Alkukauden voimasuhteet

analysoija

Ajattelin kirjoittaa havaintoni alkukauden voimasuhteista.

CROCODILES

Pohjanmaan vihreät miehet ovat osoittaneet vaarallisuutensa jälleen. Tuloksena selvä voitto Butchersista, mutta vielä en tilaisi mestaruuslippiksiä tahi huutelisi Pohjanmaan olevan vihreä. Krokotiileillä on jälleen edessä tyytyminen korkeintaan pronssiin tai neljänteen sijaan, joka kuuden joukkueen sarjassa on hävytön sijoitus. Joukkueella on Suomen pisin mestaruuskrapula putki päällä, eikä se tule loppumaan vielä pitkään aikaan. Tähän lisätään vielä ulkomaalaisten pyörittämä valmennuskaruselli, josta joukkue vieläkin kärsii.
Materia on riittävä, mutta itseluottamus puuttuu.
Jatkopeleissä pärjääminen on hyvin epätodennäköistä.

BUTCHERS

Porvoon teurastajat tulevat tällä kaudella onnistumaan vain sohimaan itseään veitsillään. Mahdollisesti tällä kaudella mennään ilman voittoja, mikä ei olisi yllätys sinänsä. Onneksi putoamisuhkaa ei ole, joten eiköhän puolivälissä kaudella ryhdytä rummuttamaan kuluvaa kautta "rakennuskaudeksi", näitä on nähty ennenkin.
Porvoolaisten onneksi joukkueurheilu Porvoossa on luokattoman heikkoa, eikä yleisöllä ole varaa äänestää jaloillaan, kuitenkin jefun seuraaminen on halvempaa kuin keskioluen juominen. Kotipelit tulevat tälläkin kaudella olemaan vieraille kiusallisia, johtuen nousuhumalaisesta yleisöstä ja peruskoulutason stereotyyppisistä vitseistä.

69'ERS

Joukkue on jälleen liikkeellä useilla ulkomaalaisilla pelaajilla. Suomen jenkkifudiksen 2000-luvun Arsenal panee haisemaan jälleen. Yksilöt ovat kansallisella tasolla päteviä, mutta joukkueena pelaaminen kärsii vieraista pelaajista, kuten nyt on jo nähty, ensimmäinen poistui. Syyt ovat arvailtavissa, en niitä tässä avaa enempää. Kuusysit toteuttavat rooliaan liigan heittopussina ja pistekoneena, vastustajat kiittävät hyvistä tilastoista. Pelkoa putoamisesta ei ole, jonka toivoisin näkeväni ennakkoluulottomana pelinä, mutta vanhan pelikirjan mukaan mennään ja lyödään päätä seinään. Tälläisten jatkuvien virheiden toistaminen vaikuttaa jo määrätietoiselta, toivottavasti olen väärässä. Ehdoton ei pudotuspeleille tänä vuonna.

TAFT

Ennakkoon hehkutetut vahvistukset ovat osoittautuneet lievästi petetyksi yllätykseksi. Mieleen tulee miehelleen valehteleva avovaimo, joka osoittautuu epäkelvoksi. Aiemmin TAFT:ista on puhuttu uutena tapana tehdä asioita ja suomijefun toivoksi, joka nostaa lajin uudelle tasolle. Vuodet ovat tylsistyttäneet terää ja se näkyy. Sinipaitaa tulee kaatumaan jatkuvalla syötöllä, jo pelkästään voittokantaan pääseminen tulee vaatimaan jumalaista onnea. Ehdoton alisuorittaja.

ROOSTERS

Punakoneen yskiminen näkyi jo viime finaalissa, konetta ei ole korjattu viime vuodesta, päinvastoin ruostumisen merkkejä näkyy jo: "unfinished business" on vaihtunut "mail function" kyltteihin, joita kanniskellaan valheellisella ylpeydellä tappiosta toiseen. Euroopan ristiretki päättyi odotettuun lopputulokseen. Positiivista on vuodesta toiseen jatkuva ennakkoluuloton optimismi, josta ei ole enää pitkä matka valheen puolelle, laiva kulkee, mutta ilman kapteenia.
Tuleva kausi on tilastojen perusteella nähtynä sysimusta, mutta pimeintä on juuri ennen aamunkoittoa. Ehdoton valinta vedonlyöjälle menestysjoukkueeksi 2020-luvulla, sitä ennen tulee olemaan hiljaista. Joukkue tulee taistelemaan irtopisteistä muiden alisuorittajien kanssa sen mukaan, miten pelinrakentaja suoriutuu.

TROJANS

Vuoden kohutuin pelaajakauppa tapahtui juuri Turkuun. Viime vuosien menestyksekkäin pelinrakentaja siirtyi suuren kohun kera kukonpojista roomalaisiin. Näytöt ovat kovat ja joukkue on onnistunut pelaajahankinnoissa, mutta silti jotain jää puuttumaan ja se tulee vaikuttamaan loppukaudesta. Trojans on vahva joukkue heikkoja joukkueita vastaan, kuin se ala-asteelta tuttu koulukiusaaja. Paljon ääntä ja savua, mutta tuho jää vähäiseksi. Alkukauden jälkeen on nähtävissä koneen hyytymistä ja edelliskauden menestyksen saavuttaminen vaikuttaa olevan vain unta joukkueelle.
Mestaruudesta ei tällä joukkueella vielä saavuteta.

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

        Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
        Maailman menoa
        185
        1485
      2. RIP Lauri Paavola

        Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
        Maailman menoa
        27
        1207
      3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

        Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
        Maailman menoa
        313
        1143
      4. Jokohan se viimein myöntäisi

        Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
        Ikävä
        144
        1084
      5. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

        Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
        Ikävä
        98
        967
      6. Ehdin aamulla

        ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
        Ikävä
        131
        928
      7. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

        Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
        Kotimaiset julkkisjuorut
        228
        922
      8. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

        Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
        Maailman menoa
        100
        915
      9. Tiedätkö näen

        sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
        Ikävä
        60
        886
      10. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

        Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
        Maailman menoa
        86
        875
      Aihe