Iso idiootti

Vahingonilo

Mä olin sen kanssa samalla työpaikalla n. 20 vuotta sitten. Mä jo nuorena ajattelin, että sillä viiraa jotain päässä. Kun ei tajua, että kun toiselle haluaa jotain pahaa. Lopulta se osuukin omaan napaan. Nyt se itse on jo lähellä eläkeikää työttömänä, asunnottomana ja rahattomana. Se idiootti luuli, että kun tämän kaiken aiheuttaa sivullisille. Se itse saa sillä paremman elämän. Se äijä on niin pirun tyhmä, ettei nytkään tajua rysähtäneensä elämänsä pohjalle sellaisella asenteella. Sen ammatti on juristi. Korkea koulutuskaan ei tee asennevammaisesta sivistynyttä.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • al_jabr

      Ihmisillä on taipumus uskoa, kuten suomalaisessa kansanuskossa, "lykyn" rajalliseen määrään, joten sen vähentäminen toiselta, lisää omaa osuutta. Uskomus on ilmeisen geneettinen, sillä se esiintyy kaikkialla.

      Kun suomalainen trulli kulki naapurin navetassa tekemässä ilkeyksiään ja taikojaan, motivaatio syntyi uskomuksesta, että vähentämällä naapurin karjaonnea oma onni runsastui.

      Ilmiantamalla menestynyt ihminen noituudesta, lisättiin omaa onnea eli lykkyä, päästiin siis eroon henkilöstä, jolla lykkyä oli runsaasti ja saatiin taas itse lisää. Noituussyytteet sekä meillä että muualla syntyivät pääasiassa kateellisen naapurin ilmiannosta, ei kirkon, kuten usein luullaan.

      Stalinin ajan vainoissa suurin osa runsaista ilmiannoista oli kateellisten naapurien tai puoluetoverien tekemiä. Ne johtivat näytösoikeudenkäynteihin, joita oli niin paljon, että itse Stalin ei voinut kaikista edes tietää. Hän oli omilla esimerkeillään aukaissut portit menettelylle, jota useat sitten käyttivät hyväkseen toteuttaakseen kateuttaan ja saadakseen itselleen etua.

      Kateus on biologisesti evoluution mukana syntynyt ilmiö, jonka funktiona ollut viime kädessä toisen eliminoiminen. Että lykky on ymmärtynyt ihmisillä rajalliseksi, on melko selkeää. Rajallisiin resursseihn, esimerkiksi valtaan tai ruokavaroihin, on päässyt helpommin käsiksi, kun kilpailija tai potentiaalinen kilpailija on raivattu pois.

      Tätä taustaa vasten sotienkin syyt ovat helpommin ymmärrettävissä.

      • 1319

        Fiksusti mietitty.


    • Ketjun aloittaja antaa ymmärtää, että työpaikallaan vaikuttanut henkilö olisi toiminut silkasta pahansuopuudestaan ja pyrkinyt toisten kärsimyksiä lisäämällä parantamaan omaa elintasoaan. Näin ollen karma tai jokin muu elämää suurempi oikeudenmukaisuus olisi kohdannut pahansuopaa riistäjää ja tämä sai itse annoksen pahaa lääkettä jota oli niin auliisti muille annostelemassa.

      Toisen henkilön perimmäisistä motiiveista on vaikea saada selkoa pelkästään hänen toimiaan seuraamalla. Hän saattaa tosiasiallisesti olla tuottamassa tuskaa, vaikeuksia ja puutetta monille, mutta hän saattaa samalla olla korjaamassa jotain muuta vääristynyttä todellisuuden tilaa. Ulkopuoliset tarkkailijat eivät aina näe tapahtumien ja seuraamusten kirjoa koko laajuudessaan. Harvan ihmisen toiminta on ikinä ollut niin lävitse pahaa, ettei siitä voitaisi johtaa jotain hyvää ja hyödyllistäkin seuraamusta.

      Onnettomuuden kohdannutta pahansuopaa ihmistä voi katsella vahingoniloisena ja kiitellä maailmankaikkeutta oikeudenmukaisesta tapahtumainkulusta. Tosin tällöin henkilö osoittautuu itsekin pahansuovaksi vaikkakin näennäisen oikeudenmukaisuuden varjolla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3120
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2111
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1885
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      72
      1587
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1346
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe