mikä on negatiivisin työhaastattelukokemuksesi?

zima333

Itse olin kerran työhaastattelussa, jossa haastattelija töksäytti suoraan, että eikö sieltä kotipaikkakunnaltasi löydy töitä?
Ihmettelen vielä tänäkin päivänä, kuinka edes vaivautui kutsumaan haastatteluun.............

25

1264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • qe1q

      Näitä on vaikka mitä. Kummallisia kysymyksiä tyyliin, "jos olisit vuodenaika, mikä vuodenaika olisit" ja vastaavia. Samoin monesti olen huomannut, ettei HR-tyyppi ymmärrä paskan vertaa alasta, jolle työntekijää etsii.

      • tökeröt_

        Tavallaan puhelinhaastattelu, sanon jopa tämän työnantajan eli VSSHP TYKS ja tehtävä puhelunvälittäjän vuorotteluvapaasijaisuus. Haastattelija aloitti (ehkä tarkoitus oli testata reaktioita tai sitten ei, siis siinä mielessä että heillä soittajat ovat tökeröitä ja epäasiallisia, joten hänpä testasi sitten minua tällaisten soittajien varalta) puhelun niin että rupesi sönköttämään siitä että kun työttömät nukkuvat puolillepäivin että anteeksi nyt kun taisin herättää (soitto tuli joskus kymmenen maissa aamulla), jatkossa tuli sitten jotain yhtä älytöntä joka paljasti että kunhan vaan tämä haastattelija pelleili soitellessaan. No, tuosta herättämisestä olisin tietysti voinut hänelle sanoa, jos olisin hoksannut, että olen kyllä herännyt jo aikoja sitten enkä itse asiassa monenakaan yönä ole nukkunut paria tuntia pitempään, mutta hänelle se taitaa uni tulla heti kun päänsä tyynyyn laittaa ja huolta vailla nukkuukin sitten hyvin ja sikeästi läpi yön. Ja kyseessä siis oli vuorotteluvapaasijaisuus.

        Sitten yks haastattelija, eräästä ulosottovirastosta kerran, kun hakivat itselleen jonkinlaista avustavien toimistotöitten tekijää tokaisi minulle, joka olen siis kunnan töitä tehnyt miltei yksinomaan, ei montakaan yritystyönantajaa, niin tuota tokaisi minulle että kyllähän sitä hyvälle aina jatkoa löytyy. No, kun kunnalla on sanottu, että ei ole vakansseja ja sitten toisaalta jos tuo tyyppi tykkäsi että olen huono työntekijä, niin miten minun suorasanaiset työtoditukseni väittävät muuta... Että hyvälle kyllä töitä löytyy,,,, minulle on kai sitten valehdeltu siitä minun osaamisestani.

        Sitten ovat nämä, jotka takertuvat tankkaamaan suosittelijoista, ja sitä on lähinnä täällä seudulla jolla työnhakijoita on vaikka kuinka paljon... niin jos ei mitään muuta löydy jolla voi evätä hakijan jolla on koulutus ja kokemus ja kaikki muu niin kuin sitä luokkaa että olisi ensimmäisten valintaehdokkaiden joukossa, niin sitten tulee suosittelijat... onko sinulla suosittelijoita... no, en ole niitä pyytänyt, kun aikaisemmin ei ole suosittelijoita kysytty, on valittu ihan niin kuin haastattelun ja entisten työnantajien antamien todistusten perusteella.... Mutta nyt tarvitaan suosittelijoita!


    • 1kunnontyöntekijä

      Olin kerran haastattelus jossa haastattelija ei kysellyt mitään työhön liittyvää, kyseli vain äidistäni. Haastattelun loputtua haastattelija saattoi mut hissille..Olin aikeissa mennä henkilöhissillä niin tää haastattelija esti (asettui etten etten päässyt) aikeeni ja neuvoi menemään tavarahissillä, kuulemma kuului mennä sillä=O. No menin kun ei muuta mahista ollu ja hissi juuttui ekaksi kerrosten väliin..Laitoin uudestaan kerroksen numeron ja pääsin toisella yrittämällä turvallisesti hissillä oikeaan kerrokseen. Pidän tota episodia haluna nöyryyttää, en vain keksi miksi? Kysyin myöhem. äidiltäni nii hän ei tuntenu koko ihmistä että sitäkään kautta ei löytyny selitystä haastattelijan oudolle käytökselle.

      • Hissitesti

        Ei helkkari! Hahhaa haa. Minkä alan työstä kyse? Tuo on jo vähän liian pervoa kyllä.a


      • 1kunnontyontekija

        Terveyskeskuksen pesula.


    • 1kunnontyöntekijä

      Toinen outo haastattelu oli kun pääsin haastatteluun (n.200 hakijaa) ja siellä johtajuus kyseli vähän, enemmän puhui työnkuvasta niin laveasti ettei mulle jääny juuri kysyttävää ja lopuksi sanoi "kyllä sulle on paikka täällä" jonak jälkeen heti (ennen kuin ehin kissaa sanoa) alkoi hätääntyneenä (paikalla ei ollut muita joten en tiedä mistä se silminnähden pakokauhu tuli) selittää että "tai en mä voi luvata". Hoki tuota hetken, hyvästeltiin ja lopulta sain paikan=). Myöhem. kyllä selvisi tuon pomon selittelyn tarve.. Täydellinen päättämisen vaikeus hällä, kaikkiin omiinki tehtäviinsä kysyi lupaa omalta esimieheltään.

      Yksi outo kokemus vielä tulee mieleen, matkasin n.50km päähän haastatteluun rekryfirmaan joka valitsi työntekijöitä paikkakuntani toimipisteeseen. Haastattelu kesti yli 2h jonka ajan rekrytoija puhua palpatti työnantajasta kuninkaana jonka saappaat minun työntekijänä kuuluisi nuolla jne. ei ihan noin sanoin muttei paljo puutukkaan. En saanut paikkaa, lisäksi terassikahvilaan jäänyt puolisoni poltti itsensä auringossa.. Oli raukka luullut että pääsen nopeastikin haastattelusta eikä siksi mennyt suotta minnekään kauemmas aikaa kuluttamaan=(.

    • 1912

      Olin täyttänyt 30v kun minulle ensimmäisen kerran sanottiin "Sä olet vähän vanha meidän yritykseen". No, pääsin sinne töihin ja viihdyin nelisen vuotta jonka jälkeen lähdin. Ne muut on vielä vieläkin... Myös HR.

    • JoopastaasONse

      Olen ollut jonkin verran valtion virkoihin hakemassa ja siten siellä työhaastatteluissa käyneenä voin sanoa nähneeni kaikenlaista.

      Negatiivisin oli kai kuitenkin erääseen paikkaan mentäessä kun minua haastatteli ko. yksikön päällikkö ja työhönsä tympääntynyt vanhempi sihteerisihminen.

      Molemmat tivasivat koko ajan sitä että miksi CV:ssäni oli aukkoja ja että miksi en muistanut että mitä olin tehnyt näiden oletettujen aukkojen aikana vaikka nämä aukot syntyivät opintojen ja varusmiespalveluksen johdosta. Hyvin nopeasti ymmärsin haastiksen sävyn ja tajusin etten kyllä ko. paikkaa saisi, vaikka kuinka aukot selviäisivät. En siltikään ymmärrä että miksi minut sitten edes haastatteluun kutsuttiin kun kerran olin niin hämäräperäinen. Vaikea uskoa että heillä olisi ollut aikaa ihan vaan sopia haastatteluun nöyryyttääkseen minua.

      Sovimme suullisesti että toimittelen työtodistuksia ynnä muita tuonne heille kun en ollut kopioita niistä mukanani tuonut vaan vain alkuperäiset kappaleet. Haastattelusta lähtiessäni päätin kuitenkin etten olisi missään tekemisissä ko. laitoksen ja sen henkilöstön kanssa enää.

      Todennäköisimmin tuohonkin hommaan palkattiin joku valtionhallinnon sisältä ja ko. v*ttuilu haastattelun muodossa oli vain muodollisuus joka oli kaikkien vaan kestettävä.

      • ggdsgddgs

        Näitä on joo. Samanlainen kokemus itselläni. Yritettiin urkkia ja tentata kaikki mahdollinen ikäänkuin uutta oppiakseen, työtodistuksia ei jaksettu edes katsoa. Tuli tunne, että paikka oli jo talon sisällä sovittu jollekin ja haastattelut oli vain pakko pitää.


      • näinhän_on

        Joo, mulla kanssa kävi yhdessä kunnan tehtävässä, tuskin se virka oli, kun nykyään niin vähän virkoja on. Mutta ilmiselvästi paikka oli jo täytetty vaikka haastattelut menossa, täytetty jo ilmoitusta julki laitettaessa. Mutta siltikin piti pyytää haastatteluun. Pitäähän sitä sitten sekin vaiva ja työajan uhraaminen tehdä, että jokunen tyyppi otetaan haastateltavaksi kun nyt kerran leikitään pestuumarkkinoita. Ei siinä tilanteessa mitään tivaamisia tai muuta tuollaista ollut, mutta muuten kävi ilmi, että jaa no, ihan vaan näön vuoksi, eikä se koko tilaisuus kestänyt kuin minuutin pari ja toinen tyyppi ei miltei edes vaivautunut paikalle tulemaan.
        Olen joskus myös soittanut näistä julki julistetuista toimista ja kysynyt suoraan, että onko tämä paikka mahdollisesti sellainen, johon te löydätte tekijän talossanne jo olevista henkilöistä. No, vaikka tilanne niin olisi, niin sitäkään ei voida sanoa. Sen sijaan aletaan selittämään, että ei, kyllä me olemme aidosti etsimässä tekijää, ei meillä ole ketään valmiiksi katsottuna.
        Ilmi käy kuitenkin viimeistään siinä vaiheessa, jos vaivautuvat valintapäätöksen kaikille hakijoille lähettämään, että valituksi tuli henkilö C, ja hän on jo tehnyt näitä hommia ja koulutuskin on kohdillaan, joten valitsin hänet.

        Varma merkki tietysti tilanteesta, jossa paikka on jo käytännössä täytetty, on se, että ilmoituksessa hakuajan päättymisen jälkeen heti alkaa työt. Hakuaika päättyy 26.9. Työt alkavat 27.9. Eduksi hakijalle luetaan talon järjestelmien tunteminen. Tai sitten ei ole mitään erityisiä hakijaan kohdistuvia vaatimuksia tai odotuksia, julistetaan vain paikka auki ja se siinä.
        Tietysti joskus voi tällaiseenkin paikkaan hakiessa käydä niin, että talossa on joku toinen sijaisuus jota tarjoavat sitten jos oikein hyvin kohdille osuu kaikki mitä tarvitaan ja mitä hakija on tarjoamassa.


    • 1kunnontyöntekijä

      Puolustusvoimille hakiessani (muonitushommiiin) haastattelija tivasi cv:ni aukkokohdista miksen "opiskellut ATK:ta". Selitin ettei atk minua juuri kiinnosta sen enempää kuin mitä välttämättömiin arjen toimiin tarviin mutta tää vaan pää punasena huusi tuota samaa (ite pysyin rauhallisena enkä provosoinut), en tiedä mistä oli saanut päähänpinttymän atk-taitojen tarpeellisuudesta. Tuo nainen myös kopioi tarkasti kaikki mukaan ottamani töihin liittyvät paperit mik äsekin oli must aika outoa kun muille on aina riittänyt et ovat saaneet ne nähdä. Törkeintä mitä tuossa samaisessa haastattelussa tapahtui oli kun menin paikalle kävellen lyhyen kävelymatkan suorassa auringonpaisteessa (oli tod.kuuma kesäpäivä) mutten ihan hikimärkänä ollut siinä haastattelussa niin se haastattelija katsoi aiheelliseksi pysähtyä wc:n ovelle ja tiuskia pariinkin otteeseen (tarkoitus oli esitellä mulle työpisteeni) "siistiytymisestä". Olin niin jännityksestä lukossa et tajusin vast myöhemmin et tarkotti et mun pitäsi mennä sin vessaan naamaa peseen tms. (?). Olin tuolloin viel kovin nöyrä aina auktoriteettejani kohtaan ja ehkä siksi tullu nii moneen otteesen eri tahoilta tallotuksi. Sittemmin olen petrannu ja rohkeesti sanonu takasikki jos aihetta on ollu. Kun oon tajunnu et pomoja ei tarvi kumartaa, kunnioittaa kyllä muttei hinnalla millä hyvänsä nii enempi on ollu vientiä työmarkkinoilla ja töissä on ollu jopa kivaa. Ny tosin työttömänä taas, eka kertaa pitkäjaksoisesti.

    • Hyvätyyppinen

      Huono haastattelu on myös sellainen jossa haastattelija tuo liikaa esiin mahdollisesti ei-hyvän henkilökemian haastateltavan kanssa. Pääasia
      tulisi painottua olennaiseen osaamiseen, ei henkilökemiaan.

    • Envieläeläkkeellä

      Aukkopaikka työsuhteissa kiinnosti yhtä juoppoa setää, tosin kävin ammattitutkintokurssin tuona aikana. Paikka on myöhemmin osoittautunut huonoksi eli hyvin mulle kävi, kun eivät valinneet.

      Ajelin 40km yhteen haastatteluun, jossa kertoivat edellisestä kyläisestäni, joka oli vannonut että jaksaa kulkea heillä töissä. Ja sitten lähtenyt kuitenkin heiltä "oman kirkon juurelle". Valehtelivat 2 edeltäjästä. Olivat kai päättäneet etteivät pitkämatkalaista ota. Miksi haastattelivat mua?

      Omalaatuisin juttu oli sellainen, että hain sijaisuutta ja päädyin vakipaikkaan 2 viikoksi. Sitten pomo sanoikin, että he (hän) ovat tehneet virheen työvoimatarpeen arvioinnissa ja potkaisivat pois. Oli sitten kiva kertoa ihmisille tuota juttua. Äijä on kuollut jo ja suku myi firman.

    • kusetusta

      Huonoin työhaastattelu kokemukseni on se, että työpaikka ilmoituksessa luki että työ on kokoaikainen (37,5h/vko), ja sen vuoksi juuri kyseistä työtä hain. Sitten itse haastattelussa minulle sanotaankin, että kyseessä onkin osa-aikainen työ 15-20h/vko, ja ettei heidän firmassa uusille työntekijöille koskaan anneta heti täysiä tunteja. Kyllähän siinä haastattelu tilanteessa vähän fiilikset meni.

    • huiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

      Minua haastatteli kerran (vastakkaista sukupuolta oleva) henkilö, joka oli kotoisin samasta pikkukaupungista, mistä itsekin olen. Hän oli myös samaa ikäluokkaa kanssani. Hakemuksessani ei ollut kuvaa. Kun tulin haastatteluun hän katsoi minua ja sanoi, että "Kutsuin sinut haastatteluun, koska halusin vain nähdä minkä näköinen on tämä "Maija Meikäläinen"!!!"Paikka oli jo annettu toiselle, mutta hän juoksutti minua turhaan haastatteluun vain nähdäkseen ihan huvikseen, että kuka olen. Tämä tarina on tosi, ja sille on naurettu monet kerrat.

    • Raskauttava_työntekijä

      Olin 20 v opiskelija ja hain kesätöiksi perustoimistotöitä isosta kunnallisesta liikelaitoksesta. Keski-ikäinen mieshaastattelija kysyi sitten suoraan aionko hankkiutua raskaaksi. En edes seurustellut tuolloin ja menin aika hämilleni, yritin vastata asiallisesti. Melko pian haastattelun jälkeen työnantaja soitti ja pahoitteli kovin, että valitsivat toisen sopivamman hakijan. Ilmeisesti hän tajusi edes hävetä. Nyt olen 31v ja vieläkään ei ole niitä lapsia enkä edes seurustele mutta kyllä se asemani nuorena naistyönhakijana tuli aika selväksi.

    • JokaPäiväTyötäEnTee

      Kertaalleen hain työpaikkaa johonka näin muutoin otettiin tekijöitä. Kaksi haastattelua ja viimeinen ns. varsinaisella työpaikalla tapahtuva esimiehen tapaaminen. Ensimmäinen haastattelija lähinnä, että oletko oikeasti tänne tulossa, toinen ettei pidä minusta ja esimies toivotti tervetulleeksi. Sopimus siitä sitten syntyi, mutta tämä työsuhde kirjaoppineen esimiehen kanssa vähän mitä sattui. Tuntui, että häntä kiinnostaa jokin muu kuin varsinainen työsuhde joka sittemmin vaihtui toiselle osastolle. Aika ajoin tämä alkuperäinen esimies kyseli perääni, syytä tähän en tiennyt ja pidin hänen toimintaa esimiesasemassa sanotanko hieman erikoisena. Jälleen uusia järjestelyitä ja takaisin alkuperäiselle haastattelijalle joka ei edelleenkään pitänyt minusta. Työsuhde loppui joskin ymmärsin, että alkuperäinen esimies vieläkin kyseli perääni. Edelleenkään syytä tähän tiedä en. Oikeastaan hölynpöly ei ole vieläkään loppunut vaikka työpaikat ovat olleet jo pitkään suljettuina. On se kiva, että edes joku minua muistaa. Taitavat vain muistaa minut enemmänkin jostain nuorten aikuisten treffipalstalta kuin työstä, enhän minä ole ammattitaitoinen tai pätevä tai ettei minusta hyvää kuvaa saada. Pitää vaihtaa kuvaajaa! Työttömyyskään ei kelpaa. Sitten vain sosiaalietuuksien vastikkeellisuustyöhön.

    • teanpasila

      Suomen suurin asumisoikeusasuntoja omistava yhtiö. Vuosien saatossa uutisoitujen lahjus, kirjanpito yms. epäselvyyksien jälkeenkään en työhaastattelusta päätellen oleta, että yritys olisi korjannut tapojaan. Hämärä paikka.

    • 11plus15

      Adeccolla Vantaalla kävin aikaa sitten yhdessä "työhaastattelussa" jossa täytin sen helkkarin pitkän kaavakkeen, vaikka olin jo aiemmin hakemuksen lähetänyt samoilla tiedoilla aiemmin.

      Haastattelija käyttäytyi todella hyökkäävästi ja lyhyen jutustelun jälkeen sanoi päin naamaa: "Et sinä kyllä minnekään pääse ikinä töihin". Vastasin hänelle että kiitos ja poistuin paikalta.

    • toystory

      Yhdessä haastattelussa haastattelija käyttäytyi aluksi hyvin hyökkäävästi ja sai minut puhumaan itseni pussiin. Kyllä nolotti. Tämän jälkeen hän sanoi että oli vain pakko testata miten käyttäydyn tilanteessa, jossa joudun ahtaalle ja loppuhaastattelu sujui hyvässä hengessä. Tämä nykyinen työnantajani on oikeasti huipputyyppi. Onneksi en hätäillyt, vaikka alku olikin vaikea :)

    • Velma-

      Mä kävin ensiksi rekryfirman haastattelussa yhdstä myyjän paikasta ja niiden puolesta homma oli selvä. Sitten tuli sieltä kaupasta viestiä, että tervetuloa sopimaan työtunneista ja muista yksityiskohdista. Paikan päällä selvisi, että se olikin haastattelu ja lupasivat ilmoittaa seuraavalla viikolla. 3 kk päästä tuli viesti, ettei mua oltu valittu sinne.

    • adjö

      Haastattelu, jossa yrityksen toimitusjohtaja lähinnä lyttäsi kaiken osaamiseni ja koulutukseni sekä edellisen työpaikkani. Kyseli aivan täysin työhön liittymättömiä asioita ja oli suorastaan helpottunut, kun en paikkaa saaanut.

    • 1019

      Työpaikkailmoituksessa luki että kyseessä on kokoaikatyö ja työsuhde vakituinen. Kuitenkin haastattelussa selvisi, että kyseessä olikin keikkatyö eli tarvittaessa kutsutaan töihin. Törkeää huijausta.

    • ettänäin_

      Työpaikkailmoituksessa ja työhaastattelussa puhuttiin kokopäiväisestä toistaiseksi olemasta toimistotyöstä. Edelleen haastattelussa puhuttiin näin. Minulle soitettiin, sanottiin, että valitsimme sinut ja edelleen puhuttiin, että työpaikka on kokoaikainen ja toistaiseksi voimassaoleva. Menin sitten työsopimuspaperin allekirjoittamistilaisuuteen. Tässä sitten selvisi, että kyseessä olikin määräaikainen työ, työn aloittamispäivämäärä selvillä, mutta ei minkäänlaista lopetuspäivämäärää (määräaikaisuudessa on aina sekä aloitus- että lopetuspäivämärä). Lisäksi hyvin pienellä printillä, että ei saa mennä kilpailijalle töihin puoleen vuoteen tai joutuu maksamaan sen ja sen summan. Tietysti olisivat ottaneet minut töihin ja pitäneet korkeintaan viikon jos sitäkään ja heittäneet ulos. Sen jälkeen vielä rahastaneet, että menit sitten kilpailijalle töihin tai sitten kilpaileva yritys olisi halunnut ostaa minut näin ulos tai sitten he kuvittelivat, että menen kilpailijalle töihin, vaikka en ole todellakaan aikeissa mennä. En allekirjoittanut työsopparia, lähin kesken kaiken pois. Olisi mieli tehnyt käräyttää tämä työnantaja te-keskukselle, että valheellisin tiedoin etsivät työntekijää heidän sivuillaan. Kyseessä vielä tilitoimisto, jonka seinillä on AAA-luokitustodistuksia. Jus just.

      Sitten on näitä, että työhaastattelussa on suoraan toikaistu, että palkkaamme vain työntekijöidemme sukulaisia. (Miksi sitten edes kutsuivat haastatteluun? Kävin sentään kahdessa haastattelussa ja toinen haastattelu oli hornan tuutissa. Työttömänä henkilönä menee tällaiseenkin hirveästi rahaa ja aikaa).

      Sitten sarjassamme nämä oudot ja asiattomat: on kyselty horoskooppimerkkiä, onko poikaystävää, onko suosittelijasi poikaystäväsi, miten lomailet jne. tai sitten haukutaan suoraan suosittelijaa.

    • flkdlgkldfgkld

      aina se viimeisin kun ei tule valituksi, mutta manipuloivat haastattelijat ovat niitä pahimpia, sillä siinä altistuu kaltoinkohtelulle, jos ei tunnista

      rekrytoinnista tulisi säätää lailla

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      299
      3418
    2. 202
      2941
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2524
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      233
      1992
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1415
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1308
    9. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      167
      1289
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    Aihe