elli siis harmikseni olen huomannut että kukaan ei enää ajattelisikaan syövänsä hirven kieltä vaikka se on ehdottomasti yksi parhaista hirven syötävistä osista. onko täällä edes ketään joka on maistanut tai olisi edes valmis maistamaan. ennakko luulot nurkkaan ja maistamaan! se on ihanaa varsinkin jos esen valmistaa keittämällä useita tunteja. ja ei mitään juttuja et hyi se on nuollu sillä persettään koska hirven kieli nyljetään keittämisen jälkeen. voi kun se on ihanaa!
hirven kieltä
9
7588
Vastaukset
- Pluto
Hirven kielät just koiralle olen pilkkomassa...
koira rakastaa... =) - koti kulinaristi
olisi hienoa päästä maistamaan! itsekkin asustan hirvenmetsästäjä perheessä mutta koskaan en kieltä ole tänne saanut! muutenkin pitävät minua omituisena kun aina lintumetsälle miesten mennessä muistutan että sydän kivispiira kotiin!!!
ei ole kuin muuan päivä kun äitille sanoin että kieltä pitäs saada...
NAM!!!! - Missmary
Olen samaa mieltä kanssasi.Meidän porukassa kukaan muu ei syö kieltä.Sehän on minulle hyvä asia.Alan just keittään niitä 3kpl.Olen aina syönyt poron/hirven ym. kielet ja sisäelimet.Jos ihmiset tietäis mitä makkarat ym. lihajalosteet sisältää söisivät mielellään kieltä.Teurastamollehan jää eläimestä vain ulosteet ja ääni.Puhdas ruoka tulee luonnosta ja kun sen itse vielä pyytää tietää mitä syö.
- Hirvimies91
Paraikaa kiehuu tän päiväsen vasan kieli padassa, pari tuntia nii maiskutellaan!
- Hirvimies9
Unohtupa mainita, jos omaatte ennakkoluuloiset vaimokkeet/miehekkeet nii sanokkee että on tavallista lihaa ja ku on syöny ja kehunu nii kertokkee vasta sillo että mitäs se olikaa! nimimerkillä kokemusta miten vaimoke ei suostunu maksan syöntiin ennen ku vähä ällyytti!
- kaikkea kokeillaan
Hirven, peuran, kuten myös naudan kieltä nyt syödään kovasti yleisesti. metsästysaikana saa kahta ensimmäistä ja hallista voi ostaa lehmän kieliä.
Ei tuo mitenkään erikoista herkkua ole.
Kyllä minä jokavuosi hirvestysaikaan syön myös hirvenvasan aivoja. korvien takaa sahaa vinosti kallosta palan pois ja ruokalusikalla kopasee aivot pois. Ne on sellaset nyrkin kokoiset. Minä liottelen suolavedessä niitä seuraavaan päivään ja sitten keitän kymmenkunta minuuttia ja putsaan kalvot, sekä suonet niistä. Sitten viipaloin ja leivitän viipaleet, ne paistetaan pariminuuttia puoleltansa ja sitten lautaselle. Päälle voissa ja sitruunamehussa lämmitettyjä kapriksia, nam.
Alkuperäinen ohje oli: Aivot meuniere kapriksen kanssa. - hivenmetsästäjä
tosi hyvää eikä tarvi kuin keittää suolalla maustetussa vedessä, kettämisen jälkeen poistetaan kalvo pinnasta ja ruisleivän päälle, meillä tykkää kaikki niin lapset kuin aikuiset, asutaankin maalla ja hirviporukassa kuluu syksy...
- Anonyymi
ennen syötiin kaadon jälkeen kieltä ja turpaa ja paistettiin maksaa.
hyvää on!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh433027Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta612991- 422377
- 311873
Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa791748Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘251719- 481586
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä771285- 391260
- 791080