Eli tarvitset vehnäjauhoja n. 4-5dl (myllyn Emännänpuolikarkea on just hyvä), vettä, 7-11g kuivahiivapussin, sekoituskulhon(isohkon) ja 1 muovisen kertakäyttökupin.
1. kaada kuppi täyteen raikasta vettä, tai maitoa kumpikin käy. lämmitä mikrossa hieman yli kädenlämpöiseksi ja kaada sekaan hiiva,suola, sokeri ja plöräys öljyä. Sekoita hyvin lusikalla ja kaada seos kulhoon.
2. Laita kulho lämpöiseen paikkaan ja anna muhia n. 15min. Ota 1 desi jauhoja kerrallaan ja sekoita taikinaa kunnes kiinteytyy sopivaksi. Täydellinen pizzataikina ei saa olla liian kiinteää, vaan yhtä pehmyt kuin vauvan peppu. Kun olet vaivannut taikinan hyvin, niin roiskauta plöräys oliiviöljyä taikinapallon päälle. Anna sitten hautua lämpöisessa paikassa n. 1-2h. Riippuu kuinka lämpimäsä paikassa.
3. taikina on nyt valmis, esilämmitä uuni 250c. kaulitse voipaperin päällä ohuen ohueksi ja pyöreänmuotoiseksi ja paista alaosassa n. 1 min, laita sitten täytteet ja uuniin kunnes pizza kuuma ja juusto täysin sulanut ja saanut kauniin värin.
Laitampa nyt tännekin oman pizzataikina reseptin
7
106
Vastaukset
- pizzadough
Kuullostaa hyvältä ja ilmeisesti myös maistuu hyvältä kun tälle palstalle sen jaoit.
Itse teen taikinan hieman toisin ja nostatan sen hitaasti jääkaapissa useamman tunnin ajan - näin taikina saa myös happamaa makua hitaan käymisen seurauksena.
Mutta tärkeintä on löytää se itselle sopivin resepti, joka maistuu hyvältä - ja samalla kokeilla muita, josko niistä löytyisi jotain omaan makuun sopivaa.- Lisäisinvielä
Eli 1 rkl sokeria ja 1 tl suolaa, öljynä extraneitsytoliiviöljy.
Sori kun unohtui nämä :( - asian_tuntija
Näin se kuuluu tehdä! Pidetään jääkaapissa. Aina ei vain jaksa 4-6 tuntia odotella .. eikä sovi aikatauluun.
- pullataikinaohje
Anna hautua 1-2 tuntia ? Minkä mittainen on kuppi ? sokeria ja maitoa pizzapohjaan ?
- yksikupponen
varmaaan 2,5dl
- raflanomistaja
ketään ei kiinnosta
- Helpolla_hyvää
Ei sokeria, aivan turha. Hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Käytä mielummin hienoja jauhoja, italiassa käytetään esim ns. 00 jauhoja. Jauhot ja suola astiaan, hiivaneste astiaan tehtyy "kuoppaan", sekoitetaan rauhallisesti jauhoja nesteeseen. Lopuksi öljy - oliiviöljy. Taikinan pitää olla kosteaa ja nostatus vähintään 2h, vaivataan kevyesti ja siitä se lähtee. Pizzakivi on aivan ehdoton, kivi uuniin ja lämmöt 275°C, 10-15min lämmitys ja ei muuta kuin pizza kivelle. Valmista tulee noin 4-5min, riippuen uunista.
Hyvään tomaattikastikkeeseen kannatta satsata. Säilyke kirsikkatomaatit ovat omasta mielestäni parhaat. Valkosipulia, tomaatit ja yrtit kattilaan 20min ja homma ok, kastikkeen voi pakastaa.
Pohja-kastike-hyvä juusto-sopivat täytteet, ei liikaa. Kun pizza tulee pöytään päälle tuoretta rukolaa ja oreganoa. Nyt tuli selitettyä jo vähän liikaakin - tuli nälkä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12701Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1581331Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491165- 1271028
Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2071000Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä18996Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223974- 42899
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk297885- 72875