Etsitään auktoriteettia

Järki_käteen_opettajat

On erittäin tunnettua, että tieteellisen tutkimuksen vankkana ja järkkymättömänä "kivijalkana" on kaksi luonnontieteiden peruslakia, jotka toteutuvat kaikissa tieteellisessä tutkimuksissa ja sovelluksissa. Peruslait, eli energian- ja aineen häviämättömyyden lait. Eli energiaa tai ainetta ei voi syntyä tyhjästä tai hävitä tyhjään.

Maailma on kumminkin ihmeellinen paikka ja se myös kantaa ihmeellisä ihmisiä. Ihmisiä, joilla voi olla hyvinkin korkea koulutus, mutta edellä mainitut luonnontieteiden peruslait ei vain mene ymmärrykseen.

Eihän siinä mitään, jokainen saa uskoa mitä haluaa, mutta mielestäni raja menee siinä, ovatko kyseiset henkilöt opettajia, jotka opettavat väärin tai kumoten heppoisin perustein jompaa kumpaa näistä peruislaista.

Avopuolisoni väittää ja vannoo seuraavan asian puolesta:

Painon nousu ja erityisesti turvotuksen seurauksena tapahtuva painonnousu. Avopuolisoni, jolla on 20 v. kokemus sairaanhoitaja työskentelystä ja lisäksi hän on opiskellut terveysalan opettajaksi (Maisteri). Hän on kuulema töissä monta kertaa todistanut potilaan painon nousseen hyvin nopeasti, esim. sydämen vajaatoiminnan seurauksena. Tällöin potilaan painoa seurataan hyvin tarkkaan ja kaikki juomat, ruuat, tipat jne. kirjataan potilaan kansioon. Potilaan paino on noussut esim. 3 kg vuorokauden aikana, mutta nesteitä, ruokaa, tippaa tms. hän on saanut raportin mukaan 1 kg. Avopuolisoni mukaan, tämä erotus, eli 2 kg johtuu turvotuksen aiheuttamasta painonnoususta. ;)

Eniten ihmetyttää kun ihminen, joka on valmistunut aina huippunumeroin, ei ymmärrä, että painoa ei voi nousta "tyhjästä".

Pahinta tässä asiassa on kun hänen kollegansa ovat samaa mieltä. Lisäksi opiskelijoilla on myös mennyt lävitse kyseinen teoria, että jos potilaan paino nousee enemmän kuin on raporttiin kirjattu, sitä ei tarvitse kyseenalaistaa.

Minusta tässä on kyse potilasturvallisuuden rikkomisesta ja opetusmenetelmiin tulisi puuttua. Onhan mahdollista, että kyseisen opetuksen saanut hoitaja ei reagoi suureen painonnousuun, vaan kuittaa sen "tyhjästä" tulleena, jolle ei voi mitään.

Kyseiset ihmiset eivät ymmärrä kuinka isosta asiasta olisi kyse, jos ainetta voitaisiin synnytää tyhjästä. Siinä jäisi Alber Einsteinin suhteellisuusteoria kirkkaasti kakkoselle. Potilaalle tehty painonseuranta ei täytä missään muodossa tieteellisen tutkimuksen kriteerejä.

Eli nyt etsin sellaista henkilöä, jolla olisi riittävän suuri auktoriteetti ja uskallusta lähteä väittämään ja oikomaan opettajien väärää luonnontieteiden tuntemusta.

Oletko professori? dosentti? tohtori? tai vastaava, autathan minua oikaisemaan vääriä käsityksiä?

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luultavasti asialle ei ole tehtävissä mitään. Terveydenhoidon henkilökunta ei ole eikä tule tieteellisesti orientoituneeksi. Heidän suuntauksensa on humanistinen ja common sense, on nyt ja tulevaisuudessa.

    • oivoivoivoi

      Olet joko trolli tai; Otit huomioon vain lisätyn kertymän, et poistumaa tai sen puutetta. Epäilen todella sitä että olet kertomasi mukaan suhteessa maisterin kanssa. Joko olet todella hyvin naamioinut typeryytesi ihmiseltä joka on älyllisesti ja koulutuksellisesti täysin eri sarjaa kanssasi, tai kyseinen maisteri sietää sinua säälistä tai hoivavietistä johtuen. Toivottavasti avopuolisosi ei koskaan näe näitä aivopierujasi.

    • Painava

      Joo teoriat uusiksi. Kun syöt energiatiheän palasen 100g, nousee painosi 1kg ilman sairauttakin. Tätä tapahtuu koko ajan. Jos elimistö toteuttaa toisia lakeja kuin joku kappalefysiikka?

      • Se_on_fakta

        Totta kai tietyt ruoka-aineet sitovat ilman happea tai typpeä niin paljon, että ihmisen massa kasvaa kymmenkertaisesti syötyyn ruokamäärään verrattuna.


    • ei.auktoriteettia.etsivä

      Sinä luulet pikku putkiaivoillasi ymmärtäväsi asioita paremmin kuin terveysalan koulutetut. Olet tyypillisen skeptikon tavoin ottanut omaksesi yhden lauseen, johon uskot kategorisesti kaiken muun ulossulkien. Jos olisit seurakuntalainen, sinä olisit fundamentalisti.

      On tunnettu tosiasia, että tietyt lääkkeet aiheuttavat yleisesti sivuoireena painonnousua, esimerkiksi e-pillerit ja mielialalääkkeet.

      Ihminen on hyvin monimutkainen olento, jota ei teknikon aivoilla ymmärretä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5564
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2486
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1967
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      56
      1704
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1269
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe