Oon ite tehny ransuja silleen että suikaloin koneella n. 10 mm suikaleiksi, huuhtelen ja paistan kuumassa öljyssä. Lajike joku jauhoinen.
On koitettu liottaa ensin, 140°, 160° ja 180° öljyä, laittaa kylmään öljyyn, kuumaan öljyyn, vaiheittain paistamista useaan kertaan erilämpöisessä öljyssä.
Koskaan ei tuu rapeita, aina jää sellasiks taipuisiks. Pinnaltakin jo kuitenkin selvästi ruskistuneet.
Mikä avuksi?
Miksi omat ransut eivät tuu rapeiksi?
57
5823
Vastaukset
- tätinen
Ranskalaiset pitää kypsentää kahteen kertaan.
Suikaloidut, huuhdellut ja kuivatut perunat kypsennetään ensin 130-140 asteessa n 5-7 minuuttia. Valutetaan ja annetaan jäähtyä. Sitten uusi kypsennys 180 asteessa kauniin ruskeaksi. Tämä koskee siis kokonaisista perunoista, alusta asti tehtyjä.- PAPPA60
PESE PERUNAT HARJALLA.SEN JÄLKEEN VIIPALOIT PERUNAT.ANNA KUIVAHTAA VÄHÄN AIKAA.SEN JÄLKEEN LEIVINPAPERI PELLILLE.LAITA UUNIIN 100-120 ASTETTA ODOTA NIIN KAUAN ETTÄ MUUTUVAT RAPEIKSI.
- hauhautsamppioon
Liian kylmää, eli hauduttelet, et paista. Uuni 250:een, niin alkaa tulla rapeutta. Itse lohkon vielä porkkanaa ja sipulia pottujen kaveriksi samalla pellille.
- tätinen
Kyseessä ei ole pakastepussista uunipellille ravistellut "ranskalaiset" vaan öljyssä uppopaistetut.
- hauhautsamppioon
Sama pätee silloinkin, ja etenkin öljyssä keittäessä liian kylmä öljy tekee perunoista pehmeitä lötköjä, jotka ovat kyllä imeneet öljyä, mutta eivät rapsakoidu.
Raaoista irtoperunoista teen kertomani uuniversionkin ja toimivat aina, koska uuni on tarpeeksi lämmin. - Ei_mopolla
hauhautsamppioon kirjoitti:
Sama pätee silloinkin, ja etenkin öljyssä keittäessä liian kylmä öljy tekee perunoista pehmeitä lötköjä, jotka ovat kyllä imeneet öljyä, mutta eivät rapsakoidu.
Raaoista irtoperunoista teen kertomani uuniversionkin ja toimivat aina, koska uuni on tarpeeksi lämmin.Meinaat laittaa 250°C asteen öljyyn ranskikset? Saattaa palaa muutakin kuin perunat. MAX 180 hyvällä öljyllä, muuten öljy voi syttyä ihan itsestään.
- palonsyyn-tutkija
Ei_mopolla kirjoitti:
Meinaat laittaa 250°C asteen öljyyn ranskikset? Saattaa palaa muutakin kuin perunat. MAX 180 hyvällä öljyllä, muuten öljy voi syttyä ihan itsestään.
UUNI 250 C luki siinä. Sitä paitsi ranskalaisten paistoaltaissa on termostaatti sekä turvatermostaatti, mikä estää öljyn liiallisen kuumentumisen. Öljykään ei kestä tuollaisia lämpötiloja vaan leimahtaa tulille. Näihin liittyvät palot ovat syttyneet a) liian vanhasta öljystä, minkä kuumuuden kesto on selkeästi alentunut b) termostaattien rikkoutumisesta tai c) toheloinnista
- Kokkivm62
palonsyyn-tutkija kirjoitti:
UUNI 250 C luki siinä. Sitä paitsi ranskalaisten paistoaltaissa on termostaatti sekä turvatermostaatti, mikä estää öljyn liiallisen kuumentumisen. Öljykään ei kestä tuollaisia lämpötiloja vaan leimahtaa tulille. Näihin liittyvät palot ovat syttyneet a) liian vanhasta öljystä, minkä kuumuuden kesto on selkeästi alentunut b) termostaattien rikkoutumisesta tai c) toheloinnista
Taisit kirjoittaa "Sama pätee silloinkin, ja etenkin öljyssä keittäessä liian kylmä öljy tekee perunoista pehmeitä lötköjä," Mikä sama pätee silloinkin? Lämpötila vai mikä, kirjoita vajakki selvemmin jos on sanottavaa.
Uunissa 250°C ja öljyssä 180-200°C - onko vaikea ymmärtää? Tosin jos ranut tehdään raaoista perunoista niitä ei uppopaisteta 200°C vaan ensin kypsytetään lämpötilassa 160-175°C ja lopuksi jos on hyvää uppopaistoöjyä 200°C, muuten max 180°C. Ny loppu tinkaus, kyllä Henkka tietää!
Siis kahteen kertaan, ensin 160 C ja sitten 180C.
Ja jauhoinen peruna, Rosamunda on vielä halpaa kaupassa.
Semmoinen paistilämpömittari on kätevä tuossa hommassa, olen tehnyt esim lihapiirakoita tavallisessa kattilassa, ja hyvin onnistui..
Siis näin:
http://www.soppa365.fi/henrialen/2014/07/04/ranskalaiset-rakastavat-tupladippausta/- tehtyvuosia
Ei_mopolla kirjoitti:
Meinaat laittaa 250°C asteen öljyyn ranskikset? Saattaa palaa muutakin kuin perunat. MAX 180 hyvällä öljyllä, muuten öljy voi syttyä ihan itsestään.
250 on 250 vaikka voissa paistaisi. Öljyssä ne uunissa tehtävät ranetkin pyöritellään. Leivinpaperi ottaa kyllä väriä, mutta ei uunissa mitään tulipaloa ole.
- PITKÄTAX
MEILLÄ TEHDÄÄN SUOMALAISIA RAPEITA PERUNA SUIKALEITA.EN OLE KOSKAAN TEHNYT RANSKALAISIA.SUOMALAISET PERUNASUIKALEE PELLILLE VOIPAPERIN PÄÄLLE.LÄMPÖÄ 100.120 ASTETTA JA ODOTAN ETTÄ MUUTTUVAT RAPEIKSI,KUN OTAN UUNISTA RIPOTTELEN VÄHÄN SUOLAA JA SUOMALAISET RAPEAT SUIKALEET OVATKIN VALMIITA NAPOSTELTAVAKSI
- 90998
tehtyvuosia kirjoitti:
250 on 250 vaikka voissa paistaisi. Öljyssä ne uunissa tehtävät ranetkin pyöritellään. Leivinpaperi ottaa kyllä väriä, mutta ei uunissa mitään tulipaloa ole.
Älä hölmöile! Öljyä ei todellakaan pidä mennä kuumentamaan 250 asteeseen, vitun idiootti.
- ymmarryshoi
PITKÄTAX kirjoitti:
MEILLÄ TEHDÄÄN SUOMALAISIA RAPEITA PERUNA SUIKALEITA.EN OLE KOSKAAN TEHNYT RANSKALAISIA.SUOMALAISET PERUNASUIKALEE PELLILLE VOIPAPERIN PÄÄLLE.LÄMPÖÄ 100.120 ASTETTA JA ODOTAN ETTÄ MUUTTUVAT RAPEIKSI,KUN OTAN UUNISTA RIPOTTELEN VÄHÄN SUOLAA JA SUOMALAISET RAPEAT SUIKALEET OVATKIN VALMIITA NAPOSTELTAVAKSI
Eihän niitä voipaperin päälle voi laittaa,tarttuvat kiinni
- eipäsnimitellä
90998 kirjoitti:
Älä hölmöile! Öljyä ei todellakaan pidä mennä kuumentamaan 250 asteeseen, vitun idiootti.
Voit työntää sen vittus perseesees. Uuni lämmitetään 250:een ja se on jämpti. Raneilla oleva öljy lämpenee siihen mihin lämpenee. Ei niitä kuitenkaan vuorokautta uunissa pidetä. Raneissa oleva vesi kiehuu 100:ssa asteessa ja niin pitkään kun niissä on kostetutta, niin ne eivät kyrvähdä.
- Ranskalaiset
Ransut =). No jo on aikoihin eletty, mikä nimi!!
- Naggi
Joo, se Ransu-koira Pikkukakkosesta pataan vaan.... Kukahan idiootti näitä väännöksiä keksiikään?!
- Kingi_
Uppo paistamalla mahdollisimman kuumassa öljyssä, mutta varo ettei syty palamaan. On valmiita kun nousevat pintaan, tai vähän sen jälkeen.
- TäydellisetRansut
Etsi googlesta Heston Blumenthal perfect chips. Tämä on aika HC tyyli valmistaa ranskalaisia. Mutta tuosta saa tiedon miten tehdä rapeita ranskalaisia.
- pekis
Miten saa Hesburgerin tekemien ranskalaisten makusia kotikonstein? Ovat selvästi muita raskalaisia maukaampia
- nimimerkki112
No eikä ole! Hesen ranskalaiset on kaikista paskimpia.
- Soosimies
Samaa mieltä, Hesen ranut ovat surkeimmat (vaikka parempia kuin pari vuotta sitten), pelkästään herkullisen ja runsaan majoneesin takia tulee siellä joskus käytyä.
- Xopeto
Hesen ranskalaiset tehdään muusista. McDonaldsin kokonaisista. Huomaa kyllä maistaessa. Toki saa tykätä Hesen ranskalaisista.
- natsisiwaaaaa
fak tonaltsin kama tulee lämmitettynä mikrossa natsisiwasta!!!!!täyttä paskaa siis!!!
- KOKKl
Vaikka ranskalaisten teko kuulostaa yksinkertaiselta niin kysymys on kuitenkin aikamoisesta taidonnäytteestä. Jo kymmeniä vuosia hyvyyden mittana on käytetty tapaa katketa. Perunat voi palauttaa keittiöön, jos ne ei taivutettaessa katkea "naps". On jopa sanottu että sanaa ranskalaiset ei tulisi enää käyttää jos perunaa voidaan taivuttaa 90 astetta sen katkeamatta.
Kun tilaatte ranskalaisia ja maksatte niistä, vaatikaa myös oikeita ranskalaisia.- Tumppumarkku
Mitä ne onon?
- ufo75
Uuni pitää olla 300C, niin tulee rapeittt
- maantietietäjä
öljyn palolämpötilan tulee olla 260 astetta, että raneista tulee rapsakoita.
- Ranchfries
Tulen syömään ellei maistu.
- makkaraperunoita
Hiukan vanhahtaneet eli monesti lämmitetyt auringonkukkaöljyt uppopaistossa.
- perunanviljelijä
Eikös ranskalaiset perunat tehdä kiinteästä perunasta, joiden tärkkelyspitoisuus on n. 14-15% esim.Nicola, ei siis mistään jauhoisesta perunalajikkeesta, joiden tärkkelyspitoisuus on 17-18% esim. Afra.
Öljy pitää olla todella kuumaa ranskalaisten kypsentämisessä.- näinjuuri
Nimenomaan, ei jauhoisesta! Joku mainitsi Rosamundan, siitä tulee hyvää perunamuussia, mutta tässähän oltiin tekemässä ranskalaisia. Jauhoisista tulee "lötköjä". Mahdollisimman kiinteä peruna pitäis olla tohon tarkotukseen.
- paistaja1
mausteen makua saa paremmin perunoihin kun laittaa alle öljyä tai vettä pikkusen johon mausteet hetki uunissa ja sekoitus penunoissa niin mausteetkin sekoittuu samalla kertaa.
- asdasdasdw
Toinen tapa tehdä uunissa on se, että ensin keität leikattuja suikaleita vähän kiehuvassa vedessä ja laitat sen jälkeen uuniin.. Pehmenee ja kypsyy hieman ennen uuniin laittamista, parempia kuin suoraan uuniin heittämällä.
- Hyvää.tulee
Suikaloidut perunat astiaan tai kattilaan ja hölskyttele kansi päällä että mausteet tarttuu joka puolelle. Astiaan myös öljyä, suolaa, sipulia, valkosipulia, pippuria, chiliä tai mitä maustetta haluaa. Laita uunipellille leivinpaperin päälle ja uunin ylälämpö päälle. Uuneissa on hieman eroja joten opettele oman uunisi sopiva lämpö seuraamalla paistumista. Lämpö saa olla korkea. Rapeutta tulee kun alkavat ruskistua. Välillä voi lastalla käännellä. Näin ei tule turhan rasvaisiakaan. Jos haluat vieläkin kuivempia, laita perunat ensin puhtaan keittiöpyyhkeen päälle ja kuivaa perunoita hieman ennen maustamista ja paistamista. Rosamunda sopii tähän oikein hyvin ja aina on onnistuneet.
- aureus
"laita perunat ensin puhtaan keittiöpyyhkeen päälle ja kuivaa perunoita hieman ennen maustamista ja paistamista."
Puhdasta pyyhettä on turha tuohon tuhlata. Pesuun menevä pyyhe välttää ja mahdolliset kokkibakteeritkin kuolevat paistossa. - ElämäKirkastui
Kiitos, nyt ei tarvitsekaan ottaa avioeroa. Riittää tarkistaa, että henkivakuutusasia on kunnossa. Kerron myös sitten poliisille mistä sain ohjeen..
- Se.edellinen
aureus kirjoitti:
"laita perunat ensin puhtaan keittiöpyyhkeen päälle ja kuivaa perunoita hieman ennen maustamista ja paistamista."
Puhdasta pyyhettä on turha tuohon tuhlata. Pesuun menevä pyyhe välttää ja mahdolliset kokkibakteeritkin kuolevat paistossa.Kyllä pyyhkeen täytyy puhdas olla. Jos et viitsi sen takia pestä,voi ne perunat talouspaperinkin päälle laittaa. Niin että eipä porsastella siellä ;)
- fransG
Suikaloinnin jälkeen kuumaan veteen muutamaksi minuutiksi. Sen jälkeen kuivaus, jäähdytys ja öljyyn paistumaan. Toimii myös uunissa paistaessa.
- Xopeto
Huomaa, että ne hampurilaisketjujen käyttämät perunatikut ovat jo koostumukseltaan ihan toisia kuin kaupan myymät.
- Sammakko81kommenteeraa
Ei, ei ja ei.
Perunat: Saa olla itäneitäkin, plöröjä. Ei jauhoisia, osta kiinteämaltoisia. Pestään, ei o pakko kuoria. Kuivataan. (oleellista ettei rasva räisky veden takia).
Suikaloidaan, noin sentin paksuisiksi, tai vähän alle. Laitetaan oliiviöljyä kattilaan, kuumennetaan aluksi rasva niin, että potut sirisevät kattilaan heitettäessä. Ei liikaa pottuja kerralla, laita erissä.
Sitten heti potut kattilaan laitettuasi, laske lämpö (asteikolla 1-9 käytä 6-7), jotta peruna ehtii kypsyä, eikä käy niin, että on päältä ruskea ja sisältä raaka. Saa olla useamman minuutin.
Kun alkaa ruskistua vähän, nosta taas lämpöä, jotta saa kullanruskean värin. Varo, etteivät ole liian kauan ja pala.
Nostellaan reikäkauhalla paperin päälle, jotta liika rasva ei lötkistä pottuja. Suolaa päälle. Seuraava satsi kattilaan.
Toimii myös porkkanoille.
Näin meillä Espanjassa. Ei voi epäonnistua. (tai voi toki, mutta harjoitus tekee mestarin...) Ja älkää nyt hyvät ihmiset käyttäjä niitä kaupan valmiita "ranskalaisia perunoita", ne imevät rasvaa järkyttävät määrät, vaikka ovat jo valmiiksi rasvaisia, ja niistä on oikea peruna kaukana. Oikeita juureksia käyttämällä rasvaa tulee saatua vähemmän, eikä perä leviä niin paljon. :D- snargarinpitäjä
Mukava iltasatu. Tämä kuitenkin paljasti spämmisi "Laitetaan oliiviöljyä kattilaan".
Öljykeittimessä ei voi käyttää oliiviöljyä, sanoohan sen jo järkikin. - sdsdsdsdsdsdss
snargarinpitäjä kirjoitti:
Mukava iltasatu. Tämä kuitenkin paljasti spämmisi "Laitetaan oliiviöljyä kattilaan".
Öljykeittimessä ei voi käyttää oliiviöljyä, sanoohan sen jo järkikin.Järjen pitäisi myös sanoa että nimimerkki Sammakko81kommenteeraa ei missään vaiheessa maininnut öljykeitinsä sanallakaan.
- sdsdsdsdsdsdss
snargarinpitäjä kirjoitti:
Mukava iltasatu. Tämä kuitenkin paljasti spämmisi "Laitetaan oliiviöljyä kattilaan".
Öljykeittimessä ei voi käyttää oliiviöljyä, sanoohan sen jo järkikin.Järjen pitäisi myös sanoa että nimimerkki Sammakko81kommenteeraa ei missään vaiheessa maininnut öljykeitinsä sanallakaan.
- sarvet2
Ei mitenkään,turhaa touhua.
- Manhattanilla
Ranskalaiset valmistetaan näin. Suikaloidut perunat keitetään ensin vedessä puolikypsiksi ja annetaan hetken valua, jonka jälkeen ne uppopaistetaan kuumassa öljyssä. Näin ranskalaisista tulee maukkaita ja rapeita.
- urts
Tarkoitatko ihmisiä? Suomessa ei harrasteta ihmissyöntiä.
- Hestoninkikka
Huuhtele perunoita astiassa juoksevan veden alla, niin pitkään että vesi astiassa on kirkasta. Keitä perunat lähes hajoamis pisteeseen, niin että pinnasta rupee tulemaan röpelöinen. Jäähdytä/pakasta nopeasti ritilän päällä. Aseta fritti 140c ja frittaa perunoita 5 min. Jäähdytä/pakasta nopeasti ritilän päällä. Lopuksi frittaa perunoita 180c 3-5 min.
Se että ranet tuntuu löysiltä johtuu perunoissa olevassa vedestä. Jäähdyttäminen/pakastaminen poistaa perunoissa olevaa kosteutta. Tämän prosessin jälkeen saat rapeimmat ranskalaiset. - Ylätalo
Miks niistä pitää sellasia rasvalötköjä tehhä. Pannulla ensten öljyssä sit uuniin pellille. On paljon parempia kuin ne öljyä imeneet ja terveellisempiä. Mut makusa kullakin sano kissa kun muniaan nuoli.
- eleguan_nyt
ehkä nyt on parasta käydä ostamassa ne ranskalaiset, omalta suosikkikiskalta. kun ei ton parempaa syöntitulosta ja makumaailmaa ole olemassa.
- avaruusmatkaajanall
Peruna melko isoiks lohkoiks (n 30 mm). Pyöritellään runsaassa oliiviöljyssä. Pidetään uunissa 225 astessa n. 30 min tai kunnes tumman kullan ruskeita. Suolataan reilusti heti uunista ottamisen jälkeen. Ylä-grilli, ala-uuni- asetus. Tällä reseptillä tulee mielstäni parhaat lohkoperunat. :)
- kotikokkkkkki
Siis ihmiset on kyllä ihan idiootteja. Paras vinkki mitä olen itse käyttänyt = Pellille pistät niin paljon öljyä, että ei valu yli ja sit ranskalaiset siihen pellille öljyn sekaan. Uuni 250 asteeseen ja ranet pelti uuniin. Menee noin 30min ja voi käydä vaikka kaupassa sillä välillä. Tolla vinkillä saa parhaat ranet, lupaan sen
- bhyq
Öljyy kattilaan ja siihen perunoista tehdyt ranskalaiset ... tulee hyvii ! valuttaa siivilässä rasvat pois...
- kokeilejaylläty
Kokeile Hestonin reseptiä eli http://www.sbs.com.au/food/recipes/heston-blumenthals-triple-cooked-chips ja ehkä ranskalaiset ovat rapeita.
Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1112892Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222344Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081976- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701365Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881188- 801044
- 711034
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2471023