Etsitään auktoriteettia

Järki_käteen_opettajat

On erittäin tunnettua, että tieteellisen tutkimuksen vankkana ja järkkymättömänä "kivijalkana" on kaksi luonnontieteiden peruslakia, jotka toteutuvat kaikissa tieteellisessä tutkimuksissa ja sovelluksissa. Peruslait, eli energian- ja aineen häviämättömyyden lait. Eli energiaa tai ainetta ei voi syntyä tyhjästä tai hävitä tyhjään.

Maailma on kumminkin ihmeellinen paikka ja se myös kantaa ihmeellisä ihmisiä. Ihmisiä, joilla voi olla hyvinkin korkea koulutus, mutta edellä mainitut luonnontieteiden peruslait ei vain mene ymmärrykseen.

Eihän siinä mitään, jokainen saa uskoa mitä haluaa, mutta mielestäni raja menee siinä, ovatko kyseiset henkilöt opettajia, jotka opettavat väärin tai kumoten heppoisin perustein jompaa kumpaa näistä peruislaista.

Avopuolisoni väittää ja vannoo seuraavan asian puolesta:

Painon nousu ja erityisesti turvotuksen seurauksena tapahtuva painonnousu. Avopuolisoni, jolla on 20 v. kokemus sairaanhoitaja työskentelystä ja lisäksi hän on opiskellut terveysalan opettajaksi (Maisteri). Hän on kuulema töissä monta kertaa todistanut potilaan painon nousseen hyvin nopeasti, esim. sydämen vajaatoiminnan seurauksena. Tällöin potilaan painoa seurataan hyvin tarkkaan ja kaikki juomat, ruuat, tipat jne. kirjataan potilaan kansioon. Potilaan paino on noussut esim. 3 kg vuorokauden aikana, mutta nesteitä, ruokaa, tippaa tms. hän on saanut raportin mukaan 1 kg. Avopuolisoni mukaan, tämä erotus, eli 2 kg johtuu turvotuksen aiheuttamasta painonnoususta. ;)

Eniten ihmetyttää kun ihminen, joka on valmistunut aina huippunumeroin, ei ymmärrä, että painoa ei voi nousta "tyhjästä".

Pahinta tässä asiassa on kun hänen kollegansa ovat samaa mieltä. Lisäksi opiskelijoilla on myös mennyt lävitse kyseinen teoria, että jos potilaan paino nousee enemmän kuin on raporttiin kirjattu, sitä ei tarvitse kyseenalaistaa.

Minusta tässä on kyse potilasturvallisuuden rikkomisesta ja opetusmenetelmiin tulisi puuttua. Onhan mahdollista, että kyseisen opetuksen saanut hoitaja ei reagoi suureen painonnousuun, vaan kuittaa sen "tyhjästä" tulleena, jolle ei voi mitään.

Kyseiset ihmiset eivät ymmärrä kuinka isosta asiasta olisi kyse, jos ainetta voitaisiin synnytää tyhjästä. Siinä jäisi Alber Einsteinin suhteellisuusteoria kirkkaasti kakkoselle. Potilaalle tehty painonseuranta ei täytä missään muodossa tieteellisen tutkimuksen kriteerejä.

Eli nyt etsin sellaista henkilöä, jolla olisi riittävän suuri auktoriteetti ja uskallusta lähteä väittämään ja oikomaan opettajien väärää luonnontieteiden tuntemusta.

Oletko professori? dosentti? tohtori? tai vastaava, autathan minua oikaisemaan vääriä käsityksiä?

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luultavasti asialle ei ole tehtävissä mitään. Terveydenhoidon henkilökunta ei ole eikä tule tieteellisesti orientoituneeksi. Heidän suuntauksensa on humanistinen ja common sense, on nyt ja tulevaisuudessa.

    • oivoivoivoi

      Olet joko trolli tai; Otit huomioon vain lisätyn kertymän, et poistumaa tai sen puutetta. Epäilen todella sitä että olet kertomasi mukaan suhteessa maisterin kanssa. Joko olet todella hyvin naamioinut typeryytesi ihmiseltä joka on älyllisesti ja koulutuksellisesti täysin eri sarjaa kanssasi, tai kyseinen maisteri sietää sinua säälistä tai hoivavietistä johtuen. Toivottavasti avopuolisosi ei koskaan näe näitä aivopierujasi.

    • Painava

      Joo teoriat uusiksi. Kun syöt energiatiheän palasen 100g, nousee painosi 1kg ilman sairauttakin. Tätä tapahtuu koko ajan. Jos elimistö toteuttaa toisia lakeja kuin joku kappalefysiikka?

      • Se_on_fakta

        Totta kai tietyt ruoka-aineet sitovat ilman happea tai typpeä niin paljon, että ihmisen massa kasvaa kymmenkertaisesti syötyyn ruokamäärään verrattuna.


    • ei.auktoriteettia.etsivä

      Sinä luulet pikku putkiaivoillasi ymmärtäväsi asioita paremmin kuin terveysalan koulutetut. Olet tyypillisen skeptikon tavoin ottanut omaksesi yhden lauseen, johon uskot kategorisesti kaiken muun ulossulkien. Jos olisit seurakuntalainen, sinä olisit fundamentalisti.

      On tunnettu tosiasia, että tietyt lääkkeet aiheuttavat yleisesti sivuoireena painonnousua, esimerkiksi e-pillerit ja mielialalääkkeet.

      Ihminen on hyvin monimutkainen olento, jota ei teknikon aivoilla ymmärretä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      124
      2943
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      265
      1229
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1221
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1041
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      1003
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      980
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      936
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      897
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      41
      877
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      43
      789
    Aihe