Iso idiootti

Vahingonilo

Mä olin sen kanssa samalla työpaikalla n. 20 vuotta sitten. Mä jo nuorena ajattelin, että sillä viiraa jotain päässä. Kun ei tajua, että kun toiselle haluaa jotain pahaa. Lopulta se osuukin omaan napaan. Nyt se itse on jo lähellä eläkeikää työttömänä, asunnottomana ja rahattomana. Se idiootti luuli, että kun tämän kaiken aiheuttaa sivullisille. Se itse saa sillä paremman elämän. Se äijä on niin pirun tyhmä, ettei nytkään tajua rysähtäneensä elämänsä pohjalle sellaisella asenteella. Sen ammatti on juristi. Korkea koulutuskaan ei tee asennevammaisesta sivistynyttä.

3

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • al_jabr

      Ihmisillä on taipumus uskoa, kuten suomalaisessa kansanuskossa, "lykyn" rajalliseen määrään, joten sen vähentäminen toiselta, lisää omaa osuutta. Uskomus on ilmeisen geneettinen, sillä se esiintyy kaikkialla.

      Kun suomalainen trulli kulki naapurin navetassa tekemässä ilkeyksiään ja taikojaan, motivaatio syntyi uskomuksesta, että vähentämällä naapurin karjaonnea oma onni runsastui.

      Ilmiantamalla menestynyt ihminen noituudesta, lisättiin omaa onnea eli lykkyä, päästiin siis eroon henkilöstä, jolla lykkyä oli runsaasti ja saatiin taas itse lisää. Noituussyytteet sekä meillä että muualla syntyivät pääasiassa kateellisen naapurin ilmiannosta, ei kirkon, kuten usein luullaan.

      Stalinin ajan vainoissa suurin osa runsaista ilmiannoista oli kateellisten naapurien tai puoluetoverien tekemiä. Ne johtivat näytösoikeudenkäynteihin, joita oli niin paljon, että itse Stalin ei voinut kaikista edes tietää. Hän oli omilla esimerkeillään aukaissut portit menettelylle, jota useat sitten käyttivät hyväkseen toteuttaakseen kateuttaan ja saadakseen itselleen etua.

      Kateus on biologisesti evoluution mukana syntynyt ilmiö, jonka funktiona ollut viime kädessä toisen eliminoiminen. Että lykky on ymmärtynyt ihmisillä rajalliseksi, on melko selkeää. Rajallisiin resursseihn, esimerkiksi valtaan tai ruokavaroihin, on päässyt helpommin käsiksi, kun kilpailija tai potentiaalinen kilpailija on raivattu pois.

      Tätä taustaa vasten sotienkin syyt ovat helpommin ymmärrettävissä.

      • 1319

        Fiksusti mietitty.


    • Ketjun aloittaja antaa ymmärtää, että työpaikallaan vaikuttanut henkilö olisi toiminut silkasta pahansuopuudestaan ja pyrkinyt toisten kärsimyksiä lisäämällä parantamaan omaa elintasoaan. Näin ollen karma tai jokin muu elämää suurempi oikeudenmukaisuus olisi kohdannut pahansuopaa riistäjää ja tämä sai itse annoksen pahaa lääkettä jota oli niin auliisti muille annostelemassa.

      Toisen henkilön perimmäisistä motiiveista on vaikea saada selkoa pelkästään hänen toimiaan seuraamalla. Hän saattaa tosiasiallisesti olla tuottamassa tuskaa, vaikeuksia ja puutetta monille, mutta hän saattaa samalla olla korjaamassa jotain muuta vääristynyttä todellisuuden tilaa. Ulkopuoliset tarkkailijat eivät aina näe tapahtumien ja seuraamusten kirjoa koko laajuudessaan. Harvan ihmisen toiminta on ikinä ollut niin lävitse pahaa, ettei siitä voitaisi johtaa jotain hyvää ja hyödyllistäkin seuraamusta.

      Onnettomuuden kohdannutta pahansuopaa ihmistä voi katsella vahingoniloisena ja kiitellä maailmankaikkeutta oikeudenmukaisesta tapahtumainkulusta. Tosin tällöin henkilö osoittautuu itsekin pahansuovaksi vaikkakin näennäisen oikeudenmukaisuuden varjolla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      141
      2091
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      172
      1264
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1147
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      168
      1027
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      93
      946
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      57
      912
    7. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      60
      880
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      42
      834
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      820
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      59
      723
    Aihe