Ulkolaisen TV-kanavan uutisissa taannoin oli pätkä kasvisruokailun ja täys-vegaaniuden kasvaneesta suosiosta jatehtiin lyhyt katsaus suosittuhin ko. tuotteisiin.
Sitten haastateltiin ravintoterapeuttia, joka lyhyesti listasi mm. vihannes-veega ruokavaliossa suosittujen ruokatarvikkeiden "hyvät" ja "pahat" vaihtoehdot, jossa listasi "pahojen" joukkoon mm. kehon happamuutaa lisäävät, mutta varsin suositut tuotteet.
Myös (liian) prosessoidut tuotteet laittoi enempikin bannilistalle ja eriteli nopeasti 'plus' ja 'miinus' soijatuotteita.
Harmikseni odottamattomat lausumansa menivät niin nopeasti ohitse etten ehtinyt niihin valmistautua ja niitä kirjata ylös.
Eli nyt kyssärinä on se, mitkä vihannesruokavalion tuotteet ovat niitä kehon happamuutta lisääviä?
Hämärä mielikuva, että olisi muiden joukossa maninnut mm. Quornin, jota nyttemmin ole testannut, eli maustamattomia Quorni-pihvejä.
Kehon happamuutta lisäävät tuotteet?
6
101
Vastaukset
- Quorn_ja_Co
Eivätkö vihannes- ja veegaruokavalitoa toteuttavat ole avauksen asiasta tietoisia, kun on niin hiljaista?
- pekoni_voileipä
Huvittavaa. Satuin seuraamaan telkkarista kotimaista kokkiohjlmaa jossa oli 3 normaaliruokaa käyttävää ja yks tosi ylipainoinen vege. Ei se reppana osannut tehdä mitään kotimaisista marjoista. Sanoi että kun ei tunne niin ei osaa käyttää !! uskomatonta. Ostaa justiin jotain tuontikamaa kuten quornia. Ja sitten ollaan niiiin itseään täynnä että !
- Quorn_ja_Co
pekoni_voileipä kirjoitti:
Huvittavaa. Satuin seuraamaan telkkarista kotimaista kokkiohjlmaa jossa oli 3 normaaliruokaa käyttävää ja yks tosi ylipainoinen vege. Ei se reppana osannut tehdä mitään kotimaisista marjoista. Sanoi että kun ei tunne niin ei osaa käyttää !! uskomatonta. Ostaa justiin jotain tuontikamaa kuten quornia. Ja sitten ollaan niiiin itseään täynnä että !
Anteeksi, mutta tuo oma huvittava 'asiantuntevuutesi' ja yhteen henkilöön kohdistuva valituksesi ei nyt mitenkään liity avauksen asiaan.
- huvittava_asiantuntija
pälä pälä vekepaska. et itekkään uskaltaisi.
- kontsiva
Itseasiassa kiinalaisessa keittiössä arvostetaan happamuutta ja etikkaa lisätään ruokaan kuin ruokaan. Tämän samanhan voi havaita jokaisen kauppakeskuksen ala-aulassa, jossa kinkki-pikaruokaa on tarjolla - hyvin pistävä haju leijuu läpi ala-aulan eikä mielestäni ole mitenkään houkuttava.
Sars-epidemian aikoihin Kiinan viinietikan myynti moninkertaistui, koska kinkit uskovat etikan happamuuden ehkäisevän tartuntoja ja muutenkin olevan hyväksi keholle.
Eli syö mitä vihanneksia tahansa ja mausta ne happamilla tuotteilla kuten viini-etikalla. - vegaia
Happamuutta, mistä tuo buumi on nyt kotoisin? Vähän aikaa sitten teollisesti käsitelty maitokin oli myrkkyä.
Jos ja kuin, kuka syö MITÄÄN tiettyjä ruoka-aineita kauheita määriä päivittäin, paitsi lihansyöjät. On kotimaista spelttiä ja nyt myös kotomaassa viljeltyä luomukvinoaa ja härkäpapua tarjolla. Jos haluan jotain hapanta, ostan hapankaalia (sitä voi myös tehdä itse) ja se sisältää luontaista maitohappobakteeria.
Etikkaa vain omatekoisiin säilykkeisiin, ja muu ruoka on perus vegaaniruokaa, tofua, soijaa, papuja, herneitä, hedelmiä, vihanneksia, marjoja (miel. vain kotimaisia).
Ulkomaillakin(ko) alkaa lihatuotteiden menekki vähenemään, joten pitää keksiä äkkiä jotain että saadaan tehotuotanto pysymään käynnissä antibioottilihoilla ja muilla kepulikonsteilla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Oletko kertonut jo muille tunteistasi?
Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.774622- 1801897
- 1241590
- 1241125
Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan
Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️161061- 351036
- 78933
- 52896
Hyvää huomenta!
Mietin miten suhtaudut minuun, jos kerron tunteista. Voinko enää sen jälkeen olla samassa paikassa kanssasi, jos koet as78872- 4828