Eli tarvitset vehnäjauhoja n. 4-5dl (myllyn Emännänpuolikarkea on just hyvä), vettä, 7-11g kuivahiivapussin, sekoituskulhon(isohkon) ja 1 muovisen kertakäyttökupin.
1. kaada kuppi täyteen raikasta vettä, tai maitoa kumpikin käy. lämmitä mikrossa hieman yli kädenlämpöiseksi ja kaada sekaan hiiva,suola, sokeri ja plöräys öljyä. Sekoita hyvin lusikalla ja kaada seos kulhoon.
2. Laita kulho lämpöiseen paikkaan ja anna muhia n. 15min. Ota 1 desi jauhoja kerrallaan ja sekoita taikinaa kunnes kiinteytyy sopivaksi. Täydellinen pizzataikina ei saa olla liian kiinteää, vaan yhtä pehmyt kuin vauvan peppu. Kun olet vaivannut taikinan hyvin, niin roiskauta plöräys oliiviöljyä taikinapallon päälle. Anna sitten hautua lämpöisessa paikassa n. 1-2h. Riippuu kuinka lämpimäsä paikassa.
3. taikina on nyt valmis, esilämmitä uuni 250c. kaulitse voipaperin päällä ohuen ohueksi ja pyöreänmuotoiseksi ja paista alaosassa n. 1 min, laita sitten täytteet ja uuniin kunnes pizza kuuma ja juusto täysin sulanut ja saanut kauniin värin.
Laitampa nyt tännekin oman pizzataikina reseptin
7
133
Vastaukset
- pizzadough
Kuullostaa hyvältä ja ilmeisesti myös maistuu hyvältä kun tälle palstalle sen jaoit.
Itse teen taikinan hieman toisin ja nostatan sen hitaasti jääkaapissa useamman tunnin ajan - näin taikina saa myös happamaa makua hitaan käymisen seurauksena.
Mutta tärkeintä on löytää se itselle sopivin resepti, joka maistuu hyvältä - ja samalla kokeilla muita, josko niistä löytyisi jotain omaan makuun sopivaa.- Lisäisinvielä
Eli 1 rkl sokeria ja 1 tl suolaa, öljynä extraneitsytoliiviöljy.
Sori kun unohtui nämä :( - asian_tuntija
Näin se kuuluu tehdä! Pidetään jääkaapissa. Aina ei vain jaksa 4-6 tuntia odotella .. eikä sovi aikatauluun.
- pullataikinaohje
Anna hautua 1-2 tuntia ? Minkä mittainen on kuppi ? sokeria ja maitoa pizzapohjaan ?
- yksikupponen
varmaaan 2,5dl
- raflanomistaja
ketään ei kiinnosta
- Helpolla_hyvää
Ei sokeria, aivan turha. Hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Käytä mielummin hienoja jauhoja, italiassa käytetään esim ns. 00 jauhoja. Jauhot ja suola astiaan, hiivaneste astiaan tehtyy "kuoppaan", sekoitetaan rauhallisesti jauhoja nesteeseen. Lopuksi öljy - oliiviöljy. Taikinan pitää olla kosteaa ja nostatus vähintään 2h, vaivataan kevyesti ja siitä se lähtee. Pizzakivi on aivan ehdoton, kivi uuniin ja lämmöt 275°C, 10-15min lämmitys ja ei muuta kuin pizza kivelle. Valmista tulee noin 4-5min, riippuen uunista.
Hyvään tomaattikastikkeeseen kannatta satsata. Säilyke kirsikkatomaatit ovat omasta mielestäni parhaat. Valkosipulia, tomaatit ja yrtit kattilaan 20min ja homma ok, kastikkeen voi pakastaa.
Pohja-kastike-hyvä juusto-sopivat täytteet, ei liikaa. Kun pizza tulee pöytään päälle tuoretta rukolaa ja oreganoa. Nyt tuli selitettyä jo vähän liikaakin - tuli nälkä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Riikka Purra: työttömät tulee velvoittaa töihin
Purra panisi työttömät tulevaisuudessa työskentelemään sosiaaliturvan saamiseksi, koska työllisyysaste ei muuten näytä l3782719Alle 15 oli
Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata642159Mikä on kaivattusi ihanin ja ärsyttävin piirre?
Ja onko hän mies, nainen ja muun sukupuolinen? Mies. Huomaavaisuus. Kiireisyys. Joskus voi rentoutuakin.1111742- 771462
Heh, persut = vassarit = 10,0 %
Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f1861455- 1091435
- 271417
Näin Ellen Jokikunnaksen Ralph-poikaa suojellaan julkisuudelta - Katso tuoreet kuvat Italiasta!
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask ovat Ralph-poikansa kanssa kakkoskodissa Italiassa. Mukana on myös Unelmia Italiassa -kuva191293- 801287
Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!
Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois401186