Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tieteen kahdet kasvot

Tiede voidaan jakaa rehelliseen ja epärehelliseen tieteeseen. Rehellinen tiede lähtee siitä, että Jumala on olemassa ja Hän on kaiken Luoja. Uskovat tiedemiehet kuuluvat tämän tieteen piiriin.

Epärehellinen tiede kieltää Jumalan olemassaolon ja sen kannattajat ovat useimmiten ateisteja, jotka uskovat evoluutioon, vaikka evoluutiolla ei pystyttäkään selittämään kaiken alkuperää.

Rehellisellä tieteellä ei ole ongelmia sen kysymyksen kanssa, kuinka maailmankaikkeus ja luonnonlait ovat voineet syntyä tyhjästä ja olemattomuudesta, mutta epärehellinen tiede ei pysty antamaan näihin kysymyksiin uskottavaa ja selkeää vastausta. Syynä on se, että näiltä tiedemiehiltä puuttuu oikea ja luotettava lähtökohta tieteen tekemiselle. Tästä syystä he hyppäävät kaiken alkuperää koskevien kiusallisten kysymysten ylitse ja tutkivat vain sitä, jonka Jumala on jo luonut valmiiksi heidän eteensä. He etsivät totuutta elämän alkuperästä samalla kuitenkin kieltäen sen, joka on koko totuuden lähde. Näin he eivät koskaan pääse perille etsinnässään.

Miksi sitten kaikki tiedemiehet eivät voi tunnustaa, että Jumala on luonut kaiken? Syy on mitä todennäköisemmin heidän Jumalfobiassaan. He eivät halua olla vastuussa elämästään ja teoistaan kenellekään ihmistä korkeammalle auktoriteetille. Siksi he eivät voi tunnustaa Jumalan olemassaoloakaan. Tämä Jumalfobia lieneekin tänä päivänä pahin este tieteelliselle kehitykselle ja tutkimustyölle. Siksi nämä tiedemiehet tarvitsevat evankeliumin ilosanomaa, joka voi vapauttaa heidät vääränlaisesta Jumalan pelosta niin, että he voivat tehdä tieteellistä työstä rehellisistä lähtökohdista käsin.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • atiesti123

      just niin, oikea tiede on ilmastomuutos ja muiden uskovaisten. Ilman kriittistä tarkastelua ja eriäviä näkemyksiä.

    • Pirkko57

      Uskovaiset voidaan jakaa rehellisiin ja epärehellisiin. Epärehelliset uskovaiset ovat aitoja uskovaisia, koska Raamattukaan ei kiellä valehtelua.

      Valehtelemalla taivaspaikkasi on taattu!

    • varotuksensanana

      Minusta on hieman kummaa kun uskovaiset eivät ole varoittaneet avaruuden tutkijoita raamatun mainitsemista avaruuden pimeistä henkivalloista.

    • olen_jumala

      Mun mielestä ihmiset voivat uskoa siihen että rehellinen tiede tulee Jumalalta. Se siis ei tule tiedemiehiltä tai tutkijoilta.

      Sitten me ihmiset voidaan myös uskoa siihen että epärehellinen tiede edustaa rehellistä tiedettä. Jos asiat perustaa uskoon niin ei tartte välittää onko asioiden välillä jonkinlainen paradoksi. Kunhan hyväksyy uskon niin ei tarvitse katsoa asioita kriittisesti ja raapia päätä.

      • uskomatonta

        -Jumala ei siis ole tiedemies eikä tutkija ,olisko lääkäri tai poliisi ?


    • "Epärehellinen tiede kieltää Jumalan olemassaolon"
      Tiede ei ota kantaa Jumalan puolesta tai vastaan, sillä kukaan ei ole keksinyt tapaa tutkia objektiivisesti yliluonnollisia asioita. Tämä on Sinulle esim. kreationismi-palstalla kerrottu ainakin kymmeniä kertoja, joten olet joko täysin kykenemätön sisäistämään yksinkertaisimpiakaan perusasioita tai sitten valehtelet törkeästi.
      "kannattajat ovat useimmiten ateisteja, jotka uskovat evoluutioon, vaikka evoluutiolla ei pystyttäkään selittämään kaiken alkuperää. "
      Suurin osa kristityista paavia ja Suomen arkkipiispaa myöten hyväksyy evoluution ja evoluutioteorian. Sen hyväksyminen ei ole mitenkään sidoksissa ateismiin. Tämäkin on Sinulle jo kymmeniä kertoja selitetty rautalangasta vääntäen.
      Tietenkään evoluutiolla ei voi selittää kaikkea, koska se on vain olemassaolevan elämän kehittymiseen liittyvä ilmiö. Ei sillä tietenkään voi selittää asioita, joihin se ei millään lailla vaikuta. Tämä on jälleen kerran asia, joka Sinulle on vähintään kymmeniä kertoja selitetty.
      Minkä takia minun pitäisi uskoa ihmistä, joka on joko täysin kykenemätön ymmärtämään edes perustasioita tai sitten vaihtoehtoisesti valehtelee täysin estoitta?
      "Tästä syystä he hyppäävät kaiken alkuperää koskevien kiusallisten kysymysten ylitse ja tutkivat vain sitä, jonka Jumala on jo luonut valmiiksi heidän eteensä."
      Jaa, no miksi ihmeessä sitten maailman joka kolkalla on lukemattomia tiedemiehiä, jotka tutkivat alkuräjähdystä? Eivät he hyppää "kiusallisten" kysymysten ohi, vaan nimenomaan keskittyvät niihin. Mutta he kuiten uskaltavat rehellisesti sanoa, että jos jotain asiaa ei tiedetä. Mitä epärehellistä on oman tietämättömyytensä kertomisessa?
      Toisaalta taas ei olisi mitään mieltä, että kaikki maailman tiedemiehet keskittyisivät kaiken alkuperän tutkimiseen. Esimerkiksi elämän kehitystä voi vallan mainiosti tutkia, vaikkei sen tarkkaa alkuperää tietäisi.
      "Tämä Jumalfobia lieneekin tänä päivänä pahin este tieteelliselle kehitykselle ja tutkimustyölle."
      Osannet sitten kertoa, mitkä ovat niitä ei-Jumalfoobikko tiedemiesten aikaansaannoksia. Jännä juttu, että vaikka 97 prosenttia kaikkien alojen tiedemiehistä hyväksyy evoluution, niin huolimatta eri tieteenalat kehittyvät jatkuvasti huimaa vauhtia.

    • Tiede ei saa uskonnosta mitään. Tiede ei voi käsitellä uskontoja.

      Uskonto ei saa mitään tieteestä. Uskonnot eivät voi käsitellä tieteitä.

      Tieteen ja uskonnon sekoittaminen sotkee molemmat. "Nykyaikainen" kreationisti tekee juuri niin: sotkee omaan uskontoonsa tieteestä pikku hitusia, jotta uskontonsa näyttäisi uskottavammalta ja vakuuttavammalta. Kreationisti maalaa omaa läpimätää taloaan modernilla talomaalilla, uskotellen, että totuus ei näy.

      Kyllä se näkyy.

    • hunttalaiset

      - kredut on sukurunttasia homoja ,ei niitä jaksa kuunnella

    • skinnybob

      jumalan monet kasvot kuka jumala on oikeassa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 60
      1396
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe