Osallistujia psykologiseen tutkimukseen kaivataan!

SointuLeikas

Osallistu laajaan sosiaalisen käyttäytymisen tutkimukseen!

Suomen Akatemian tutkimusprojektissa ”Ihminen, tilanne, ja sosiaalisesti taitava käyttäytyminen” on alkamassa tutkimus, jossa pyritään kartoittamaan laajasti sosiaalista käyttäytymistä erilaisissa tilanteissa, sekä laboratoriossa että arkielämässä. Osallistujiksi etsitään

• 18 vuotta täyttäneitä, seurustelusuhteessa tai avo- tai avioliitossa olevia (eli henkilöitä, joilla on puoliso/seurustelukumppani) henkilöitä, joilla on älypuhelin, jossa on internet-yhteys

• osallistujien pitäisi pystyä rekrytoimaan äitinsä, puolisonsa ja yksi ystävänsä mukaan tutkimuksen yhteen vaiheeseen

Tutkimuksessa on taustakysely ja kolme vaihetta: kaksi laboratoriotilannetta ja kokemusotantavaihe. Osallistujat, jotka suorittavan tutkimuksen jokaisen vaiheen, saavat palkkioksi 200 € (huom. palkkio on veronalaista tuloa, eli nettopalkkio riippuu osallistujan veroprosentista, ja palkkiot maksetaan vaiheen 3 jälkeen eli maalis-huhtikuussa 2016).

Tutkimuksen vastuullinen tutkija on Sointu Leikas, PsT ([email protected]), Helsingin yliopiston Käyttäytymistieteiden laitos (Psykologia).

Tutkimuksen kulku:

Aluksi osallistujat täyttävät taustakyselyn netissä. Kyselyn täyttämiseen kuluu 20-30 minuuttia.

Vaiheessa 1 osallistujat tulevat laboratorioon (sijaitsee Kruunuhaassa, Siltavuorenpenger 1A) äitinsä, puolisonsa ja ystävänsä kanssa ja käyvät lyhyen, kahdenvälisen keskustelun jokaisen kanssa, sekä tuntemattoman henkilön kanssa. Keskustelut videoidaan. Lisäksi jokaisen läheisen (äidin, puolison ja ystävän) tulisi täyttää osallistujaa koskeva nettikysely. Läheiset saavat kukin palkkioksi yhden Finnkinon elokuvalipun. Vaiheeseen 1 kuluu osallistujilta alle tunti, kultakin läheiseltä alle puoli tuntia.

Vaiheessa 2 osallistujat saavat 12 päivän ajan 5 kertaa päivässä lyhyen (vastaaminen kestää n. 1-2 min/kysely) kyselyn tekstiviestin välityksellä. Kyselyyn voi vastata oman älypuhelimen kautta. Vaihe 2 toteutetaan helmikuussa 2016.
Vaiheessa 3 osallistujat tulevat uudelleen laboratorioon, ja osallistuvat lyhyeen ryhmätilanteeseen (keskustelu ryhmätehtävä), joka myös videoidaan.

Vaiheeseen 3 kuluu osallistujilta n. 45 minuuttia. Vaihe 3 toteutetaan maaliskuussa 2016.

Tutkimus on siis jossain määrin osallistujia kuormittava, minkä vuoksi myös rahallinen korvaus on suuri. Tutkimukseen kuluva aika on osallistujille kuitenkin kokonaisuutena varsin lyhyt.

Laboratoriokäyntiajat voidaan sopia joustavasti. Vaihe 1 toteutetaan marraskuussa 2015 – tammikuussa 2016. Vaihe 2 toteutetaan helmikuussa 2016 ja vaihe 3 maalis-huhtikuussa 2016. 200 euron palkkio maksetaan kun osallistuja on suorittanut vaiheen 3.

Jos haluat osallistua tai lisätietoja tutkimuksesta, ota yhteyttä ja varaa itsellesi aika vaiheeseen 1 osoitteesta: [email protected]

P.S. Tutkimuksen luonteen vuoksi on välttämätöntä, että kaikki osallistujat käyvät vaiheen 1 keskustelut samojen läheistensä kanssa. Tämän vuoksi osallistuminen on tässä tutkimuksessa rajattu parisuhteessa oleviin henkilöihin, jotka pystyvät rekrytoimaan mukaan äitinsä, ystävänsä ja seurustelukumppaninsa/puolisonsa. Äitiä ei voi valitettavasti tässä tutkimuksessa korvata esimerkiksi isällä tai isoäidillä, eikä seurustelukumppania/puolisoa esimerkiksi toisella ystävällä.

1

100

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • skinnybob

   perinnöllisyyden vaikutuksista yleisiin valintoihin

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiedätkö autereen?

   Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
   Tunteet
   14
   2264
  2. Mikä tekee kaivatustasi

   haluttavan?
   Ikävä
   109
   2033
  3. Naisten pitäisi lähestyä miehiä enemmän.

   Milloin viimeksi lähestyit miestä ja pyysit kahville tai treffeille?
   Sinkut
   146
   1871
  4. Jos Harris saa naiset liikkeelle,niin kenties.....

   Myöskin Nikki Haleyn tukijat lupasivat Harrikselle tukensa.Harris vain 2-3% jäljessä vaikka ei ole edes viellä ehdokas.
   Maailman menoa
   166
   1424
  5. Luulin olevani ainoa... Mutta jättääkö muutkin tosiaan lääkärikäynnit sivuun?

   Lueskelin netistä uutisia ja iltalehdessä oli juttua, että ihmiset eivät hakeudu hoitoihin. Luulin olevani ainoa, joka t
   Maailman menoa
   106
   1392
  6. Joonas Rask viettänyt omasta

   mielestään kivaa iltaa hyvässä hengessä.. https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000010582941.html
   Maailman menoa
   2
   1361
  7. Olit kiinnostunut mutta

   varovaisesti. Elämä koetellut sua mies? 😔
   Ikävä
   76
   1154
  8. Yksi syy miksi kaipaan sua

   On se että luulen sun ymmärtävän mua hyvin. Ollaan jokseenkin samanlaisia vaikka hyvin erilaisia.
   Ikävä
   66
   1020
  9. Olet hyvin

   rakastettava ja kaipaan sinua.
   Ikävä
   42
   956
  10. No oletko miten paljon miettinyt

   Sitä että mentäiskö me naimisiin? Mieheltä
   Ikävä
   68
   948
  Aihe