Pikariisiä kahvinkeittimellä?

Huoneessa_28_astetta

Näin kesähelteillä ei yhden hengen taloudessa haluaisi käyttää hellaa turhaan, niin tuli mieleen idea hauduttaa 3:n minuutin pikariisiä kahvinkeittimen suodatinsuppilossa.

Täysi keittimellinen on ilmeisesti noin litra vettä ja lämpötila on vedellä kai yli 90 astetta, eli ei kiehuvaa kuten tavallisesti riisiä keittäessä. Mutta kypsyykö riisi matalammassa lämpötilassa?

12

1588

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • raisögen

      Kyllä mä vain ihan suosiolla ottaisin sen kattilan esiin ja valmistaisin riisin kuten se pitää tehdä eli 1:2 (riisin ja veden suhde) ja vesi kiehumaan, vähän suolaa, riisit sekaan, 10 minuuttia keittäen ja 5 minuuttia hauduttaen jälkilämmöillä virtaska pois päältä.

      Ja näin saat täydellisen riisin ruokaan kuin ruokaan.

      Aina löytyy näitä propellipipoja, jotka haluavat muka "helpottaa" elämäänsä käyttämällä "kekseliäästi" eri värkkejä kuten leivänpaahdinta, kahvinkeitintä, mikroa jne...ruokansa laittoon vaikka helpoin tapa on se perinteisin eli pannut ja kattilat käyttöön.

      Riisiä ei sitten kannata kauaa jääkaapissa säilyttää ellei halua mahavaivoja - http://www.iltalehti.fi/terveys/2015020319138696_tr.shtml.

      • not.not

        Mä en kyllä keittäis 3 minuutin riisiä 10 minuuttia, ellei sitten halua riisi mössöä syödä.


      • Huoneessa_28_astetta

        Kiitos raisögen kommentistasi. Pohdin tätä ideaani sen vuoksi, koska asuntoni menee näin helteillä liian kuumaksi. Kylminä vuodenaikoina keittelen riisit ja ohrat tottakai tavallisesti, mutta nyt ei halua kyllä yhtään ylimääräistä lämpöä ja vesihöyryä. Liesi hohtaa vielä puolen tunnin päästäkin lämpöä, kun sitä on käytetty.

        Riisinkeitin olisi varmasti paras ratkaisu, mutta en pieneen asuntooni halua harvoin käytettäviä turhakkeita ja tavallinen riisi vaatii muutenkin paljon lämpöenergiaa. Pikariisi olisi vaan oikeasti hyvä lisuke, jos sen pystyisi tekemään minimaalisesti jotain olemassa olevaa laitetta hyödyntäen.

        Kysymys on tosiaan vaan siitä, että pitääkö riisiä keittää, vai kypsyykö se viileämmässäkin vedessä?


      • noudataohjeita
        Huoneessa_28_astetta kirjoitti:

        Kiitos raisögen kommentistasi. Pohdin tätä ideaani sen vuoksi, koska asuntoni menee näin helteillä liian kuumaksi. Kylminä vuodenaikoina keittelen riisit ja ohrat tottakai tavallisesti, mutta nyt ei halua kyllä yhtään ylimääräistä lämpöä ja vesihöyryä. Liesi hohtaa vielä puolen tunnin päästäkin lämpöä, kun sitä on käytetty.

        Riisinkeitin olisi varmasti paras ratkaisu, mutta en pieneen asuntooni halua harvoin käytettäviä turhakkeita ja tavallinen riisi vaatii muutenkin paljon lämpöenergiaa. Pikariisi olisi vaan oikeasti hyvä lisuke, jos sen pystyisi tekemään minimaalisesti jotain olemassa olevaa laitetta hyödyntäen.

        Kysymys on tosiaan vaan siitä, että pitääkö riisiä keittää, vai kypsyykö se viileämmässäkin vedessä?

        Riisi kypsyy kuten paketissa on mainittu kypsymiseen eikä mitenkään kikkaskonstein kahvinkeitimellä, leivänpaahdinnella tms. siis ihan kattilassa ja ohjeiden mukaan eli 1:2 keittäen 10 minsaa ja antaen hautua 5 minsaa tuloksena täydellinen riisi ruokaan kuin ruokaan. Kokojyvä-basmatia taas saa keittää reilut puolisen tuntia ja hauduttaa vartin verran ennenkuin se on syötävää.


      • vittukunoonvähänkyrpä
        not.not kirjoitti:

        Mä en kyllä keittäis 3 minuutin riisiä 10 minuuttia, ellei sitten halua riisi mössöä syödä.

        Itse en edes ajattelisi 3 minuutin pikariisiä ravinnokseni - sehän on jo tehty valmiiksi ja yhtiön kautta muutettu.

        Riisini on aina itse keitetty ja parhaasta laadusta vaikkakin Risellan Himalaja Basmatia ei nykyään enää löydy hyllyistä - paras riisi niin maun kuin keittämisen suhteen (vähiten kuohuntaa).

        Mutta kuten aina - parhaimmat tuotteet vain poistetaan myynnistä ja bulkki-tavara korvaa tilan kuten unclebens-tuotteet.


      • mössön.tekijä
        noudataohjeita kirjoitti:

        Riisi kypsyy kuten paketissa on mainittu kypsymiseen eikä mitenkään kikkaskonstein kahvinkeitimellä, leivänpaahdinnella tms. siis ihan kattilassa ja ohjeiden mukaan eli 1:2 keittäen 10 minsaa ja antaen hautua 5 minsaa tuloksena täydellinen riisi ruokaan kuin ruokaan. Kokojyvä-basmatia taas saa keittää reilut puolisen tuntia ja hauduttaa vartin verran ennenkuin se on syötävää.

        Kolmen minuutin riisiä ei edelleenkään kannata keittää 10 minuttia ja haudutella päälle.

        ÄLKÄÄ SIIS USKOKO tätä tyyppiä. Tulee mössöä aloittelijat näillä ohjeilla.


      • laatu.tietoinen
        vittukunoonvähänkyrpä kirjoitti:

        Itse en edes ajattelisi 3 minuutin pikariisiä ravinnokseni - sehän on jo tehty valmiiksi ja yhtiön kautta muutettu.

        Riisini on aina itse keitetty ja parhaasta laadusta vaikkakin Risellan Himalaja Basmatia ei nykyään enää löydy hyllyistä - paras riisi niin maun kuin keittämisen suhteen (vähiten kuohuntaa).

        Mutta kuten aina - parhaimmat tuotteet vain poistetaan myynnistä ja bulkki-tavara korvaa tilan kuten unclebens-tuotteet.

        Itse syön reformin luomuriisiä. Keittoaika 35-40 minuuttia. Basmatia ja jasmin riisiä jos teen aasialaista yms. 3-10 minuutin riisit jätän kauppaan.


    • pompcake

      Kokeile ennemmin mikrossa kuin kahvinkeittimessä niin voi jopa tulla ihan syömäkelpoista lisuketta!

      • Huoneessa_28_astetta

        Meillä ei ole mikroaaltouunia. Vedenkeitin on kyllä teeveden keittoon ja sillä saa kiehuvaa vettä, mutta sinne ei oikein riisiä voi laittaa ja menisi muutenkin idea helposta riisistä, jos laitetta joutuu putsailemaan käytön jälkeen tarpeettoman pitkään.


      • onnistuu.kyllä
        Huoneessa_28_astetta kirjoitti:

        Meillä ei ole mikroaaltouunia. Vedenkeitin on kyllä teeveden keittoon ja sillä saa kiehuvaa vettä, mutta sinne ei oikein riisiä voi laittaa ja menisi muutenkin idea helposta riisistä, jos laitetta joutuu putsailemaan käytön jälkeen tarpeettoman pitkään.

        3 minuutin riisi kyllä kypsyy keitetyssä vedessäkin. Pojat on töissä tehneet kun on lyhyet tauot. Joku termos voisi olla paikallaan joka pitää lämpöä yms..


      • Huoneessa_28_astetta
        onnistuu.kyllä kirjoitti:

        3 minuutin riisi kyllä kypsyy keitetyssä vedessäkin. Pojat on töissä tehneet kun on lyhyet tauot. Joku termos voisi olla paikallaan joka pitää lämpöä yms..

        Kiitos!! Tämä oli hyvä vinkki, koska termospullo löytyy! Ei kyllä olisi tullut muuten mieleen. Hyvinhän riisin siellä termoksessa pitäisi hautua. Varmaan jopa tavallinen riisi saattaisi toimia?


      • t.e.kijä
        Huoneessa_28_astetta kirjoitti:

        Kiitos!! Tämä oli hyvä vinkki, koska termospullo löytyy! Ei kyllä olisi tullut muuten mieleen. Hyvinhän riisin siellä termoksessa pitäisi hautua. Varmaan jopa tavallinen riisi saattaisi toimia?

        Töissä pojat tekee tosiaan keittoja, riisiä yms. termosmukiin. Sopiva välipala mukillinen. Itselläni "tavallinen" riisi on 30-40 minuutin riisiä, joten se tuskin onnistuu termoksessakaan, mutta 10 minuutin riisi saattaa onnistuakkin.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Martinan uusi poikakaveri

      Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      205
      3181
    2. Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.

      Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva
      Maailman menoa
      239
      1610
    3. Laita mulle viesti!!

      Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus
      Ikävä
      95
      1472
    4. Millaisessa tilanteessa olisit toiminut toisin

      Jos saisit yhden mahdollisuuden toimia toisin?
      Ikävä
      92
      1379
    5. Vanhemmalle naiselle

      alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e
      Ikävä
      46
      1334
    6. Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen

      No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.
      Maailman menoa
      156
      1246
    7. Ajattelen sinua tänäkin iltana

      Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin
      Ikävä
      12
      1178
    8. Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!

      "Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze
      Maailman menoa
      123
      1009
    9. Miehelle...

      Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät
      Ikävä
      89
      922
    10. Tuntuu liian hankalalta

      Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.
      Ikävä
      44
      803
    Aihe