Tokmannilla näytti olevan tarjouksessa Jalostajan purkitettua kebablihaa. En raaskinut vielä ostaa, mutta onko kukaan maistellut, eli onko ihmisravinnoksi kelpaavaa, vai tavallista nötköttiä uudelleen nimettynä?
Jalostajan kebabliha
4
1487
Vastaukset
- nettiauttoi
En ole maistanut, mutta tuoteseloste kertoo aika pitkälti mistä on kyse:
Naudanliha, vesi, soijaproteiini, muunneltu maissitärkkelys, mausteet (valkosipuli, korianteri, juustokumina, mustapippuri, cayennepippuri), suola, sipuli. Suolapitoisuus 1,4 %. Lihapitoisuus 70 %.
https://www.foodie.fi/entry/jalostaja-400g-kebablihavalmiste/6409531651585
Eli lihapitoisuus on alhaisempi kuin monien grillimakkaroiden, mutta kuten purkissakin sanotaan, se on lihavalmiste. Tuo loppu 30 prosenttia on sitten tuota soijaproteiinia ja tärkkelystä joka alentaa raaka-ainekustannuksia. Tuosta voisi päätellä sisällön olevan kumimaista rasvaa. Purkissa tuo tuote lienee yhtenä palana eikä totutusti lastuina jollaisena se tarjotaan. Veikkaan, jos tuota tarjottaisiin ilman että purkkia näkisi, olettaisi sen olevan naudanlihasäilykettä tulisilla mausteilla.
Oikeastihan kebab on varraslihaa joka paistetaan hiljalleen, mutta tässä on kyseessä pursottimen ja siivilöitten läpi kulkenut massa. Valitettavasti suurin osa Suomen kebab-paikoista käyttä samanlaista massaa kebabeissaan.- dfgsdvs
Näyttäisi olevan vähemmän E-lisäaineita mitä suunnilleen vastaavassa saman firman naudanlihavalmisteessa:
https://www.foodie.fi/entry/jalostaja-400g-naudanlihavalmiste/6409531651530
Naudanliha, vesi, muunneltu maissitärkkelys, soijaproteiini, suola, stabilointiaineet (E450, E451), mausteuutteet, arominvahvenne (E621), hapettumisenestoaine (E315), rapsiöljy, aromit, säilöntäaine (natriumnitriitti). Suolapitoisuus 1,5 %.Lihapitoisuus 72 %.
Eli kebab-versio saattaisi olla "terveellisempää". Jos se on yhtenä könttinä, niin tuikkaa sen tuollaiseen kebablämmittimeen ja vuolee siitä siivuja ;)
http://www.pulju.net/doner_kebab_grilli_1380w - Anonyymi
dfgsdvs kirjoitti:
Näyttäisi olevan vähemmän E-lisäaineita mitä suunnilleen vastaavassa saman firman naudanlihavalmisteessa:
https://www.foodie.fi/entry/jalostaja-400g-naudanlihavalmiste/6409531651530
Naudanliha, vesi, muunneltu maissitärkkelys, soijaproteiini, suola, stabilointiaineet (E450, E451), mausteuutteet, arominvahvenne (E621), hapettumisenestoaine (E315), rapsiöljy, aromit, säilöntäaine (natriumnitriitti). Suolapitoisuus 1,5 %.Lihapitoisuus 72 %.
Eli kebab-versio saattaisi olla "terveellisempää". Jos se on yhtenä könttinä, niin tuikkaa sen tuollaiseen kebablämmittimeen ja vuolee siitä siivuja ;)
http://www.pulju.net/doner_kebab_grilli_1380wOstin kerran erän tuota kebablihaa ja sanonpa, että oli aivan kammottavan makuista. En osta toista kertaa.
- Anonyymi
Tuli ostettua jalosteen tehtaanmyymälästä kebabbia. Maku on kuin olisi veistetty nötkötistä siivuja ja ei minkäänlaista puru tuntumaa, eipä tarvitse toisten sieltä enää kebbeä hakea.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1722940
Oletko kertonut jo muille tunteistasi?
Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.642556- 2032210
- 731839
- 1021773
Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k91641- 1021442
Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes2171151- 811120
- 951069