Hyviä ilmaisia treeniohjeita?

jättihiiri

Jos haluan ensi kesäksi hyvään bikinikuntoon, mistähän saisin hyvät selkeät (ilmaiset?) ohjeet treenaamiseen? Kuukausi sitten aloitin melkeinpä nollilta ja olen käynyt 2 krt viikossa salilla (eri lihasryhmät eri kerroilla crosstrainerilla aina alkulämmittelyt) ja kerran viikossa reippaalla kävelylenkillä. Kohta ajattelin lisätä salikertoja kolmeen. Pituus 185, paino 75, joten mikään hiiri en ole. Reisissä on voimaa ja ne pullistuvat jostain mystisestä syystä aina muutamassa kuukaudessa. Ikinäkoskaan ei ole mitään saliohjelmaa ollut, aina olen tehnyt ihan ominpäin kaikenlaista.

Kiitos jo etukäteen vinkeistä!

8

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • treenikaisa

      Ilmaisista en oikein sanoa... kaikki nykyään maksaa. Ehk kirjastosta voit lainata jonkun kirjan mistä katsoa liikkeitä tai sitten youtubesta. Kantsii ehkä miettiä kuinka monta kertaa viikossa voit treenata ja etsiä sen pohjalta tietyn jakoista ohjelmaa. Esim. 2 kertaa viikossa niin treenaisin yhtenä päivänä esim jalat ja selkä ja toisena vatsa ja kädet. Jos kolme kertaa viikossa niin vaikka samalla tavalla mut kolmantena kertana treenaat uudelleen jomman kumman ohjelman. Ja toisella viikolla sitten treenaat kahdesti toisen. Esim ekana viikkona 1. Kerta jalat, selkä. 2. Kerta vatsa ja kädet. 3. Kerta jalat ja selkä. Toisella viikolla 1. Kertana vatsa ja kädet, 2. Kertana jalat ja selkä 3. Kertana vatsa ja kädet... onhan netti varmaan pulloillaan erilaisia treeniohjeita. Tai osta joku lehti missä olisivaikka yhden kk ohjeet.

    • tsippadaa

      Katso Youtubesta esim. 30 day shred ja paljon muitakin hyviä

    • 2016tikis

      Oletko vailla saliohjelmaa.. mitä tavoittelet hyvää kokonaisuutta, kenties pakarat kuntoon tyylistä?

    • challengeaccepted
    • Tee esim. ekana kertana käsi- ja vatsatreeni. Toisena päivänä: jalat ja selkä. Aluksi pienillä painoilla jos salitaustaa ei oo paljon kertynyt. Vähitellen voi painoja nostaa kun alkaa tuntuu helpolta kevyet painot. Toistoja 10-20 ja 3xsarjoja. Palautus 1-2min.
      Myös ruokavalio on tärkeä tekiä jos tuloksia haluat. :)

      • jättihiiri

        Kiitos kaikille vinkeistä ja ohjeista. Sain kuntosalilla hieman ohjeistusta, lähinnä esiteltiin kyllä laitteiden käyttöä ja sain laajennettua valikoimaa millä treenailen, mutta varsinaista ohjelmaa ei tehty. Netin viidakosta otin ohjelmia, mutta totesin, että esim. polvet ei kestä kyykkimisiä ja heitin kaikki ohjeet roskiin. Osa ohjelmista estyi sillä, että niitä on vaikea toteuttaa juuri sillä salilla, missä ruuhka-aikaan käyn. Kroppa on alkanut muuttua ilman mitään orjallista ohjelmaakin eli reidet on nyt eniten kehittyneet ja peppu noussut monta senttiä ylöspäin pepun yläosaan ilmaantunut lihaksia, mistä en ollut tietoinenkaan :) Ylävartaloon haluan enemmän lihaksia ja siihen alan nyt keskittyä enemmän. Kaksi kertaa viikossa olen nyt treenannut kaikki lihasryhmät, koska useammin en pääse salilla. Treeniin menee n. 1,5 h. Toisella kertaa keskityn enemmän käsiin selkään rintalihaksiin, toisella kertaa vatsaan, jalkoihin, peppuun jne. mutta siis kummallakin viikon salikäynnillä olen päätynyt tekemään kaikkien lihasryhmien harjoituksia.

        Se mikä on nyt ongelma, on että paino on noussut 4 kg!! En tiedä onko se lihasta, läskiä vai molempia. Ei ilmeisesti läskiä kokonaan, koska rintojen koko ei ole muuttunut ja ennen lihoin aina ensimmäisenä rinnoista. Kevättä kohden pitäisi alkaa ottaa selkoa ruokavalioista ja perehtyä niihin. En koe itseäni ylipainoiseksi, mutta eihän lihakset erotu, jos en hieman kevenny? Mutta miten tässä laihdutat, kun hirveä nälkä tullut liikunnan myötä. Treenin jälkeen otan proteiinijuoman ja muutenkin syön enemmän proteiinia ruokavaliossani. Muuten syön ihan perusterveellisesti ja esim. en juuri sokeria käytä.


    • sohvakasa

      Aloittajasta en tiedä mutta jos uros painaa jotain 90 kg jonkin verran ylipainoisena, eli siis sitä rasvasolukertymää on huonohkojen syöntitottumusten ja elämäntapojen kera, kesäkuuhun mennessä on mahdollista päästä aika yksinkertaisella elämäntapamuutoksella liittyen niihin ruokailutottumuksiin ja ehkä jonkin verran liikuntaankin painon puolesta tuonne 80 kilon painorajalle.
      Tämä ei siis vaadi mitään ihmetekoja, täysin mahdollista saavuttaa ja jos haluaa olomuodosta pysyvän niin sitten muutoksen pitää olla pysyvä myös. Ne rasvasolut itsessään kun eivät kehosta mihinkään katoa, sitä niitä ruokkivaa toimintaa pitää vaan jonkin verran muuttaa. Mikäli haluaa lihaksia siihen vielä lisäksi, siihen täytyy treenata jonkin verran säännöllisesti ja vielä enemmän paneutua siihen ruokavalioon. Mut ton painon saavuttaa kohtuu helposti.

    • määääää

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe