Mitä ruokaa valmistan

nyt.ei.tiedä

kun aineksina on makaroonia, spagettia, perunaa, makkaraa, munia, vihanneksia, looraa, öljyä, sinappia, ketsuppia, mausteita, jauhelihaa, nakkeja, jauhoja, sokeria, suolaa, vettä, ynnämuuta kaikenlaisia juttua.

3

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koiranruokaa - jos Rekku suostuu tuota syömään.

      • simppelisoossi

        Tarkoitus ei ollut tehdä "koiranruokaa" sekoittaen kaikki keskenään vaan miettiä mitä noista raaka-aineista saisi tehdyksi välttämättä käyttää kaikkia kerralla.

        Itse pitäisin ruoat simppeleinä eli jauhelihasta kastike perunoiden päälle - siis suomalainen ruskea-kastike eli jauheliha ruskistaen, vähän sipulia mukaan kuullottumaan, suolaa, pippuria sekaan ja kun valmis niin kulhoon, pyyhi pannu roippeista, 50 grammaa rasvaa pannulle ja saman verran vehnäjauhoja, ruskista palamisen rajoille sekoittaen, lisää vettä ja sekoita, anna tekeytyä paksummaksi ja lisää jauhelia/sipuli, sekoita ja maista, lisää suolaa/pippuria makusi mukaan tai vettä paksuuden mukaan, kastiketta voi myös maustaa pienellä määrällä sinappia varsinkin jos jauhelihan sijasta käyttää ruskistettua makkaraa.

        Oikeastaan paras kastike pastalle on hyvin simppeli - tarvitaan vain öljyä, sipulia, valkosipulia, chiliä, suolaa ja pippuria eli pannuun reilusti öljyä, sipulit ja chili hienonnettuna kuullottumaan keskilämmölle, sekaan vähän suolaa ja pippuria, kun pasta on kypsää ja valutettua niin kastike päälle sekoittaen ja lautaselle, vähän parmesaani-raastetta pinnalle ja muutama raikas domsku rinnalle ja se on siinä.

        Aineksista voi tehdä myös makaroonipaistoksen eli makaroonit keitetään ja samaan aikaan paistetaan jauhelihat sipuleiden kanssa maustaen suolalla ja pippurilla, kun kummatkin ovat kypsiä valutetaan makaroonit ja kaadetaan voideltuun vuokaan, paistettu jauheliha sekaan ja sekoittaen, munamaitoseos suolalla ja pippurilla maustettuna päälle, vähän korppujauhoa (vanhaa leipää hienonnettune), uuniin 225 astetta noin puoli tuntia, tarjoillaan levänneenä ketsupin kera ja oheen raikas salaatti.

        Tai sitten frittaata eli italialainen munakas uunissa eli perunan viipaleet (voivat olla raakoja) ja nakit ruskistaen uunin kestävässä pannussa, kun ovat ruskistuneet niin sekaan sipulisilppu ja yrttejä (timjami, rosmariini jne...), kun sipulit ovat kuullottuneet niin päälle muna/maito-seos (noin ruokalusikallinen maitoa per keltuainen sekoittaen) suolalla ja pippurilla maustettuna, pannu (joka on uunin kestävä) uuniin noin 10-15 minuuttia 225 asteessa ja ateria on valmis kun munamassa on hyytynyt ja on pinnaltaan kauniin ruskea.

        Vihanneksia kuten porkkanaa voi käyttää raastettuna pasta-kastikkeeseen lisäten sen sipulin kera antaen sen kypsyä siinä samalla - oikeastaan italialaisen keittiön pyhä kolminaisuus on sipuli/porkkana/selleri ja siihen oheen valkosipulia ja yrttejä kun taas esim. kukkakaali hienonnettuna sopii hyvin laatikkoruokiin antaen makua ja rakennetta esim. juuri makarooni-paistokseen.

        Simppelein taitaa olla munakas, johon yhdelle hengelle tarvitaan 3 munaa, vähän maitoa, suolaa, pippuria, chiliä hiutaleina, yrttejä maun mukaan eli kolme munaa kulhoon ilman kuoria, vähän suolaa, pippuria myllystä, chiliä hiutaleina tai tuoretta hienoksi hakattuna, vähän maitoa ja eiku sekoittaen, pannulle öljyä (itse käytän rypsi-öljyä - oliivi-öljyt voivat maistua liikaa), kun pannu on kuuma (sen näkee öljyn väreilystä ja hajusta) niin sekoitettu munamassa pannulle, tipauta lämpö alemmalle, sekoita massaa pitäen se kuohkeana, kansi päälle, ota lämpö pois päältä ja anna hautua kannen alla kunnes on kypsää (muutama minuutti), kurkkaa reunan alle ja jos näyttää kauniin ruskealta niin käännä lastalla toinen puoli toisen päälle puolikuun muotoon ja anna muhia vielä vähän aikaa niin että munamassa on kypsää, kaada lautaselle ja lisää oheen muutama kypsä tomaatti slaissattuna ja että on hyvää.

        Noista raaka-aineista voi tehdä mitä vain hyvää - tässä vain muutama itsekäytämäni.


    • niin.onkin

      Noistahan saa luotua vaikka mitä. Monenlaiset kurmeet. Tuo kuraukkopässi luulee että kaikki nuo ainekset sekoitetaan, mutta eihän tuo kuraukko tiedä ruuanvalmistuksesta yhtään mitään. Sillähän on kurat housussa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      113
      2943
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2405
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      23
      2369
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      2006
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      171
      1368
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1198
    8. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      1057
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1044
    10. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    Aihe