittelee vielä lajit, joita halutaan mukaan liiton lajeista (aggressive, alppiluistelu, taitoluistelu, freestyle, rullakiekko, rink hockey eli kaukalokiekko, roller derby, skeittaus, pikarullaluistelu). Mitä japanilaiset ajattelevat näistä lajeista, joita esitetään mukaan, on kai kysymysmerkki. Pikarullaluistelu ei olekaan nyt se kriteeri, vaikka suomalaiset rullaluistelijat niin kuvittelevat. Skeittaus lienee maailmalla tosi suosittua.

    Muualla maailmassa ajatellaan näistä roller sports-lajeista eri tavalla. Aasia tuli mukaan esim. rullaluisteluun myöhemmin kuin Pohjois-Amerikka. Erikoista tähän liittyen on se, että Suomessa ei ole erillistä roller sports-liittoa. Tietääkseni.


   • Roller__sports

    Eilen osuin näihin videoihin, joista osa Intiasta. Aika tuoreen ja innostuneen näköistä toimintaa verrattuna Suomen hieman tunkkaiseen rullaluisteluilmapiiriin.
    http://www.facebook.com/joeymantia/videos?fref=photo

    Maailmassa tapahtuu kaikenlaista kehitystä rullaluisteluun liittyen. Intiassa on myös tehty tiettävästi maaillman ensimmäinen rullaluisteluaiheinen elokuva.
    https://www.youtube.com/watch?v=3HA2_e7qp8E

    FIRS on tehnyt myös positiivista työtä roller sports-lajien brändaykseen. Esim. "aggressiivinen rullaluistelu" liitetään mukaan tiukemmin. Siellä nähdään nämä lajit urbaaneina kaupunkilajeina, jotka ovat syntyneet kaduilla ja joilla on nykyään iso suosio nuorison keskuudessa. Toivottavasti tästä syntyy positiivista myös rullaluisteluun nähden ja laji nähdään Tokiossa 2020.


   • Roller_sports

  • Ennustus_2020

   Ennustan, että rullapikaluistelu menee Tokioon skeittauksen/rullalautailun siivellä. Rullailulajit ovat aika suosittuja Aasiassa. Skeittaus liitetään lopulliseen hakemukseen mukaan , jotta muita rullailulajeja pääsee mukaan. Tietääkseni skeittaus ei olisi myöskään päässyt yksin. Lisäksi skeittaajilla ei tainnut olla virallista olympiakelpoista kansainvälista liittoa. Tokio näemmä on sanonut ottavansa ne lajit, jotka eivät vaadi kalliita rakennelmia ja jotka vetoavat nuorisoon.

  • roller_sports

   28.9. Tokyo-miehet istuvat viisaine päineen pitkän pöydän ääreen äärimmaisen viisaine päineen päättämään lopulliset lajit kotikaupunkinsa 2020-olympialaisiin. Lajit valitaan lyhytlistasta, johon mukaan saatiin jälleen rullaluistelulajit eli Lontooksi roller sports.

   Kriteereinä pidetään lajien suosiota Japanissa, lajien suosiota nuorison piirissä maailmalla sekä rakennettavien urheilufasiliteettien edullisuutta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Oho! Iina Kuustonen ja Mikko Leppilampi "häähumussa", Mikko-isä kuittaa viiltävästi: "Totaalinen..."

   Iina Kuustonen on heittänyt hulvattoman idean Instagramissa. Tällä porukalla on kyllä sarkasmi hallussa! https://www.suomi24.fi/viihde/oho-iina-kuusto
   Kotimaiset julkkisjuorut
   11
   6968
  2. Hämeenlinnassa ammuttu poliisia!

   Alkaa olla Chigagon meininki! Kukas se on paukutellu?
   Hämeenlinna
   79
   3975
  3. Sohvaperunat starttaa! Tiesitkö tämän uusista perunoista? Kaksi ystäväpariskuntaa tulee pohjoisesta!

   Sohvaperunoiden uudet jaksot starttaavat ja tässä ovat uudet (ja vanhat) perunat! Löytyykö suosikkeja tai keitä olisit halunnut mukaan? https://www.su
   Sohvaperunat
   41
   3017
  4. Sofiaa hemmoteltu

   Upea kukkakimppu. Kyllä Therman osaa hemmotella rakastaan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   204
   1987
  5. Poliisioperaatio kansanedustajan kotona

   Riikka Slunga-Poutsalon poika säilytti kovia huumeita ja myyntivälineitä äitinsä asunnossa. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a23dec18-05ef-4ab2-b
   Maailman menoa
   306
   1801
  6. Mistä tietää että mies on kiinnostunut?

   Kertokaas mistä voi huomata miehen kiinnostuksen tai oikeastaan ihastumisen? 🥰 Millä tavoin eroaa jos olet vaikka ujompi mies? Miten käyttäydyt kahde
   Ihastuminen
   158
   1487
  7. Minä tiedän

   Tiedän että kirjoitit tänne illalla ja että sinä tiedät minun vastanneen sinulle. Silti se ei muuta sitä että sinun on astuttava se askel minun suunt
   Ikävä
   82
   1268
  8. Olen vähän kahden vaiheilla

   Odottaisinko vielä jos meistä tulee jotain. Vai tekisinkö toisenlaisen ratkaisun ja keskittyisin hetkeksi siihen. Ei sekään meitä täysin poissulkisi.
   Ikävä
   85
   1144
  9. Upeaa Sofia jaStefan

   Uusi Upea Esoanjan villa .ehkäpä jo jouluksi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   76
   1135
  Aihe