Konsulttiyritys suosittelee remontointia

ylimielisiäkö

Nyt on hintalaput laitettu eri vaihtoehdoille. Vanhan remontointi 3,8 M€, vuodeosaston säästäminen ja kylkeen uusi 5,8 m€ ja kokonaan uusi 7,7 M€.
Ja konsulttiyritys suosittelee vanhan remontointia. Yllätys, yllätys! Tämä taitaa olla velikultien suositus, mutta sen saa nyt näppärästi puettua konsulttien ideaksi. Tähän sitä tartutaan, saadaan vietyä läpi tämä jo päätetty asia.

http://yle.fi/uutiset/muonion_terveyskeskusremontti_maksaa_miljoonia/8296659

Lapin radion jutussa aiottiin kysyä Avilta siitä, kannattaako uutta rakentaa, vai ei. Mutta se ei taida olla instanssi, joka vastaa tähän kysymykseen. Mutta toki kokeilla voi.

Eikö nyt ymmärretä, että tuo rakennus ei remontoimalla korjaannu. Ei korjaantunut vuodeosasto, eikä taloustoimisto? Miksi hakata päätä seinään?
Nyt olisi todella hieno hetki ottaa järki käteen!
Ja, jos tässä nyt aletaan soteja miettimään, niin Muoniolaiset saavat kohta painaa totena kaaliin sellaisen tosiseikan, että meillä näitä palveluja ei enään ole saatavilla. On vain Ojusniitty, johon tulee olemaan hemmetinmoinen hinku päästä, kun toinen vaihtoehto olisi Kolarin Tannaan tai Kittilään. Muut lääkäripalvelut löytyy varakkaammille Leviltä, muut ajakoon ohi Kittilään, jonottamaan päiväksi. Ja silläkin on hintalappu, ja kallis! Mutta jos kunta on näin lyhytnäköinen, sehän maksaa mukisematta sen. Ja kysymys on loppuelämän ratkaisusta. Jos ei tk:ta ole nyt, ei sitä ole kymmenenkään vuoden kuluttua. Ainut mikä pysyy on tarve! Me emme lakkaa sairastamasta, emmekä vanhenemasta! Kunnan velikullillekki tiedoksi, että teillä on sama eessä, kuin muilla...ikää tulee, eikä terveys lisäänny.

17

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • talojakaatuu

      Sote muuttaa kuvion, kun olet näin päättänyt niin asia on selvä. Johtopäätös alotuksesta.
      'Kevyt kustannustehokas remppa ja mökki nurin kun palvelut loppuu.

    • Taasahistaa

      Voi Jessuksen munat

      AVI varmasti neuvoo? Vastaus on että rakennuksen on oltava turvallinen käyttäjille.
      Ei varmasti ota kantaa siihen tehdäänkö uutta, miksi ottaisi?

      Vastuuta investointi ratkaisusta yritetään vierittää valvovalle viranomaiselle? Hemmetti miten munaton hommaa.
      Johtamisen suurin virhe on päättämättömyys! Virheelliseksi osoittautunut päätös on parempi kuin kelluva välitila.
      Päätös perustuu aina johonkin, päättämättömyys huonoon johtoon.

      AVI siis valvoo, Tukes valvoo jne. Yhteistä niille on se että molemmat kertovat että palveluntuottajan pitää tietää mikä on turvallista, vallitsevan lainsäädännön mukaista ja rakentaa toiminta sen puitteissa.

      Jos jäädään odottamaan, lopputuloksen lasku kasvaa.
      Sanottakoon vielä, virkamiehiä johtavat poliittiset päättäjät. Heidän on päätettävä, tai tehtävä johtopäätös päättämättömyydestä.

    • Tyhmäkysyjä

      Kuka sen maksaa?

    • faktatpöytään

      Taasahistaa ja aloittaja! Olette asian ytimessä.
      Ja ahistajalle: Johtamisen suurin virhe on päättämättömyys! Just! Johtajia on, muttei vähääkään kykyä siihen.

      Tottavie tämä asia ei ole sillä mallilla, että mitä AVI suosittelee, he eivät takuulla tule sanomaan, että polttakaa se mätääntynyt rysänne! He sanovat vain, että sen tulee olla lain määräysten mukainen tila työntekijöille ja potilaille! Mutta tässä onkin se tilaisuus, johon pitäisi jo meidän kunnan päättäjien ymmärtää tarttua, tunnustaa se, ettei remontoimalla tuota kuntoon saada, vaan aletaan tehdä töitä uuden eteen. Kyllähän me meinataan täällä eloa jatkaa ja siihen tarvitaan toimivat puitteet, saje se on joka kaikki kastelee ja hätä on meillä kaikilla jonain päivänä, ettei kannata ylimieliseksi ryhtyä.
      Lapin kansassa sanottiin, että vuodeosaston remonttiin tarvitaan lisää rahaa 300 000 €. Mitä ihmettä? Vastahan se on remontoitu, miljoonilla. Ja nyt jo tarvitaan lisää rahaa.
      Mitä tämä tarkoittaa?
      Minä, maallikkona ymmärrän, että se tarkoittaa sitä, että remontoimalla ei tuosta talosta tule kunnollista. Se fakta olisi hyvä myös muidenkin ymmärtää!

    • Facts

      Turha tätä on jankta. Valtio ei anna rahaa, pankista kunta ei saa, joten pakko odottaa sotea. Uusi sotealue hakee terveysasemalle paikan ja vuodeosasto siirtyy Kittilään tai Kolariin, jopa ehkä Rovaniemelle

      • mälehdestluin

        LK.11.9 kertoo terkkarin tilanteesta ihan positiivisiä uutisia (tek.lautakunta haluaa Enontekiön mukaan ).Terkkarin rahoituksen (uuden rakentaminen) saaminen edellyttää myös Enontekiön mukaan pyytämistä. Enontekiö on jo noin vuosi sitten esittänyt neuvotteluja Muoniolle uuden sairaalan rakentamiseksi.Pöytäkirjoista ei löydy mainintaa Muonion käsitelleen tai neuvotelleen asiasta.Muonion politiikkojen neuvottelukyvyttömyyyden vuoksi ,on hyvä juttu että tekninen puoli asettuu riitojen yläpuolelle ja edes neuvottelee Enontekiön kanssa.LK.11.9 jutussa ei käsitelty ollenkaan terkkarin vuotavaa kattoa.Miksi toimittajalta pimitettiin näin oleellinen tieto.Koko kiinteistön katon korjaaminen harjakatoksi on kallis juttu,ehkä siksi.


      • Miettikääpä

        Hyvä näin,mutta katsoisi se ltk:kin mihin myöntää rakennusluvat ja valvoo pohjatyöt. Ei ole vanha peltotiellä lilluva asparakennus,mihinkä ne vedet menee? Uutta voi tehdä,mutta jos pohjatöitä ei valvota,huonosti käy!!!! Ilttitie,rautionmukka kaikissa on laiminlyönti. Kunnassa on uutta ja vanhaa päättäjää vaan samat virheet tehdään. Alakoulu on kiikunkaakun. Minulle on sama se, vaikka rakennatte Muoniojärveen tk:n .


    • Sillointalouspäällikkönä

      Muonion kunnalla on helpoin ratkaisu ja myös saada Valtion hyväksyminen rahoitukseen peruskorjaukseen lähes heti, mutta on ehdottomasti heti toimittava. Vanhan peruskorjaus, joka on perusteluna iän mukaankin aina suoritettava täydellinen peruskorjaus, koska aikaisemmin ei ole suoritettu. Yli 40 vuotta uudisrakentamisesta on ollut terveyskeskus ilman peruskorjausta. Uskokaa, että SOTE ei myönnä nyt uutta terveyskeskusta vuodeosastoineen palveluineen rakennettavaksi. (Kittilä on liian vahva kunta purtavaksi SOTE keskuspaikaksi, eikä toiminta muutokset tule tuosta vaan ja vie samalla tavalla aikaa, kuin kuntaliitoksetkin.
      Yrittäkää nyt pysyttää Muoniossa laaja terveyskeskuspalvelu.

    • syylä

      Turhaa on enää miettiä hintalappuja. Uuden tekemiseen on etsikkoaika mennyt umpeen,Sote-uudistus pitää huolen siitä. Vanhaa ei kannate korjata kun kattoremontti ei kuulu korjauskustannuslaskelmiin. Kuka on korjauslaskelmat tehny? Eikö kukaan tajua miksi johtavat lääkärit jättävät uppoavan sairaalan? Älkää syyttäkö vääriä henkilöitä tässä vakavassa asiassa joka vaikuttaa Muonion tulevaisuuden kehitykseen merkittävästi ja monella tapaa.
      Päätöksenteossa on valitettavasti samat nimet hääräämässä taustalla, näkyvänä tai näkymättömissä. Kunnan talous syöksyy pikajunana alamäkeen kun talouden tervehdyttämistoimet vatuloivat resiinalla ylämäkeen. Vaaleilla ei ole vallankäytölle merkitystä mutta pitäiskö alkaa äänestämään tyhjää? Rotesti se on pieniki rotesti.

    • hiljaahyvä

      Mie äänestän tyhjää kuntavaalissa jos sieki

      • Tolkkutouhuun

        Tyhjää äänestäminen tukee päättämättömyyttä. Miksi niin tekisit.


      • touhuuntolkku

        V.2011 maksoi tk remppa 1.7 milj.euroa.Mitä saatiin parannuksia? Tk.ssa remontoitu viimeiset pari vuotta sieltä täältä,puhdistettu ilmastointeja ym. Nyt tiedetään ettei rempoista ole ollut apua sisäilmaongelmiin.Mikä on v.2011 jälkeen tehdyillä remppojen hintalappu?TK remppatyöryhmän typeryydet jatkuu,jatkuu. Työryhmää johtanut v.2010 alkaen sama heppu ,onko rakennusalan ammattilainen? Koko typerä remppatyöryhmä on lopetettava ja annettava projektin johtaminen ammattilaisille.Muoniossa nuori ja ammattinsa osaava rak.tarkastaja,annetaan hänen tehdä päätökset tk.osalta.


      • Taikaviittaaa

        Juuri näin. Nyt on jo maksanut liikaa ja silti tth on selvittänyt, että lähes kaikki oireilee. Osastoakin jo tarvii rempata. Taloustoimistosta on jouduttu lähtemään, vaikka sen remontti valmistui vuosi sitten. Kun ei onnistu, niin ei onnistu.
        Ja nämä ammattitaidottomat rakennusalan ihmiset pois sieltä ja ihan oikeita tilalle, sama koskee terveyspuolen edustusta, tilalle henkilö, joka oikeasti ymmärtää uhkat ja vaarat näissä ongelmissa.
        Takinkääntäjiä ja taikaviittoja ei enään tarvita!


      • Kuivajavarmasti

        Osatokin tarvii jo remppaa,mää en ihmettele ollenkaan. Kaikki muistaa miten remppa tehtiin. Naureskeltiin paikallisessa kahviossa,kun alusta märkä ja pintaa päälle. Mutta tämä vain välikommentti. Rakentakaa valmistalo-systeemillä ,jos siihen päädytte.


    • tietoamyösvailla

      Onko joku kuullut / nähnyt kunnanhallituksen puh.johtajan mielipidettä mistään asiasta koskaan? Kuasson?

      • duranduranduran

        Mustanaamiota kutsutaan myös vaeltavaksi aaveeksi.


    • potilasmie

      Mistäs ne rakennusrahat nyt on löytyny?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe