Lehtikaalista tyhmä kysymys

Peruskokkaaja

Täällä yks tosi peruskokkaaja, joka pitäytyy normaalisti tutuissa ja turvallisissa ruoissa, koska se on kaikkein yksinkertaisinta, haluaisi laajentaa lehtikaaliin. Se kun on ilmeisesti tosi terveellistä. Kysymykseni kuuluu yksinkertaisuudessaan: Voiko lehtikaalia syödä myös raakana, vai pitääkö se käsitellä (esim. keittää) aina ensin? Lehtiruodit kannattaa varmaan poistaa... Tyhmä kysymys, mutta vastatkaa nyt joku tyhmälle.

20

6620

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Fiksumpaako

      KVG. Saat nopeamman vastauksen kuin jollain tällaisella palstalla kyselemällä ja varmaan paremman.

    • Sedä

      Voi syödä raakana. Lehtiruodit on sitkeitä ja puisen makuisia, mut oon syönyt niitäkin smoothien joukossa.

    • ravintorikkaat
    • ravintorikkaat
    • kylnetyrkyttää

      Kyllä lehtikaalia voi syödä myös raakana vaikka edes kypsennettynä eri tavoin (mikrossa, paistaen,keittäen jne...) en siitä välitä.

      Olkoon miten "terveellistä" tahansa niin maku ei vain nappaa.

    • simppelitoimii

      Käytä valkokaalia ohueksi slaissattuna ja saat samat terveydelliset hyödyt maukkaammalla tavalla - valkokaali hyvin ohueksi slaissattuna on jokaisen salaattini pohja - siihen vähän valkoista balsamicoa ja hyvää oliivi-öljyä ja se on bra.

    • KokeilijaKokki
    • guuglaa

      Itse surautan smoothieen mukaan. Tai kun keität kasvissosekeittoon juureksia, niin sinne mukaan lehtikaaltakin. Ja jotkut paahtavat uunissa pellillä snacksejä.

    • RepsettiLehtikaalille

      Käytä kiehuvassa vedessä n. 30 sekuntia,pehmenee hieman.
      Tämän jälkeen paistinpannuun pikaisesti molemmilta puolilta,tulee mukava rapsakkuus.
      Lopuksi myllystä suolaa ja omaan makuun sopivaa pippuria.
      Hyvä ja maistuva lisäke nopeasti ja helpolla.

    • sadasdasdashhhhh

      Olen samaa mieltä kaikkien kanssa. Se on helppo olla kun saa 4 Aku Ankan näytenumeroa ilmaiseksi vaikka koko suvulle: http://tinyurl.com/4akuankkaa

    • vegaanipekaani

      Voi käyttää raakana. Olen myös laittanut pitsan päälle ja tehnyt sipsejä.

    • Tallium

      En ymmärrä kuka tahtoo vapaaehtoisesti syödä lehtikaalia ? Maistuu lantun naatille eli ei todellakaan mitään herkkua. Syön mieluummin muita kaaleja.

      • etsilleenjatolleen

        Oikea havainto kuten myös se , ettei edes etanat syö lehtikaalia eli jotain ei ole hyvin tässä vihanneksessa - valko-, kyssä-, kukka-kaali kyllä menee etanan suihin, mutta lehtikaali ei eli jotain sekin kertoo vihanneksen terveellisyydestä. Toki citi-pupuille maistui kunhan hanget olivat riittävän korkeita niiden päästessä niihin käsiksi.

        Vaikka nykyään on muotia syödä juuresten naatteja niin enpä itse söisi - ensinnäkin niiden maku on huono (muistuttaa navettaa) ja ovat täynnä nitraatteja, jotka eivät ole hyväksi elimistölle.

        Kokeilin viime vuonna kasvattaa kyssä-kaalia, mutta vaikka miten suojattu niin verkolla kuin harsolla niin joku myyrä päätti vetää hyvin itäneet versot nassuunsa, joten ainakin kyssäkaali on jyrsijöiden suosikki makeudessaan ja mehevyydessään.

        Tänä vuonna istutin kyssäkaalit kukkalaatikkoon kauas pois jyrsijöiltä ja suojasin ne harsolla ja olen nauttinut jo muutamista kasvatuksen hedelmistä - tuore kyssäkaali on vain parhautta - ei sitä edes tarvitse kypsentää.


      • annuliini47
        etsilleenjatolleen kirjoitti:

        Oikea havainto kuten myös se , ettei edes etanat syö lehtikaalia eli jotain ei ole hyvin tässä vihanneksessa - valko-, kyssä-, kukka-kaali kyllä menee etanan suihin, mutta lehtikaali ei eli jotain sekin kertoo vihanneksen terveellisyydestä. Toki citi-pupuille maistui kunhan hanget olivat riittävän korkeita niiden päästessä niihin käsiksi.

        Vaikka nykyään on muotia syödä juuresten naatteja niin enpä itse söisi - ensinnäkin niiden maku on huono (muistuttaa navettaa) ja ovat täynnä nitraatteja, jotka eivät ole hyväksi elimistölle.

        Kokeilin viime vuonna kasvattaa kyssä-kaalia, mutta vaikka miten suojattu niin verkolla kuin harsolla niin joku myyrä päätti vetää hyvin itäneet versot nassuunsa, joten ainakin kyssäkaali on jyrsijöiden suosikki makeudessaan ja mehevyydessään.

        Tänä vuonna istutin kyssäkaalit kukkalaatikkoon kauas pois jyrsijöiltä ja suojasin ne harsolla ja olen nauttinut jo muutamista kasvatuksen hedelmistä - tuore kyssäkaali on vain parhautta - ei sitä edes tarvitse kypsentää.

        Ikävä kyllä meillä etanat
        kin syövät lehtikaalta sekä kasvihuoneessa että ulkona!!


    • sari9

      200 g
      lehtikaalia
      1
      sitruunan puristettu mehu
      2 tl
      avokado- tai oliiviöljyä
      öljyn voi jättää myös pois
      Mausteseos:
      hyppysellinen hienoa merisuolaa
      hyppysellinen chilijauhetta
      hyppysellinen paprikajauhetta
      (½ dl ravintohiivahiutaleita)
      ravintohiivasta tulee juustoinen maku, mutta voit jättää sen myös pois
      Valmistusohjeet
      1Ruodi ja revi lehtikaalin lehdet sopivan kokoisiksi
      paloiksi sekoitusastiaan.

      Purista lehtien päälle sitruunamehu-öljyseos ja ripottele joukkoon mausteet. Sekoita käsin, jotta mausteet tarttuvat jokaiseen lehteen.

      Paista niitä noin 20–30 minuuttia 150-asteisessa uunissa. Kääntele lehtiä paistamisen aikana.

      • novoiituhippiheijaa

        Sehän oli simppeliä eli kymmenkunta raaka-ainetta yhden kaalin päälle ja vielä vääntöä paistinpannulla ja uunissa - kyseessä oli siis lisäke pääruoalle, jota sitäkin varmaan hierotaan samalla hartaudella

        Ei siis kuin todellista - ruoan tulisi valmistua maukkaaksi yksinkertaisemminkin. Jos se noin vaikeaa on niin jätän kaalit pupuille.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sanna niin nättinä Amsterdamin Business Foorumilla

      Upeasti edustaa taas Suomea ulkomailla meidän kansainvälinen superstaramme. Miksei persuilla ole ketään siedettävän näk
      Maailman menoa
      54
      7692
    2. Juuri nyt! Parturi bongattu Sannan seurassa!

      🌐 Breking News 📢 🗞️ 🆕 Kaksikko bongattu Suomen Helsingin Töölöstä. Kyllä. Sieltä samasta Töölöstä, josta kuppakin
      Maailman menoa
      20
      7344
    3. Sofia Virran pahoinpitelyä puolustetaan netissä

      HS soitti Virran pahoinpitelyä puolustaneille https://www.hs.fi/politiikka/art-2000011516353.html
      Maailman menoa
      171
      6859
    4. Työeläkkeiden maksaminen on lopetettava

      Suomen talous on palkansaajien vuosikausia heikentyneen ostovoiman vuoksi niin kuralla, että palkkasumman jakamisessa ta
      Maailman menoa
      53
      6722
    5. Purra tekee hyvää työtä, me suomalaiset haluamme että hän jatkaa myös

      seuraavan hallituksen valtiovarainministerinä. Kovina aikoina pitää olla kova.
      Maailman menoa
      38
      5728
    6. Koska Minja Koskela ja Sofia Virta kääntyy islamiin?

      Sekä vihreät että vasurit selvästi pitävät islamista ja muslimeista, varsinkin naiset, joten voidaan olettaaa että nuo k
      Maailman menoa
      76
      5700
    7. Ratkaisujen tarjoamisen sijaan SDP on keskittynyt levittämään väärää tietoa

      Kokoomuksen kansanedustaja Martin Paasi on turhautunut eduskunnassa käytävään salikeskusteluun. Hän kertoo, miksi. – Ko
      Maailman menoa
      101
      5455
    8. Persut ne lomailee veronmaksajien piikkiin

      Nämä rötösherrat kyllä putoavat onneksi eduskunnasta. Ja kuten Marin maksoi aamupalansa, niin nämä reissut pitää periä m
      Maailman menoa
      24
      3165
    9. Minne haluaisit

      päästä kaivattusi kanssa ensimmäiselle yhteiselle matkalle?
      Ikävä
      50
      856
    10. Näytit tosi hyvältä

      Myös uudella tyylillä. 😊
      Ikävä
      59
      818
    Aihe