Lihapullat kun on olleet viime aikoina tapetilla, niin Jalostajan säilykepurkkilihapullien tuoteselosteesta pisti silmään koneellisesti erotettu naudanliha.
http://www.jalostaja.fi/tuotteet/sailykkeet/jalostaja-herkkulihapullat-kastikkeessa-400-g/
"Aineosat: Vesi, naudanliha, muunnettu maissitärkkelys, koneellisesti erotettu naudanliha, sianliha, kamara, naudan sydän, rasvajauhe (palmu)... jne"
Olen kuitenkin ollut siinä uskossa, että BSE-riskin vuoksi naudasta koneellisesti erotettua lihaa ei saisi käyttää.
https://www.oivahymy.fi/attachments/elintarvikkeet/lomakkeet_ja_ohjeet/16011_1_fi.pdf
"Nautaeläimiä, lampaita tai vuohia ei saa teurastaa vaurioittamalla keskushermostokudosta tainnutuksen jälkeen kallon sisään pistettävällä esineellä, eikä nautaeläimen, vuohen tai lampaan luita saa käyttää mekaanisesti erotetun lihan tuotantoon."
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/?uri=URISERV:f83001
"Ne jäsenvaltiot, joissa BSE-riski on merkityksettömän alhainen, ovat edelleen velvollisia poistamaan erikseen määritellyn riskiaineksen.
Niissä maissa, joissa BSE-riski on hallinnassa tai joissa sitä ei ole määritelty, nautojen, lampaiden ja vuohien luita ei saa käyttää mekaanisesti erotetun lihan tuotantoon. Yli 30 kuukauden ikäisten nautojen päänliha ja selkärangat sekä kaikenikäisten nautojen kielet poistetaan erityismenetelmillä."
http://www.ett.fi/tarttuvat_taudit/nautojen_tarttuvat_taudit/bse
"Nautaeläinten, lampaiden ja vuohien luita ei saa käyttää mekaanisesti erotetun lihan tuotannossa."
Onko määräykset muuttuneet, vai toimiiko Jalostaja asetusten vastaisesti käyttämällä koneellisesti eroteltua naudanlihaa valmisteissaan?
Mekaanisesti erotellun naudanlihan laillisuus?
16
98
Vastaukset
- aivot_räjähtää
itkun kitkun
- jaa.koppi
Ensimmäinen Creutzfeldt–Jakobin tautiin sairastunut näköjään jo ilmoittautuikin..
- aivot_räjähtää
jaa.koppi kirjoitti:
Ensimmäinen Creutzfeldt–Jakobin tautiin sairastunut näköjään jo ilmoittautuikin..
Itkun kitkun
- lihas_Liinukka
Hysteria huipussaan -pitääkö purkkilihaa sitten ostaa.
Minä ostan lihakset aina kauppahallista - harva niistä irti käsipelin on "leikattu" - hullualehmää
lihas_Liinukka kirjoitti:
Hysteria huipussaan -pitääkö purkkilihaa sitten ostaa.
Minä ostan lihakset aina kauppahallista - harva niistä irti käsipelin on "leikattu"Millähän tavalla aloituksessani lietsoin hysteriaa? Toin esiin löytämiäni linkkejä liittyen koneellisesti erotellun naudanlihan käytön rajoituksiin.
Kysymyshän oli, että ovatko nuo laittamieni linkkien tiedot vanhentunutta tietoa, koska Jalostaja väittää tuoteselosteissaan käyttävän koneellisesti eroteltua naudanlihaa.
Jos asetukset ovat muuttuneet, niin uudempaa tietoa en löytänyt, vaikka aika monella eri tavalla yritin hakea. Tietoa hakiessa tulivat kyllä nuo ko. ainesosan käytön kieltävät linkit vastaan.
Säilykkeiden ostamiseen en muuten ota kantaa, mutta niille lienee kysyntää, koska niitä myös teollisesti valmistetaan. Jotkut hankkivat niitä "pahan päivän varalle", kuten vaikkapa varautumalla tulevaan yleislakkoon, jolloin ruokaa ei enää saa kaupasta, eikä sähköä pistorasiasta.
Se miksi kyseinen säilyke johti tähän avaukseen johtuu siitä, että jonkun kauppaliikkeen mainoksessa niitä myytiin 2 purkkia hintaan X. Koska Helsingin Sanomat hiljattain teki sensaatiohakuisen jutun eineslihapullien lihapitoisuuksista perustuen pelkästään valmistajan tietoihin, niin halusin mainoksen inspiroimana vilkaista, mitä tämä purkkipullien valmistaja niistä kertoo.
Samalla tuli selviteltyä mitä koneellisesti eroteltu liha tarkoittaa.
Kauppahallista ostamasti liha saattaa olla 40 vuotta vanhaa. Pakastin ja muutkin säilöntämenetelmät ovat vanhoja keksintöjä. Koskaan et voi olla varma mikä on lihaerän historia, koska kaikki voidaan väärentää. Ainoastaan itse metsästämällä tai lähitilalta hakemalla voit olla varma mitä saat.
Ruhojen paloittelu tapahtuu ilman konetta lihakirvestä käyttäen. Sen jälkeen siirrytään kevyempiin teräaseisiin. Vannesaha ei ole kone lihaa mekaanisesti eroteltaessa. Hakemalla löytyy tietoa, mutta se ei ollut tämän avauksen pointti.
Kysymys vielä lyhykäisyydessään: Onko koneellisesti erotellun naudanlihan käyttö elintarvikkeissa sallittua? - pelko_pois
hullualehmää kirjoitti:
Millähän tavalla aloituksessani lietsoin hysteriaa? Toin esiin löytämiäni linkkejä liittyen koneellisesti erotellun naudanlihan käytön rajoituksiin.
Kysymyshän oli, että ovatko nuo laittamieni linkkien tiedot vanhentunutta tietoa, koska Jalostaja väittää tuoteselosteissaan käyttävän koneellisesti eroteltua naudanlihaa.
Jos asetukset ovat muuttuneet, niin uudempaa tietoa en löytänyt, vaikka aika monella eri tavalla yritin hakea. Tietoa hakiessa tulivat kyllä nuo ko. ainesosan käytön kieltävät linkit vastaan.
Säilykkeiden ostamiseen en muuten ota kantaa, mutta niille lienee kysyntää, koska niitä myös teollisesti valmistetaan. Jotkut hankkivat niitä "pahan päivän varalle", kuten vaikkapa varautumalla tulevaan yleislakkoon, jolloin ruokaa ei enää saa kaupasta, eikä sähköä pistorasiasta.
Se miksi kyseinen säilyke johti tähän avaukseen johtuu siitä, että jonkun kauppaliikkeen mainoksessa niitä myytiin 2 purkkia hintaan X. Koska Helsingin Sanomat hiljattain teki sensaatiohakuisen jutun eineslihapullien lihapitoisuuksista perustuen pelkästään valmistajan tietoihin, niin halusin mainoksen inspiroimana vilkaista, mitä tämä purkkipullien valmistaja niistä kertoo.
Samalla tuli selviteltyä mitä koneellisesti eroteltu liha tarkoittaa.
Kauppahallista ostamasti liha saattaa olla 40 vuotta vanhaa. Pakastin ja muutkin säilöntämenetelmät ovat vanhoja keksintöjä. Koskaan et voi olla varma mikä on lihaerän historia, koska kaikki voidaan väärentää. Ainoastaan itse metsästämällä tai lähitilalta hakemalla voit olla varma mitä saat.
Ruhojen paloittelu tapahtuu ilman konetta lihakirvestä käyttäen. Sen jälkeen siirrytään kevyempiin teräaseisiin. Vannesaha ei ole kone lihaa mekaanisesti eroteltaessa. Hakemalla löytyy tietoa, mutta se ei ollut tämän avauksen pointti.
Kysymys vielä lyhykäisyydessään: Onko koneellisesti erotellun naudanlihan käyttö elintarvikkeissa sallittua?Ahaa -teurastaja esittäytyy
http://www2.hkscan.com/attachments/vuosikertomukset/hkscan_vuosikertomus_2013_fi_final.pdf - vieläkin.itkettää
hullualehmää kirjoitti:
Millähän tavalla aloituksessani lietsoin hysteriaa? Toin esiin löytämiäni linkkejä liittyen koneellisesti erotellun naudanlihan käytön rajoituksiin.
Kysymyshän oli, että ovatko nuo laittamieni linkkien tiedot vanhentunutta tietoa, koska Jalostaja väittää tuoteselosteissaan käyttävän koneellisesti eroteltua naudanlihaa.
Jos asetukset ovat muuttuneet, niin uudempaa tietoa en löytänyt, vaikka aika monella eri tavalla yritin hakea. Tietoa hakiessa tulivat kyllä nuo ko. ainesosan käytön kieltävät linkit vastaan.
Säilykkeiden ostamiseen en muuten ota kantaa, mutta niille lienee kysyntää, koska niitä myös teollisesti valmistetaan. Jotkut hankkivat niitä "pahan päivän varalle", kuten vaikkapa varautumalla tulevaan yleislakkoon, jolloin ruokaa ei enää saa kaupasta, eikä sähköä pistorasiasta.
Se miksi kyseinen säilyke johti tähän avaukseen johtuu siitä, että jonkun kauppaliikkeen mainoksessa niitä myytiin 2 purkkia hintaan X. Koska Helsingin Sanomat hiljattain teki sensaatiohakuisen jutun eineslihapullien lihapitoisuuksista perustuen pelkästään valmistajan tietoihin, niin halusin mainoksen inspiroimana vilkaista, mitä tämä purkkipullien valmistaja niistä kertoo.
Samalla tuli selviteltyä mitä koneellisesti eroteltu liha tarkoittaa.
Kauppahallista ostamasti liha saattaa olla 40 vuotta vanhaa. Pakastin ja muutkin säilöntämenetelmät ovat vanhoja keksintöjä. Koskaan et voi olla varma mikä on lihaerän historia, koska kaikki voidaan väärentää. Ainoastaan itse metsästämällä tai lähitilalta hakemalla voit olla varma mitä saat.
Ruhojen paloittelu tapahtuu ilman konetta lihakirvestä käyttäen. Sen jälkeen siirrytään kevyempiin teräaseisiin. Vannesaha ei ole kone lihaa mekaanisesti eroteltaessa. Hakemalla löytyy tietoa, mutta se ei ollut tämän avauksen pointti.
Kysymys vielä lyhykäisyydessään: Onko koneellisesti erotellun naudanlihan käyttö elintarvikkeissa sallittua?itkun kitkun
- liha_pullani
Kesko Helsingin Sanomien selvityksessä oli jätetty pois Pirkka-lihapyörykät, joiden lihapitoisuudet ovat 87 % ja 80 %.
http://www.k-ruoka.fi/.../pirkka-lihapyorykka.../...Näytä lisää
Pirkka lihapyörykkä lihapitoisuus 87% 420g - K-ruoka
Pirkka lihapyörykkä lihapitoisuus 87% 420g
K-RUOKA.FI
Valmistyusmaa Ruotsi.Onko samaa kuin Ikean maukkaat lihapullat https://fi.wikipedia.org/wiki/Liha - että.sellaista
liha_pullani kirjoitti:
Kesko Helsingin Sanomien selvityksessä oli jätetty pois Pirkka-lihapyörykät, joiden lihapitoisuudet ovat 87 % ja 80 %.
http://www.k-ruoka.fi/.../pirkka-lihapyorykka.../...Näytä lisää
Pirkka lihapyörykkä lihapitoisuus 87% 420g - K-ruoka
Pirkka lihapyörykkä lihapitoisuus 87% 420g
K-RUOKA.FI
Valmistyusmaa Ruotsi.Onko samaa kuin Ikean maukkaat lihapullat https://fi.wikipedia.org/wiki/LihaPieleen meni:
Server Error in '/' Application.
The resource cannot be found. - Namskis
että.sellaista kirjoitti:
Pieleen meni:
Server Error in '/' Application.
The resource cannot be found.Lihapullat on helppo valmistaa itse. Maustat jauhelihan, lisäät kananmunan, korppujauhoja ja vettä. Tulee aivan makusi mukaisia.
- diipadaii
hullualehmää kirjoitti:
Millähän tavalla aloituksessani lietsoin hysteriaa? Toin esiin löytämiäni linkkejä liittyen koneellisesti erotellun naudanlihan käytön rajoituksiin.
Kysymyshän oli, että ovatko nuo laittamieni linkkien tiedot vanhentunutta tietoa, koska Jalostaja väittää tuoteselosteissaan käyttävän koneellisesti eroteltua naudanlihaa.
Jos asetukset ovat muuttuneet, niin uudempaa tietoa en löytänyt, vaikka aika monella eri tavalla yritin hakea. Tietoa hakiessa tulivat kyllä nuo ko. ainesosan käytön kieltävät linkit vastaan.
Säilykkeiden ostamiseen en muuten ota kantaa, mutta niille lienee kysyntää, koska niitä myös teollisesti valmistetaan. Jotkut hankkivat niitä "pahan päivän varalle", kuten vaikkapa varautumalla tulevaan yleislakkoon, jolloin ruokaa ei enää saa kaupasta, eikä sähköä pistorasiasta.
Se miksi kyseinen säilyke johti tähän avaukseen johtuu siitä, että jonkun kauppaliikkeen mainoksessa niitä myytiin 2 purkkia hintaan X. Koska Helsingin Sanomat hiljattain teki sensaatiohakuisen jutun eineslihapullien lihapitoisuuksista perustuen pelkästään valmistajan tietoihin, niin halusin mainoksen inspiroimana vilkaista, mitä tämä purkkipullien valmistaja niistä kertoo.
Samalla tuli selviteltyä mitä koneellisesti eroteltu liha tarkoittaa.
Kauppahallista ostamasti liha saattaa olla 40 vuotta vanhaa. Pakastin ja muutkin säilöntämenetelmät ovat vanhoja keksintöjä. Koskaan et voi olla varma mikä on lihaerän historia, koska kaikki voidaan väärentää. Ainoastaan itse metsästämällä tai lähitilalta hakemalla voit olla varma mitä saat.
Ruhojen paloittelu tapahtuu ilman konetta lihakirvestä käyttäen. Sen jälkeen siirrytään kevyempiin teräaseisiin. Vannesaha ei ole kone lihaa mekaanisesti eroteltaessa. Hakemalla löytyy tietoa, mutta se ei ollut tämän avauksen pointti.
Kysymys vielä lyhykäisyydessään: Onko koneellisesti erotellun naudanlihan käyttö elintarvikkeissa sallittua?Aloituksessahan vetoat tähänkin:
"Ne jäsenvaltiot, joissa BSE-riski on merkityksettömän alhainen, ovat edelleen velvollisia poistamaan erikseen määritellyn riskiaineksen.
Niissä maissa, joissa BSE-riski on hallinnassa tai joissa sitä ei ole määritelty, nautojen, lampaiden ja vuohien luita ei saa käyttää mekaanisesti erotetun lihan tuotantoon.
Eikö tuosta nyt osaa lukea, että tuo koskee maita joissa BSE-riski on hallinnassa tai joissa sitä ei ole määritelty?
Tuo:Ne jäsenvaltiot, joissa BSE-riski on merkityksettömän alhainen, ovat edelleen velvollisia poistamaan erikseen määritellyn riskiaineksen.
Noihin maihin kuuluu myös Suomi.
- puha_lilla
- vali_vali_vali
Kaikseta sitä ihminen valittaa. Kuinka moni on saanut lihapullista kuolemaan johtavan taudin, olipa eroteltu millä vaan.
Ei sitä aikoinaan lihakarajtilalla kasvaneena ollut ees niitä koneita vaan kirves ja puukko. valita nyt siitäki. - purkittsekattu
Kävin hipelöimässä kaupassa kyseisiä herkkupulla-purkkeja ja lisäksi tavallisia herkuttomia. Purkkien kyljessä ei ollut mainintaa koneellisesti erotellusta naudanlihasta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik123880MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar782037Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5481641Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin851308Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671097Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331028Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt214898Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60873- 171854
Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3808