Eli tarvitset vehnäjauhoja n. 4-5dl (myllyn Emännänpuolikarkea on just hyvä), vettä, 7-11g kuivahiivapussin, sekoituskulhon(isohkon) ja 1 muovisen kertakäyttökupin.
1. kaada kuppi täyteen raikasta vettä, tai maitoa kumpikin käy. lämmitä mikrossa hieman yli kädenlämpöiseksi ja kaada sekaan hiiva,suola, sokeri ja plöräys öljyä. Sekoita hyvin lusikalla ja kaada seos kulhoon.
2. Laita kulho lämpöiseen paikkaan ja anna muhia n. 15min. Ota 1 desi jauhoja kerrallaan ja sekoita taikinaa kunnes kiinteytyy sopivaksi. Täydellinen pizzataikina ei saa olla liian kiinteää, vaan yhtä pehmyt kuin vauvan peppu. Kun olet vaivannut taikinan hyvin, niin roiskauta plöräys oliiviöljyä taikinapallon päälle. Anna sitten hautua lämpöisessa paikassa n. 1-2h. Riippuu kuinka lämpimäsä paikassa.
3. taikina on nyt valmis, esilämmitä uuni 250c. kaulitse voipaperin päällä ohuen ohueksi ja pyöreänmuotoiseksi ja paista alaosassa n. 1 min, laita sitten täytteet ja uuniin kunnes pizza kuuma ja juusto täysin sulanut ja saanut kauniin värin.
Laitampa nyt tännekin oman pizzataikina reseptin
7
85
Vastaukset
- pizzadough
Kuullostaa hyvältä ja ilmeisesti myös maistuu hyvältä kun tälle palstalle sen jaoit.
Itse teen taikinan hieman toisin ja nostatan sen hitaasti jääkaapissa useamman tunnin ajan - näin taikina saa myös happamaa makua hitaan käymisen seurauksena.
Mutta tärkeintä on löytää se itselle sopivin resepti, joka maistuu hyvältä - ja samalla kokeilla muita, josko niistä löytyisi jotain omaan makuun sopivaa.- Lisäisinvielä
Eli 1 rkl sokeria ja 1 tl suolaa, öljynä extraneitsytoliiviöljy.
Sori kun unohtui nämä :( - asian_tuntija
Näin se kuuluu tehdä! Pidetään jääkaapissa. Aina ei vain jaksa 4-6 tuntia odotella .. eikä sovi aikatauluun.
- pullataikinaohje
Anna hautua 1-2 tuntia ? Minkä mittainen on kuppi ? sokeria ja maitoa pizzapohjaan ?
- yksikupponen
varmaaan 2,5dl
- raflanomistaja
ketään ei kiinnosta
- Helpolla_hyvää
Ei sokeria, aivan turha. Hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Käytä mielummin hienoja jauhoja, italiassa käytetään esim ns. 00 jauhoja. Jauhot ja suola astiaan, hiivaneste astiaan tehtyy "kuoppaan", sekoitetaan rauhallisesti jauhoja nesteeseen. Lopuksi öljy - oliiviöljy. Taikinan pitää olla kosteaa ja nostatus vähintään 2h, vaivataan kevyesti ja siitä se lähtee. Pizzakivi on aivan ehdoton, kivi uuniin ja lämmöt 275°C, 10-15min lämmitys ja ei muuta kuin pizza kivelle. Valmista tulee noin 4-5min, riippuen uunista.
Hyvään tomaattikastikkeeseen kannatta satsata. Säilyke kirsikkatomaatit ovat omasta mielestäni parhaat. Valkosipulia, tomaatit ja yrtit kattilaan 20min ja homma ok, kastikkeen voi pakastaa.
Pohja-kastike-hyvä juusto-sopivat täytteet, ei liikaa. Kun pizza tulee pöytään päälle tuoretta rukolaa ja oreganoa. Nyt tuli selitettyä jo vähän liikaakin - tuli nälkä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1343599
- 1101409
Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä
"Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht2711320Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa
Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.691239Kalateltta fiasko
Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr171134Nainen voi rakastaa
Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt791081Ikävöimäsi henkilön ikä
Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie451028IS Viikonloppu 20.-21.7.2024
Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku571019- 301016
- 53938