Ällistyttää einesten hinta/laatusuhde

PaskaaPaketissa

Olen joutunut ostamaan näitä halvatun einespaketteja duuniin parikin kertaa kiireen takia eikä voi kuin ihmetellä, mikä ihme näissä oikein maksaa? Kaava on aina sama: jotain lähes ilmaista raaka-ainetta (riisi, perunamuusi yms. paskaa) loota survottu täyteen ja hyvällä tuurilla yksi tai kaksi lihanpalasta niin, että annosta pystyy kutsumaan vaikka lihamurekkeeksi. Pahimpia valmistajia ovat saarioinen ja HK, joilla ei ole ainuttakaan kunnollista tuotetta. Syötävimmät taas ovat kokkikartanon valmistamia, mutta samalla hinnalla melkein syö mahansa täyteen buffetpöydässä.

46

4728

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ylipakattua

      Saarioisten riisi-kana ateria maistuu ihan hyvälle. Tottahan se on että kalliita ovat. Itse en syö eineksiä kuin äärimmäisessä hädässä.

      • ÄitiSaarioinen

        Saarioinen on parhaimmasta päästä hinta-laadussa. Siskonmakkara- ja kirjolohikeitto ovat ihan passeleita ja härkäruukkukin yllättävän maukas. HK ja Atria vetävät perää ylivoimaisesti. Kokkikartanon lohikeitto oli kuin pamixilla ajettu ja merkki on tosiaan niin arvokas, ettei muita kokemuksia löydy. Kotimaista pitäisi tosin näinä aikoina suosia..


    • jjjjjddd

      Eikö se nyt ole ihan sama mitä sitä syö, saatana.

      • ruokailija

        Jos on suu tuohesta tehty, niin se ja sama kai se siinä tapauksessa on mitä syö.

        Mutta näitä eines"ruokia" pitäisi mieluumin kutsua jäteruoaksi, tai sitten ihan vaan jätteeksi jos suoraan sanotaan. Vain muutaman kerran olen pakon edessä joutunut eineksiin turvautumaan, ja on ne niin karmeaa moskaa että alkaa jo syödessä vtuttamaan.


      • Viisaampi

        Tollo ...


    • blackiä

      Musta on aina hyvää ja hintansa väärti.

    • Noueines

      Sillonkun ite joudun ostamaan niin se kala perunamuussilla on ihan okei, kanaviillokki yllättävän hyvä. Eipä oikeestaan muut, kannattaa ostaa vaikka valmistiskiltä ennenmmin. Salaattibaarit kaupoissa on kanssa okei mutta tooosi kalliita...

      • tyttelityytävaan

        Jep, samoilla linjoilla. HK:n kalapaistos on hyvän makuinen ja moniin muihin eineslootiin verrattuna suht'edullinen. Ja laatusisällöltään ehkä hieman parempi eines?


      • 857839

        Joo, salaattibaarin ruoan hinnalla syöt kunnon ravintolassa lounaan vaikka seisovasta pöydästä, esim. thaikku paikassa, jos sellainen löytyy.
        Eineksistä melkein ostan jotain Saarioisten, jos sellainen tilanne tulee. Ovat mielestäni maukkaimpia ja laadukkaampia kuin vaikkapa HK, puhumattakaan kauppojen halpismerkeistä. Pakastepizzat menevät myös hätätilassa. Ja vanha kunnon jalostajan hernekeitto.


      • gy5u

        Mutta HK:n kaksi hk:n sinistä makkarapihviä, roiskaus muusia ja ripaus kastiketta : ei maistu miltään, säälittävän pieni annos . En osta toista kertaa.


    • hiilaripommia

      Einesruuan kalorit tulevat lähinnä hiilareista. Kun vetää 350 g mikroeineksen napaansa on kahden tunnin päästä kiljuva nälkä kun höttöhiilari on palanut pikavauhtia välillä nostaen verensokerin tappiinsa ja sitten sen laskettua haetaan taas jotain hiilaria että pääsee uuteen nousuun.

      • Anonyymi

        Nimenomaan. Valmisruokiin lisätään aina jonkin tyyppistä sokeria joita ei ole kaikkia edes pakko mainita missään juuri tästä syystä, että nälkäiset ostaisivat niitä paljon.


    • dbhqhjd

      Sinä itse päätät ostatko niitä valmisruokia vai ei. Ja jos ostat niin mitä niistä. Valmistajat tekee sellaisia tuotteita mitkä menevät kaupaksi.

    • meitäkusetetaan

      Samaa mieltä.Liian hinnakkaita ovat kokoonsa ja laatunsa nähden.

    • Rasvapallo

      Töihin mäkin noita yleensä ostan ja just noita halvimpia eineksiä.
      Niissä on eroja kyllä, mutta yleisesti ottaen kyllä aika moskaa..
      Saarioisten keitot on ihan ok, mutta parhaimmat tulee Jalostajalta. Koskikylän keitot(Lidlissä ainakin myydään) taasen on käytännöllisesti katsoen värillistä vettä.
      HK:n lasgnette ja koskikylän maksalaatikko ovat oikeastaan ainoat käyttökelpoiset noista eineksistä. Just nämä laatikot ovat lähinnä tätä, mitä aloittajakin sanoi. Perunamuussia tai riisiä täynnä, pari palaa lihaa tai jotain sen tapaista sotkettu sekaan ja pieni tippa kastiketta. Eli oikeastaan ihan sama, kun olisi syömättä.
      Ja parempilaatuisilla eineksillä on taas hintaa heti sen verran kova, että samalla rahalla tekisi jo itsekin isomman määrän ruokaa.
      Mä tosiaan ostan vain töihin näitä eineksiä. Ja ihan vaan sillä, etten viitsi syödä hyvääkään ruokaa kahdesti päivässä ja kahta eri ruokalajia en ala tekemään laiskuuttani. Joten kotona syön oikeata ruokaa ja töissä eineksiä.

    • Huomannut3

      Kokkikartanon pastat ovat syötäviä. Lisäksi Saarioisten tonnikala sekä kinkkusalaatit ovat ihan ok ravintoarvoiltaan.

    • Lidlistäyleensä

      Ainut hyvä hinta/laatusuhde on Lidlin Lasagnessa. 1 kg laatikko taitaa maksaa tänä päivänä 3,99 euroa tai 3,79 euroa.

    • Minä ostan joskus K-kaupan halvinta perunamuusi jauheliha tai muusi sillä tulisella makkaralla,ihan hyvää.Ja jos löydän sekaan jotan lisuketta vaikka pizsa täyte niin johan kelpaa,kerranhan täällä vain eletään eli syö mitä tahansa kuolet kumminkin.Ja onhan meillä ketsuppia,eiku reilusti päälle niin ei maistu mikään.

    • qwertyuiopå22

      Aina jos töihin joutuu viemään valmisruokaa niin se on kokkikartannon täyteläinen lohikeitto fazerin porkkanakarjalapiirakka. On ihan superhyviä yhdessä!

      • joskus.ok

        Ostan joskus Saarioisten lohikeiton ja kanakeiton. Lohikeiton sekaan lisään pakastimesta pilkottuja lohipaloja. Kypsytän ne mikrossa nopeasti ja lisään keittoon. Kanakeiton kanssa sama juttu. Pakkasesta valmiiksi pilkottuja broilerin paloja mikroon sulatukseen, nopea keittoon sekaan pakasteherneitä. Ruokaisia keittoja laiskanpäivinä.
        HK:n lihapullat muussilla ei sisällä oikeaa lihaa juurikaan enkä viitsi HK:n muitakaan eineksiä ostaa.
        Saarioisen kaalikääryleet parhaat.


    • kokkaaite

      Saarioisten kinkku- ja kebabkiusaukset on hyviä einesruokia. Kinkkua / kebabia on ihan eriliusti ja maku hyvä, annokset hyvän kokoiset. Muita einesruokia en suostu ostamaan..

    • K.Pylli

      Ovat vielä erittäin epäterveellisiäkin loppuun asti prosessoituina.

    • Marttha

      Voi hyvät hyttyset teidän kanssanne!! HALOO IHMISET! Onko nyt oikein todella, liian vaikeaa tehdä siellä omassa kotonaan KUNNON raaka-aineista reilummin ruokaa? Vaikkapa keittoa, lasagnea, makaronilaatikkoa tmv:a? Makkarakeittoa? Tai oikeasti jotakin RUOKAA? Siitäpä voisi sitten pakastaa kerta annoksia, joita kätevä ottaa töihin matkaan, vaikka suoraan pakastimesta. Sulaa nopeasti huoneen lämmössä,jollei "ehdi" sulattamaan... Ja esim: kalakeitto, melko helppo toteutus nykyisin, jopa blondi osaa.. Ihan löytyy pakasteena perunakeittojuuressekoitus, Apetit:in, ja edullinen, n. 1,90€. Siihen lisäksi esim.seiti annospaloina, n.2€. Ohje perunakeittopussin mukana. Kertavaivalla saa n.4-5 annosta. Jos omistaa ison kattilan, kuka estää tekemästä vaikka tuplasatsin?
      Opetelkaapa tekemään, tartte täällä rutista! Säästää rahaa ja saa itselle parempaa.
      Ja ps: Olisitteko itse yrittäjiä, jollette saisi voittoa?! Täysin siis hyvää hyvyyttäänhän, nuo firmat ihmisille kokkaavat....... Että ihan turha ruikuttaa, jollei saa muutamalla eurolla ravintola-annosta.

      • hyihelevata

        Miksi edes käyttäisit puolivalmisteita ja pakasteita ruokaan kun saman voi tehdä maukkaammin tuoreista raaka-aineista ja halvemmalla - ei vaadi muuta kuin vähän viitseliäisyyttä.

        Ainoat einekset/puolivalmisteet joita käytän silloin tällöin ovat kotimaiset pakaste-herneet, Pastellan basilika/tomaatti-kastiketta pieni purkki joko pastan sekaan tuunaamalla tai pizzan pohjalle ja Pirkan luomukasvis-hernekeittoa - muun teen yleensä itse tuoreista aineksista.

        Ostin muutama päivä sitteen pitkästä aikaan ihan piruuttani Saarioisten "lihapullat muusilla", maksoi vajaat 3 ekee, mikrosta kuumennuksen jälkeen maistoin ja johan oli schaissea - pullissa sama teollinen mausteiden maku, jonka muistan lapsuudestani ja vetinen perunahiutaleista tehty "muussi". Ei se ollut ruokaa vaan jotain energian vastiketta.

        Tuskin tulen enää kokeilemaan ns. valmis-aterioita vaan teen ruoan itse.


    • kunnon_ruoka

      Ota myös huomioon että nämä eivät ole oikeita ruokia, et saa näistä mitään ravintoarvoja täyteen, nämä eineet suorastaan lilluvat epäterveellisessä ylijäämämoskassa. Kaikki valmiiksi marinoidut ''kunnon'' roatkin täyttä moskaa. Huvittavaa miten jotkut ihmiset ostelee näitä valmisruokia ja sitten ihmettelee kun eivät jaksa ja kroppa näyttää läskiltä.. Ja vielä maksaa tästä hirveän summan tolla samalla rahalla jo tekee kunnon ruoan vartissa-20min..

    • VOISAATANASENTÄÄN

      Olet täysin oikeassa. Jokaisen on joskus ostettava noita mössöjä. Hirveän makuisia, ja todellakin täysin ylihinnoiteltuja. Niistä ei saa kun vatsavaivoja ja rahat menee täysin hukkaan. Tehkää ja opetelkaa tekemään safkanne itse, huomaatte minkälainen ero on oma tekemän ja noiden sioillekin kelpaamattomien tekeleiden kesken. Meidän asiakkaiden käsissä on tuo tehdäänkö niitä vai ei. Mitä lie sisältäävätkään, ainakin suolaa on lisätty niin että paukkuu, ja kaiken lisäksi näihin laitetaan kaikki jätteet, mitkä muuten menisi kaatarille. Miettikää ihan oikeasti kannattaako noita syödä muuta kuin silloin, kun yksinkertaisesti on pakkotilanne. Itse tekemään ruoan tekemiseen ei mene edes hirveästi aikaa, jos ei nyt ala tekemään seitsemän ruokalajin repertuaaria.

    • Findus

      Maistahan pakastealtaasta Finduksen tuotteita. Maukasta!

      • helppotapa

        Maistahan tuoretiskistä kauden vihanneksia ja valmista ne hyvin - maukasta ja halpaa.


    • enoveneessäh

      saarioisten kirjolohikiusaus ihan jepa eines, samoin jo mainittu lidlin lasagne. tosin jos syö sen kilon niin lihoaa 3 kiloa, on meinaan tuhtia lassea

    • mutsientekemää

      Saarioisten lihamakaronilaatikko on kuin muotoon valetu taikinaplootu jota ei meinaa saada paloiksi millään. Sen rakenne ei hajoa edes mikrouunilämmityksen jälkeenkään. Pari kertaa kokeiltu ja huonoksi havaittu. Saa puolestani jäädä kaupan hyllylle.

    • ffhhd

      Lisäksi vaikutta huijaukselta. Joku lihaperunalaatikkokin tuskinse on edes uunia nähnyt, Jollain siipappisoosisysteemillä saadaan ruskeeta väri aikaan. On se ihan suötävää muttaa outua hommaa.

      Sama jogurtit ei saada aikaan paksuutta adosti hapattamalla vaan lyödään sakeuttajia. Jos ostaa maustamatonta kunno jugurtia ja lissä itse karjar sokerit, hollot saa js sen tason makeutta ku haluaa ja oleellinen asia jugussa, happamuus on myös mukana maussa.

      JA NÄÄ RANSKALAISTEN DANONET ON IHAN SOOPAA, JUGURTISTA TETOOKAAN, EI SAIS JUGUKSI KUTSUA. SAMA SUOMALAISET "SIIDERIT", NE MITTÄÄN AITOJA SIIDEREITÄ OLE. PIKASEKOTUKSIA.

    • mulleiookiire

      Sitä kutsutaan voitonmaksimoinniksi... hölmöyden kustannuksella (siis kiireen), aina on hirveä kiire mutta minne? :)

      • olijaelieieläenää

        Hautaan näemmä.


    • lihavat.o.haiseviasikoja

      vaihda einekset buffet pöytään, ja tervetuloa meidän lihavien läskiperseiden kasvavaan joukkoon.

    • diyonok

      Saarioisen yllätys, alumiinivuoka jossa vain vähän perunalootaa pohjalla. Ovat nostaneet hinnat ja pienentäneet annokset. Onneksi vain satunnainen ostos. Valmisruuat ovat kamalia, vain joululootat menettelee. Lisäksi vielä suuri määrä lisäaineita, joita tungetaan joka ruokaan.

      • raaka_aine

        Kukaan ei pakota niitä ostamaan.
        Lisäaineet TUNGETAAN säilyvyyden takia.
        Hinta on korkeampi monen tekijän takia.

        Jos teet ite vaikkapa lihapullat perunamuussilla. Hintaa 1 annokselle tulee
        ehkä euron. Kaupassa sama 1.99. Mutta se on VALMIS ruoka, siihen on moni
        työntekijä antanut panoksensa, on oltava isot tuotanto- ja säilytystilat, kuljetus, kylmiöt, huippu hygienia. Pakkausmateriaalit ja koneet. Työntekijöiden palkat. Markkinointi. Hävikki. Jne jne.

        Ei se TIETENKÄÄN ole sama kun kotiruoka, kai sen nyt tyhmempikin ymmärtää.
        Tosin- monet ei edes osaa tehdä sitä muussia lihapullista puhumattkaan.

        Jos kerta on isompi nälkä niin ostaa sitten kaksi annosta.

        Itse en kyllä edes yrittäis tehdä jogurttia, ketsuppia tai kuiva-aineruokia.


    • nakkikastike

      Atria Nakkikastike muusilla. Yllättävän maukasta verrattuna moniin paljon kalliimpiinkin eineksiin. Paljon parempi kuin lihapullat muusilla.

      • Anonyymi

        Paljon kastiketta suhteessa muusiin, saisi olla kasviksia lisänä. Kaikki plussaa mitä ei ole pilattu sipoulilla.


    • Saarioisten-huijaus

      Nyt "äiti" Saarioinen vie ruoan suusta köyhiltä. Viimein käyttöpäivä onkin nyt merkitty punaiselle lapulle, ikäänkuin tuote olisi päiväysvanha ja alennettu. Tosi törkeä harhautus.

      • Anonyymi

        Miksi köyhät ostavat valmisruokia se on ihan hullua. Ehkäpä siinä onkin syy heidän köyhyyteensä. Ei hallita raha-asioita.


    • Keittopäinseiniä

      Käytän jonkun verran einesruokia. Viime keväänä kokeilin Saarioisten kirjolohikeittoa.
      Mutta ohjeiden mukaan tehdyn lämmityksen aikana keitto "räjähteli". Koko mikro oli puhdistettava.
      Nyt syyskuussa kokeilin keittoa uudemman kerran, mutta taas keitto lenteli pitkin mikron seiniä!
      Keväällä lähetin palautetta Saarioisiin. Kohteliaassa viestissä pyydettiin lähettämään nimi ja osoite
      jotta he voisivat lähettää lahjakortin. Lähetin osoitteen, mutta lahjakorttia tai selitystä ongelmalle ei tullut. Keiton lämmitysohje lienee väärin.
      Keiton kokeilut osaltani päättyvät tähän. Vahinko vaan koska mielestäni keitto on melko maukas mikroruoka.
      Onkohan muilla kokemuksia Saarioisten keitoista?

    • Anonyymi

      Hei , Koskikylän pinaattikeitto 300g jota Lidl myy , olisi hyvä olla maininta vehnäjauhosta . Muualla on kuitenkin merkintä , että sisältää vehnäjauhoa . Näin geliaatikoiden puolesta .

      • Anonyymi

        Tuoteselosteessa kaikki aineet. Lidlissä on geliaatikoiden tuotteet omassa hyllyssä.


    • Anonyymi

      Niissä maksaa se, että kun niitä ei mene kaupaksi niin niitä joutuu sitten lahjoittamaan leipäjonoihin.

      Esim. maidossa on katetta vain muutama prosentti koska sitä myydään niin maan persusti.

      Eineksissä pitää olla katetta 80-90% koska ne eivät myy vaan tulee hävikkiä.

    • Anonyymi

      Älä valita osta raaka-aineet ja tee itse.

    • Anonyymi

      On sitä mailmassa paljon muutakin ihmeteltävää. Ei kannata kauikesta ressiä ottaa. Jos nälkä yllättää niin syö ruokaa ja sillä se lähtee.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6183
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3966
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2349
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1383
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe