Naiset ovat itsekkäitä eron alkuunpanijoita !

Nähtyjakoettu

Moni suhde alkaa kuin herttasarjasta. Tavattu ihana mies nuoruudessa, haluttu perustaa perhe ja saada lapsia. Ajanmyötä se niin ihana mies unohtaa tuomasta kukkia ja huomioida riittävästi kumppaniaan. Arkinen elämä astunut kuvaan, romantiikka unohtuu jossainmäärin ja lapset lentää pesästä, ollaan tultu keski-ikään ja huomataan miten suhteessa ollaan kuin sisko ja sen veli. Kumpikaan ei ymmärrä riittävästi panostaan enää suhteeseen, ehkä ei ole halua ja kunnioituskin puuttuu ? Ollaan tultu itsestääselvyyksiksi molemmin puolin.

Kuinkas sitten käykäään..

Nainen lähtee firman juhliin / pikkujoulu risteilylle ja vastaan tulee Mies , joka huomio naista ja herättää "kipinän." No, illan tiimellyksessä pienessä humalassa parin viinilasin jälkeen löytyy se sielunkumppani tästä miehestä jonka kanssa on niin helppo jutella elämän arvoista ja kuolleesta liitostaan , jossa aviomies vain elää onnelllisena odottaen saavansa vaimoltaan päivittäisen ruuan ja puhtaan pyykin. Nainen ei tietenkään tiedä, että hurmaava mies on erotettu liitostaan juuri näistä samoista syistä, mutta me miehethän osaamme näytellä uskottavasti prinssi uljasta uuden keikistettävän naisen edessä.

Vaimo siis kyllästyy vanhaan kumppaniinsa ja lähteee etsimään kesk-ikäisenä uutta intohimoista rakkaus suhdetta, ja onhan se uusi rakas jo ehkä osin lupauksia antanut uudesta jännittävästä elämästä eikä tämä uusi juttu ole tietenkään eron syy vaan seuraus ! Näin kerrotaan aina vanhalle kumppanille. Ero otetaan ja vanha mies jää ihmettelemään suruissaan miksi tässä nyt näin kävi, kaikkihan oli hyvin eikä parisuhde ongelmia juuri ollut. Nainen ottaa ja lähtee, odottaahan uusi jännittävä elämä kulman takana. Uusi rakkaus ei kestäkään, mutta perhe on rikottu ja lapset sekä vanha mies useimmiten onnettomia vaikka eivät sitä ääneen sanokkaan. Tuloksena monta onnetonta, surullista tapahtumaa perheessä ja perhepiirissä vaimon uuden elämän ja romantiikan etsimisen tuloksena. Olen itse eronnut ja erotettu, tavannut monia naisia jotka ovat valmiita ottamaan minut entisen tilalle juuri niistä syistä miksi miehiin yleensä kyllästytään, olen uusi ja jännitävä myös romanttinen.Tosin omassa pitkässä avioliitossa romantiikka unohtu usein arjen alle ajan kanssa, vaikka usein perjantaisin ostin meille viinin, juustot ja patongit. Aina sekään ei nähtävästi riitä. Herätkää naiset ja kantakaa myös vastuunne, ette voi odottaa että mies tekee teidän onnelliseksi. Hyvään suhteeseen kuuluu myös vaimon vastuu ottaa osaa parisuhteen ylläpitämiseksi. Olen nyt törmännyt niin moneen keski-ikäiseen naiseen näissä ongelmisissa ja todennut etteivät naiset osaa puhua naistenlehtien höpinöistä huolimatta miestensä kanssa aidosti parisuhteen ongelmista vaan lähtevät mieluummin selittelemättä vieraan matkaan. Olen kokemusteni kautta aika pettynyt naissukukuntaan ja heidän arvomaailmaan, joka on pohjimmiltaan pinnallisempi kuin miehillä vai olenko väärässä.

138

6667

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lyrics_

      "ette voi odottaa että mies tekee teidän onnelliseksi"

      No ei todellakaan odoteta! Onni on jokaisen omassa taskussa, kuten sanonta kuuluu. Vaikka toisaalta - naiset eivät voi sietää sitä, että mies tekee heidät onnettomaksi. Jos näin pääsee käymään, ero on ainoa oikea vaihtoehto.

      Ja ihan aikuisten oikeasti: miehet saavat nyt maistaa omaa lääkettään, vähän mutta silti. Kautta aikain miehet ovat vehdanneet toisten naisten kanssa, alistaneet ja kohdelleet kaltoin vaimoaan. Se on todella pientä, että naiset nykyisin vain ottavat eron miehestä, joka ei miellytä.

      "minä saan sinut itkemään
      sinä lähdet nyt ja pyydät
      lainalaatikot kantamaan

      älä huuda että pilasin elämäsi
      kyllä se sinä olit
      joka lähdit minun matkaani"

      • Nähtyjakoettu

        Niin ja kuinka moni mies elääkää liitossa jossa arki on lakastanut suurimmat tunteet ja intohimon eikä se tietty ole välttämättä miehen syytä. Arki tulee aina jossain vaiheessa kuvioon, suhde arkipäiväistyy ja kummallakin on ja tulee olla myös omia juttuja joista nainen voi olla myös kateellinen miehelleen, toki yhteisiäkin asioita tulee olla. Yleensä mies kuitenkin ymmärtää ja kestää paremmin suhteen arkipäiväistymisen, kun taas nainen alkaa haaveilemaan sitä suuresta rakkaudesta mikä häämöttää ja odottaa vielä siellä jossain? Väitän, että miehet ovat loppupelissä rakkaudessa ja rakastamisessa vastuullisempia puolisoa ja perhettään kohtaan kuin naiset. Tämän puolesta puhuu jo tilastot ja oma kokemukseni ja monet seuraamani erot. Tyypillinen eronnut nainen on luonteeltaan melko itsekeskeinen ja näitä on sinkkumarkkinat pullollaan.


      • voty

        Voi kun pientä ja matalaa!Mutta etsit silti ''onnea'', etkö!


      • Mies30v

        Niin, kyllä ap heitti aikamoisen yleistyksen ja oletuksen naisista. Antamasi mielikuvasi kun tekee naisesta pahan ja miehestä reppanan "joka teki kaikkensa mutta saakelin nainen...".Homma kun ei mene ihan nyt noin - tai sitten varmasti voidaan kääntää kupit myös toistenkin perin.

        Parisuhteeseen tarvitaan kuitenkin kaksi ihmistä joten molempien on hyvä miettiä parisuhteen olotilaa siinä vaiheessa kun todetaan että ei oikeastaan enää rakasta toista, on huono olla ja eletään enemmän veli ja sisko.
        Onko se sellainen missä oikeasti haluaa elää vai voisiko yksinään olla parempi, löytäen ehkäpä jotain parempaa jonkun muun kanssa? Tuolloin molemmilla on oikeus mennä ja tehdä ihan niinkuin haluaa.

        Haluan vain sanoa että molemmilla on vastuu elämästään ja parisuhteestaan. Kyse on myös jostain muustakin kuin vain viinistä,juustosta ja patongista.Kyse on syvemmästä yhteydestä mihin ei tarvita kuin toinen vastapuolelle pöytää.Katse ja olemus kertoo kaiken.Kaikki muut syötävät ja juotavat ovat lähinnä vain tunnelman luojia.

        Ja loppuun vielä huomio; Itse kerrot kuinka olet näitä miehiä jotka on eronnut ja erotettu. Kerroit myös mitenkä mitenkä miehet jäävät sydänmurskattuna itkemään ex-kultansa perään. Todellakko näin? itkemään ex-kultansa perään?
        Näköjään sinua ei ainakaan loppupeleissä nämä ex-kullat paina mielessä vaan pyörit etsimässä uutta.. ;)


      • sdfgewr6

      • Tietoalisää

        Onpas "mielenkiintoinen" moraalinen kompassi.

        "Ja ihan aikuisten oikeasti: miehet saavat nyt maistaa omaa lääkettään, vähän mutta silti."

        Eli koska "kautta aikain" miehet ovat vehdanneet jne. niin se on sitten oikein kostaa jollekin nykyiselle tyypille? Koska isoisä oli kusipää, niin lastenlasten pitää maksaa tämän pahat teot?

        Kun tuon sinun moraalikäsityksesi mukaan mennään niin sinun on aika alkaa toivoa ettei omien sukulinjojesi menneisyydestä löydy minkäänlaista rikkomuksen tekijää, koska se tarkoittaa että sinuun kohdistuva vastaava paha oli oikeutettua koska se tarkoittaa että saat maistaa "omaa lääkettäsi".

        Mistä kohtaa pimeää keskiaikaa käsitystesi kanssa tänne kömmit?

        Aikoja sitten on myös paljastunut että arviolta ainakin noin 10%-15% lapsista ei ole aviomiehen omia, eli puhutaan noin yhdestä viidestä. Näitä selviää jatkuvasti mm. erilaisten lääketieteellisten operaatioiden yhteydessä, kun huomataan ettei "isä" olekaan yhteensopiva lapsensa kanssa kun etsitään esim. sopivaa elintenluovuttajaa.
        Tämä on näkynyt hyvin myös kun on keskusteltu aiheesta että pitäisikö lasten perinnöllisyys ja tätä kautta erilaiset altistukset määrittää automaattisesti synnytyksen jälkeen, niin että erilaisia perinnöllisiä sairauksia voitaisiin seuloa ja pyrkiä ennaltaehkäisemään.
        Jostain kumman syystä juuri naiset vastustavat moista operaatiota, mikä on hieman erikoista koska se tarkoittaa etteivät he halua omien lapsiensa parasta.

        Kun perheväkivaltaa ja lähisuhdeväkivaltaa on tutkittu, niin on havaittu että kumppanin puolelta naiset ovat joutuneet kokemaan hieman enemmän, mutta luvut ovat olleet luokkaa naisten kokema väkivalta n. 50%, miesten n. 40%. Ja huomattavana asiana naiset ovat olleet väkivallan aloittajina aktiivisempia, sen minkä miehet ovat aloitteissa hävinneet korvautuu sillä että he ovat lyöneet keskimäärin kovempaa.

        Väkivalta näkyy myös HLBTQ-yhteisöissä, joissa naisparien välillä väkivalta on jopa yleisempää kuin miespariskuntien.

        Ja naiset taas johtavat lapsiin kohdistuvia pahoinpitelytilastoja. Mikä on merkittävää mm. siitäkin syystä että näyttäisi että monet ihmisten ongelmat kumpuavat juuri lapsuuden kokemuksista. Kotona koettu väkivalta (fyysinen tai seksuaalinen) jatkuu aikuisena ja tällaisten perheiden lapsista tulee huomattavasti todennäköisimmin väkivalta- ja seksuaalirikollisia. Esim. merkittävä osa seksuaalirikollisista on joutunut lapsuudessaan hyväksikäytetyksi isänsä tai äitinsä taholta.
        Väkivallan kierre pyrkii jatkumaan sukupolvesta toiseen sekä isien, että äitien kautta.

        Naiset ovat kautta aikojen olleet ihan tasaveroisen kuspäisiä ja väkivaltaisia kuin miehetkin, se vain ilmenee hieman toisin tavoin. Mitä enemmän asiaa on tutkittu sitä selvemmin asia näkyy.

        Sinun määrityksesi ja moraalisi mukaan kumpikin osapuoli on saanut maistaa omaa lääkettään pitkin historiaa, eli voitaneen sanoa että tuolta kannalta olemme täysin yhteensopivia.


    • toisentakiajätetty

      Tällä palstalla näitä on, mutta on meitä naisia, jotka jätetty toisen naisen takia. Ja allekirjoitan ajatuksesi. Suurin painostus toisen naisen puolelta tuli rakastamisen määrästä. Miten paljon hän verrattuna minuun rakasti puolisoani. Se ettei vertailu ollut siinä tilanteessa reilu tai tasa-arvoinen, ei liikauttanut häntä lainkaan. Minulla on usein ikävä perhettäni ja miestäni, mutta sen asian joudun piilottamaan muilta. Minulla ei tule koskaan olemaan toista perhettä. Näillä mennään. Tämä typerä ryhmä naisia täällä ei mieltä lämmitä, mutta auttaa muistamaan miten halpaan ja kylmään mieheni meni.

      • viimaroi

        Olet siis tyypillinen jätetty vaimo joka syyttää sitä toista naista liittonsa loppumisesta?
        Eikö armaalla miehelläsi ollut osuutta asiaan? No ei tietenkään, väkisinhän se nainen miehen sänkyyn raahasi vai mitä!.
        Siksi sinä syytät naista koska olisi liian tuskallista myöntää että mies kyllästyi SINUUN ja siksi kiinnitti huomion toiseen. On helpompaa syyttää naista ja kuvitella että kaikki oli ihan hyvin mutta kun se lutka ryösti miehen, hänen syytään kaikki.
        Älä viitsi!


      • katri8

        Mielellään jotkut, kuten sinäkin, syyttävät tässä tapauksessa toista naista, kun ei osaa käsitellä omia tunteitaan, eikä kohdata tosiasioita. Eli sitä, että mies VALITSI itse toisen. Toisessa oli jotain sellaista plussaa, joka sinulta puuttui. Aikuisten oikeasti ex miehesi ei mennyt kylmään eikä halpaan, se on sinun itsesi luoma mielikuva, jolla saat lapsenomaista lohtua sinulle liian vaikeaan asiaan. Kun tai jos opit käsittelemään tunteitasi ja ottamaan niistä vastuun, empatiaa ja vuorovaikutustaitoja kestät vastoinkäymiset aikuismaisesti.


      • dfgthrthewww

        On se hassua, että ero on muka aina naisen vika. Ap syyttää vaimoaan erosta, kun tämä lähti ja heti perään tulee kommenttia, jossa nainen saa syyt niskoilleen siitä, että mies jätti. Ei syytetä miestä siitä, ettei hän osannut puhua asioista vaan valitsi helpon tien ja lähti toisen matkaan. Eli jos nainen lähtee vieraan matkaan niin ero on naisen vika, jos mies lähtee vieraan matkaan niin sekin on naisen vika. Miksi miehellä on oikeus vaihtaa kumppania kyllästyttyään mutta naisella ei? Minä olen sitä mieltä, että ihmiset yleensä ovat itsekkäitä eron alkuunpanijoita, sekä miehet että naiset, eli omien halujen perässä mennään toisesta piittaamatta. Suljen tästä nyt pois väkivalta- ym vastaavat tapaukset, puhun vain tapauksista, joissa toinen jätetään uuden suhteen vuoksi.

        Kuten todettu, suhteessa on aina kaksi osapuolta, eikä yleensä voi sanoa, että eron syy on vain toisessa, kyllä se on aina molemmissa. Ei vain sovita yhteen tai osata pitää suhdetta kasassa. Sama kaava toistuu tulevissakin suhteissa sitten, kun parisuhdetaidot on olemattomat. Toisen ihmisen käytöstä ei voi muuttaa, mutta omaansa voi, joten eron kohdalle sattuessa voi vain miettiä, mitä itse olisi kannattanut tehdä toisin, vain siten voi oppia pärjäämään paremmin tulevissa suhteissa. Ei siis tarvitse syyttää itseään, vaan miettii vain, miten voisi jatkossa varmistaa, ettei käy uudelleen samalla tavalla.


      • Anonyymi
        dfgthrthewww kirjoitti:

        On se hassua, että ero on muka aina naisen vika. Ap syyttää vaimoaan erosta, kun tämä lähti ja heti perään tulee kommenttia, jossa nainen saa syyt niskoilleen siitä, että mies jätti. Ei syytetä miestä siitä, ettei hän osannut puhua asioista vaan valitsi helpon tien ja lähti toisen matkaan. Eli jos nainen lähtee vieraan matkaan niin ero on naisen vika, jos mies lähtee vieraan matkaan niin sekin on naisen vika. Miksi miehellä on oikeus vaihtaa kumppania kyllästyttyään mutta naisella ei? Minä olen sitä mieltä, että ihmiset yleensä ovat itsekkäitä eron alkuunpanijoita, sekä miehet että naiset, eli omien halujen perässä mennään toisesta piittaamatta. Suljen tästä nyt pois väkivalta- ym vastaavat tapaukset, puhun vain tapauksista, joissa toinen jätetään uuden suhteen vuoksi.

        Kuten todettu, suhteessa on aina kaksi osapuolta, eikä yleensä voi sanoa, että eron syy on vain toisessa, kyllä se on aina molemmissa. Ei vain sovita yhteen tai osata pitää suhdetta kasassa. Sama kaava toistuu tulevissakin suhteissa sitten, kun parisuhdetaidot on olemattomat. Toisen ihmisen käytöstä ei voi muuttaa, mutta omaansa voi, joten eron kohdalle sattuessa voi vain miettiä, mitä itse olisi kannattanut tehdä toisin, vain siten voi oppia pärjäämään paremmin tulevissa suhteissa. Ei siis tarvitse syyttää itseään, vaan miettii vain, miten voisi jatkossa varmistaa, ettei käy uudelleen samalla tavalla.

        Kaikki tekevät virheitä, mutta miksi niitä taitoja ei voi korjata olemassa olevassa suhteessa. Miksi pitää mennä uuteen suhteeseen korjatakseen ne virheet ?


    • aikayleistä

      Tyypillinen eronnut mies lienee, et vaimo ei kestänyt ja erosi. Mies on salaa vaikka seurustellut toisen naisen kanssa, valehtelee niin et itsekkin uskoo, ja lyö vaimoaan jos ei tottele kaikessa miestä, myös halveksii vaimoaan.Juopottelee kaiken päälle ja kotona ei tee mitään vaikka vaimo raataa työssä päivät.
      Ei kukaan sellaista kestä.

      • Ukkoviisviis

        Ei tarvikkaan kestää kyseisiä paheita.
        Mutta entä kun ei ole kyseisiä paheita?


      • Akkaviiskuus

        Jos noita paheita ei ole niin nainen ei halua erota. Eiköhän "normaalissa" parisuhteissa ole eron hakijana yhtä usein mies kun nainenkin. Se lisä minkä naiset tuo tilastoihin johtuu juuri niistä miehen paheista. Mies pitää salarakkaita tai muuten juoksee vieraissa. Mies tietenkin haluaa pitää turvallisen perhe-elämän ja nuo kivat vaihtelut. Nainen haluaa erota ja juuri nuo erot nostavat erotilastoja naisten "hyväksi".
        Jos mies eroaisi ennen vieraisiin menoa niin 90% eroista olisi miehen aloitteesta tehtyjä. Mies ei eroa vaan ottaa rusinat molemmista pullista.


      • Tyhmäkö

        Meillä nainen eli vaimo haluaa tupla benestraation eli pitäis saaha kumpaankin reikään yhtäaikaa ja mä en oikein tykkää ajatuksesta.
        Pitääkö erota et saa haluamansa kun kuulemma työkavaritkin ovat kokeillu ???


      • mekkk
        Tyhmäkö kirjoitti:

        Meillä nainen eli vaimo haluaa tupla benestraation eli pitäis saaha kumpaankin reikään yhtäaikaa ja mä en oikein tykkää ajatuksesta.
        Pitääkö erota et saa haluamansa kun kuulemma työkavaritkin ovat kokeillu ???

        Noi jutut kuuluu sinkkuelämään tai sitten ostat tekovehkeen ja laitat sen toiseen ja oman toiseen niin ajaa saman Asian ja se siitä.


    • hjiuo

      Totta taitaa olla Ap:n kirjoituksessa, että suhteen ensihuuman haihtuessa, tulee yhdessä asuessa aina mukaan arkipäivän asiat, joita suuri silloin kun suhde alkaa, ei tarvitse miettiä ja niitähän sitä usein lähdetään pakoon.
      Ja paikkoja ihmisten tapaamisille on paljon ja ikävä että melkein joka tilaisuus höystetään alkoholilla, joka aiheuttaa juuri sekoilun ja luulon, että nythän se elämän prinssi tai prinsessa löytyi. Siina voimalla tulee sanotuksi sellaista, jota muutoin ei sanoisi, rumakin muuttuu kauniiksi, himot herää ja se oma rakas perhe unohtuu.
      Kuinka paha hairahdus tulee, hajoaako perhe, yleensä hajoaa, jos et kotiin palaa yöksi ja vielä ilman sekoilevia puheita.

      Miten niin useille käy niin, että se ilonpito muuttuukin suruksi perheen hajoamisesta, voi jopa olla että se uusi ihastuskin jättää, mutta niin jättää myös puoliso ajan myötä, hyvin harvoin sellaisen sekoilun saa anteeksi lopullisesti. Pienikin virhe jatkossa saa varmasti eron, sillä se tehty jäytää toisen mieltä ja enää ei liitto ole koskaan sama kuin ennen hairahdusta.

      Miten ihmiset saataisiin ymmärtämään, että ilonpito on sallittua, mutta koskettelut jätetään pois, vähänkin alkoholia nauttineen tuo pienikin kosketus saattaa viedä täydelliseen tuhoon.

      Jos tuntuu, että ei osaa olla tuollaisissa tilaisuuksissa sortumatta, voisiko ajatella, että jättäisi kokonaan menemättä. Tiedän että monia painostetaan ja pilaillaan, että on "tossun" alla ja ei pääse sillä tulemaan.
      Itse en mene kuin hyvin valikoiden tuollaisiin tilaisuuksiin, en pidä tuontapaisesta elämästä, en halua katsoa rietasta menoa ja uskottomuutta. Minuun sattuu tekonne, ajattelen lapsianne, puoliosanne, läheisiänne, kuinka he joutuvat kärsimään.

      Jokainen perhe joutuu siihen, että eletään arkipäivää, myös se luultu uusi.
      Mikään elämä ei ole yhtä juhlaa, kukaan ei hoida puolestasi laskujasi, kodinhommia, varmasti joudut ihan samaan tilaan ja jopa pahempaan.

      • Elämänkohtaloita

        Kylläpä oli hienosti kirjoitettu! Voi kunpa löytäisi puolison ,joka ajattelee tuolla tavalla. Kaikkien elämä olisi paremmin. Mietin vaan lasteni äitiä,jättänyt perheen ,pettäjä, oli pokeria tuoda kaupan kakku jääkaapiini,tietämättäni. Miksi tämä lasteni äiti sekaantuu meidän kotiin . Miksi ei nauti irtosuhteista ja alkoholista. Jättäisi perheeni,edes isänpäiväksi.


      • katri8

        Ei se perhe yhdestä hairahduksesta hajoa. Jos näin käy, parisuhteessa on paljon kaikenlaista pielessä.


    • höpötihöpöti

      Ehkä jotkut sitten rakentaakin suhteensa jonkun herttasarjan varaan. Onhan sitä niin kiva itsellensä joku syy eroon löytää, kun omalle kohdalle napsahtaa. Niin ja itseäni kyllä ero hieman pelottaakin sillä niinhän se sanonta kuuluu: että parhaat miehet ovat varattuja ja osa huonoistakin. Niin, että kukapa sitä nyt ihan kunnollisesta, hyvästä miehestä eroaisi. Lohdutuksena ajattelen, että ehkä sitä sitten on miehiä, jotka ovat olleet eron alkuunpanijoita ja joilla on ollut huono nainen.
      Niin siitä herttasarjasta, todella herttaista kyllä se ero: lapsista sopiminen, taloudellisesti tukalampaa mm, eli en usko, että suhteesta lähdetään vain hemaisevan prinssin matkaan. Toki, jos avioliitto on pitkään ollut tulehtunut ja suhteessa on oltu vain lasten vuoksi tai tavan vuoksi niin eipä se ihme ole, että ihminen avoimemmin ympäristöään tarkkailee ja saattaa, kas ihme ja kumma löytää ihmisen, jonka kanssa paremmin synkkää ja minä en puhu nyt mistään yhden illan baarijutusteluista. On kai niillä suhteessa tunteensa kuolettaneillakin siellä syvällä ihon alla vielä jonkinlaisia tunteita olemassa, jotka varmaan sopivan ihmisen kohdattua tulee esiin. Minusta tämä on normaalia. Mutta eiköhän monella naisellakin ole ihan järki siinä mielessä ettei ihan mitä tahansa valkoisella hepalla ratsastavien miesten juttuja usko. Minuakin baarissa yritti kerran iskeä yksi ihan mukavanoloinen mies, joka kertoi eronneensa, vaikka oli suurimman osan kotitöitäkin tehnyt, hänellä oli pienet lapset, teki yrittäjänä pitkää päivää, aktiiviurheili niin että harjoitteli aamuisin ja iltaisin. Että silleen.

    • vanhakeharaakki

      No nyt alan ymmärtää, minun jo nyt ex-mies oli varmaan kärsinyt paljon kanssani. Sillä kävin täissä hoidin lapset ja kodin, miehellä oli paha olla ja hän häki toisen naisen elämäänsä.
      Mutta, vasta vuosien päästä tämä selvisi, olin niin kiireinen, etten huomannut miespolon pahaa oloa.
      Nyt hän elää tämän toisen naisen kanssa, joka on tietenkin ensimmäinen ja minä ex-vaimo.
      Onnea heille, sillä mies pelastui, olihan kotona paha olla kun vaimokin välillä hankki rahaa enempi.
      Niin, mitä tämä opetti?, ainakin sen, että arvostan itseäni, enkä ala enää olemaan "kunnon"vaimo.
      No, kyllä se jo naurattaa välillä, ja helpottaakin, sillä en tarvii mielistellä miestä ja kotona voin hengittää vapaasti,ilman et miespoloinen olisi koko ajan pettynyt aviopuolisoonsa, ja siks hän haki toisen,niin ku mies oli niin yksinäinenkin, kun vaimo vaan raato töissä ja kotona ja lapset hoiti.
      Jäikö mies hunningolle, on tullut mieleen, mutta. Minä en jaksanut enää!

    • aiempiraakki

      kävin töissä ja mies haki toisen naisen, eli korjaan edellistä viestiäni, niin erosta jo vuosia mutta kyllä se et mies petti, on vaikea asia sulattaa..
      en ole katkera, mutta kuitenkin...tulee usein vieläkin mielee vuosien päästä..
      Miksi mies ei puhunut?, vaan toimi selän takana eli petti ja luottamus meni.
      Toivottavasti toimii toisin nykyisen kanssa, sillä mies voi muuttua vaikka olisikin tapapettäjä.
      Muuten, ei ollut ensimmäinen kerta tämä viimeinen kerta, jonka paljastuttua erosin miehestä.
      Ei muuttunut miksikään vaikka vanno ensimmäisen pettämisen jälkeen, ettei koskaan tee niin.
      Ihminen ei muutu, jos ei itse halua.Hyvää jatkoa heille ja nyt minä muutan itseäni, enkä tule tänne vatvomaan asioitani.
      Asia on loppuunkäsitelty :)

    • VaivaisEukko

      Juujuu, niin tietysti.

      Hienoa, että osa naisista edes antaa miehille sitä "omaa lääkettään" sillä jos ei suhde miellytä niin on parempi erota. :)

      Itse kuulun niihin n.20% naisista, joiden aviomies haki eroa. Heh. Koska sairastuin ja en ollut enää "sosiaalisen statuksen mukaan riittävä". Ei riittänyt lähes joka pvä virkeä seksielämä tai kaiken tekeminen kotona/puutarhassa.. sairaus piti myös hoikkanakin. Koska olin huono kun en kelvannut enää 5 pvänä viikossa päivätöihin. :'D Se häiritsi muita, vaikka maksoin osuuteni silti elämisen kuluista.. Hyviä neuvoja antoivat muut naispuoliset kyllä eroon. Rakkaus siis loppui kun tarpeeksi tukea sai muualta.

      Ei vain käy sääli yhtään jätettyjä miehiä. Olisitte jättäneet luultavasti vaimonne myöhemmin jos olisitte ehtineet.. Jotkut ovat heikkopäisiä sukupuolesta riippumatta ;)

      Harmittaa tietysti mutta nyt jo osaa nauraa omalle hyväuskoisuudelleen. Itse kun en alkujaan avioliittoon uskonut ennen exääni..

      • 20pros

        Kuulun itse samaan ryhmään. Tästä ryhmästä löytyy varmasti ne miehet, jotka ovat kaikkein välinpitämättömimpiä, kylmimpiä, pettävimpiä, hyvätuloisia, naisia käyttäviä ja mielisairaimpia. Useimmat tästä vähästä joukosta tuntemiani ovat jättäneet puolisonsa yhtä törkeästi kuin paskansa kalliolle. Yhteistä heille myös se, että pienikin riita tai vastaväite on rikos heitä kohtaan. Osoitus puolison hankaluudesta ja hulluudesta. Heidät on helppo houkutella salasuhteilla ja seksillä mukaan.


      • 20pros

        Minä tunnen myötätuntoa jätettyjä miehiä kohtaan. Eivät kaikki jätä puolisoitaan edes myöhemmin vaikka saisivat tilaisuuden. Jossakin syvällä sisällä mielessäni uskon, että osa osaa rakastaa puolisoaan, lapsiaan ja perhettään.


      • katri8

        Itse erosin monista mutkikkaista syistä. Viimeinen niitti oli se, että liukastuin ja jalkani meni poikki. Ystävälläni oli käynyt vastaava pari vuotta aiemmin. Hän valitti silloin, ettei mies saa mieheltään tarpeeksi tukea, apua ym.. Vaikka mies kuskasi ystävääni lähes päivittäin sinne tänne, auttoi peseytymään, kävi kaupassa, teki ruuat jne, Sanoin tuolloin, että hänen miehensähän auttaa sen minkä voi, ja auttaahan hän. Mainitsin vielä, että minulle tulisi varmasti avioero, jos jalkani menisi poikki. Minä kun olen aina hoitanut lapset, kodin, talouden,- no ihan kaikki. En voinut kuvitella miestäni tekemässä kaikkia kotitöitä, ja auttamassa minua siinä sivussa, ja kuskaamassa yhtään mihinkään.Näinhän siinä kävi. Mies pakoili, keksi kaikenlaista "ei nyt, myöhemmin" - myöhemmin oli sama kuin ei koskaan. Tai sen jälkeen kun jalkani oli parantunut, ja pystyin itse taas toimimaan. Loppujen lopuksi lapset silloin 10 ja 8 auttoivat suunnattomasti, jopa ilman pyyntöä. Kysyivät mitä voivat tehdä. Kävivät kaupassa raahaten itseään suurempia kasseja. Muutaman viikon jälkeen kun jalkaa sai jo vähän varata, imuroin "yhdellä jalalla ja kepillä".

        Tänä aikana minulle kuitenkin selvisi, tai viimein tajusin hyvin konkreettisesti olevani piian asemassa omassa kodissani. Olin jo pitkään puhunut miehelle, ettei hänen panoksensa perhe-elämään ja parisuhteeseen osallistumisessa ole edes välttävällä tasolla. Hänen mielestään liitossamme ei ollut mitään vikaa. Jos tai kun hänellä oli vähän flunssaa, hän istui sohvalla tai lojui sängyssä NIIN kipeänä päiväkausia. Kaipasi jatkuvasti jonkinlaista apua 24/7. Jos minä olin lasten kanssa oksennustaudissa, ja pyysin häntä tulemaan illalla pian kotiin - hoitamaan edes lapsia, niin ei tullut. "kyllä te pärjäätte". Totta hitossa pärjättiin, ei kuoltu kukaan. Mutta tällaiset episodit saivat aina ajattelemaan, mitä hitsin järkeä koko parisuhteessa on. Mitä tekee miehellä josta on vain harmia. Mieluummin olisin ollut yksin lasten kanssa - silloin olisin tarvittaessa myös saanut kodinhoitajan kaupungilta. Miehen mielestä liittomme toimi aina hyvin, paitsi silloin, kun olin sairas.


    • mietisnäin

      Käsi sydämelle ap: kuinka monta vuotta sunkin vaimo yritti tuoda esiin sitä, ettei ollut onnellinen teidän avioliitossa? Kuinka monesti sivuutit hänen juttunsa akkojen höpinänä, turhan valituksensa? Olitko oikeasti läsnä teidän perhe-elämässä vai jätitkö kaiken vaimosi huoleksi? Sä kävit vain töissä ja loit uraa. Luulit, että kun sulla menee hyvin niin muillakin menee. Pidit vaimoasi itsestään selvyytenä, piikana, joka hoitaa kodin ja lapset, käy töissä, maksaa laskut ja antaa sulle seksiä aina kun sä haluat. Olitko itse siis itsekäs?
      Noita kun mietit niin tajuat miksi vaimosi lakkasi rakastamasta sua. Kukaan ei eroa hyvästä ja toimivasta liitosta. Parisuhteen luo aina kaksi osapuolta ja sä olit toinen niistä.
      Vieraissa käyminen ei tietenkään ole lääke mihinkään parisuhteen ongelmaan. Se voi kuitenkin monesti olla se viimeinen hätähuuto puolisolle, huomaa mut. Kävikö niin teille?

    • Herkkupeppuirmeli

      Naiset sentään eroavat löydettyään toiset. Miehet pitävät toisia naisia mielellään vaikka loppuelämänsä ja sitten inisevät, jos vaimo jättää.

    • gkgxhj

      Aha. Taas näitä juttuja. Tottahan se miehiä harmittaa, jos vaimo ottaa eron. Menee palvelut, seksielämä. Raskasta alkaa täyttää pesukonetta itse, huolehtia ruuanlaitosta, siivoamisesta, maksuista jne. Ei jää aikaa harrastaa. Ihan vaimon pahuksen vika. Itsekäs törkimys, kun haki eroa.

    • HyväIsi

      Aina nämä keskustelut menee tähän. Minä osallistuin kotitöihin ja lastenhoitoon, kävin töissä, sovitin harrastuksen niin ettei ollut perheen ajasta tai askareista pois. Rakastin vaimoa ja lapsia. Vaimo ihastui toiseen ja se oli menoa.. Yhtä äkkiä kaikki olikin ollut vuosia huonosti ja vaimo muutti toisen luo. Järkytys oli uskomaton. Päivittäin kaipaan entistä ja en todella tiedä pystynkö enää luottamaan keneenkään. Onnellisuus on vain muisto:(

      • Etsi_sitkeästi

        Otan osaa. Kivoja naisia on olemassa. Toivoisin, että rehelliset ihmiset voisivat löytää toistensa, ja nämä jättäjät saavat minun puolesta pariutua keskenänsä ihan niin paljon kun huvittaa!


    • Ihmettelevämies

      Hieno ja osuva ap:n kirjoitus! En olisi itse osannut paremmin kuvata tiettyjen nyky naisten menoa.

      Minulla itselläni myös omakohtaista kokemusta juuri tällaisen naisen kanssa elämisestä perheessä joka lopulta tässä johtaa naisen omaan ratkaisuun jossa nainen itsekkäästi hakee itselleen jännittävimpiä ympäristöjä mitä arki perhe elämä on ollut. Jäljelle jää sitten surullinen puoliso ja lasten vuoro asuminen/jatkuva siirtely entisten puolisoiden välillä.

      Kun naisen muualla (töissä, harrastuksissa tai muussa ympäristössä) saama muiden miesten huomio ja jännittäväisyyden tunne ylittää riittävästi perheessä asumisen mieluisuuden naiselle nainen ajattelee että hänellä on oikeus saada tahtomansa ja muuttaa erilleen rikkoen perheensä.

      Onko mitään kohtuullisuutta enää tällaisilla naisilla kun haetaan itsekkäästi vain itselleen omia ratkaisuja ja perhe arvot eivät tunnu merkitsevän mitään näissä valinnoissa.

      Tutkimuksissa on myös todettu naisten useasti suunnitelleen pitkään pelkästään itsekseen tällaista ratkaisua ja yhtenä päivänä vain ilmoitetaan puolisolle että hän aikoo tehdä näin eikä siinä anneta mitään mahdollisuutta edes keskustelulle. Tämä on sitten täytenä yllätyksenä miehelle.

      On aina eri tapauksia, itse kuitenkin olen aina osallistunut lasten ja kodin hoitoon vähintään tasavertaisella panoksella mutta mikään ei nykyään tunnu riittävän.

      Medioissakin vain hehkutetaan tällaisia naisia jotka ovat selvinneet eroista ja kuinka elävät nyt sitten onnellista elämää. Eronneet naisystävät myös kannustavat naisia eroamaan kertomalla että sinäkin voit päästä eroon miehestäsi.

      Miksei mediat ym. puhu perheiden ja perhearvojen puolesta! Viestinä on vain että myös sinun kannattaa erota!

      • höpötihöpöti

        Vai niin, ja keskustelu menee taas tälle linjalle. Mutta ok? Oletteko te miettineet mitä parisuhde teille merkitsee? Mitä avioliitto teille merkitsee? Mikä erottaa avioliiton ja parisuhteen muista ihmissuhteista ja muusta elämästä? Voiko teidän mielestänne parisuhdetta ostaa rahalla, minun mielestäni ei. Minun mielestäni ne palvelut/tuotteet, jotka voi ostaa rahalla eivät vaadi parisuhdetta ts. ruoanlaiton, siivouksen tms. voi ostaa rahalla, seksin voi ostaa rahalla, ei siihen tarvita parisuhdetta. No, mihin sitä sitten tarvitaan parisuhdetta? No siihen, että on vierellä, joku jonka kanssa on hyvä olla, jonka kanssa on mukava jakaa arkea ja juhlaa, joku jonka kanssa voi iloita ja surra, johon voi luottaa, on tietynlainen tuki ja turva niin eli siihen vaaditaan TUNTEITA. Kysynkin nyt niiltä, jotka ovat eroamassa tai eronneet, että oliko parisuhteenne tunnepuolelta todellakin tuollaista ja kuuntelitteko te toisianne, eli kummallakin olisi ollut hyvä olla. Luulenpa, että ei. Niin ja minä olen eroamassa, en halua uhrata elämääni huonolle ja toimimattomalle liitolle.


      • hhhhrrr

        "..lopulta tässä johtaa naisen omaan ratkaisuun.."

        Jokaisella naisella on täysi oikeus jatkaa liittoa tai sitten erota. Samoin miehelläkin. Sanoisin, ettei yksikään nainen eroa sen vuoksi, että ero olisi jotenkin tavoiteltu ja ihailtu vaihtoehto, tai "trendikästä". Tai erotaan, kun naapurikin eroaa. Eroon on aina omat henkilökohtaiset, yksityiskohtaiset syyt, etkä sinä tai kukaan muukaan voi niitä tietää, ellei niitä joku kerro. Siis ihan oikeita syitä, ei sinun omia arvailuja. Vaikkei sen puoleen. Tuskin kukaan sinulle oikeita syitä erostaan paljastaakaan, koska asenteesi ja ennakkokäsityksesi ovat niin vahvoja, että murskaisit sinulle kerrotut oikeat syyt niiden alle.

        Jos avioliitossa, parisuhteessa ei ole keskinäistä ymmärtämystä, kumppanuutta, ja luottamusta, ei sitä kannata jatkaa. Ei myöskään ole olemassa mitään perhearvoa, ilman parin MOLEMMINPUOLISTA arvostusta.

        Julkisuudessa vain kerrotaan eroista. Niillä "hehkuttaminen" on oma näkemyksesi, joka ei perustu tosiasioihin. Eikä sitä paitsi onni ja onnellisuus ole koskaan paha asia, ei edes eron jälkeen! En ymmärrä ihmisiä, joiden mielestä liittoa pitäisi jatkaa vaikka hampaita irvistellen vuosi kaudet.


      • hhhhrrr
        höpötihöpöti kirjoitti:

        Vai niin, ja keskustelu menee taas tälle linjalle. Mutta ok? Oletteko te miettineet mitä parisuhde teille merkitsee? Mitä avioliitto teille merkitsee? Mikä erottaa avioliiton ja parisuhteen muista ihmissuhteista ja muusta elämästä? Voiko teidän mielestänne parisuhdetta ostaa rahalla, minun mielestäni ei. Minun mielestäni ne palvelut/tuotteet, jotka voi ostaa rahalla eivät vaadi parisuhdetta ts. ruoanlaiton, siivouksen tms. voi ostaa rahalla, seksin voi ostaa rahalla, ei siihen tarvita parisuhdetta. No, mihin sitä sitten tarvitaan parisuhdetta? No siihen, että on vierellä, joku jonka kanssa on hyvä olla, jonka kanssa on mukava jakaa arkea ja juhlaa, joku jonka kanssa voi iloita ja surra, johon voi luottaa, on tietynlainen tuki ja turva niin eli siihen vaaditaan TUNTEITA. Kysynkin nyt niiltä, jotka ovat eroamassa tai eronneet, että oliko parisuhteenne tunnepuolelta todellakin tuollaista ja kuuntelitteko te toisianne, eli kummallakin olisi ollut hyvä olla. Luulenpa, että ei. Niin ja minä olen eroamassa, en halua uhrata elämääni huonolle ja toimimattomalle liitolle.

        "että on vierellä, joku jonka kanssa on hyvä olla, jonka kanssa on mukava jakaa arkea ja juhlaa, joku jonka kanssa voi iloita ja surra, johon voi luottaa, on tietynlainen tuki ja turva niin eli siihen vaaditaan TUNTEITA. "

        Juuri näin! Ellei tätä tajua, ei ole hitustakaan empaattinen. Ja ellei ole yhtään empaattinen, ei ole ihme, että puoliso haluaa erota. Siksi suhtaudun erittäin varauksellisesti kaikkiin, jotka syyttävät kumppaniaan erohaluista/erosta. Oikeasti syyttely on epätervettä narsismia, jossa ei kyetä yhtään näkemään puolisoa omana itsenään, vaan jonkinlaisena hyödykkeenä.


      • Ihmettelevämies

        Ymmärrän yskäsi ja siinä on pointtia jossa on paljon totuutta, en väitä ollenkaan ettei näin pitäisi olla ja tunnetta tietenkin on puolisoiden välillä oltava.

        On kai selvää myös että vuosia yhdessä eläneiden puolisoiden tunteet kerkiävät vaihtelemaan ja hyvin paljon tasaantumaan ajan kanssa, eli on myös paljon aikoja jolloin tunteet ovat täysin ilman mitään jännittävää tai ihastusta ja jopa tylsääkin varsinkin kun perhe elämät ovat nykyään kovin rastitettuja työn, harrastusten ja lasten takia.

        Tässä on se ongelma sitten kuten ap hyvin toi hyvin esille, että kun tietyt näyttävät naiset sitten saa muilta miehiltä esim. illan istujaisissa tai työympyröissä ihailtavaa huomioita lähtee naisen tunteet sitten pyörimään ja sitä mukaan ajattelemaan sanon itsekkäästi että minäkin voisin olla onnellisempi juuri tuollaisen miehen kanssa. Eikö naiset tajua että tällainen käyttäytyminen miesten taholta on ihan tarkoituksenmukaista yritystä valloittaa nainen joka on luontaista toimintaa tiettyjen miesten taholta. Tämä ei myöskään kohdistu vain yhteen naiseen vaan aina kun tulee miehelle vastaan mielekäs nainen tällainen mies lähtee kertomaan samoja tarinoita valloittaakseen myös tämän uuden naisen. Mies saa tällaisista valloitusyrityksistä nimenomaan mielihyvää. Nainen päättää erota ja asettua tämän uuden miehen kanssa ja jossakin vaiheessa nainen on samassa arkipyörityksessä ja taas löytyy miehiä valloittamaan ja saamaan tunteet naisessa liikkeelle.

        Tätäkö tarkoitat sitten naisen oikeudella erota kun tämä valloittava mies tuntuu ihanemmalta, ainakin verrattuna siihen perhe arkea pyörittävään mieheen kotona joka yrittää pitää perheen, asunnon, lapset ym. kasassa. Romanttiset hetket kun jää useimmiten toiseksi mieheltä kun perheen arki pyöritys vie voimat vaikka haluja olisi.

        Maaret Kallio sanoi hyvin että jos parisuhteessa on epäkohtia niin niistä kannattaa puolisoiden keskustella keskenään löytääkseen voiko asioita tehdä toisin tai paremmin, oli sitten tunne asioihin liittyviä tai muuta. Useimmiten varmaankin voidaan löytää miten voidaan toimia paremmin. Tietyt naiset päättävät mielummin kuitenkin lähteä tämän uuden ihastuttavan miehen mukaan keskustelematta mitään (riittää heistä ilmoitus että haluaa erota) joka on saanut heidän tunteensa liikkeelle valloitettuaan heidät hakemaan uutta onnea.

        Lisäksi samasta asiasta Maaret jatkaa että mikäli on ylitsepääsemättömiä ongelmia niin silloin ei kannata jatkaa jota ovat sellaiset kuten mainitsit ettei ole luottamusta tai ymmärtämystä toista kohtaan.

        Mikäli


      • höpötihöpöti

        Eroon johtaneet ongelmat ovat yleensä todellakin suurempia kuin mitä ihmettelevämies kuvasi. Toki on niitäkin, jotka lähtevät sen vuoksi, että löytyy vaan aina parempia ja parempia, mutta he taitavat parisuhteessa asuvista olla vähemmistö, joten siinä mielessä tuo ihmettelevänmiehen esittämä asia on minusta vähättelevää.
        Mitä sitten tulee tuohon huomioon mitä naiset saa niin sekin on vähän kaksipiippuinen juttu, näin naisena totean. Jos parisuhde ihmisellä on kunnossa niin ulkopuolinen huomio ei tällöin kyllä parisuhdetta hetkauta ja jos suhde on heikommassakin kunnossa niin ulkopuolinen kiinnostus ja huomio saattaa jopa parantaa ja piristää olemassa olevaa suhdetta, sillä ulkopuolinen huomio voi parantaa esimerkiksi parisuhteessa olevien seksielämää. Toinen saattaakin tuntea itsensä haluttavaksi ja kelvolliseksi ja suhde saattaa jopa pelastua. Mutta jos suhteessa on vakavia ongelmia niin ei sitä ulkopuolisten huomio tai huomiotta jättäminen pelasta. Täytyy muistaa, että parisuhde on aina kahden kauppaa. Ja toisaalta miksi miehen pitää jättää se oma parisuhdekumppani huomioimatta?
        Mutta kuten totesin ja toisaalta ihmettelevämieskin osin tuossa totesi, että kyllä merkittävämpää on luottamuksen puute, ymmärtämyksen puute, kommunikointiongelmat tai erilaiset vahvat persoonallisuuden tai tunne-elämän häiriöt mitkä sen suhteen lopulta kaatavat.


      • tasa-arvo
        Ihmettelevämies kirjoitti:

        Ymmärrän yskäsi ja siinä on pointtia jossa on paljon totuutta, en väitä ollenkaan ettei näin pitäisi olla ja tunnetta tietenkin on puolisoiden välillä oltava.

        On kai selvää myös että vuosia yhdessä eläneiden puolisoiden tunteet kerkiävät vaihtelemaan ja hyvin paljon tasaantumaan ajan kanssa, eli on myös paljon aikoja jolloin tunteet ovat täysin ilman mitään jännittävää tai ihastusta ja jopa tylsääkin varsinkin kun perhe elämät ovat nykyään kovin rastitettuja työn, harrastusten ja lasten takia.

        Tässä on se ongelma sitten kuten ap hyvin toi hyvin esille, että kun tietyt näyttävät naiset sitten saa muilta miehiltä esim. illan istujaisissa tai työympyröissä ihailtavaa huomioita lähtee naisen tunteet sitten pyörimään ja sitä mukaan ajattelemaan sanon itsekkäästi että minäkin voisin olla onnellisempi juuri tuollaisen miehen kanssa. Eikö naiset tajua että tällainen käyttäytyminen miesten taholta on ihan tarkoituksenmukaista yritystä valloittaa nainen joka on luontaista toimintaa tiettyjen miesten taholta. Tämä ei myöskään kohdistu vain yhteen naiseen vaan aina kun tulee miehelle vastaan mielekäs nainen tällainen mies lähtee kertomaan samoja tarinoita valloittaakseen myös tämän uuden naisen. Mies saa tällaisista valloitusyrityksistä nimenomaan mielihyvää. Nainen päättää erota ja asettua tämän uuden miehen kanssa ja jossakin vaiheessa nainen on samassa arkipyörityksessä ja taas löytyy miehiä valloittamaan ja saamaan tunteet naisessa liikkeelle.

        Tätäkö tarkoitat sitten naisen oikeudella erota kun tämä valloittava mies tuntuu ihanemmalta, ainakin verrattuna siihen perhe arkea pyörittävään mieheen kotona joka yrittää pitää perheen, asunnon, lapset ym. kasassa. Romanttiset hetket kun jää useimmiten toiseksi mieheltä kun perheen arki pyöritys vie voimat vaikka haluja olisi.

        Maaret Kallio sanoi hyvin että jos parisuhteessa on epäkohtia niin niistä kannattaa puolisoiden keskustella keskenään löytääkseen voiko asioita tehdä toisin tai paremmin, oli sitten tunne asioihin liittyviä tai muuta. Useimmiten varmaankin voidaan löytää miten voidaan toimia paremmin. Tietyt naiset päättävät mielummin kuitenkin lähteä tämän uuden ihastuttavan miehen mukaan keskustelematta mitään (riittää heistä ilmoitus että haluaa erota) joka on saanut heidän tunteensa liikkeelle valloitettuaan heidät hakemaan uutta onnea.

        Lisäksi samasta asiasta Maaret jatkaa että mikäli on ylitsepääsemättömiä ongelmia niin silloin ei kannata jatkaa jota ovat sellaiset kuten mainitsit ettei ole luottamusta tai ymmärtämystä toista kohtaan.

        Mikäli

        Minusta tarkastelet asiaa liian yksipuolisesta, suorastaan mustavalkoisesta näkövinkkelistä. Sellaisesta näkökulmasta katsottuna ummistetaan silmät ihmismielelle, tunteille, kaikenlaisille. Ts kielletään/ei suostuta katsomaan asiaa mistään muusta suunnasta, koska siinä tapauksessa pitäisi jättää toisten arvostelu ja syyttäminen.

        Elämänkokemukseni perusteella sanon sata varmana asiana, että erittäin harva nainen joutuu toisen miehen pauloihin, ja tämän johdosta eroaa, kerta toisensa jälkeen. Se ei vain mene niin, luota minuun. Ja silloin, kun näin tapahtuu, nainen tuskin tietää itsekään millaista miestä oikein haluaa ja etsii. Tai sitten erittäin vahvasti aina tietää vaihtamisen kannattavan. Parilla tuttavalla on kolmas, neljäskin mies "menossa", mutta mitä sitä ihmettelemään, miksi sitä pitäisi arvostella? Etenkin, kun naisten nykyinen mies tuntuu minusta aivan selvästi sopivammalta kuin edelliset. Miksi ihmis-/parisuhteita muutenkaan pitäisi mitata määrällisesti, ajassa? Varsinaista hämärätouhua on mittailla ja arvostella toisten suhteita. Mikään suhde ei ole sellainen kuin oma mielikuva suhteesta on. Tämä pätee myös omissa ihmissuhteissa. Omassa parisuhteessakin. Siinä on monta tekijää - oma näkemys, käsitys itsestä, siitä millainen on, miten toimii, kohtelee muita jne. Samoin on käsitys puolisosta, millainen hän on... Tämä sama myös toisinpäin, eli puolison käsitys itsestään ja kumppanistaan. Lisäksi on vielä todellisuus sotkemassa kuvioita. Jotkut eivät näe edes itseään kovinkaan realistisesti. Tällöin on miltei mahdotonta nähdä kumppaniakaan.

        Sinä olet aivan yltiöpositiivinen, kun sanot "Useimmiten varmaankin voidaan löytää miten voidaan toimia paremmin." Ehkä se perustuu käsitykseesi, ettei pidä erota, yhdessä pitää olla? Omasta kokemuksestani (ja kymmenistä ystävien ja tuttavien) sanon, että etenkin pitkissä parisuhteissa on mahdotonta enää löytää parempaa tapaa toimia. Kun suhde on juuttunut vuosiksi johonkin ongelmakohtaan, niin siitä on erittäin harvoin mahdollisuus parantaa suhdetta. Ketjussa on muutenkin unohdettu yksi erittäin tärkeä, perustavanlaatuinen asia. Se on oma tahto. Jos kumppani ei korvaansa lotkauta suhteen parantamiseksi, niin se jos mikä tappaa toisen tahdon rakastaa, myöhemmin halun jatkaa liitossa. Tällöin ihminen on todella altis rakastumaan, ihastumaan, hullaantumaan toiseen/toisiin.

        Tasa-arvon näkökulmasta: kyllä miehetkin, ja etupäässä miehet, rakastavat valloittamista, joilla on rinnakkaisuhteita, syrjähyppyjä, kymmenittäin, jopa sadoittain. Mutta heistäkin vaimo yleensä hakee eroa. Mies harvemmin.


      • höpötihöpöti

        Kirjoituksessasi on pointtia tasa-arvo, mutta muutama kohta särähti korvaan. Ihan niinkuin asian parissa viranomiastyötä tekevä jdjd_66 tuolla alempana toteaa niin suomalaiset ja etenkin naiset hakevat eroa liiankin harvoin eli monenmoista ensin kestetään. Kun sinä tasa-arvo vielä esität näkemyksesi kuinka jonkun tutun ei pitäisi erota, kun hänellä on niin hänelle sopiva puoliso osoitat enemmänkin naiviiutesi ja yksisilmäisyytesi. Et sinä oikeasti voi tietää kenenkään parisuhde-elämästä, et edes ystäväsi, sillä et tiedä mitä heidän elämänsä siellä kahden kesken on. harva avautuu asioista edes parhaimmille ystäville ja usko pois, että mitä kipeämpiä asioita taustalla on sitä vaikeampaa on avautuminen. Ja tässä tulee osin se meihin istutettu häpeäasia, mistä tuo myöhempi kirjoittajakin kertoo. Minähän olen osittain viallinen ja syyllinen, minähän olen valinnut noin huonon ihmisen puolisokseni, minun vika ja syy, kun olen niin heikko etten pysty lähtemään. Onko tämä lapsille oikein vai olisiko toisella lailla oikein jne. Niin, että aika pitkään sitä naisen pinnaa voi venyttää ennenkuin katkeaa. Ikävästi myös arvostelet niitä, joilla useampi suhde menossa. Vaikka itse olen yli 15-vuotta ollut naimisissa ja eroamassa niin en silti tuomitse muiden epäonnistumisia enkä sitä, jos heillä useampi suhde epäonnistunut. Kyllä minusta enemmän epäonnistumista ja pelkuruutta on lukuisat yhden yön suhteet, kun vaikkapa neljä, viisi pidempää suhdetta jollakulla neli-viisikymppisellä. Itselläni ennen tätä suhdetta oli yksi pidempi suhde, joka oli puhtaasti nuoruuden suhde ja vaikka tarkoitus oli pysyä yhdessä niin kyllä moni alle parikymppisenä solmittu suhde ajan myötä kaatuu. Lisäksi itse ainakin olen nyt hakenut apua terapiasta ja itse ainakin tiedän, mihin jatkossa kiinnittää huomiota, tulevissa suhteissa. Uskon silti edelleen rakkauteen ja kestävään sellaiseen, toivottavasti sitten elämänikäiseen, sillä tällaista tunneihmistä erot aina riipaisee. Ja uskon näin, vaikket sinä tasa-arvo uskoisikaan.


      • hohhoijaa_

        "Kyllä minusta enemmän epäonnistumista ja pelkuruutta on lukuisat yhden yön suhteet, kun vaikkapa neljä, viisi pidempää suhdetta jollakulla neli-viisikymppisellä."

        Muista kuitenkin, että vain sinun mielestäsi, ja sen mitä tiedät. Itse ajattelen, ettei päättynyt parisuhde ole ollenkaan epäonnistuminen. Ei minullakaan, erosin exästä, jonka kanssa olin lähemmäs 30v. Et sinä voi päättää kenenkään muun kuin omasta puolestasi mikä on epäonnistunut suhde. Pelkuruutta puolestaan on se, ettei uskalla tehdä jotain mitä haluaa. Eikö ole varsin selvää, että ihminen, jolla on useita parisuhteita, ja/tai muitakin ihmissuhteita, HALUAA niitä? Jos yhden kanssa ei enää synkkaa, toinen muuttuu, itse muuttuu, tai suhde menee liian vaikeaksi, toinen muuttaa - tai haluaa omistautua rakkaalle harrastukselleen (tai tosiaan toiselle ihmiselle), niin miksi sen pitäisi antaa pilata oma elämä? Miksi pitäisi tuomita itsensä yksinäisyyteen?

        Vaikeista asioista avautuminen yleensä kannattaa, mutta ei tietenkään kenelle tahansa. Näin keski-ikäisenä olen kyllä ottanut riskejä - puhunut jopa 80 vuotiaalle äidilleni asioista, joista ennen en kuvitellutkaan puhuvani. Mutta avautuminen on myös siitä toisesta ihmisestä, hänen ymmärryksestään, persoonastaan kiinni.

        Luimmeko samaa tasa-arvon kirjoittamaa viestiä?

        "Ikävästi myös arvostelet niitä, joilla useampi suhde menossa".
        Tasa-arvohan kirjoitti
        "Parilla tuttavalla on kolmas, neljäskin mies "menossa", mutta mitä sitä ihmettelemään, miksi sitä pitäisi arvostella? Miksi ihmis-/parisuhteita muutenkaan pitäisi mitata määrällisesti, ajassa? Varsinaista hämärätouhua on mittailla ja arvostella toisten suhteita"


      • sdfeggetge

        Toisaalta asia on niinkin. että meistä jokaisella on vain yksi elämä. Jos vaimostasi tuntui, että hänen elämänsä valuu hukkaan sinun kanssasi, vaikka "ihan mukavaa" onkin, mutta hän kaipaa sitä jännitystä, jotain muuta kuin mitä sinä voit antaa, niin miksei hänellä olisi oikeutta elää sellaista elämää, jonka hän haluaa? Miksi hänen pitäisi elää tyytymättömänä ja hukata puolet elämästään vain siksi, että muille ei tulisi paha mieli? Olisiko sinusta oikeasti mukava elää ihmisen kanssa, joka vastentahtoisesti jää luoksesi loppuiäkseen haaveilemaan muista? Miksi kaikkien muiden onni on tärkeämpää kuin vaimosi onni? Ihmiset, jotka elävät elämänsä vain muita miellyttäen ja omat toiveensa unohtaen, vaipuvat ennen pitkää masennukseen ja saattavat päätyä epätoivoisiin tekoihin. Ei se ole mitään elämää, että aina vain ajattelee muita eikä koskaan tee sitä, mitä oikeasti haluaisi. Siinä ennen pitkää alkaa syyttää omaa puolisoa ja lapsia siitä, ettei päässyt tekemään sitä mitä eniten halusi. Sitten kuolinvuoteellaan saa katua elämättä jäänyttä elämää.

        Toivon toki, että jokainen harkitsee tarkkaan, ennen kuin heittää pois pitkän parisuhteen ja rikkoo perheensä, mutta jos se harkinnan jälkeenkin tuntuu itselle parhaalta vaihtoehdolta ja riskin arvoiselta, niin antaa mennä vain. Saamme yhden ainoan elämän ja sen elämiseksi täysillä täytyy joskus olla miellyttämättä muita ja ottaa riskejä, ettei tarvitse katua kaikkea sitä, mikä jäi tekemättä. Sanontakin kuuluu, että on parempi katua jotain tekemäänsä kuin jotain, minkä jätti tekemättä. Sori vaan, elämä ei ole aina reilua ja joskus hyvätkin tyypit saa turpaansa. Kaikki eivät saa sitä mitä haluavat ja ansaitsevat, mutta se ei tarkoita, ettei kukaan saisi yrittää. Jokaisella on oikeus yrittää olla onnellinen omalla tavallaan. Minä ainakin rakastan kumppaniani sen verran, että jos hän todella haluaisi lähteä luotani, antaisin hänen mennä ja toivoisin, että hän löytää sen, mitä ei minulta saanut. Totta kai se sattuisi, mutta en voisi olla niin itsekäs, että vaatisin toista uhraamaan koko elämänsä minulle, jos se ei oikeasti häntä tyydytä. Eihän se tyydyttäisi minuakaan, kun tietäisin, ettei se oikeasti halua olla kanssani.


    • kunmikääneiriitä

      Kun on lapset pieniä, pitä muistaa et ei se romantiikka ratkaise, itse pidin ihan arjesta ja se tuomasta hälinästä, mutta mies kyllasty ja haki romantiikkaa.
      Kannattiko, hajottaa koti jonkin eksoottisen naisen takia, eikö tullut meleen et arki tulee siinäkin suhteessa.

      • mekkk

        Ei se arki tule jos pitää huolen suhteesta ja miehenä ainakin tarvitsen seksiä 2-5 kertaa viikossa ja jos sita pn kerran tai kaksi kuussa niin silloin suhde ei toimi tältä osin. Jo 25v ollut saman naiseni kanssa ja meillä ei niin sanottua arkea ole vaan ollaan tehty monet aisat erilailla ja haukaa on ollut ja yksi lapsikin siinä aikuiseksi kasvatettu.


      • VOISAATANASENTÄÄN
        mekkk kirjoitti:

        Ei se arki tule jos pitää huolen suhteesta ja miehenä ainakin tarvitsen seksiä 2-5 kertaa viikossa ja jos sita pn kerran tai kaksi kuussa niin silloin suhde ei toimi tältä osin. Jo 25v ollut saman naiseni kanssa ja meillä ei niin sanottua arkea ole vaan ollaan tehty monet aisat erilailla ja haukaa on ollut ja yksi lapsikin siinä aikuiseksi kasvatettu.

        Niin. Olisikohan tässä yksi syy. Nainen hoitaa kodin, lapset, käy töissä, kaupassa, pyykkää, siivoaa, tekee safkat jne, Pääsääntöisesti nainen. Eihän nainen väsy koskaan. Nainen jaksaa olla aina huoliteltu, pukeutua kuin markan hiuora, että rakas aviomies saa seksiä joka päivä, joka kellonaika jne. Mies tulee kotiin, valmiiseen ruokapöytään, lapset on siististi puettuja ja puhtaita, eivät mekasta, syövät kiltisti ruokansa ja menevät nätisti huoneisiinsa leikkimään/tekemään läksyjä. Vaimokulta on kuin markan huora, seksikkäinen vaatteineen, meikkeineen ja laitettuine hiuksineen/kynsineen ja puffff! Safkat on hövinnyt pöydästä, tiskit hävinneet, pei pölkyhiukkastakaan, kaikki on täydellistä ja ei muuta kuiin rakasta aviomiestä viihdyttämään!! Ja sitten mä heräsin!


    • jdjd__66

      "Ajanmyötä se niin ihana mies unohtaa tuomasta kukkia ja huomioida riittävästi kumppaniaan."
      Ai jaaha. Yleensä se menee niin, että mies "unohtaa" tehdä yhtään mitään, ja suhtautuu puolisoonsa täysin välinpitämättömästi. Paitsi omasta mielestään tietysti ihana mies, koska ei hakkaa vaimoaan. Tai niin no, monet väkivaltaiset miehet kyllä sanovat rakastavansa hirmuisesti vaimoaan. Ihan todella vihaisia ollaankin, kun vaimo sitten jättää. Tai sitten vaimo jättää, kun mieheen ei ole kuukausiin, vuosiin saanut mitään kontaktia. Murahdus silloin tällöin ei kovin monelle naiselle riitä. Ainakaan sellaiselle, joka arvostaa itseään.

      Olen työskennellyt vuosia eri viranomaisissa (suojelu/sosiaalityö). Sanoisin, että ihmiset, etenkin naiset eroavat aivan liian vähän. Ihmiset myös puhuvat ongelmistaan aivan liian vähän, tai vaikenevat täysin. Vasta sitten, kun jotain pahaa tapahtuu, sanotaan ehkä jotain. Pelko riivaa suomalaisia ihan joka tasolla, jo päiväkodista asti.

      • höpöhöpsistä

        Tuo kuulostaa vahvasti tosielämältä. Ap:n kirjoituksen suurin virhe on siinä, että kuvitellaan ihmisten eroavan turhista syistä, koska ei olla yhtään perehdytty erojen takana piileviin oikeisiin syihin. Liekö se tarpeellistakaan, koska niitäkin todennäköisesti vähäteltäisiin. Joku kun päättää, että erot ovat turhia, niin siitä ei tingitä.


    • Ihmettelevämies

      Jokainen tapaus on erilainen. Ap:n kuvaus osui hyvin näihin itselläni kokemusta oleviin ura keskeisiin näyttäviin naisiin joista tässä ketjussa keskusteluni on vain koskenut.

      Tämä pienempi joukko naisia elää alussa juuri Ap:n kuvaaman mukaisesti, perustavat herttasarjan perheen ja asettuvat siihen. Vuosien kuluessa liittoa kun elämä on arkistunut perheessä olevan puolison ja lasten kanssa oma ura ja haluamiset lähtee nousuun ja nälkä kasvaa siihen suuntaan. Oma perhe elämä ei tunnu enää niin kiinnostavalta alun mukaisesti ja tuntuu välillä jopa tylsältä kun mahdollisuudet urassa tuntuvat kasvavan taivaaseen saakka. Käytetään enevämässä määriin (12 tuntia päivässä ja viikonloppuja) uraansa ja jossakin vaiheessa tavataan illan istujaisissa tai työ ympyröissä jännittäviä ja menestyneitä ura miehiä jotka antavat huomiota pyrkien valloittamaan naisen. Nainen kokee suurta ihastusta ja kotona viihtyvä perheen mies tuntuu tässä vaiheessa vähemmän kiinnostavalta. Nainen miettii pidemmän aikansa itsekseen asiaa ja kun ihastuttavat mahdollisuudet urassa ja miehiltä saamansa vikittelevät ja valloittavat huomiot aina vaan ihastuttaa enemmän tekee hän päätöksen ettei perhe ja lasten hoidot enää kiinnosta ja yhtenä iltana ilmoittaa puolisolleen että haluaa muuttaa erilleen. Ei mitään keskusteluja vaan se on siinä. Näin minulle ja tätä kutsun ap:n tavoin itsekkääksi eron alkuunpanijaksi!

      Kinastella ei kannata siitä jos suhde on oikeasti huono jossa ei ole luottamusta enää ollenkaan johtuen erinäisistä syistä ja niitä voi käsitellä muissa ketjuissa. Silloin on varmasti järkevintä lähteä erilleen.

      • höpötihöpöti

        Taidat tosiaan ihmettelvämies itse elää jotakin herttasarjaa. Moni uraa tekevä nainen ei tee niin pitkiä päivä kuin kuvailet. Kysehän työnteossakin on työn tehokkuudesta eikä sitä mitata pelkästään ajankäytöllä. Lisäksi useat uraäidit ovat omistautuneita myös lapsilleen ja perheelleen. Tutkimusten mukaan se on kuitenkin selvä, että uraäidillä kumppanin valinta on ensiarvoisen tärkeää. Hyvä mies mahdollistaa uran ja huono mies on kiviriippana. Näin vain on fakta ja tällöin naisen on parempi ilman tuollaista "huonoa" miestä.
        On kyllä totta, että on se jätetty mies tai nainen niin tuollainen puskista tapahtuva jättäminen on aina väärin ja epäreilua. En usko sellaista kuitenkaan pahemmin tapahtuvan. Mutta eiköhän tässä jo ole aika paljon poikettu sivuraiteille alkuperäisestä aiheesta naisen hillittömästä biletyksestä ja miesten iskemisestä. Siitähän sinä liikkeelle lähdit ja nyt ollaan jo urakysymyksissä.


      • höpöhöpsistä

        "Kinastella ei kannata siitä jos suhde on oikeasti huono jossa ei ole luottamusta enää ollenkaan johtuen erinäisistä syistä ..."

        Suhde on ihan aikuisten oikeasti huono, jos toinen haluaa erota. Korostan sanaa "suhde". Ihmisistähän ero ei huonoa tee.

        Sinulla on jokin ihmeellisen kummallinen käsitys naisista. Ei ollenkaan realistinen. Ap:llä samoin. Elämä on herttasarjaa vain kirjoissa.


    • talttahammas

      milloin kirjoitat, miesten vesivahingot herttasarja osa 2 ?

    • ghggkhg

      Miksi niin harvoin ymmärretään, että ennen oli ennen, ja nyt on nyt? Tilanteet muuttuu, ihmiset muuttuu, aivan kaikki. Suhde näivettyy ja kuolee (viimeistään 13 vuoden jälkeen), ellei pari vuodessa ole uusiutunut, löytänyt uutta yhteistä säveltä. Otan kuvainnollisesti tuon "Moni suhde alkaa kuin herttasarjasta", eli pari on nuorena löytänyt toisensa, ovat onnellisia, perustavat perheen. Se ei koskaan takaa sitä, että suhde säilyy onnellisena, molemmin puolin. Yksipuolista suhdetta, johon vain toinen on tyytyväinen ei kannata jatkaa. Enkä oikein ymmärrä sitä miksi se, joka eroa ei halua, haluaa jatkaa suhdetta, jota kumppani ei halua jatkaa. Tuolla toisaalla joku vastasi kysymykseen "millainen on narsisti" osuvasti, ettei missään nimessä voi olla narsisti, jos eroaa kiltisti, napisematta toinen sitä haluaa. Ei jää roikkumaan, antaa toiselle vapauden. Narsisti syyttää exäänsä erosta, tuomitsee jne joskus vaikka vuosikymmeniä.

    • aikansakutakin

      Kaikki ei ole aina miltä näyttää, itse olin hyvin tyytyväinen kun mies löysi uuden, jopa toivoin aviossa ollessa sitä.
      Minua nyt säälitellään, kun mies jätti :)

    • nothingbutthetruth

      Ei naiset odota miehen tekevän onnelliseksi. Mutta jos mies tekee onnettomaksi, ja hänen pelkkä läsnäolonsa ahdistaa, niin on todella tervettä hakea eroa. Tuollaiset herttasarjajutut jätän omaan "arvoonsa".

    • Nähtyjakoettu

      Kiitos hyvistä kommenteista ja ketjusta. Nimimerkki ihmettelevämies kyllä osui monin osin täysin oikeaan naulaan. Ex. vaimoni oli urallaan mukavaan vauhtiin päässyt nainen, aika näyttävä ja sosiaalisesti ulospäin suuntautunut, jonka rinnalla minä tavismies, ehkä aloin näyttämään jo liiankin tylsältä.

      Täällä jotkut naiset ovat epäilleet minua siitä, että pidin vaimoani "piikana" tai olin muuten väkivaltainen, ehkä jopa viinaan taipuvainen naisissa kävijä. Sitä en ollut, arvostin vaimoani suuresti, hänen tekemisiään ja osallistuin moniin kotitöihin eli imuri pysyi kädessäni vaikka ruuanlaiton mestari en ollutkaan, samoin otin osaa lasten kasvatukseen yms. eli perheen vapaamatkustaja en ollut. Vapaa-ajalla exän kansa käytiin lenkillä, ulkoiltiin, mökkeiltiin ja lomilla tehtiin matkoja. Omat menot oli sallittuja kummallekin, en ollut ns. mustasukkaista sorttia vaan luotin siihen, että vaimo reissuillaan on myös tahollaan luottamuksen arvoinen vaikka joskus sitä mielessäni epäilin. Eräällä ns." tyttöjen risteilyllä " muutos käveli suhteeseemme tai väliimme. Eroilmoitus tuli pian sivusuhteen alun jälkeen ja mitään selitystä erolle ei oikeastaan ollut tarjota, "kolmatta ei kuviossa, onko sulla ? " ( projisointia) Mistään ei voinut keskustella, voidaanko korjata asioita ? Ei voitu, se on ehdoton ei jne Kyllä siinä mies oli ihmeissään, mikä pielessä, kun mitään ei ole kuulemma pielessä eikä mistään voi keskustella. No silloin en vielä tiennyt, että uusi oli jo taustalla katsottuna ja kun tämä uusi tuli lopulta esiin, oli ainoa kommentti exältäni - " löysin paremman -". Se oli kylmää kyytiä ja söi kyllä miehen itsetuntoa. Vieraissa käyminenkin oli kuulemma minusta johtuvaa ! ? Vaimon kertoman mukaan hän ei voi ajatella tässä asiassa perhettään, lapsiaan tai minua. Hänen täytyy ajatella - vain ja ainoastaan - itseään ja mitä haluaa elämältään jatkossa. No, suhde tämän uuden kanssa ei kestänyt kovin kauaa, mutta loppusaldona kerrottakoon , että kummatkin jatkamme elämäämme nyt yksinäisinä ihmisenä, perhe rikottuna, talous on tiukalla ja lopputulema näyttää kummankin osalta toistaiseksi miinusmerkkiseltä. Sitä vaan jää miettimään olisiko avioliiton mahdolliset ongelmakohdat voitu ratkaista jotenkin toisin ? Kuinkahan moni muu avioliitto on päättynyt tällä tavoin...

      • uzdthdf

        "Sitä vaan jää miettimään olisiko avioliiton mahdolliset ongelmakohdat voitu ratkaista jotenkin toisin ? "

        Tuskin, koska ero oli ex-vaimosi ratkaisu. Toisenlaiseen ratkaisuun, yhteiselon jatkamiseen tarvitaan molempien tahtotila.

        Noista miinusmerkeistä voit kertoa vain oman osuutesi. Et voi tietää, vaikka ex vaimosi nauttisi "yksinäisyydestään" hyvinkin paljon. "Perheen rikkominen" on aika syyttävä ilmaus, joten jätetään se huomiotta.

        Sitä ihmettelen miten talous voi olla tiukalla, jos exäsikin oli "urallaan vauhdissa". Siitä päätelleen pitäisi olla ihan kohtuulliset tulot. Eikö niitä ole laitettu balanssiin menojen kanssa, miten voi olla tiukalla? Niin, ja varsin usein naisille(kin) suhde toiseen osoittautuu sellaiseksi "exit suhteeksi". Sen avulla saa itseluottamusta ja voimaa erota. Monet tietävät jo suhteen alussa, ettei se ole kovin vakavanlaatuista. Pääasia on ero.

        En tiedä oletko ex-vaimosi kanssa tekemisissä. Mutta olit tai et, ja jos sinua harmittaa ja masentaa eronne, niin eikö nykyajan viestimillä voisi helposti "lämmitellä" välejä? Tai vaikka suoraan ehdottaa tapaamista. Sillä onhan sekin aika tyhmää, että molemmat haikailisivat toisen perään, mutta kumpikaan ei tohdi tehdä aloitetta suhteen uudelleenvirittämiseen. Onhan tuossa tietysti se vaara, että toinen sanoo suoraan "ei kuule kiinnosta", mutta mitä siitä?


      • mekkk

        Kunnon mies tai vaimo voi kaydä vieraissa mutta ei tuollaisiin yhden illan tai yön jutuista voi parisuhdetta rakentaa kun lähtökohtana on vain hyvä seksi tai sen tuoma jännitys tai joku muu juttu. Moni varmaan katuu eroaa vuosien jälkeen mutta monella luonne ei anna periksi että voitaisiin aloittaa uudestaan ja se siitä.


      • Ineedaman

        Kaikki me tiedämme että puhuminen usein auttaisi näihin ongelmiin. Mutta pohjimmiltaan ihmiset ovat todella erilaisia. Jos vaimosi on ollut uraorientoitunut niin häntähän on voinut motivoida vaikka valta, voittaminen jne.jne. erilaisia motiiveja ihmisten käyttäytymisen takana on lukemattomia.

        Pitkänkin suhteen jälkeen käy joskus niin että toinen muuttuu tunnistamattomaksi. Noista motiiveista lähtee myös se halu keskustella omasta huonosta olosta - jos on tarve koko ajan näyttää että kaikki menee tosi hyvin voi olla itsellekin vaikeaa tunnustaa että on onneton, saati sitten puolisolle.

        Oma ex-mieheni ei ymmärtänyt puhettani meidän suhteen ongelmista eikä suostunut lähtemään kanssani hakemaan ammattiapua. Ikävä kyllä kun en lopulta enää jaksanut ja lähdin, hän yhä vielä luuli minun vain uhkailevan - siinä kohdin olisi apukin jo kelvannut mutta ikävä kyllä tunteeni olivat jo kuolleet. Surullista.

        No, kaikesta pääsee yli ja onneksi maailmassa on ihania ihmisiä muitakin, vaikken tuon rankan kokemuksen jälkeen ole oikein uskaltanutkaan enää heittäytyä.

        Tsemppiä kaikille parisuhteessa tai sinkkuudessa kipuileville - meillä on tämä yksi elämä, yritetään edes laskea muureja ympäriltämme ja lopetetaan toistemme panettelu, ei se tuo hyvää oloa kenellekään, eikä ainakaan ole hyvä maaperä uuden suhteen rakentamiseen.


      • 32vviemäriin

        mulla samanlaisia kokemuksia
        olen tullut siihen tulokseen,että jos on liian kiltti ja sopeutuvainen pitkässä parisuhteessa niin nainen kyllästyy ja rupeaa katsomaan muualle tai laittaa ilmoituksen nettiin ja etsii jännitystä sieltä


    • höpötihöpöti

      Ymmärrän nähtyjakoettu miestä siinä, että hänet on jätetty täysin pimentoon oman eronsa syistä, sillä usko pois, että syitä eroon on aina. Vaikka ihmiset lähtevät suhteestaan monesti vasta siloin, kun uusi on katsottu niin ei se uusi monestikaan ole se mikä on aiheuttanut suhteenne katkeamisen. Oliko teidän suhteenne nähtyjakoettu todellakin noin erinomainen? Ei ole ollut riitoja, mykkäkouluja tms. Näistä on aina vaikea tietää, kun on vain toisen ihmisen näkemys. Lisäksi sinä nähtyjakoettu teet nyt sen virheen, että et selvitä niitä todellisia eron syita ja näin jatkat seuraavaan suhteeseen samoinen ongelmineen.
      Oman suhteen päättymiseen vaikuttavat vakavammat ongelmat. Apua haettiin, tosin aluksi kumppani jopa asiantuntijalle vähätteli asioiden ongelmallisuutta eikä halunnuut puhua asioista, vaikka tarkoitus oli saada apua. No, ei apua saa, jos apua ei halua edes ottaa vastaan. On myöntänyt ongelmat kyllä, mutta niin vakavia ettei apu riittänyt. Voisiko kuitenkin sinullakin ap olla tilanne, jossa pakenet ongelmia. Toivotan ap:lle onnea.

      • hannaBee

        "hänet on jätetty täysin pimentoon oman eronsa syistä,"

        Niin, onko? Eikö se nyt ole selvää, että pelkästään jos toinen on menettänyt mielenkiintonsa puolisoaan kohtaan, on aika hyvä syy erota? Saati sitten, jos "ei ole halua ja kunnioituskin puuttuu ? Ollaan tultu itsestään selvyyksiksi molemmin puolin." Ja etenkin, jos kumppani etsii toisilta huomiota/seksiä/rakkautta mitä omassa suhteessa ole.

        Mitä ihmeen muita syitä tarvitsee vielä olla?


      • Nähtyjakoettu

        Kyllä minut jätettiin pitkälti pimentoon eron todellisista syistä. Päällimmäiset syyt mitä exäni esitti olivat lähinnä sen tasoisia, että moni tuttuni lähinnä huvittuneena totesi, etteikö hän todellakaan parempia tekosyitä avioerollenne keksinyt .

        Käsi sydämellä täytynee myöntää, että vaikka miehenä huolehdin mielestäni kohtuullisen hyvin perheen hyvinvoinnista, talouden ja arjen sujumisesta, on mahdollista, että en tarpeeksi hyvin osannut aina huomioida häntä vuosien myötä, vaikka hyvin yritin häntä pitää ja merkkipäivät huomioiden yms. Kyllä vaan, teimme matkoja yhdessä, ulkoilimme, annoin hellyyttä, seksiäkin oli silloin kun vaimo sitä armostaan antoi, minusta seksin määrä tai laatu ei ollut riippuvaista vaan kyllä tilanne oli toisinpäin. Yritin siis huomioida monin tavoin, mutta ehkä en kuitenkaan osannut sitten riittävästi ? Jotain jäi tietysti puuttumaan. Meillä ihmisillä on erilaiset tarpeet ja toki me ihmiset muutumme vuosien aikana. Totta meilläkin riitoja oli, ei kuitenkaan usein, elimme mielestäni normi suomalaista perhe-elämää. Meillä asiat tehtiin usein niin kuin vaimo halusi, olin oppinut välttämään isommat kärhämät. No niin nyt jo joku ajattelee, että täysi tossu mieheksi. Sitä en kuitenkaan ollut, minulle tärkeissä asioissa sanoin vankan mielipiteeni.

        Reilua olisi tietysti ollut aidosti pystyä keskustelemaan eron todellisista syistä, mikä tappoi rakkauden ? Niin mikä.. Tähän en saanut koskaan selitystä häneltä, toisaalta voi myös kysyä oliko aitoa rakkautta hänen puoleltaan edes koskaan ollutkaan. Kunnon reilu selvitys olisi ollut selkärankaa osoittava teko naiselta, mutta nyt jäi asiat selvittämättä. Tapaan exääni silloin tällöin ja hän myös soittaa eri asioista, viimeksi tänään, mutta hän pystyy keskustelemaan lähinnä vain lapsiin liittyvistä asioista tai asioista joista hänelle on edelleen saatavissa jonkin sortin hyötyä , esim. taloudellista, kaiken muun ympärille hän on rakentanut muurin. Muista asioista ei keskustella, aika mielenkiintoinen tilanne kun kuitenkin ollaan tavalla tai toisella yhteydessä.

        Olen tavannut eron jälkeen puolen tusinaa eronnutta naista. Näissä monessa on nainen on ollut Se lähtijä ja "petturi" , silmiinpistävää on ollut näiden naisten silmiinpistävä itsekäs kova luonne, minä ja minun tarpeeni. Ex. miehet ovat saaneet usein kyytiä puheissa ja dumpattu kaikin tavoin pois elämästä. Monet näistä keski-ikäisistä naisista roikkuu eron jälkeen kontakti palstoilla " sosiaalisina ja mukavina " . Monet heistä ovat myös puheissaan jälkeenpäin katuneet lähtöään avioliitosta. Mietin joskus anteeksi vaan arvon keski-ikäiset naiset mikä merkitys on lasten lähdöllä "pesästä" ja vaihdevuosilla käytökseenne ? Tehdään isoja päätöksiä kyllästyneenä " vanhaan " ukkoon ja lähdetään kepeästi kohti mainioita uusia seikkailuja usein laastari suhteen avustamana ja vuoden parin päästä todetaan, että tulikin tehtyä huono ratkaisu, voi voi.. olisin voinut pelata korttini toisin. Siinä sitä ollaan, monesti onnettomampina kuin ennen eroa. Eräs nainen, jota tapailin eroni jälkeen totesi suoraan, että " maksaisi vaikka miljoonan" , kun vain saisi vanhan elämänsä takaisin. Nyt hän opiskelee Fisherin erokirjaa " jälleenrakennus ". Lainasi sitä muuten minullekin.

        Omaa eteenpäin menoa olisi auttanut jos exäni olisi rehellisesti kertonut mikä ja missä mentiin pieleen. Nyt olen vast `ikään tavannut erittäin mukavan naisen ja jos tästä orastavasta suhteesta jotain tulee haluaisin mielelläni yrittää välttää ne karikot mihin oma avioliittoni päättyi. Yleensä sanotaan, että miehet eivät osaa puhua, mutta arvon ladyt ! tavattuani useita eronneita naisia eroni jälkeen, olen tullut siihen lopputulokseen, että oikeasti harvat teistä osaa puhua miestenne kanssa suhteen ongelmista ajoissa taikka sitten rakentavasti, mielummin mökötetään ja sitten petetään. Moni teistä kuvittelee, että mies on ajatusten lukija, mutta sitä me emme valitettavasti ole, siksipä Suomessa niin monta turhaa eroa otetaan joka vuosi. Opetelkaa puhumaan, sillä säästyisitte elämässänne monelta harmilta ja virheeltä, turhilta eroilta ja lapsennekin voisivat paremmin.


      • päivästäpäivään

        Ja minä olen tavannut useita eronneita miehiä ja jutustelu heidän kanssaan on paljastanut kuinka pihalla he ovat. Ensinnäkin harva heistä on erosta mitään opiksi ottanut, ihmettelee vaan että miksi se vaimo lähti vaikka tein sitä ja tätä ja vaikka olin niin mahtava ja samalla jo ulkopuolinen voi puheestaan huomata tiettyjä ristiitaisuuksia. Ikävää on se, että nämä miehet eivät oikeasti ole miettineet ja avanneet liittonsa päättymisen syitä. Oletteko käyneet terapiassa, minusta siellä pitäisi käydä jokaisen eronneen? Ero on niin kipeä asia, että sitä ja sen aiheuttamia huonoja tunteita on vaikea paeta. Lisäksi ole Nähtyjakoettu onnellinen siitä, että sinulla on tuttava, joka tukee sinua (vaikkakin osin virheellisesti) kaikessa ja tuomitsi avioeronne syyt naurettaviksi ja heppoisiksi. Oman eron pyörteissä olen oppinut sen verran, että kenenkään eroja en arvostele enkä tuomitse. Minä en tiedä todellisia, syvällisiä syitä. Ainakin sinulla ap on ollut kommunikaatio-ongelma puolisosi kanssa, jos et edes tiedä miksi erositte. Rakkaudettomuuskin on hyvä syy eroon, se näivettää suhteenne ennenpitkää ja itse kyllä uskon, että nopeammalla erolla, moni ero tilanne voisi olla riidattomampi.


      • yhpalvelut

        sä siis oot hrannut eroniden miesten kanssa.....


      • anne754
        Nähtyjakoettu kirjoitti:

        Kyllä minut jätettiin pitkälti pimentoon eron todellisista syistä. Päällimmäiset syyt mitä exäni esitti olivat lähinnä sen tasoisia, että moni tuttuni lähinnä huvittuneena totesi, etteikö hän todellakaan parempia tekosyitä avioerollenne keksinyt .

        Käsi sydämellä täytynee myöntää, että vaikka miehenä huolehdin mielestäni kohtuullisen hyvin perheen hyvinvoinnista, talouden ja arjen sujumisesta, on mahdollista, että en tarpeeksi hyvin osannut aina huomioida häntä vuosien myötä, vaikka hyvin yritin häntä pitää ja merkkipäivät huomioiden yms. Kyllä vaan, teimme matkoja yhdessä, ulkoilimme, annoin hellyyttä, seksiäkin oli silloin kun vaimo sitä armostaan antoi, minusta seksin määrä tai laatu ei ollut riippuvaista vaan kyllä tilanne oli toisinpäin. Yritin siis huomioida monin tavoin, mutta ehkä en kuitenkaan osannut sitten riittävästi ? Jotain jäi tietysti puuttumaan. Meillä ihmisillä on erilaiset tarpeet ja toki me ihmiset muutumme vuosien aikana. Totta meilläkin riitoja oli, ei kuitenkaan usein, elimme mielestäni normi suomalaista perhe-elämää. Meillä asiat tehtiin usein niin kuin vaimo halusi, olin oppinut välttämään isommat kärhämät. No niin nyt jo joku ajattelee, että täysi tossu mieheksi. Sitä en kuitenkaan ollut, minulle tärkeissä asioissa sanoin vankan mielipiteeni.

        Reilua olisi tietysti ollut aidosti pystyä keskustelemaan eron todellisista syistä, mikä tappoi rakkauden ? Niin mikä.. Tähän en saanut koskaan selitystä häneltä, toisaalta voi myös kysyä oliko aitoa rakkautta hänen puoleltaan edes koskaan ollutkaan. Kunnon reilu selvitys olisi ollut selkärankaa osoittava teko naiselta, mutta nyt jäi asiat selvittämättä. Tapaan exääni silloin tällöin ja hän myös soittaa eri asioista, viimeksi tänään, mutta hän pystyy keskustelemaan lähinnä vain lapsiin liittyvistä asioista tai asioista joista hänelle on edelleen saatavissa jonkin sortin hyötyä , esim. taloudellista, kaiken muun ympärille hän on rakentanut muurin. Muista asioista ei keskustella, aika mielenkiintoinen tilanne kun kuitenkin ollaan tavalla tai toisella yhteydessä.

        Olen tavannut eron jälkeen puolen tusinaa eronnutta naista. Näissä monessa on nainen on ollut Se lähtijä ja "petturi" , silmiinpistävää on ollut näiden naisten silmiinpistävä itsekäs kova luonne, minä ja minun tarpeeni. Ex. miehet ovat saaneet usein kyytiä puheissa ja dumpattu kaikin tavoin pois elämästä. Monet näistä keski-ikäisistä naisista roikkuu eron jälkeen kontakti palstoilla " sosiaalisina ja mukavina " . Monet heistä ovat myös puheissaan jälkeenpäin katuneet lähtöään avioliitosta. Mietin joskus anteeksi vaan arvon keski-ikäiset naiset mikä merkitys on lasten lähdöllä "pesästä" ja vaihdevuosilla käytökseenne ? Tehdään isoja päätöksiä kyllästyneenä " vanhaan " ukkoon ja lähdetään kepeästi kohti mainioita uusia seikkailuja usein laastari suhteen avustamana ja vuoden parin päästä todetaan, että tulikin tehtyä huono ratkaisu, voi voi.. olisin voinut pelata korttini toisin. Siinä sitä ollaan, monesti onnettomampina kuin ennen eroa. Eräs nainen, jota tapailin eroni jälkeen totesi suoraan, että " maksaisi vaikka miljoonan" , kun vain saisi vanhan elämänsä takaisin. Nyt hän opiskelee Fisherin erokirjaa " jälleenrakennus ". Lainasi sitä muuten minullekin.

        Omaa eteenpäin menoa olisi auttanut jos exäni olisi rehellisesti kertonut mikä ja missä mentiin pieleen. Nyt olen vast `ikään tavannut erittäin mukavan naisen ja jos tästä orastavasta suhteesta jotain tulee haluaisin mielelläni yrittää välttää ne karikot mihin oma avioliittoni päättyi. Yleensä sanotaan, että miehet eivät osaa puhua, mutta arvon ladyt ! tavattuani useita eronneita naisia eroni jälkeen, olen tullut siihen lopputulokseen, että oikeasti harvat teistä osaa puhua miestenne kanssa suhteen ongelmista ajoissa taikka sitten rakentavasti, mielummin mökötetään ja sitten petetään. Moni teistä kuvittelee, että mies on ajatusten lukija, mutta sitä me emme valitettavasti ole, siksipä Suomessa niin monta turhaa eroa otetaan joka vuosi. Opetelkaa puhumaan, sillä säästyisitte elämässänne monelta harmilta ja virheeltä, turhilta eroilta ja lapsennekin voisivat paremmin.

        "moni tuttuni lähinnä huvittuneena totesi, etteikö hän todellakaan parempia tekosyitä avioerollenne keksinyt . "

        Voi hyvää päivää sentään! Avioliiton jatkaminen ei ole pakollista. Syyksi riittää se, että haluaa erota. Eikä siinä muita syitä tarvitse, koska syyt/selittely ei kuitenkaan muuta mitään. Ja useinkin, ajattelemattomien ihmisten kanssa päädytään juuri tuollaisiin naurettaviin tokaisuihin, kuten "tekosyihin". Se onkin siinä, ettei kukaan HALUA sanoa erohaluihinsa syitä, kun vastaanotto on tuollainen tökerö. Oli syy mikä tahansa, sitä ei hyväksytä, se ohitetaan, mitätöidään, sillä irvaillaan, sitä moititaan, toista syytellään.


      • Truubaduuba
        anne754 kirjoitti:

        "moni tuttuni lähinnä huvittuneena totesi, etteikö hän todellakaan parempia tekosyitä avioerollenne keksinyt . "

        Voi hyvää päivää sentään! Avioliiton jatkaminen ei ole pakollista. Syyksi riittää se, että haluaa erota. Eikä siinä muita syitä tarvitse, koska syyt/selittely ei kuitenkaan muuta mitään. Ja useinkin, ajattelemattomien ihmisten kanssa päädytään juuri tuollaisiin naurettaviin tokaisuihin, kuten "tekosyihin". Se onkin siinä, ettei kukaan HALUA sanoa erohaluihinsa syitä, kun vastaanotto on tuollainen tökerö. Oli syy mikä tahansa, sitä ei hyväksytä, se ohitetaan, mitätöidään, sillä irvaillaan, sitä moititaan, toista syytellään.

        Eroon riittää syyksi että haluaa erota, mutta kertoo ihmisen selkärangan suoruudesta jos ei voi oikeaa syytä kertoa.

        Ja mikä ihme tuon asian ihmettelemisestä tekee "tökeröä"?

        Etenkin kun tuo tökeröys tapahtui eron jälkeen ja tuli vielä muiden kuin kertojan omasta suusta. Eli kun kertojan mukaan (useammat) tutut kommentoivat asiaa, sinä sälytät heidän kommenttinsa kertojan synniksi. Vai tuliko lukemisenymmärtämisongelma?

        Tyyppi siis on maininnut mitä ex oli eron syiksi antanut ja kuulija kommentoi että kuulostaa tekosyyltä.

        Ja sen sijaan että sinä kysyisit tilanteesta lisää, että mitä tapahtui jne. sinä
        valitset heti puolesi ja alat etsimään pienintäkin tekosyytä miksi kertojassa on jotain vikaa ja nyt tekosyyksi kelpasi se että kertojan tutut ovat "tökeröitä". Tunsitko piston omassa käytöksessäsi, vai onko jopa oma lehmä ojassa?

        Kyseessä on lääketieteellisestikin merkittävä ennaltaehkäisevä selkärangattomuus koska jotkut ihmiset ovat (sinun tulkintasi mukaan) "tökeröitä".

        Koetas keksiä seuraavalla kerralla jotain parempia tekosyitä niin et vaikuta aivan naurettavalta.


      • Muoninkoinen
        Nähtyjakoettu kirjoitti:

        Kyllä minut jätettiin pitkälti pimentoon eron todellisista syistä. Päällimmäiset syyt mitä exäni esitti olivat lähinnä sen tasoisia, että moni tuttuni lähinnä huvittuneena totesi, etteikö hän todellakaan parempia tekosyitä avioerollenne keksinyt .

        Käsi sydämellä täytynee myöntää, että vaikka miehenä huolehdin mielestäni kohtuullisen hyvin perheen hyvinvoinnista, talouden ja arjen sujumisesta, on mahdollista, että en tarpeeksi hyvin osannut aina huomioida häntä vuosien myötä, vaikka hyvin yritin häntä pitää ja merkkipäivät huomioiden yms. Kyllä vaan, teimme matkoja yhdessä, ulkoilimme, annoin hellyyttä, seksiäkin oli silloin kun vaimo sitä armostaan antoi, minusta seksin määrä tai laatu ei ollut riippuvaista vaan kyllä tilanne oli toisinpäin. Yritin siis huomioida monin tavoin, mutta ehkä en kuitenkaan osannut sitten riittävästi ? Jotain jäi tietysti puuttumaan. Meillä ihmisillä on erilaiset tarpeet ja toki me ihmiset muutumme vuosien aikana. Totta meilläkin riitoja oli, ei kuitenkaan usein, elimme mielestäni normi suomalaista perhe-elämää. Meillä asiat tehtiin usein niin kuin vaimo halusi, olin oppinut välttämään isommat kärhämät. No niin nyt jo joku ajattelee, että täysi tossu mieheksi. Sitä en kuitenkaan ollut, minulle tärkeissä asioissa sanoin vankan mielipiteeni.

        Reilua olisi tietysti ollut aidosti pystyä keskustelemaan eron todellisista syistä, mikä tappoi rakkauden ? Niin mikä.. Tähän en saanut koskaan selitystä häneltä, toisaalta voi myös kysyä oliko aitoa rakkautta hänen puoleltaan edes koskaan ollutkaan. Kunnon reilu selvitys olisi ollut selkärankaa osoittava teko naiselta, mutta nyt jäi asiat selvittämättä. Tapaan exääni silloin tällöin ja hän myös soittaa eri asioista, viimeksi tänään, mutta hän pystyy keskustelemaan lähinnä vain lapsiin liittyvistä asioista tai asioista joista hänelle on edelleen saatavissa jonkin sortin hyötyä , esim. taloudellista, kaiken muun ympärille hän on rakentanut muurin. Muista asioista ei keskustella, aika mielenkiintoinen tilanne kun kuitenkin ollaan tavalla tai toisella yhteydessä.

        Olen tavannut eron jälkeen puolen tusinaa eronnutta naista. Näissä monessa on nainen on ollut Se lähtijä ja "petturi" , silmiinpistävää on ollut näiden naisten silmiinpistävä itsekäs kova luonne, minä ja minun tarpeeni. Ex. miehet ovat saaneet usein kyytiä puheissa ja dumpattu kaikin tavoin pois elämästä. Monet näistä keski-ikäisistä naisista roikkuu eron jälkeen kontakti palstoilla " sosiaalisina ja mukavina " . Monet heistä ovat myös puheissaan jälkeenpäin katuneet lähtöään avioliitosta. Mietin joskus anteeksi vaan arvon keski-ikäiset naiset mikä merkitys on lasten lähdöllä "pesästä" ja vaihdevuosilla käytökseenne ? Tehdään isoja päätöksiä kyllästyneenä " vanhaan " ukkoon ja lähdetään kepeästi kohti mainioita uusia seikkailuja usein laastari suhteen avustamana ja vuoden parin päästä todetaan, että tulikin tehtyä huono ratkaisu, voi voi.. olisin voinut pelata korttini toisin. Siinä sitä ollaan, monesti onnettomampina kuin ennen eroa. Eräs nainen, jota tapailin eroni jälkeen totesi suoraan, että " maksaisi vaikka miljoonan" , kun vain saisi vanhan elämänsä takaisin. Nyt hän opiskelee Fisherin erokirjaa " jälleenrakennus ". Lainasi sitä muuten minullekin.

        Omaa eteenpäin menoa olisi auttanut jos exäni olisi rehellisesti kertonut mikä ja missä mentiin pieleen. Nyt olen vast `ikään tavannut erittäin mukavan naisen ja jos tästä orastavasta suhteesta jotain tulee haluaisin mielelläni yrittää välttää ne karikot mihin oma avioliittoni päättyi. Yleensä sanotaan, että miehet eivät osaa puhua, mutta arvon ladyt ! tavattuani useita eronneita naisia eroni jälkeen, olen tullut siihen lopputulokseen, että oikeasti harvat teistä osaa puhua miestenne kanssa suhteen ongelmista ajoissa taikka sitten rakentavasti, mielummin mökötetään ja sitten petetään. Moni teistä kuvittelee, että mies on ajatusten lukija, mutta sitä me emme valitettavasti ole, siksipä Suomessa niin monta turhaa eroa otetaan joka vuosi. Opetelkaa puhumaan, sillä säästyisitte elämässänne monelta harmilta ja virheeltä, turhilta eroilta ja lapsennekin voisivat paremmin.

        Melko tuttua. Useampikin ex-tyttöystävä on yhdenäkin alkanut mököttämään itse olen hoo-moilasena ihmetellyt että mistä ihmeestä on kyse. Kun on kysynyt mitä hätänä vastaus on ollut lyhyt ei mikään ja mökötys on jatkunut.

        Sitten päiväkausien lepyttety-yritysten jälkeen kun omakin v-käyrä on alkanut tasaisesti nousemaan on vihdoin saanut selville että mykkäkoulu on aiheutunut esim. jostain yksittäisestä asiasta jonka olen aiemmin jonkun keskustelun aikana sanonut.
        Kuten eräänkin kerran opiskelukavereiden kanssa istuessa olin miettinyt vaihto-oppilasvuotta jonka kuullessaan sen aikainen tyttökaveri sitten teki omat tulkintansa että olen jättämässä häntä tms. Huoh...
        Ja tuotakin tietoa piti maanitella ulos päiväkausia koska "mikään ei ole hätänä".

        Sittenmin vastaavaa katseltuani ja kavereiden suhteita ja avioliittoja sekä yhteiskuntaa ja lainsäädäntöä tutkaillut ja olen tullut lopputulokseen että itse jätän koko parisuhdehomman välistä ja puuhailen omiani.

        Etuina mm. pienet elämiskulut, ei tarvitse miettiä mistähän draama tällä kertaa on kehitetty. Täytyy sanoa että yksinasustellessa elämänlaatu on ollut huomattavasti korkeampi ja kotiin saapuu hymy huulilla.


      • sdfeggetge

        Itse ainakin naisena pidän mykkäkoulua hetken ihan vain sen takia, että yritän prosessoida tunteitani, miettiä mistä oikeasti olen vihainen ja miksi, ja usein kun suutun jostain pikkuasiasta ja tajuan itsekin, että olen ihan pöhkö, niin yksinkertaisesti hävettää sanoa kumppanille, mistä suutuin, ja siksi en sano mitään. Mutta kyllä se maanittelu kannattaa ainakin minun kohdallani, koska kun lopulta saan sanottua sen, mikä vituttaa, niin tilanne paranee hyvin nopeasti. Olen tällainen vähän dysfunktionaalinen ihminen, mutta onneksi kumppanini jaksaa vielä katella... :)


      • iltasaapui

        Tiedätkö sdfeggetg, että mykkäkoulu on henkistä väkivaltaa siinä missä huutaminenkin. Kumpikin on vallankäyttöä puolisoasi kohtaan, vaikka tekisitkin sitä tahattomasti. Se miten puolisosi siihen reagoi kertoo tietenkin siitä, että kuinka iso ongelma se teillä on. Kannattaa keskustella asiasta, itsellä ei kokemusta asiasta niin en osaa enempiä neuvoa.
        Mitä tulee eron aiheuttamaan onnettomaan tunteeseen niin tutkimusten mukaan eronneista vain 10% katuu eroaan, se on siis hyvin pieni prosentti, mutta tietenkin 10% liikaa sekin. Suomalaiset ei siis tosiaankaan eroa liian helposti vaan päinvastoin pilaa monen ihmisen elämää monesti useiksi vuosiksi, aivan turhaa. Mutta eropäätös on pelottava ja lopullinen, joten siinä mielessä pitää olla armollinen.


    • Ei.välttämättä

      Naiset voivat olla ihania miehiensä tukijoita.

    • vaimiljoonan

      Aika kultaa muistot, ei ainakaan uskotonta ja väkivaltaista miestä halua takas,muuta mahdollisuutta,ei ollut kuin ero.

    • tuhonitie

      mulla eukko tuhosi, ja raiskasi, oman perheen....
      ja näitä on paljo.
      Ja esim. yhteiskunta, sosiaali puoli tukee näitä perheitään raiskaavia desperado naisia..... kumma juttu

      • 1424

        Se, että vertaat eroa raiskaukseen kertoo ihan riittävästi sinusta ja siitä miksei vaimosi jaksanut rakentamassasi parisuhdevankilassa kitua.


    • sieLUU

      Ihmisten pitää kunnioittaa Kristinuskoa jonka laulut olivat ihania suru vakavamielisiä
      Katusoittajien tapaan ( nä9in ohikulkijoista että saaneet liian helposti kaiken ( luulevta voivat kulkea ohi!! ja pitää saamansa ( Jeesukselta kaikki.. sosiaaliturva " välitä lähimmäisestä niinkuin itsestäsi "
      Ym Klassinen musiikki.- Televisio tietokone ja puheklin . Vaatteet pä'ällään:
      Coca cola...Bädit Festarit Työpaikat Työttömyyskorvaus
      Ihmisten sivistyneisyyskin

    • sieLUU

      Näin että saaneet liian helposti kaiken Ei saa antaa mitään vaatimatta kunnioituksen Jeesukselle

      Eivät he saa pitää, asioita, kun he kuolevat
      Entä jos syntyvät uudestaan Intiaan tai Afrikkaan köyhiksi ehkä, ja joilla ei ole Jeesuksen oppia ?? Kyllä sitä varmaan kannattaisi rakastaa
      ( Tai tiedostaa, että rakastaa Jeesukselta saamiaan asioita eikä itsestäänselvyyksiä jotka omahyväisyydelleen ja joiden kanssa on röyhkeä ( esim ne nuoret jotkla melusivat kun Stubb piti puhetta
      He ei ansainneet, olleet arvoisia opiskelemaan Yliopistossa jos metelöivät sen puheen päälle joka osasi edes jotenkin järjestää heidän asioita
      Mitä se sellainen metelöiminen on? eihän se kuulu Yliopisto opiskelijoille
      Suututti lukiessa Metro lehdestä
      He voivat palvella minua! St Salomea
      ;
      minä olen aina heitä älykkäämpi ja oivaltavampi Voi kirjoittaa [email protected]
      Minua ärsyttää ne röyhkeät nuoret
      jotka pitää itsest selvämnä kaikeka ja ovat ylimielisiä
      Ei tarvi opiskella mitään jos ei kunnioita Jeesusta

    • sieLUU

      En ole seurannut sitä politiikkaa yhtään, mutta perusta on kuitenkin Jeesuksen kunnioitus ( minä en tahdo mitään kunnioitusta ( paitsi että ihmiset eivät kävelisi liian läheltä ohi ) enkä ...olen väärässä suhteess aihmisiin.. Ja olen jo 50, se on myöhäistä.. Tarvitsisisn sen oiekan jonka kanssa samal aaltopituudella.. tai jonka Jumala luonut että olemme niinkuin luodut toisillemme ( ett jota osaa rakastaa ?
      Rkastin joskus hetken vaik Ismoa.. Villeä.. Markoa, tONIA MUISTAN SEN RAKKAUDEN
      ( JA RAAMATTUKIN OPETTAA ETTÄ VAIKKA PUHUISITTE ENKELTEN KIELELLÄ YMS MUTTA JOS TEILLÄ EI OLISI RAKKAUTTA se olisivain tyhjää VASKIELN KILinää ja kulkusten helinää Jos Jumala on luonut sen ihmeen että voin löytää sen oikean,
      että voisin myös ylistää Jumalanpalveluksessa kun jonkun kanssa ei olisi tukala olo
      jne
      että mikä kehitysvaiheeni
      mitä kipeimmin tarvitsin 30 vuotta
      kunnes tunteeni kuolivat
      vainottuna Pyhänä
      luopioiden hylkäämänä ( Ismo ja Toni on idiootteja ??
      he on vainottuja Pyhiä jotka idiootiksi tehtyjä ????
      ( muuten muslimit, rahvas, kilpaikevat aateliset kadehtisivat heitä
      Ismo onnistuiio olemaan Hassisen Koneessa nero jonkin aikkaa
      ja Sielun Veljissä ( mutat jo unohtui ylevämmielisyys.. mitä Hassisen Konella vielä oli
      Nyt hän on sairas vanhus joka ei olisi sanut olal tähti, kun ei hänel olut asiaa
      Kunn hän muutui ppahaksi ja itsekkääksi , ansaitsemattomasta kunnioituksesta
      palvonnasta Hän sai palvonta pahuudele itsekkyydele
      Esim, kertoi Kirkossa Tv haastattelussa että ei usko JJJJumalaan!
      J a se ei ole totta! Kyllä hän uskoo Jeesukseen
      Jeesuksen armollisuden varassa on
      ja Jumalan

    • sieLUU

      Onko sivistyneistö oikeasti vaikeuksissa? Tuletteko te meille kylään? Meiillä lauletaan Jeesukselle lauluja ja Gospelia soitetaan , ja siitä saa ala asteen yläasteen lukion ja korkeakoulun koulutusta Voimme myös pyytää viisaita Gospel sanoittajia opettamaan, esitelmöimään
      Jos minä jaksaisin ilman sitä poikaystävää

      Tahtoisin pelastaa niitä lapsia ja nuoria
      Tahtoisin estää että kärsimystä, mutta en ole voinut mitään,
      että he vain halunneet sen porton jonka kanssa helppo päästä johonkin pinnalliseen elämään
      kun vaan on kireät housut, ei välitä rakkaudesta ( ei esim halua vastata, kirjoittaa minulle, ei ole voimakkaita tunteita, ei välitä.... Kun minäkään en ole löytänyt sitä rakastettua
      Minä en välitä julkisuudeast t atiteeteosta pinnallisena ( oilamn todellisi a tunteita
      Toni ja ismo tahtovat vaan rahaa Tai suojeluksen kuuluisuudessaan
      Tahtovat hyvänäköisen pimun jota kehtaa esitellä ja viedä Linnanjuhliin
      ( rumannäköiseen tynkään joka on herkkkä ei itsevarma
      he eivät , vaikak hän olisi kuningatar ja pyhä, he eivät osaa olla edes kohteliaita
      ;
      esim menin tapaamaan Tonia ja Sipeä
      Sipe ei edes noussut pöydästä kun kuljin ohi, ei tullut tervehtimään
      raaka poikasakki oli hänelle parempi seura, häipyivät toisaalle vaikk näki että menin sinne sisätiloihin jonne olisi voinut tulla tervehtimään , osoittaa kunnioitusta huomiota ) niin minä olin kohtelias kun he söivät ja menin odottamaan vuoroani
      sivuun ( Sipe moikasi, tervehti ohi mennesäni
      Hän ei ymmärrä sellaist joka on herkkä
      ;
      Hän olisi tajunnut sellaista joka tulee siihen kuuden syövän miehen eteen tervehtimään>? että Sipe olisi sitten asiaa että tule tuonne sitten tai heti
      Me emme ole niin tuttuja.. että puhuisin siihen tyyliin
      Voisi tunne äly tajuta
      Toni ei minua nähnyt kun selkä oli minuunpäin
      ;
      Ei minul ole asiaa niin raaoille, jotka ei ymmärrä herkkää kainoa nais ihmistä
      En kai minä nyt heidän pöytään tunge
      ;
      Sipen olsii pitänyt tulla suojelemaan todella hyvin yliherklkkää ihmistä
      Minulla ei ollut fiilistä tavoitella enempää koska olimme niin eri aaltopituudella
      Minusta minulle piti osoittaa kohteliasta huomiota
      Niin kuvasin sitten vain sitä ihmeellistä valoshowta.. siellä Klubin ja Pakkahuoneen pihalla ( on valotaideteos. Kuninkaallinen Mutta Kuninkaiden käytös eii ole kuninkaallinen.
      ;
      Tämä on myös sopiva tuohon kysymykseen,
      ja tämän jälkeen saa kirjoittaa!!
      [email protected] jos minun parisielu luki tämän ?
      ( tai joku muukin sopiva.
      Tai jos

    • sieLUU

      Niin saatte kirjoittaa vastauksia tähän kesksuteluun että miksi jätää miehen
      Ehkä meille ei voikaan tulla kun se Mimakin luuli että voi raiskata m8inut
      kun kutsuin kylään
      Emme ole niin läheisiä. En menisi vuoteeseen kuin aviomieheni kanss aenkä edes häenen kanssa loppuelämäni aikan tule menemään
      ( siis ei intim elämää )
      ;
      En tiedä voisinko monia kutsua kotiin
      Jos järjestäisimme jossakin Kirkossa tai tiloissa Gospelin kuuntelemista
      Jo stahdotet kirjpoittaa [email protected]
      Jos joskus on oikea vaihe
      ; minulle se että kutsuisin kotiin ei tarkoita etträ oliosimem ystäviä ja että voisi käyttäuytyä röyhkeästi Minulle se tarkoitata vaan että on vieras kuten kaikki ovat aina olleet En ole koskaan kohdannut ketään joka olisi samlallaaaltopituudella , läheinen
      Enkä kaipa aystäviä ( siis ihmisiä jotkla loukkaavat koska olen vam,mautunut tunne elämältä ilman tarvitsemaani rakastettua , päätyen lopulta tilaan joss ahäpeä n ainoastaan en edes ymmärrä miten miestä voisi rakastaa,
      En pidä mistään miehistä.
      Mutat minun aviomiehiä ovat oleet, Aurinkokuningas,
      olin asis Ranskan Kuningatar ( Marie Theresen ohella )
      Ovat olleet Sebedeus, Zepedee, Alexander Glorious Kuningas kun olin Kuningatar,
      ;
      en oikeasti pidä miehistä jotka moikkailee tuttavallisesti Olen niin paljon ylempi kuin heidän raa at narttunsa parisielut tms
      jotka nyt nauttineet että rakkaudess aherkkyydessä
      vuostuhansia kehittynyt
      Tuhkimo! Kuten Neumanin laulu ett Prinssi ei pelastanut
      ( hän söi... ( hän oli minunaviomies.. kun olimme Aristokraatteja hän oli minun aviomies
      hän on vaan reppana..

    • sieLUU

      En tahtonut loukata ketään!!! En vaan pysty kun ei ole ollut puolta tuntia seurustelu
      Koko elämän aikana Olenneitsyt elänyt kymmeniä vuosia selibaatissa totaalisesti
      Voikaa vaan hyvin
      J akirjottaka avastauksia palstalle aiheeeseen

      Ei varmaannaiset ole mitään narttuja en vaan pysty suhtautumaan kun he ovat minulel loukkaus
      Tehty minusta rumempi ja lyhyempi ym
      Opetettu että he jossain sielun tasolla ovat tietoisia
      He loukkaavat silti, ( sillä tavallal ei varmaan löydy rakkaus

    • höhlämies

      Hei kaikille, vakava ja vaikea juttu, ihmissuhteet. MUlla erosta jo 25v. Sairastuin silloin vakavasti ja vaimo todennäköisesti oli kuoppaamassa minut. Haki muita muita miehiä minulta salaa, joiden kanssa petti. No , ruvin toipuimaamaan, hiljalleen, seksin en kyennyt, ja siitä kuulin, ettei se voi noin paljon vaikuttaa. No erohan siitätuli ja olin vast 40v. No nyt kaikki hyvin ja aikaa kulunnut. Tälläistä elämä

    • mnaamio

      No minusta on älyttömän naurettavaa nämä miehet vs.naiset-asettelut ylipäätään. Miten nykypäivän ihmiset ei ensinnäkään osaa kommunikoida kumppaniensa kanssa? Ei miehet voi sälyttää sen enempää naisten niskoille kuin naisetkaan miesten.

      Eroon tarvitaan aina 2 ja aivan taatusti jos eroon päädytään,saa molemmat miettiä missä meni pieleen ja katsoa peiliin. Minusta pikemminkin tuntuu,että nykyään eletään älytöntä pintaliitoelämää "MINÄ MINÄ"-asenteella sen enempää välittämättä muiden tunteista,kunhan itse on kaikinpuolin tyydytetty.

      Se mitä tuohon pinnallisuuteen tulee niin 99% olen enemmän netissä nähnyt miesten kommentteja siitä..kuinka pettäminen on sallittua,kun oma akka on lihonut eikä kiinnosta ja plaa plaa plaa ja sitten itketään ja ihmetellää kun akka ottaa ja lähtee.

      Jokatapauksessa KOMMUNIKOINTI on kaikista oleellisin asia parisuhteen toimivuuden kantilta. Ei voi ottaa jatkuvasti toista itsestäänselvyytenä ja ajatella,että homma pelittää. Niin miehen kuin naisenkin pitää avautua kumppanilleen,jos on parisuhteessa onneton.

      • Ineedaman

        Olisikin mielenkiintoista muuten tietää että kuinka paljon miehet saavat seksiehdotuksia tuolla Treffit palstalla?

        Tällainen ihan normiprofiilin omaava, lähes 50, pyöreähkö ja monen miehen mielestä liian pitkä nainen (kaksi jälkimmäistä minulle epäedullisia asioita) saa niitä koko ajan.
        Ja siis jopa mentaliteetilla että vaimo on viikonlopun poissa kotoa - nyt tänne sieltä - ja mieluummin vielä niin päin että asutko yksin, voin tulla käymään!

        Huom! Profiilissani lukee että pelkän seksin hamuajat voivat siirtyä eteenpäin.


      • Niihsevaanon
        Ineedaman kirjoitti:

        Olisikin mielenkiintoista muuten tietää että kuinka paljon miehet saavat seksiehdotuksia tuolla Treffit palstalla?

        Tällainen ihan normiprofiilin omaava, lähes 50, pyöreähkö ja monen miehen mielestä liian pitkä nainen (kaksi jälkimmäistä minulle epäedullisia asioita) saa niitä koko ajan.
        Ja siis jopa mentaliteetilla että vaimo on viikonlopun poissa kotoa - nyt tänne sieltä - ja mieluummin vielä niin päin että asutko yksin, voin tulla käymään!

        Huom! Profiilissani lukee että pelkän seksin hamuajat voivat siirtyä eteenpäin.

        Ihan mielenkiinnolla vastaan, pidän kirjoittamisesta ja täällä saa vastauksen varmemmin vs. Treffit puolella :). Tuleehan niitä ehdotuksia (varmasti harvemmin kuin naisille) välillä, omassa profiilissa lukee sama kuin teillä tuosta pelkästä seksistä. Näissä toistuu aikalailla sama kaava a,nainen on yli 20v.vanhempi&suhteessa b,saman verran nuorempi=hakee elättäjää. Kumpaankaan en lämpeä yhtään, varmaan jotain vikaa ;) minussa olenhan mies.. Haen kuitenkin sitä elämänkumppania, näin alle 40v.ikäisenä. Jännä asia ettei naisia oikein tunnu kiinnostavan, pitäis kai olla "jännämies". Ollut sitä aiemmin, ehkä tässä jotain oppinut virheistään kasvanut henkisesti. Useammat eivät vaivaudu edes vastaavan viesteihin mitään, johtopäätös liian ylimielisiä tai hakevat jotain ihmemiestä>kauhea litania vaatimuksia, jos pari vuotta yli ihannemiehestä, väärä musamaku tms. Mitä järkeä naisten [varmaan myös miehistä löytyy] luetella itsestään ominaisuuksia, mitkä eivät täsmää kuiteskaan kysyessäni mielipiteitä/arvoja asioihin ? Nämä on heitä, joihin pätee "teidän totuudet on roskaa, en ole vakuuttunut koskaan". Pyrin ajattelemaan asioita myös useammalta kannalta, joukossa voi olla aiemmissa suhteissaan pettyneitä johonkin seikkaan, joita itsestäni löytyy. Ulkonäöllisesti/ajatusmaailmassa vaikka, ihmiset ovat kuitenkin yksilöitä :). Jos ajattelisin samoin, en kykenisi edes yrittää löytää elämänkumppania enään. Aiemmat suhteeni ovat olleet hyvin kaukana normaalista, viimeisin se pahin esimerkki miten toinen voi muuttua erotilanteessa täysin (jäin kuitenkin henkiin kovasta yrityksestä huolimatta...). Hyvä ystäväni sanoi "muista ettei suurinosa naisista ole exäs kaltaisia sekopäitä", kyseinen ystäväni on nainen, tunnettu lähes 20vuot ystävinä :). Ehkä asia on niin sitten, paras naisen&miehen välinen suhde on juuri ystävinä(?). Tämä on vain yksi näkemys, minkä oppinut elämässäni helpommin tai vaikeimman kautta. Molemmissa sukupuolesta riippumatta, löytyy valitettavasti pettäjäjiä, valhelijoita, väkivaltaisia hyväksikäyttäjä yms. Elämän varjopuolia kaikki em.mainitut, niistä huolimatta yritän pysyä elämässä positiivisena. Muutakaan voi :) . Aloittajan kanssa tavallaan samaa mieltä, mutten kuitenkaan. Itsekkäitä bailaajia&elämä "pitää" olla huumaa all the time, löytyy oli sukupuoli mitä tahansa.


    • mekkkk

      Tämän takia lapset kannattaa tehdä vasta 35v niin naisen menojalkaa ei enää vipata ja monet jotka alkavat noin 20v seukata vakavasti niin tulee se itsenäistyminen siinä 30-40 kympin vaiheilla ja kun ei ole sitä sinkkuaikaa tullut vietettyä niin se halutaan koekea vasta vähän vanhemmalla iällä.

    • Herranelkytyhdeksän

      Olen keski-ikäinen mies ja itse loitonnut oma-aloitteisesti ainakin viidestä viimeisestä suhteestani. Tapaukset ikäisiäni tai max. 10 vuotta minua nuorempia. Ei ainakaan tunnu siltä, että ketkään "aarteet" olisivat joskus irrottautuneet avio- tai muista pitkistä suhteista. Veemäisin nainen on sellainen, joka vannoo (joka 2. kerta tai päivä) rakkauttaan ja on intohimoinen seksissäkin, eikä halua erota, mutta jakaa jalkoväliään jollekin toisellekin. Kerran joutunut tällaiseen sekoiluun, josta opin. Opin myös lukemaan ihmistä entistä paremmin ja aloin uskomaankin sitä lukemaani. :)

      • puolensa_ja_puolensa

        Totta, että viisas ihminen oppii ihmissuhteistaan. Silti jos jatkuvasti ajautuu samaan jamaan, olisi hyvä hakea terapeuttista apua. Ajattelen säälillä nuoria, jotka vasta etsivät seurstelukumppania. Menevät kaikkeen mahdolliseen halpaan. Ajatelkaa siitä näkökulmasta. Tyttöparat, jotka varattu menestynyt mies lumoaa. Nuoret miehet, joita puumanainen käyttää panopuuna. Nuorena avioituessa ei todellakaan tiedetä, mihin ryhdytään.


    • olisimpa_sinkku

      Parempihan se on olla yksinään. Siihenhän se raamattukin kehottaa.

      • tosiaankin

        Epäilykset jätetään muille.


    • kultaaikaan

      Hertta-sarja oli yksi muiden lisäksi. Oli siihen aikaan cocktailia jermun lisäksi ilman ikärajoituksia.

    • seakka

      Yksipuolinen yrittäminen suhteen ylläpitämiseksi ja vastuunkanto kaikista asioista, alkaa jo riittämään. Onko miehiä enää olemassakaan, vai kaikki mamman passaamia poikia tai vässyköitä?

    • Ricodeemus

      Noinkin voi mennä. Siskoni mies lähti tuulettumaan ja muutti jopa uuden ystävättärensä kanssa toiseen maahan. Sisko soitti minulle ja kyseli, että pitäiskö erota. Heillä oli vähän reilun 10-v poika ja parikymppinen heidän firmassa työskentelevä isompi poika. Sanoin siskolle, että meidän suvussa ei ole naisilla tapana erota. Soita sille nartulle, että häipyy. Äitini nimittäin teki niin isäni 60-v villityksen aikana. Sisko uskoi minua, eikä eronnut. Mies kokosi itsensä ja palasi perheensä pariin ja tarinalla onnellinen loppu. Mitään hätiköityä ei kannata tehdä. Itse kyllä teen kaikkeni, että perhe pysyy kasassa. Sehän on yhteiskunnan tukipilari.

      • itse6663345

        Erota kannattaa heti. Mitään perhettä ei ole olemassa. On vain yksilöitä jotka hetken heikkoudessa uskovat että toiseen voi luottaa. Ei voi luottaa. Kokemusta on.


      • Parituksenkestävä

        Eihän toiseen tarvi luottaa, riittää että kohtelee toista sellaisena kuin hän oikeasti on, ei sellaisena kuten toivoo hänen olevan. Kohtele asianmukaisesti.

        Itse en luota kehenkään; en myöskään epäile ketään, kohtelen vain niin kuin toinen oikeasti on. Ei tule ikinä pettymystä. Ja homma rullaa tai ei so what?


    • Niinkyllästynyt

      Ja sitten on niitä naisia jotka sekoittavat rakastumisen tunteen rakastamisen tunteeseen. Kun rakastumisen tunne pikku hiljaa muuttuu alun jälkeen rakastamisen tunteeksi, ei se riitäkään näille naisille. Heille suhteen pitää olla jatkuvasti kuin suurta alkuhuumaa, jolla ei ole rakastamisen kanssa mitään tekemistä

    • kaikenkokenujo

      jospa se oliskin noin helppoa, et ilmottas vaan toiselle naiselle, mutta kun on kakkosia jotka ei päästä miesressukkaa irti...

    • rteytuytriuyiy

      En jaksa lukea noin pitkää sepustusta. Huomautan vaan, että mies ei ole yhtään itsekäs, jos ylläpitää toista parisuhdetta/rakastajatarta ja tekee aviottomia lapsia tai jos lähtee nuoremman matkaan. Nainen on sitten itsekäs, jos hylkää kaljamahaisen sohvaperunan? Itse asiassa avioliitto pitäisi määritellä määräaikaiseksi sopimukseksi. Niin moni eroaa joka tapauksessa.

    • Itse666

      Akat sekoavat keski-iässä ja haluavat kokeilla uusia asioita. Itsekkyys on nimenomaan kaiken takana. Akka halusi eron ja se tietenkin järjestyi. Nyt minä olen pienen pojan pääasiallinen huoltaja ja akka on kurja paikasta toiseen kulkija. Täysi paska akka. Onneksi ei päässyt akka hyppimään silmille. Kannattaa aina varautua eroon. Rahaa jemmaan ja pakosuunnitelma aina valmiina. Ja akkaan ei kannata luottaa penninkään vertaa.

    • sieLUU

      en usko että mamu sanaa käyttävä olisi oikeassa
      Eivät he jotka pääsevät turvaan tahdo vahingoittaa pelastajiaan
      Jos se Isis on tehnyt jotakin ? jostain kuulin ( en ole uutisia lukenut nähnyt
      Heillä on varmaan paha olla?? Jos ( jostain kuulin ?? että olisi pommitettu
      ;
      teidän pitää lopettaa se väkivalta! Ei sa akäyttää mitään ei pommeja, ei lentokoneita surmatakseen ihmisiä
      Heillä on oikeus olla Isis jos tahtovat mutat ei surmata ihmisiä Eihän Muhammedkaan sitä salli
      ;
      EI SAA IKÄYTTÄÄ KRISTINUSKON KEKSINTÖJÄ LENTOKOJNEITA IHMISTEN SURMAAMISEEN AHDISTELUUN SATUTTAMI)SEEN SIIHEN NÄHDEN ANSAitsevat ne pommit nisskaansa
      Turha niistä päivitellä
      Jos lukee lehdissä että he pommittaa sitä’ Isistä
      Ei saa Kukaan tappaa ketään.
      ;
      meillä ei ole kauhean kivaa eikä ole rakkautta
      mutta pommitusten ajatus on sietämätön Ihmisten pitää saada olla rauhassa


      On suuri rakkaus kuitenkin kasvaa ihmisen kehon ja persoonan 20 vuotta aikuiseksi..
      Voi ainakin antaa olla rauhassa Jos ei joku keho ja persoona itse tahdo tehdä itsemurhaa
      ;
      Jo s emme pidä ihmisistä, on tilaa mennä muualle, ja vapaus Mutt jos aletaan surmata
      siitä kai seuraa karmaa joutua itse surmatuksi.
      En kestä ajatusta pommituksesta, ( että romahtaisi tämä rakennus missä nyt olen päälleni, eikä auttaisi lääkärit Eihän me saada sellaista kannattaa Parempi vaik syödä suklaata ja juoda kahvia??
      Kävellä ulos kirkosta jos ei kestä naispappia..

      Se maatila on paras mitä voin tehdä??
      En ole vuosiin rasittunut mistään Kirkossa puhutusta, Pappien puheesta
      entiedä miksi nyt en nyt myööskään rasittunut
      ( kun kudoin jaksoin kuunnella.. ehkä siinäkin vikaa..
      ilman kudinta en pysty istumaan aloillani

      olen rakastava ihminen, tunteva, luova..
      en työläinen olisi ollut.. Olin taiteilija, joka rakastin maalaamista..

      nyt aivot vaurioituneet tunne alueet lamaantuneet, ( halvaantuneet )
      halvennetut

      kun ei rakkauteen vastattu ( oikeasti rakastin
      se olisi voinut muotoutua nöyryydeksi tms mutt he vastasi ismo Toni Ville
      niin julmasti rakkauteen, ihailuun, kunnioitukseen
      ( olisin nöyrästi poistunut koska heidän liian pitkä selkä en sopinut sen kanssa..
      esimerkiksi Olis ollut vaan paha olla ( mut he ei tajunneet että minulla ON tunteet ja ymmärrys
      ( ja Jumala.. joka olisi jonka kanssa en olisi rakastanut heitä enää siinä mielessä
      Olisin kokenut tuskaa surua ehkä kun he rakasti jotakin toista,
      luopumisen, uhrautumisen.. Olisin voinut häissään itkeä

      ( en kyllä ymmärrä.. jos Jumala ei auta että jos on kehittynyt herkkyydessä, tunteissa jne

      no yritetäänkö.. silti eteenpäin
      ::::::

      ( Tajusin just sekunninmurto osa kelloa katsoessa.. että olen kolmos huoneessa? että ne sekunnit kulkee siinä, ja pittää nyt selviytyä siitä ??
      ;
      St Salome tässä elämässään, nousemassa ylempään huoneeseen

    • yksineiyksinäinen

      Voi totinen tosi on, että myös miehet osaa tämän tempun. Eukosta on tullut kodin huonekalu, ja seksiä ei saa, kun ei se huonekaluksi itsensä tunteva enää jaksa säälistäkään. Surullista, että jonkun eukko on tämän tehnyt, mutta varmasti enemmän ne ukot tätä tekee, vaihtaa vuosikertaa, varsinkin jos pätäkkää löydyy, ei etuosasta pöksyjä vaan sieltä lompakkotaskusta. Muuttuupi mies kuin mies komeaksi silloin ja kelpaa nuorillekin naisille.

      Turha on säälin syövereihin upota

    • sieLUU

      ai! tuo meni väärräään sarakkeeseen!! SE just on Kolmos huyonetta
      ei ole täydellinen Kymppi
      On mielenkiintoista sekoilal Kolmos huoneessa
      Kuten Ismo lauloi "Oletko koskaan mennyt harhaan, eksynyt, ja eksyksissä löytänyt taivaan? " Hassisen Koneessa

    • sieLUU

      Minä kyllä voin olla kymppikin mutat en nyt ole tässä elämässä arvelenniin
      olen joku joka rakennun, joksikin entistä loistavammaksi.
      Ymmärrän sen 11-12 aspekteissani mutta ON LIIKAA kOLMOSTA JOSS AaURINKONI ON eN VOI YMMRTÄÄ SITÄ
      Miksi Jumala niin tahtoi
      Pitää jaksaa olal nöyrä vaikkei voi olla edes noyrä jos ei voi tuntea
      ( sain siis ihmeellisen tilaisuuden kokea heikoimpien tunteita

      ett ei voi rakastaa!! Etta on negatiivisia tunteita!
      yms Köyhyyttä ( Korkealla ei voi tajuta kuin sitä korkeutta??
      Kun on sisällä asunnossa tajuaa vain sitä turvallisuutta
      Kun aSUNNOTTOMANA ON PIMEYDESSÄ ULKONA JA MYRSKYÄÄ
      silloin tajuaa etttä pitää tehdä jotain ihmisten hyväksi

      ( EN TOSIAANKAAN RAKASTA! ihmisiä
      en pappejakaan. Mutta jaksan yhä olla kiltisti
      tama pitää kokea! vai?
      pITÄÄ OLLA HUUMORIA!
      kUTEN sUOMEN TELEVISIOSSA ON
      ( tekin olette Tämä keskustelu palsta kuin vuyonna 15 tehty elokuva Luokkakokous
      Jaksoinkatsella sen ( iis EN niitä rivoja kohtauksia ( joten juoksin kokoajan seinän taa toiseen huoneeseen..
      Ne oli kuin keskustelupalstalta just sama henki
      Rivous jossa ei tajuta edes mistä on kyse

      Olin jotenkin ajass amukana! Jaksoinkatsella tämän ajan elokuvan ( en ole ehkä 10 vuoteen jaksanut katsella mitään elokuvaa alusta loppuun
      ( esim Gatsby sietämätön kun siinä näkyy joku japanilainen!!
      emmem me flappersit olleet japanilaisia
      ( jostain pätkästä näin... You tube
      Suomalainen huumori hyvyys ja kunnollisuus ja ihmeellisyys

      ( niin olin siitä liian innoissani!!!! mikä ei ehkä sovi 3. huoneeseen
      ( että olin tunnin., pari tuntia 11-12 huoneessa, tai 10..
      tai 8...... ( olihan se ihan onnistunut elokuva
      ajan kuva ( en olisi tiennyt että ajan kuva jos en olisi keskustelupalstaa nyt jonkun verran seurannut
      ( tama maailma ei ole minun vastuulla kun olen 3. huoneessa.. )
      Minul ei riitä rakkaus ( Venus on kolmos huoneessa, tämän ajan röyhkeille ihmisille
      ( en todelllakana sietänyt sitä rivouttakaan En tosiaankaan katsellut EIKÄSAA KATSELLA ! Mutta se oli tarpeeksi sairaan kummallinenelokuva ??

      ( se ei ehrättänyt seksuaalisuutta.. ne kammottavat kohtaukset..
      se oli yksi asia
      Kukaan meistä ei ollut pätkääkään "kiihottunut moisesta
      ( eras alkoi haroa hiuksiaan ) Oli kyllä huolestuttavaa

      Samoin väkivalta oli sietämätöntä juoksin sitäkin pakoon, ( ei9 voi kestää jos esim se elin sen miehen olisi ?? jäänyt lauteiden väliin??
      En tiedä oliko siitä kyse Jotain kauheaa siinä alkoi tapahtua, enkä muutenkaan sietänyt katsella alastomia ällöttäviä kehoja
      ( siis ei niistä varmasti alapäätä näytetty mutat yläosaakaan ei siedä

    • Tyhmkööoot

      Miksei saa erota jos haluaa? Pitäiskö kärsiä sun takias?

    • katri8

      Kerropa kuule miksi liittoa pitäisi väkisin jatkaa? Itse en ainakaan haluaisi jatkaa liittoa, jos puoliso haluaisi erota, riippumatta syystä. Taidat muuten olla itse se itsekäs osapuoli, koska haluaisit muuttaa puolison tarpeet/tahdon oman tarpeidesi/tahtosi kaltaiseksi.

      • katriraakarakas

        Lue omat juttusi. Täynnä vihaa ja katkeruutta. Oma ukko oli paska, niin muutkin paitsi se salarakas jolla katkera ämmä. Olet Stereptyyppi kaikista pettävistä ja itsekkäistä naisista, jolla lupa erota ja tuhota toisen perheen elämä siinä samalla.


      • hjlhjkhj

        "Kerropa kuule miksi liittoa pitäisi väkisin jatkaa? Itse en ainakaan haluaisi jatkaa liittoa, jos puoliso haluaisi erota, riippumatta syystä. "

        Tämäkö tekee katri8:sta täynnä vihaa ja katkeruutta olevan? Olet taas yksi, joka itse on täynnä vihaa ja katkeruutta - mutta syyttää siitä muita.


      • tyhmäräksyttäjä

        Ei vaan se, että hän särkee toisen perheen kuvitellessaan miehen olevan parempi kuin omansa ja haukkuu räksyttää petetyille.


    • WankkerModelOne

      Kun on Terveet kädet pääse jo pii-ii-h-t-k'lle X=)

    • blonditonhuoria

      kaikki blondit on huoria,mutta kaikki huorat ei ole blondeja

    • Aboriginaali

      Sotkevatko e-pillerit rakkauden molekyylit?
      26.8.2008 14:06 Pentti Huovinen 7 kommenttia ilmoita asiaton viesti
      Munasolun irtoaminen, ovulaatio, tapahtuu kuukautiskierron keskivaiheilla. Ovulaation aikaan munasolun hedelmöittyminen on todennäköisintä. Samalla tapahtuu miehen ja naisen välillä erilaisia tiedostamattomia asioita molempiin suuntiin. Amerikkalaiset tutkijat ovat haastatelleet naisia kuukautiskierron eri vaiheissa. Miehiltä tuli naisille ovulaation aikana enemmän puhelinsoittoja, mutta myös yllätyslahjoja ja muita huomaavaisuuden osoituksia. Toisen tutkimuksen mukaan sriptease-tanssijat saivat mieskatsojilta kaksi kertaa enemmän tippiä ovulaation aikana verrattuna kuukautisten aikaan.

      Miehen ja naisen suhteeseen vaikuttavat feromonit, viestejä välittävät hajuttomat molekyylit. Niitä aistitaan nenän takaosassa olevan vomeronasaalisen aistinelimen kautta. Tiedetään, että miesten kainalohiestä valmistetun uutteen haistelu suurentaa merkittävästi keltarauhashormonin pitoisuuksia naisen veressä. Tämä hormoni säätelee munasolun kypsymistä ja irtoamista. Ensimmäisissä feromoni-hajuvesitutkimuksissa hajuvettä käyttäneet naiset havaitsivat kolminkertaisen määrän erityyppisiä intiimejä tapahtumia kuten suutelemista ja halimista miestensä taholta. Miehen kainalon feromonieritteillä on ehdotettu olevan myös naisia rauhoittavaa ja rentouttavaa vaikutusta.

      Jo klassikoksi muodostuneessa tutkimuksessa naisten annettiin haistelun perusteella valita itselleen mieluisin T-paita joukosta T-paitoja, joita useat eri miehet olivat pitäneet yllä kahden vuorokauden ajan käyttämättä mitään hajusteita. Naiset valitsivat useimmin sellaisen miehen T-paidan, jonka kudostyyppi oli erilainen kuin heidän omansa. Elimistön solujen MHC-kudostyypin (major histocompatibility complex) arvellaan vaikuttavan eritteiden laatuun. Kudostyypillä on taas vaikutusta suvun jatkamisen onnistumiseen. Tiedetään, että koe-eläimillä sikiö abortoituu useammin, jos uroksen ja naaraan MHC-kudostyyppi on samankaltainen. Luonnon tavoite lienee edistää kudostyypiltään erilaisten pariutumista.

      Suomen johtaviin psykiatreihin kuuluva professori Matti O. Huttunen toteaa hiljattain Duodecim-lehdessä julkaistussa kolumnissaan, että ehkäisypillerien on havaittu vievän naisilta kyvyn haistaa miesten MHC-kudostyypistä aiheutuvia tuoksueroja. Vielä ei tiedetä, kuinka e-pillerit vaikuttavat feromonimaailmaan. Siksi ei myöskään tiedetä, paljonko vaikutusta niillä on kumppanin valintaan. Koska e-pillerit ovat suosittu ehkäisykeino nuorilla naisilla, lisätutkimukset ovat enemmän kuin aiheellisia.
      -------------------------------

    • Aboriginaali

      Kissimirristä tiikeriksi kerran kuukaudessa

      Nyt se on selvinnyt miksi tuo rakastamamme kissimirri muuttuu arvaamattomaksi tiikeriksi kerran kuukaudessa. Tuoreessa amerikkalaisessa tutkimuksessa kerrotaan miten naisten kuukautiskierrolla on suora yhteys naisten aivoihin ja siihen miten hänen mielialansa voi yhtäkkiä muuttua.
      Todennäköisesti hormonitasojen vaihtelu vaikuttaa tähän muutokseen aivotoiminnassa.
      Tästä löydöksestä Cornellin Yliopistossa ja Rockefellerin Yliopistossa (molemmat yliopistot sijaitsevat New Yorkissa) työskentelevät tutkijat toivovat lisää tietoa monen naisen kokemista kuukautisia edeltävien päivien oireista (pre-menstrual syndrome, PMS). Jopa 80% naisista kokevat jonkinasteisia PMS-oireita. Premenstruaalisyndroomaan kuuluu lukuisia fyysisiä ja psyykkisiä oireita. Oireet ilmenevät kuukautiskierron puolestavälistä kuukautisten alkamiseen asti. Tavallisimpia fyysisiä PMS-oireita ovat turvotus, rintojen kipuherkkyys, vatsakivut, pahoinvointi, voimakas väsymys, päänsärky, lihassäryt, ruokahalun muutokset, jopa suoranainen ruoan himo varsinkin tiettyihin ruoka-aineisiin, ummetus, ripuli, painon kohoaminen ja häiriöt yöunessa. Psyykkisiä PMS-oireita ovat mm. ärtyneisyys ja arvaamattomat mielialan vaihtelut. Levottomuus, itkuherkkyys ja keskittymisvaikeudet ovat tavanomaisia, sekä alakuloisuus, jopa masennus.
      Psyykkiset oireet ovat usein hankalammat sietää kuin fyysiset. Kun muutoin sopuisa puoliso, äiti, ystävä tai työtoveri muuttuu yllättäen riidanhaluiseksi, kärttyiseksi ja mistä tahansa syystä itkeskeleväksi, saattaa kyseessä olla PMS-oireyhtymä. Yleisimmillään PMS-oireet ovat 30-45-vuotiailla naisilla. Varsinaista lääkitystä ei näihin vaivoihin ole olemassa. Kipulääkkeet lieventävät useita fyysisiä oireita. Niihin ja myös psyykkisiin oireisiin kannatta kokeilla reipasta liikuntaa raittiissa ilmassa. Seksin on todettu helpottavan oireita. Mutta miten lähestyä karjuvaa tiikeriä hellästi ja ymmärtävästi onkin jo toinen asia.
      Aivotason muutokset löytyivät magneettiresonanssikuvauksilla (MRI) kun naiset kuukautiskierron eri vaiheissa suorittivat erityyppisiä tehtäviä. Naisten aivot skannattiin MRI:llä 1-5 päivää ennen kuukautisia ja 8-12 päivää kuukautisten jälkeen. Samanaikaisesti naisille näytettiin negatiivisia, neutraaleja tai positiivisia mielleyhtymiä synnyttäviä sanoja (esim. raiskaus, syöpä, kirjahylly, pyörittää, hellä, iloinen). Haasteisiin kuului myös ratkaista yksinkertainen kognitiivinen tehtävä. Kognitiivinen psykologia tutkii ihmisen tietoa käsitteleviä prosesseja, esimerkiksi muistin, oppimisen, ajattelun, havaitsemisen, tarkkaavaisuuden, luovuuden ja ongelmanratkaisun toimintaa.
      Skannauskuvat osoittivat, että ns. orbitofrontaalinen kerros, joka aivoissa mm. kontrolloi tunteita ja säätelee ilmaisukykyä, oli paljon aktiivisempi kuukautisia edeltävinä päivinä. Kuukautisten jälkeen kognitiiviset tehtävät ja tunnepitoisten sanojen lukeminen ei aiheuttanut samanlaista aktiviteetin lisäystä.

      Lue enemmän tutkimuksesta (englannin kielellä) tuoreessa tiede-lehdessä Proceedings of the National Academy of Sciences tai lehdestä New Scientist.
      Lähettänyt christer sundqvist klo 22
      -----------------------------------------------------------

    • Tilanne on täysin estettävissä.... etukäteen

    • Parituksenkestävä

      Siis miksi vaimo lähtee juhliin? Avioliittoon ei juhliminen kuulu. Se pitää sanoa naiselle etukäteen että kun kerran sukuun tulee, ja ottaa miehen nimen, on juhlimiset ja mieskaverit takanapäin. Tai sitten ollaan vain seksikavereita tai ei mitään.

      • mekkk

        Miestä tuollainen juttu tulee ettei omia menoja saa aviolitossa olla ja miehenä ainakin käyn työkavereiden kanssa 1-4 kertaa vuodessa ryyppäämässä mutta ei siellä tartte heti vieraisiin mennä. Olen jo yli 25v ollut saman naisen kanssa ja vaikka tilaisuuksia on ollut niin ei ole tarvinnut muiden naisten kanssa sekstailla kun kotona aisat kunnossa. Sen verran sinkkuaikaa nuorempana viettäneenä tiedän mitä se on ja ei kiinosta enää yli 50v miehenä.


    • kaksinkertaisuus

      Ei se vaihtamalla parane pitää paikkansa. Naiset ovat pihalla kuin lumiakka.

    • VOISAATANASENTÄÄN

      Miksi juuri naiset? Eiköhän miehet tasapuolisesti pidä tässäkin asiassa lippuaan korkealla ja ehkä vielä suuremmissa määrin. Ja tapahtuu tosielämässä ihan muulloinkin kun pikkujouluissa. Kumpikin voi tykönänsä miettiä, että paraneeko se vaihtamalla. Joissain tapauksissa paranee, mutta se yhteiselämä on sitten ollut silkkaa pettämistä, alkoholia, turpiin vetämistä jne. Jolloin onkin aika lyödä kantapäät vastakkain, Kuitenkin uskallan väittää, että tässäkin asiassa miehet vetää sen pitemmän korren. Harvemminpa naiset pääsevät viihteelle, kun on ne lapset, kotityöt ja ehkä vielä se oma työ, siinä ei intoa riitä enää bilettämiseen/vieraiden vokottamiseen

    • kaikellarajansa

      ei vaihtamalla aina parane, mutta elämä on ihanaa yksin, kun pääsee väkivaltaisesta pettäjästä eroon..

    • Tsemppiä

      Sepä se. Se uusi mies on oppinut. Usein uusi kumppani on jotain oppinut.

      Itse valitsin väärin, valitsin uuden kumppanin joka oli poikamies ja ei ollut kokenut eikä oppinut mitään. Eikä edes välitä oppia. tosin olin jo eronnut ja vapaa eli vanhoista kahleista vapaa.

      Opin kuitenkin sen, että uutta valitessa on hyvä jos uudella on kokemusta menetetystä suhteesta. Ehkä silloin uutta aloitellessa on haluja tehdä edes jotain paremmin.

    • Miehet_myös

      Kyllä tuota tuntuu olevan vastakkaisen sukupuolen edustajissakin... Näiden palstojen mukaan voisi saada jopa käsityksen, että miehillä enemmän. Jatkuvasti on kirjoituksia (osa tietysti provoja), että vaimo on lihonnut, leikkas hiuksensa ym. Ulkomuoto ei enää herätä intohimoja ja katsellaan naapurin ah niin sulokasta sinkku neitokaista.

      Meilläkin mies on enemmän se joka on kyllästynyt tähän arkeen. Hänen mielestään ollaan kun kämppikset. Ehdotti eroa ennen kuin edes otti asian muutoin puheeksi ja oltas voitu tehdä asialle jotain. Meillä elämä muuttui myös lapsen syntymän jälkeen. Ei ole juuri kahden keskistä aikaa. Mutta jos joskus harvinaisesti lapsenvahti järjestyisi, niin ei miestä huvita sitten mihkään lähteäkään. Silloin kun lapsi menee nukkumaan, menen itsekin. Jos valvotaan myöhempään, katsellaan telkkaria.

      Molemmissa varmasti on vikaa ja tarttis tehdä asialle jotain ennen kun tulee se ero. Eikä se ruoho todennäköisesti ole aidan takana vihreämpää.

    • toisellapuolen

      Aloittaja on tietenkin osittain oikeassa. On kuitenkin niin, että näitä miespettäjiä ainakin oman kuulemani, en kokemukseni, mukaan on erittäin paljon. Lähdetään Tallinaan miesporukalla, heitetään yhteiseen kippoon kaikki sormukset, tämä on tavallista tai lähdetä ukomaille, Thaimaan huoria katsastamaan tai vaikka tehdään niitä syrjähyppyjä kotikonnuilla. Kyllä ne miehetkin osaa ja mielestäni miehet ovat tässä suhteessa kierompia; eivät halua erota, mutta haluvat mahdollisimman monta naista...naiset taas ottavat eron ja alkavat etsiä uutta vakituista kumppania tai ovat sen löytäneet saatuaan syystä tai toisesta tarpeekseen entisestä...

    • Kannattaa perehtyä aivotutkimukseen tässäkin asiassa. Se näkökulma maailmaan virkistää yllättävä paljon eikä kaikki aika kulu siihen, että etsii elämäänsä tietä netin lörpöttelypalstoilta. Aivomme ovat ohjelmoidut niin, että kaikelle on aikansa. Myös lemmelle ja rakkaudelle. Mutta voi poloisia jotka vaativat puolisoltaa elämän täyttymystä vuosikymmeniksi. Ihan täysin kohtuuton vaatimus kenelle tai keneltä hyvänsä kun omakin elämä on meistä jokaiselle mysteeri. Säälin molempia osapuolia. Oppimiselle, ihastumiselle, rakastumiselle, kiimalle, lemmelle, lisääntymiselle, vanhenemiselle on kullekin oma aikansa. Naurettavaa vaatia 50-vuotiaalta samaa mitä 20-vuotiaana oli jne.

      Suurin osa näistä murheista kumpuaa täydellisestä tietämättömyydestä. Ei tunneta edes omaa itseä pintameikkiä syvemmältä tai ainakin tulkitaan oma biokemia väärin ja sitten "romahdetaan" sellaisten asioiden äärellä, jotka nyt vaan kumpuvat biologiastamme.


      Kovasti odotan kansanliikettä "Proud to be Old", jotta tämä ihmiset irvokkaiksi tekevä nuoruuden (=tietämättömyyden) jumalointi saataisiin vihdoin loppumaan.

    • sieLUU

      Olisiko täälläkin joku paikka missä voisi nukkua??
      Voiko Miman luona nukkua ( että ei tarvitsisi pyytää Valtiolta
      joka velkaa ja jne asumistukea 400 kk, j aits emaksaa 200 kk
      ( säästäisen ne, kesään mennessä 1200 e ja saan niillä vaikka mökin
      [email protected] ( Hkin seudulla ? ( Jossain maatilallakin voisin vierailla?

    • Mistä tulee nämä ihmiset jotka liittävät pettämisen sukupuoleen? IHMISET jotka eivät rakasta itseään pettää, ei naiset. Jatkakaa.

    • jodijv

      pettäjiä on naisissa ja miehissä saman verran mutta avioero aloitteen tekevistä 70% on naisia

      • parempiyksin

        Näinhän se on, koska miehille ei ole niin väliksi, vaikka he pettävät vaimoaan....he haluavat pitää salarakkaansa ja pyykinpesijänsä...Naisille pettäminen on isompi asia, he eivät tarvitse miehestä pyykinpesijää...sellaisen voi heittää ulos.


    • keski-ikäistyväukko

      No. Mitä itse olen havainnut, niin aika monesti ne on naiset jotka lähtevät sen uuden "sielunkumppanin" matkaan ihastuttuaan uudestaan pitkän ja arkipäiväistyneen suhteen keskellä.

      http://www.iltalehti.fi/rakkausjaseksi/2015011419019977_lz.shtml

      Mies jää siinä aika suojattomaksi, kun / jos yrittää pelastaa pitkääkin liittoa. Häntä pidetään lähtökohtaisesti takertujana, joka rajoittaa naisen vapautta. Mutta kun vapauteen sisältyy se vastuukin. Eli jokainen on loppupeleissä vastuussa omasta onnellisuudestaan. Ja jos ei edes yritä korjata vanhaa, vaan hoitaa kommunikoinnin esim. ah aina niin ihanilla naisten suosimilla "selvillä vihjeillä", joiden ero tarpeettomaan nalkutukseen, on usein häilyvä, niin ei ihme jos miehet ovat vähän hämmentyneitä erotilanteissa.

      Tämä siis provosoivana mielipiteenä aiheen tekstiin liittyen.

    • lakastuneetlehdet

      Kun tajuttaisiin sellainen asia, että kaikki arkipäiväiväistyy joskus; sekin uusi rakas on jonain päivänä jo vanha rakas ja moni asia siinäkin ärsyttää..kannattaa tosissaan miettiä, onko vaihdolla niin suuri merkitys elämään...eri juttu ovat tietysti nämä pahoinpitely, pettäjät, narsistit sun muut tyypit...heissä ei mitään menetä. Olenpa tavannut muutaman eksyneen eronneen, joka katui päätöstään, vaan myöhäistä se vaan oli...vanha oli lähtenyt jo uuden matkaan....

      • aikamonityytyväinen

        Tutkimusten mukaan vain 10% eronneista katuu eroaan, onhan se tietysti 10% liian paljon, mutta aika vähän mielestäni. Ei suhteista yleensä liian helposti lähdetä, päinvastoin liian pitkään yleensä kitkutetaan. Onneksi nykypäivänä ihmisten ei tarvitse sietää mitä tahansa.


    • sieLUU

      Ei tarvitse tuntea syyllisyyttä jos ei tahdo teille nukkumaan
      Pitää tunteen mukaan toimia
      ( ei minullakaan ole fiilistä tulla tai mennä yleensä kenenkään luo.
      T evoitte ottaa teidän tyhjään huioneeseen teille sopivahnj ihmisen
      ja antaa asua ilmaiseksi
      Miksi minä olisin paha??? nyt on tilanne
      että valtiolla velkaa jostain syystä
      asun tässä valtiossa
      Onko?? ulkomaalaisille maksettu niin paljon sosiaalitukea?
      Vaatimatta Jeesuksen kunnioitustakaan
      Siis kaikki se on minun ansiota myös
      että heillä on ollut sosiaalituki
      Mutta minusta sitä ei sitten makseta kun ei ole rajhaa, TÄNNE EI SAA MUUTTAA!!!!!!! Miksi ja mi6ten tänne tulisi lisää ulkomaalaisia Se kai on loppu??
      He ei saa hannkkia lapsia täällä
      Juuri joku pentu katsoi minua silmiin, tuijotti sunnilleeen 10 minuuttia
      Minulal ei ole mitään rakkautta heille.
      Tahdon vain että rangaistaan kaikkia Kristinuskon ikkauden käytöstä, kunniooittamatta esim tätä pyhää

      sii smiks te rakastatte teidän sivistystä tai vaurautta Kristinuskon, Jeesuksen opin ( ei he rakastakaan?
      Olen myöds valaistunut, jos hindulaisuutta ajatellaan
      Muslimien oppikin on Kristinuskosta haarautunut, He opettavat olevansa Adamin ja Eevan poikia
      ( tahdonko nyt kunnioitusta?? Pystyn keskustelemaan hengellisistä kysymyksistä
      ( se on niin kummallista... he käyttää sitä hengellisyyttä..
      kenelläkään ei oole rakkautta tälle sielulle???
      he kaik halusi hemaisevan näköisen naisen ( jolal ymmärtääkseni ei ollut paljon päässä
      Oliko tärkeää pökkiä sitä?
      yheillä ei ollut esim ylevuyyttä
      tahtoa pelasta aensin Pyhä
      että kokisin olevani oikeasti arvokas
      vaan he halua ailmentää sitä että en ole mitään
      ( että heidän seksi typy on tärkeä heille
      ( heillä ei ole enää päässä sen kanssa sielua tarpeeksi
      Sille typylle on vain nautinto minun hylkääminen , kaltoin kohtelu
      se on saanut siitä nauttia.
      Olin kykenevä, olemaan heidä'n kenen tahansa seurassa
      ( minulla oli rakkaus.. pääässäni niin ett he olis vpoineet kunniooittaa
      ( TAHDON ETTÄ SE NODSTETAAN TAKA(ISIN PÄÄHÄNI TUnnE ALUEET TOIMIMAAN;: NorMaalisti, kuten 33 ensim vuottani.
      sILLOIN SELVIÄN YKSINKIN, KUN ON NORMAALIT TUNTEET AIVOISSA.
      kUTEN TÄLLÄ KEHITYSTASOLLA KUULUU.
      vAADIN SEN!!!
      vAADIN ERTTÄ SE sEKSI TYPU TUNTEE NIITÄ NEGATIIVISIA TUNTEITAAN,
      KOSKA EN OLE HÄNEN JALKOVÄLIN TASON ALAPUOLELLA,
      EN OLE SE NOLLA MIINUS NOLLA
      MISTÄ tONI LAULOI
      Hänen pitää vaan tuntea neg tunteita Koska hän ei ole ylevämielinen
      Hän ei rakasta pelastaa Ei sitä että Toni ajais 200 km n päästä
      ei ole fiiliksiä siihen enää...
      minkä idean keksisin
      mihin fiilis.. Jeesus !!! Onko Jeesuksella idea?
      ,,
      en koskaan kunnioita sellaista joka vei Sebedeuksen
      ( ja vielä vauvan synnyttyä sanoo "tahtoiisn toteutta ajoka tytön joka toiveen "
      siis ennenkuin Sebedeuksen vaimolla Salomella on asiat kunnossa
      Miks hän niilel tytöille tahtoo jotain?? ennenkuin se jonka kristinuskoon jonka veljen Jeesuksen maahan he syntyvät
      ennenkuin lähes 50 v ( olen ihan yhtä nuoren näköinen kuin Jannika )
      olen sellainen
      nii miten he voisi olla onnellisempia???

      hän halua aantaa sellaiselle joka o0n hänen jalkovälin tason alapuolella
      se on häntä pienempi
      Minä en ole häntä pienenmpi
      Ja minä kiellän häntä antamasta tytöille enemmän kuin minulle
      se ei mene oikein
      Siis ihminen anta asitä mitä hänellä on,
      Jannnika siis kokee todella nautintoa siitä
      että Sebedeus kohteli julmasti antoi raiskata kiduttaa hylkäsi
      Salomen, opetuslasten äidin
      hän on täysin paholainen
      Hän koke että hänen joka toive toteutui,
      kun hän tuhoaa todellista tunnetta, oikeutta, oikeudenmukaisuutta jne
      raakalaisena jolle nautinto kiduttaminen, hylkääminen,. epä oikeudenmukaisuus, alhaisuus,
      Mitä niiden tyttölasten toiveita hän tyydyttäöisi
      Mitä heille antaa
      kun elämällä ei ole mitään merkitystä
      ei yhtään mitään
      Lapsi katsoi minua silmiin kauan, 10 min
      ( hän oli röyhkeä )
      hän halusi katsoa Jeesusken siskoa silmiin vaikak 10 minuuttia
      ja kasvaa joksikin hirviöksi jos mahdollista
      että tossa toi joka antaa mulle sosiaaliturvan , ja koulunkäynninj
      ( s eoli niin oikein että heille ei annettu edes luku ja kirjoitustaitoa )
      että vain nämä hyvät aateliset kuninkaalliset saivat koulutuksen
      Koska he on tuoollaisia
      En voinut tuntea mitään myönteistä
      sitä Jannika tahtoo saada aikaan
      et se pentu voi olla röyhkeä
      sen pitäis vielä saada kaikkea
      siltä joka ei rakasta yhtään
      ( Jumala ei kyllä anna sen mennä niin

    • jggf

      Ihan tervettä itsekkyyttä. Epätervettä sen sijaan mitätöidä eron syyt.

    • sanna_-66

      Kun puoliso haluaa erota, niin se on siinä, aina ei voi saada sitä mitä itse haluaa. Siispä eteenpäin. Ihan lapsellista tuollainen syyttely.

    • Kiitos_samoin

      "Olen nyt törmännyt niin moneen keski-ikäiseen naiseen näissä ongelmisissa ja todennut etteivät naiset osaa puhua naistenlehtien höpinöistä huolimatta miestensä kanssa aidosti parisuhteen ongelmista vaan lähtevät mieluummin selittelemättä vieraan matkaan."

      Joo, ja miehet ovat niiin vastuullisia, rehellisiä ja altruistisia... Pöyristyttävää naisten syyttelyä! Minulle tapahtui niin, että mies halusi erota, mutta minä en ollut siihen valmis. Koska suhde meni kuitenkin huonosti, niin ehdotin vähän ajan päästä, että erotaan. Vastaus oli että EI, mies ei halua erota, mehän kuulummme yhteen. Kuukausi tämän jälkeen mies löysi uuden kumppanin ja pisti poikki välittömästi. Veti uuden kumppanin tuttavapiiriin mukaan ja käytännössä vaati, että olisin ollut kuin mitään ei olisi tapahtunut parin viikon kuluttua. Seksi minun kanssani olisi kyllä tämän jälkeenkin hänelle kelvannut. Tiedän, koska hän yritti eron jälkeen lähennellä, vaikka siis oli jo pettänyt ja jättänyt.

      Tämä oli monta vuotta sitten, ja nyt olen ruvennut kuulemaan päinvastaisia juttuja. En ihmettele, jos naiset ovat kyllästyneet miesten käytökseen ja ruvenneet tekemään saman takaisin, kun miehillä ei tunnu asia menevän muuten perille, kuinka loukkaava tällainen käytös on.

    • oonaZ

      Ihan hevonhumppaa ja höpöhöpöjuttuja. Suurentelet herttasarjojen vaikutusta. Juuri niin paljon kuin asiaa tuntematon ihminen suurentelee.

      Itse olen työssä kohdannut perheitä, aviopareja, joiden olisi pitänyt erota jo aika päivät sitten. Eivät eroa, koska ovat riippuvaisia... ihan kaikesta. Jotkut jättävät mieluummin lapsensa kuin miehensä. Vain terveesti itsekkäät naiset eroavat. Ja se on nimenomaan hyvä juttu.

    • helvettisoikoon

      En ole lukenut koskaan herttasarjoja enkä usko siirappisiin juttuihin muutoinkaan. Paljon ennemmin luen elämänkertoja ja dekkareita. Aloitus oli niin naisia aliarvioiva ja asenteellinen, että ei todeksi voisi uskoa. Monet naiset kärvistelevät huonoissa liitoissa pitääkseen perheensä kasassa ja samaa tekevät miehetkin. Mutta, mutta eläinkunnassa asiat vaan monesti niin menevät, että emon tehtävä on hoitaa lapsensa kunnolla. Ja monella naisella nämä vietit ovat suuret. Että tuodaampa näkökulmaksi se, että mies voi huonolla käytöksellä lapseensa siis omiin biologisiin lapsiinsa saada äidin rakkauden itseensä hiipumaan ja äidin suojelemaan lapsiansa. Siinä on voinut alkuunsa olla suurtakin rakkautta, mutta lasten myötä asia on muuttunut. Joku jossain ketjussa hienosti totesi, että jos palavasta autosta pitäisi pelastaa jotakin nopeasti niin kyllä sieltä ennen miestä pelastettaisiin lapset. Eli lasten vuoksikin parisuhteista joutuu joskus luopumaan. En sano sitä, että äidin pitäisi uhrautua rakkaudesta lasten vuoksi. Ehei, hyvä parisuhde antaa tukea myös lasten kanssa olemiselle. Ja korostan tässä sanoja HYVÄ PARISUHDE. Ja niinpä uskon siihen, että eronkin jälkeen äiti ja myös isä ansaitsee myös aikuisrakkautta, jotta osaa lapsilleen antaa sitä rakkautta. Itse koen tällä hetkellä aikuisrakkauden puutetta, joka heijastuu myös muuhun.

    • ihankotimaiset

      lyödähhän ei saa vaimoa, mutta paljon on miehiä jotka lyö, pitävät vaimoa orjana...

    • Näinkinmenee

      Oho sulla on jokaisesta avioliitosta stoory, tiiät tasantarkkaan että juuri noin siinä aina käy. On aina naisen syy jos avioliitto ja parisuhde päättyy eroon. Tiesitkö että miehet pettää kumppania useammin kuin naiset? 10% miehet pettää useammin kuin naiset🙂Kuulostaa että et tiennyt.

      Omien vanhempien avioliitto päättyi kun isäni joi liian paljon alkoholia, pelasi pokeria niin paljon että hävisi ainakin 10 tonnia turhuuteen tai enemmän. Ei ikinä puhunut minulle tai sisarelleni eikä huomioinut äitiäni millään tavalla. Suoraan työpäivän jälkeen meni vain erilliseen huoneeseen katsomaan televisiota.
      Äitini yritti yli 15 vuotta lasten takia olla isäni kanssa vaikka oli täysin onneton. Yritti saada isääni juomaan vähemmän ja yritti sopia ettei pokeria enään pelaisi. Äitini ei uskaltanut jättää minua tai siskoani yksin isäni kanssa, koska pelkäsi että hän juo itsensä täysin humalaan ellei ole kotona. Se tarkoitti sitä ettei äitini ikinä voinut mennä minnekkään viettämään omaa aikaa. Äiti oli kokoajan pelossa rahasta, koska pelkäsi että kohta isäni pelaa kaiken. Äiti yritti saada isääni parisuhdeterapiaankin. Voisi sanoa että äidilläni oli kuin 3 lapsi isäni. Isäni ei ottanut vastuuta isänä, ei ikinä tehnyt mitään meidän kanssa.

      Tuli isältä lupauksia ja käyttäytyi hyvin jonkin aikaa, lopulta palasi takaisin samaan pisteeseen.

      Melkein 20 vuoden avioliiton jälkeen kyllä äitini sai tarpeeksi ja jätti hänet. Ei jaksanut enään yrittää. Avioliitossa hänen verenpaine meni vaarallisen korkealle, sen paineen ja stressin keskellä. Palautui normaaliksi jonkin ajanpäästä eron jälkeen. jutun pointti oli että näinkin se voi käydä. On monesti syy miksi joko nainen tai mies lopulta luovuttaa avioiitossa.

    • Niinkaikuvastaa

      Eiköhän anneta jokaisen itse päättää eroaako vai pettääkö vai minkä ratkaisun tekee parisuhteessa. Myös sen miten kohtelee tai toimii. Samoin annetaan jokaisen kakkosen nauttia kuten tahtoo. Mutta yritetään muistaa miten kohtelemme toisia niin siten myös itseämme kohdellaan. Tämä on mielestäni hyvä alku parisuhteelle. Eikä varsinkaan juoruilla toisten suhteista eikä naureskella. Jos pettää ihan varmasti pettäjä saa takaisin joskus samalla mitalla.

    • Anonyymi

      Sinä miehenä voisit katsoa peiliin

    • Anonyymi

      Jaa, jostain muistan lukeneeni että nainen usein pohtii eroa jopa pari vuotta ennen H-hetkeä. Asiat on käyty läpi ystäväpiirin kanssa ja päädytään eroon tämän ystäväpiirin ”painostuksesta” tai nätimmin sanottuna yhteisestä päätöksestä tämän ystäväpiirin kanssa. Miehelle ero tulee täydellisenä yllätyksenä koska ei olla kyetty puhumaan miehen kanssa asioista vaan niitä on ”vatvottu” ainoastaan ystäväpiirissä.
      Siis tämän olen lukenut jostain!

    • Anonyymi

      Vanha ketju, mutta vastataan silti...

      Parisuhteet ja yhteiskunta ylipäätään on muuttunut. Ennen vuosituhannen vaihdetta, mies oli yleensä se joka juoksi vieraissa, ja katoili milloin minnekin, ja nainen jäi rannalle ruikuttamaan, kun mies löysi hehkeämmän. Jopa ihan perus perunanenäiset kaljuuntuneet miehetkin tämmöistä harrasti. Eikä naisilla ollut yleensäkään valinnanvaraa miesten suhteen. Monelle naiselle riitti, kunhan nyt jonkun miehen sai.

      Nykyään tilanne on täysin päinvastainen. Miehellä ei ole parisuhteessa sanan sijaa, naiset liihottaa milloin missäkin, työpaikoilla yms sattuu ja tapahtuu ihmeellisiä sattumuksia. Naiset arvostelee happamasti keskenään miehiä ja miehiään, yleensä halveksien. Miehillä jotka ovat parisuhteessa, ei niin vain uusia ottajia löydykään, ja naiset sen tietää. Tietävät että miehensä ei voi edes pettää, kun ei kukaan nainen kiinnostu. Tietävät myös sen, että naiselle kuin naiselle on heti jonossa kymmeniä pllun puutteessa olevaa miestä.

      Arvomaailma muuttui joskus 1995-2000 tienoilla. Alkoi pikku hiljaa muuttua täysin nurinkuriseksi, ollen nykyään aivan woke.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4709
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2279
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1804
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1526
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1471
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1031
    Aihe