Grillaaminen on ylivoimaisesti tehokkain tapa pilata lähtökohdaltaan hyvät raaka-aineet. Poislukien se, että ruoka on kypsää jo grilliin pantaessa.
Hyi helvetti !
28
247
Vastaukset
- kasslerit_pilalla
Minulle riitti lihan grillaaminen tämän päivän kokemusten jälkeen. Siirryn takaisin paistinpannun käyttäjäksi. Makkaroita korkeintaan kärtsään pallogrillissä.
- diudiudiu
Jos ei osaa, niin ...........
- eiseniinsimppeliioo
diudiudiu kirjoitti:
Jos ei osaa, niin ...........
No osaamisesta se tuskin on kyse vaan pallogrilli ei vaan riitä kuin makkaroiden kuumentamiseen, kaasugrillillä ei saa kuin kauniin värin aineksen pintaan sähkögrillistä puhumattakaan.
Noin yleisesti niin hiiligrilli on se ainoa oikea, jos makua arvostaa - kaasu taas toimii helppouden takia ja saahan siihen myös savustus-lisäosan, jos aitoa puuhiili-aromia tavoittele. - LihanValinta
Kasler vaatii pidemmän kypsyttelyajan, ei ole oikein sopiva valinta grillaukseen...
- Lihakoulu
No kasleri ja kylki nimenomaan ovat oikeita;)
Pallogrillillä haudutin kokonaista possun kasleria eli niskaa 8h n 100 asteessa... Aluksi hieman kuumemmalla, lopuksi vielä 2 tuntia vetäytymässä;)
Lihasta tulee ylikpsää, erittäin mureaa ja aivan upea maku... Pallogrilliaromi;) - Paauuniinsyöpihalla
Pallogrilli ei ole tarkoitettu pihvin vaan makkaran grillaamiseen. Korkeintaan ohuet ulko tai sisäfileet saat onnistumaan.
- Erämiehenneuvot
eiseniinsimppeliioo kirjoitti:
No osaamisesta se tuskin on kyse vaan pallogrilli ei vaan riitä kuin makkaroiden kuumentamiseen, kaasugrillillä ei saa kuin kauniin värin aineksen pintaan sähkögrillistä puhumattakaan.
Noin yleisesti niin hiiligrilli on se ainoa oikea, jos makua arvostaa - kaasu taas toimii helppouden takia ja saahan siihen myös savustus-lisäosan, jos aitoa puuhiili-aromia tavoittele.Irtotiilistä tuulensuoja puuklapeista hiilokset, hiilokset tasaseksi ja ritilä hiillosten päälle lähelle.
Jos tiiliä ei löydy retkilapiolla kuoppa johon puuklapeista hiilokset ja ritilänkin voi korvata lävistämällä liha tikuilla, mieluummin tuoreilla niin ei pääse palamaan katki. - Lihakoulu
Paauuniinsyöpihalla kirjoitti:
Pallogrilli ei ole tarkoitettu pihvin vaan makkaran grillaamiseen. Korkeintaan ohuet ulko tai sisäfileet saat onnistumaan.
Nyt aloittelen kokonaisen broilerin epäsuoraa grillausta pallogrillissä.... Poltetaan briketit ja säädetään ilmaluukuilla sisälle n.150 astetta lämpöä..... Broileri kannen alle ja ...pikkuhiljaa lämpö laskenee tuonne sadan paikkeille... Linnun ollessa 72 asteinen laitan luukut kiinni... Hiillos hiipuu ja lämpötila laskee pikkuhiljaa, jonka aikana annan broilerin vetäytyä;)
Lisukkeeksi teen tuoreesta kukkakaalista, porkkanasta, kesäkurpitsasta ja sipulista lisukkeen jonka maustan chilillä, inkiväärillä, valkosipulilla, paahdetuilla seasam siemenillä, korianterilla ja limenkuorella/mehulla:)
Lisuke tehdään wokissa... Broileri pallogrillissä;) - Vanhajäärä
Lihakoulu kirjoitti:
Nyt aloittelen kokonaisen broilerin epäsuoraa grillausta pallogrillissä.... Poltetaan briketit ja säädetään ilmaluukuilla sisälle n.150 astetta lämpöä..... Broileri kannen alle ja ...pikkuhiljaa lämpö laskenee tuonne sadan paikkeille... Linnun ollessa 72 asteinen laitan luukut kiinni... Hiillos hiipuu ja lämpötila laskee pikkuhiljaa, jonka aikana annan broilerin vetäytyä;)
Lisukkeeksi teen tuoreesta kukkakaalista, porkkanasta, kesäkurpitsasta ja sipulista lisukkeen jonka maustan chilillä, inkiväärillä, valkosipulilla, paahdetuilla seasam siemenillä, korianterilla ja limenkuorella/mehulla:)
Lisuke tehdään wokissa... Broileri pallogrillissä;)Grillaamisen alkuperäinen idea ei ole hidas kypsytys vaan pikainen kuuma kypsytys josta rapea pinta ja mehukas sisus. Tuon tyyppistä hidasta koko linnun kypsytystä on entis aikoina harrastettu silleen että on vartaalla kypsytetty ja käännelty useampaa kerralla että on tasaseen kypsynyt ympäriinsä. Tuossa touhussas katoaa juuri tuo grillaamisen alkukantainen idea eli melkein sama kun kanataisit uunin pihalle ja kypsentäisit siinä.
- Lihakoulu
Vanhajäärä kirjoitti:
Grillaamisen alkuperäinen idea ei ole hidas kypsytys vaan pikainen kuuma kypsytys josta rapea pinta ja mehukas sisus. Tuon tyyppistä hidasta koko linnun kypsytystä on entis aikoina harrastettu silleen että on vartaalla kypsytetty ja käännelty useampaa kerralla että on tasaseen kypsynyt ympäriinsä. Tuossa touhussas katoaa juuri tuo grillaamisen alkukantainen idea eli melkein sama kun kanataisit uunin pihalle ja kypsentäisit siinä.
Epäsuorassa grillauksessa toteutuu nimenomaan uuninominaisuudet, olet siinä ihan oikeassa. Pallogrillissä tulee loistava aromi, ei tarvitse smoky pullosta laittaa makua lisää... Itseasiassa maku korostuu broilerissa ja lihoissa vielä kun huomenna jämistä tekee pyttipannun tai salaatin;)
Toisaaltaan tämä on loistavaa kesäpuuhastelua... Mikäli sellaisesta pitää. Kesän vietän mökilläni ja valmistan kaikki lihat pallogrillissä....
Mikäli grillaan jotain hieman pikaisempaa vaikka wingsejä, ribsejä tai vaikka niitä kaslerpihvejä niin grillaan pinnat hiilloksen päällä josta tulee mainitsemasi grillipinta ja maku ....loppukypsennyksen hoidan epäsuoralla, eli nostan lihat keskelle että eivät ole hiilien päällä enää;)
Nämähän on makuasioita... Ei ole yhtä oikeaa tapaa,mutta jumalattomasti vääriä tapoja kyllä löytyy;)
Arvata saattaakin... Olen vannoutunut pallogrillaaja;) - Kokeillaanpa
Lihakoulu kirjoitti:
Epäsuorassa grillauksessa toteutuu nimenomaan uuninominaisuudet, olet siinä ihan oikeassa. Pallogrillissä tulee loistava aromi, ei tarvitse smoky pullosta laittaa makua lisää... Itseasiassa maku korostuu broilerissa ja lihoissa vielä kun huomenna jämistä tekee pyttipannun tai salaatin;)
Toisaaltaan tämä on loistavaa kesäpuuhastelua... Mikäli sellaisesta pitää. Kesän vietän mökilläni ja valmistan kaikki lihat pallogrillissä....
Mikäli grillaan jotain hieman pikaisempaa vaikka wingsejä, ribsejä tai vaikka niitä kaslerpihvejä niin grillaan pinnat hiilloksen päällä josta tulee mainitsemasi grillipinta ja maku ....loppukypsennyksen hoidan epäsuoralla, eli nostan lihat keskelle että eivät ole hiilien päällä enää;)
Nämähän on makuasioita... Ei ole yhtä oikeaa tapaa,mutta jumalattomasti vääriä tapoja kyllä löytyy;)
Arvata saattaakin... Olen vannoutunut pallogrillaaja;)Hyvä idea rapeuttaa tuo pinta pikaisesti soraan hiilloksessa.
- paras_on
eiseniinsimppeliioo kirjoitti:
No osaamisesta se tuskin on kyse vaan pallogrilli ei vaan riitä kuin makkaroiden kuumentamiseen, kaasugrillillä ei saa kuin kauniin värin aineksen pintaan sähkögrillistä puhumattakaan.
Noin yleisesti niin hiiligrilli on se ainoa oikea, jos makua arvostaa - kaasu taas toimii helppouden takia ja saahan siihen myös savustus-lisäosan, jos aitoa puuhiili-aromia tavoittele.Puu grilli on ainoa oikea, eikä mikään hiiligrilli.
- OlemmeAvuttomia
No niin olen samaa mieltä, saarioisten roiskeläpän ja maksalaatikon grillaus on tietenkin aika hölmöä hommaa, samaa paskaa se on grillin kautta kierrätettynäkin.
Meidän uusavuttomien ei todellakaan kannata koskea grilliin, vedetään se mäyräkoirallinen bulkkia ja syödään hkblö kylmänä ! ahh.. siinä se on kesän kohokohta. - Herkkuhauva
Koiran liha on kokeilemisen arvoinen juttu.
Ja nimenomaan grillissä.- K.Ova_ja_L.Uu
Mistä sitä koiraan lihaa saa suomessa? ei viitsi naaurin mäyräkoiraa grillata?
- Filettärilliin
Kokkausohjeita
https://www.youtube.com/watch?v=FdiGh73oNbg
https://www.youtube.com/watch?v=PEv6nSWNJ5c
Ja mistä, no onhan niitä hoitoloita, mutta voivat jossain vaiheessa alkaa epäilemään mihin ne päätyy?
- BLOODisLIFE
Samalla kun on saunassa voi makkaraa laittaa folion sisään ja kiuaskivien päälle
- Huutonaurut
Avausviesti oli harvinaisen hellyttävä tunnustus omasta kyvyttömyydestään ruuan valmistajana.
- pizzamaister
Pallogrillillä saa valmistettua muuten hyvät pizzatkin, koska lämpötila saadaan tavallista sähköuunia korkeammaksi. Vaatii toki lisävarusteeksi pizzakiven, mutta toimii tosi hyvin ja pohjan saa rapsakaksi.
- kokeiltuon
Joo tulee siitä rapeampi
- VäärinRiiputettu
Lidlin asiakkaiden pitääkin grillaamisen sijaan ryöpätä lihansa, se ei sovellu grillaamiseen ollenkaan.
- opiskele
Siittä vähän opastusta:
http://www.adlibris.com/fi/kirja/kaikki-grillauksesta-9789510303436
kallis tosin on opus, lie 2x kalliimpi kuin aloittajan pallorilli, englanniksikin sais mutta jotenkin oletan että aloittaja ei osaa englantia. Mutta jos opit sisäistää niin ei ole hyi helvettiä. - smokegetsinmyeyes
Itse grillasin taas sen ainoan kerran kesässä eli poltin ylijääneet risut, hiiliä päälle ja kun valkohehkuisia niin makkarat, jauheliha-pihvit ja kasvis-vartaat ritilälle.
Ruokaa saadakseen aikaa meni noin puolitoista tuntia, vaatteet savunhajuisia ja hiillos lagasi loppuvaiheissa - silti ruoan sai kuumaksi ja kypsäksi.
En kyllä näe mitään etua grillaamisessa - keittiön pannulla saa parempaa ruokaa vähemmällä vaivalla ja ilman savun hajua.- taitava_grillari
Ei se vaiva, vaan savun maku ja aromit. Sekä oletko grillannut koskaan esim. kuhaa oikealla nuotion hiilloksella? Tulee 100 x parempaa kuin pannulla.
- simppelisaimon
taitava_grillari kirjoitti:
Ei se vaiva, vaan savun maku ja aromit. Sekä oletko grillannut koskaan esim. kuhaa oikealla nuotion hiilloksella? Tulee 100 x parempaa kuin pannulla.
Mutta kun ne aromit ovat lähinnä omissa vaatteissa ja iholla eikä niinkään ruoassa - ei todellakaan maksa vaivaa sytyttää pallogrilli vaan keittiössä sähköliedellä saa ruoasta parempaa helpommin.
- kokeileppa
simppelisaimon kirjoitti:
Mutta kun ne aromit ovat lähinnä omissa vaatteissa ja iholla eikä niinkään ruoassa - ei todellakaan maksa vaivaa sytyttää pallogrilli vaan keittiössä sähköliedellä saa ruoasta parempaa helpommin.
Kuha laitetaan vatsapuoli alaspäin grillille ja ainoa mitä tarvitsee huoltaa on se, että grillatessa / grillissä on oikea lämpötila.
- VaiRisuja
Risujen polton kohdalla se menikin jo pieleen.
Hiiliä on oltava riittävästi, jotta hiillos riittää. Siinä mielessä esim. kaasugrilli on paljon helpompi, kun ei ole tuon hiilloksen voiman ja keston arvailun varassa.
Jauhelihaa en grillaisi kuin parilalla, siihenkin se voi kärähtää kiinni. - asian_nähnyt
VaiRisuja kirjoitti:
Risujen polton kohdalla se menikin jo pieleen.
Hiiliä on oltava riittävästi, jotta hiillos riittää. Siinä mielessä esim. kaasugrilli on paljon helpompi, kun ei ole tuon hiilloksen voiman ja keston arvailun varassa.
Jauhelihaa en grillaisi kuin parilalla, siihenkin se voi kärähtää kiinni.Kaasugrillien heikkous on se, että monestikaan tehot eivät riitä esimerkiksi kalalle.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1102850Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222334Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631071947- 1141630
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701345Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2861176- 801034
- 711024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi244991