Kehon happamuutta lisäävät tuotteet?

Quorn_ja_Co

Ulkolaisen TV-kanavan uutisissa taannoin oli pätkä kasvisruokailun ja täys-vegaaniuden kasvaneesta suosiosta jatehtiin lyhyt katsaus suosittuhin ko. tuotteisiin.

Sitten haastateltiin ravintoterapeuttia, joka lyhyesti listasi mm. vihannes-veega ruokavaliossa suosittujen ruokatarvikkeiden "hyvät" ja "pahat" vaihtoehdot, jossa listasi "pahojen" joukkoon mm. kehon happamuutaa lisäävät, mutta varsin suositut tuotteet.

Myös (liian) prosessoidut tuotteet laittoi enempikin bannilistalle ja eriteli nopeasti 'plus' ja 'miinus' soijatuotteita.

Harmikseni odottamattomat lausumansa menivät niin nopeasti ohitse etten ehtinyt niihin valmistautua ja niitä kirjata ylös.

Eli nyt kyssärinä on se, mitkä vihannesruokavalion tuotteet ovat niitä kehon happamuutta lisääviä?

Hämärä mielikuva, että olisi muiden joukossa maninnut mm. Quornin, jota nyttemmin ole testannut, eli maustamattomia Quorni-pihvejä.

6

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Quorn_ja_Co

      Eivätkö vihannes- ja veegaruokavalitoa toteuttavat ole avauksen asiasta tietoisia, kun on niin hiljaista?

      • pekoni_voileipä

        Huvittavaa. Satuin seuraamaan telkkarista kotimaista kokkiohjlmaa jossa oli 3 normaaliruokaa käyttävää ja yks tosi ylipainoinen vege. Ei se reppana osannut tehdä mitään kotimaisista marjoista. Sanoi että kun ei tunne niin ei osaa käyttää !! uskomatonta. Ostaa justiin jotain tuontikamaa kuten quornia. Ja sitten ollaan niiiin itseään täynnä että !


      • Quorn_ja_Co
        pekoni_voileipä kirjoitti:

        Huvittavaa. Satuin seuraamaan telkkarista kotimaista kokkiohjlmaa jossa oli 3 normaaliruokaa käyttävää ja yks tosi ylipainoinen vege. Ei se reppana osannut tehdä mitään kotimaisista marjoista. Sanoi että kun ei tunne niin ei osaa käyttää !! uskomatonta. Ostaa justiin jotain tuontikamaa kuten quornia. Ja sitten ollaan niiiin itseään täynnä että !

        Anteeksi, mutta tuo oma huvittava 'asiantuntevuutesi' ja yhteen henkilöön kohdistuva valituksesi ei nyt mitenkään liity avauksen asiaan.


      • huvittava_asiantuntija

        pälä pälä vekepaska. et itekkään uskaltaisi.


    • kontsiva

      Itseasiassa kiinalaisessa keittiössä arvostetaan happamuutta ja etikkaa lisätään ruokaan kuin ruokaan. Tämän samanhan voi havaita jokaisen kauppakeskuksen ala-aulassa, jossa kinkki-pikaruokaa on tarjolla - hyvin pistävä haju leijuu läpi ala-aulan eikä mielestäni ole mitenkään houkuttava.

      Sars-epidemian aikoihin Kiinan viinietikan myynti moninkertaistui, koska kinkit uskovat etikan happamuuden ehkäisevän tartuntoja ja muutenkin olevan hyväksi keholle.

      Eli syö mitä vihanneksia tahansa ja mausta ne happamilla tuotteilla kuten viini-etikalla.

    • vegaia

      Happamuutta, mistä tuo buumi on nyt kotoisin? Vähän aikaa sitten teollisesti käsitelty maitokin oli myrkkyä.
      Jos ja kuin, kuka syö MITÄÄN tiettyjä ruoka-aineita kauheita määriä päivittäin, paitsi lihansyöjät. On kotimaista spelttiä ja nyt myös kotomaassa viljeltyä luomukvinoaa ja härkäpapua tarjolla. Jos haluan jotain hapanta, ostan hapankaalia (sitä voi myös tehdä itse) ja se sisältää luontaista maitohappobakteeria.
      Etikkaa vain omatekoisiin säilykkeisiin, ja muu ruoka on perus vegaaniruokaa, tofua, soijaa, papuja, herneitä, hedelmiä, vihanneksia, marjoja (miel. vain kotimaisia).
      Ulkomaillakin(ko) alkaa lihatuotteiden menekki vähenemään, joten pitää keksiä äkkiä jotain että saadaan tehotuotanto pysymään käynnissä antibioottilihoilla ja muilla kepulikonsteilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      607
      4448
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3489
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      149
      3165
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      168
      2439
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      9
      2275
    6. 246
      1810
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1447
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1339
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1330
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1130
    Aihe