Pikariisiä kahvinkeittimellä?

Huoneessa_28_astetta

Näin kesähelteillä ei yhden hengen taloudessa haluaisi käyttää hellaa turhaan, niin tuli mieleen idea hauduttaa 3:n minuutin pikariisiä kahvinkeittimen suodatinsuppilossa.

Täysi keittimellinen on ilmeisesti noin litra vettä ja lämpötila on vedellä kai yli 90 astetta, eli ei kiehuvaa kuten tavallisesti riisiä keittäessä. Mutta kypsyykö riisi matalammassa lämpötilassa?

12

1341

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • raisögen

      Kyllä mä vain ihan suosiolla ottaisin sen kattilan esiin ja valmistaisin riisin kuten se pitää tehdä eli 1:2 (riisin ja veden suhde) ja vesi kiehumaan, vähän suolaa, riisit sekaan, 10 minuuttia keittäen ja 5 minuuttia hauduttaen jälkilämmöillä virtaska pois päältä.

      Ja näin saat täydellisen riisin ruokaan kuin ruokaan.

      Aina löytyy näitä propellipipoja, jotka haluavat muka "helpottaa" elämäänsä käyttämällä "kekseliäästi" eri värkkejä kuten leivänpaahdinta, kahvinkeitintä, mikroa jne...ruokansa laittoon vaikka helpoin tapa on se perinteisin eli pannut ja kattilat käyttöön.

      Riisiä ei sitten kannata kauaa jääkaapissa säilyttää ellei halua mahavaivoja - http://www.iltalehti.fi/terveys/2015020319138696_tr.shtml.

      • not.not

        Mä en kyllä keittäis 3 minuutin riisiä 10 minuuttia, ellei sitten halua riisi mössöä syödä.


      • Huoneessa_28_astetta

        Kiitos raisögen kommentistasi. Pohdin tätä ideaani sen vuoksi, koska asuntoni menee näin helteillä liian kuumaksi. Kylminä vuodenaikoina keittelen riisit ja ohrat tottakai tavallisesti, mutta nyt ei halua kyllä yhtään ylimääräistä lämpöä ja vesihöyryä. Liesi hohtaa vielä puolen tunnin päästäkin lämpöä, kun sitä on käytetty.

        Riisinkeitin olisi varmasti paras ratkaisu, mutta en pieneen asuntooni halua harvoin käytettäviä turhakkeita ja tavallinen riisi vaatii muutenkin paljon lämpöenergiaa. Pikariisi olisi vaan oikeasti hyvä lisuke, jos sen pystyisi tekemään minimaalisesti jotain olemassa olevaa laitetta hyödyntäen.

        Kysymys on tosiaan vaan siitä, että pitääkö riisiä keittää, vai kypsyykö se viileämmässäkin vedessä?


      • noudataohjeita
        Huoneessa_28_astetta kirjoitti:

        Kiitos raisögen kommentistasi. Pohdin tätä ideaani sen vuoksi, koska asuntoni menee näin helteillä liian kuumaksi. Kylminä vuodenaikoina keittelen riisit ja ohrat tottakai tavallisesti, mutta nyt ei halua kyllä yhtään ylimääräistä lämpöä ja vesihöyryä. Liesi hohtaa vielä puolen tunnin päästäkin lämpöä, kun sitä on käytetty.

        Riisinkeitin olisi varmasti paras ratkaisu, mutta en pieneen asuntooni halua harvoin käytettäviä turhakkeita ja tavallinen riisi vaatii muutenkin paljon lämpöenergiaa. Pikariisi olisi vaan oikeasti hyvä lisuke, jos sen pystyisi tekemään minimaalisesti jotain olemassa olevaa laitetta hyödyntäen.

        Kysymys on tosiaan vaan siitä, että pitääkö riisiä keittää, vai kypsyykö se viileämmässäkin vedessä?

        Riisi kypsyy kuten paketissa on mainittu kypsymiseen eikä mitenkään kikkaskonstein kahvinkeitimellä, leivänpaahdinnella tms. siis ihan kattilassa ja ohjeiden mukaan eli 1:2 keittäen 10 minsaa ja antaen hautua 5 minsaa tuloksena täydellinen riisi ruokaan kuin ruokaan. Kokojyvä-basmatia taas saa keittää reilut puolisen tuntia ja hauduttaa vartin verran ennenkuin se on syötävää.


      • vittukunoonvähänkyrpä
        not.not kirjoitti:

        Mä en kyllä keittäis 3 minuutin riisiä 10 minuuttia, ellei sitten halua riisi mössöä syödä.

        Itse en edes ajattelisi 3 minuutin pikariisiä ravinnokseni - sehän on jo tehty valmiiksi ja yhtiön kautta muutettu.

        Riisini on aina itse keitetty ja parhaasta laadusta vaikkakin Risellan Himalaja Basmatia ei nykyään enää löydy hyllyistä - paras riisi niin maun kuin keittämisen suhteen (vähiten kuohuntaa).

        Mutta kuten aina - parhaimmat tuotteet vain poistetaan myynnistä ja bulkki-tavara korvaa tilan kuten unclebens-tuotteet.


      • mössön.tekijä
        noudataohjeita kirjoitti:

        Riisi kypsyy kuten paketissa on mainittu kypsymiseen eikä mitenkään kikkaskonstein kahvinkeitimellä, leivänpaahdinnella tms. siis ihan kattilassa ja ohjeiden mukaan eli 1:2 keittäen 10 minsaa ja antaen hautua 5 minsaa tuloksena täydellinen riisi ruokaan kuin ruokaan. Kokojyvä-basmatia taas saa keittää reilut puolisen tuntia ja hauduttaa vartin verran ennenkuin se on syötävää.

        Kolmen minuutin riisiä ei edelleenkään kannata keittää 10 minuttia ja haudutella päälle.

        ÄLKÄÄ SIIS USKOKO tätä tyyppiä. Tulee mössöä aloittelijat näillä ohjeilla.


      • laatu.tietoinen
        vittukunoonvähänkyrpä kirjoitti:

        Itse en edes ajattelisi 3 minuutin pikariisiä ravinnokseni - sehän on jo tehty valmiiksi ja yhtiön kautta muutettu.

        Riisini on aina itse keitetty ja parhaasta laadusta vaikkakin Risellan Himalaja Basmatia ei nykyään enää löydy hyllyistä - paras riisi niin maun kuin keittämisen suhteen (vähiten kuohuntaa).

        Mutta kuten aina - parhaimmat tuotteet vain poistetaan myynnistä ja bulkki-tavara korvaa tilan kuten unclebens-tuotteet.

        Itse syön reformin luomuriisiä. Keittoaika 35-40 minuuttia. Basmatia ja jasmin riisiä jos teen aasialaista yms. 3-10 minuutin riisit jätän kauppaan.


    • pompcake

      Kokeile ennemmin mikrossa kuin kahvinkeittimessä niin voi jopa tulla ihan syömäkelpoista lisuketta!

      • Huoneessa_28_astetta

        Meillä ei ole mikroaaltouunia. Vedenkeitin on kyllä teeveden keittoon ja sillä saa kiehuvaa vettä, mutta sinne ei oikein riisiä voi laittaa ja menisi muutenkin idea helposta riisistä, jos laitetta joutuu putsailemaan käytön jälkeen tarpeettoman pitkään.


      • onnistuu.kyllä
        Huoneessa_28_astetta kirjoitti:

        Meillä ei ole mikroaaltouunia. Vedenkeitin on kyllä teeveden keittoon ja sillä saa kiehuvaa vettä, mutta sinne ei oikein riisiä voi laittaa ja menisi muutenkin idea helposta riisistä, jos laitetta joutuu putsailemaan käytön jälkeen tarpeettoman pitkään.

        3 minuutin riisi kyllä kypsyy keitetyssä vedessäkin. Pojat on töissä tehneet kun on lyhyet tauot. Joku termos voisi olla paikallaan joka pitää lämpöä yms..


      • Huoneessa_28_astetta
        onnistuu.kyllä kirjoitti:

        3 minuutin riisi kyllä kypsyy keitetyssä vedessäkin. Pojat on töissä tehneet kun on lyhyet tauot. Joku termos voisi olla paikallaan joka pitää lämpöä yms..

        Kiitos!! Tämä oli hyvä vinkki, koska termospullo löytyy! Ei kyllä olisi tullut muuten mieleen. Hyvinhän riisin siellä termoksessa pitäisi hautua. Varmaan jopa tavallinen riisi saattaisi toimia?


      • t.e.kijä
        Huoneessa_28_astetta kirjoitti:

        Kiitos!! Tämä oli hyvä vinkki, koska termospullo löytyy! Ei kyllä olisi tullut muuten mieleen. Hyvinhän riisin siellä termoksessa pitäisi hautua. Varmaan jopa tavallinen riisi saattaisi toimia?

        Töissä pojat tekee tosiaan keittoja, riisiä yms. termosmukiin. Sopiva välipala mukillinen. Itselläni "tavallinen" riisi on 30-40 minuutin riisiä, joten se tuskin onnistuu termoksessakaan, mutta 10 minuutin riisi saattaa onnistuakkin.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      113
      2943
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2405
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      23
      2369
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      2006
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      171
      1368
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1198
    8. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      1057
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1044
    10. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    Aihe