Aloittelijalle apua!

Salipelle

Moro moro! Rupesin tossa viikko sitten käymään puntilla. Aloitin heti alkuun Golden Six ohjelmalla, eli kyykky 4x10, penkkipunnerrus 3x10, leuanveto 3xmaksimitoistot, pystypunnerrus 4x10 ja vatsoja 3 sarjaa. Mitä mieltä olette ohjelmasta? Tavoitteena on siis saada voimaa ja lihakset kasvamaan. Painonpudotus ei ole tarpeen. Olen koittanut panostaa syömiseen ja ruokavalioon. Käyn jokatoinen päivä salilla ja treenin jälkeen vedän gainomaxin pienen (2dl?) proteiinijuoman. Kannattaako noita proteiinipirtelöitä vedellä vai onko parempi vaihtoehto ostaa kaupasta proteiini jauheita tms?

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vl3

      Ei se protskujuoma haittaa, jos perse kestää, mutta oikea ruoka on tärkeämpää. Eli melko pian treenin jälkeen ateria.

    • arnööldi

      Nimenomaan aloittelijalle tuollainen koko kehon kattava yksinkertaisiin liikkeisiin perustuva treeni on varmasti paras vaihtoehto. Sanotaanko yleistäen näin että treeni on hyvä jos saat täydet tehot irti lihaksistasi, ja treenirytmi hyvä jos lihaksesi palautuvat ennen seuraavaa treeniä. Noilla toisto/sarjamäärillä yksittäinen lihas voi hyvinkin palautua kahdessa vuorokaudessa, mutta jos alat jossain vaiheessa tehdä pidempiä ja spesifimpiä treenejä tiettyihin lihasryhmiin, niin saman lihasryhmän treeni joka toinen päivä alkaa jo aiheuttaa palautumisongelmaa. Tämä jo siitäkin syystä että sitten sinun pitää sen välipäivän aikana treenata loput lihakset.

      Mitä sitten noihin proteiinijuomiin tulee, niin meikäläinen on tähän saakka vedellyt vain maitoa, rahkaa ja terveellistä kotiruokaa, eli vähän kyseenalaistaisin noiden tuotteiden välttämättömyyden. Sanotaanko että ei se lihaskasvusi ainakaan siitä jää kiinni veteletkö valmista pirtelöä vai jauhoja vai kumpaakaan. Tee kuten haluat ja parhaalta tuntuu.

    • ihmettä

      Tässä on se toinen aloittelija. Puhuit alussa voiman hankinnasta ja katsoin tuota ohjelmaasi niin tuntui hieman oudolta esim. pystypunnerrusta 4 x 10 jne. noi muutkin toistomäärät ja sarjat eikös sillä tu kehitettyä enempi kestovoimaa kuin voimaa ?? En tiedä ja siksi olisikin kiinnostava saada kommenttia tähänkin kysymykseen.
      Tarkoitan ettei noita toistoja kovin isoilla painoilla voi tehdä noin montaa sarjaa peräkkäin eli on katsottava painot joilla ne voi tehdä keskeytyksettä ?? Tästä ajatus kestovoimasta. Voima harjoittelun näen hieman erilaiseksi vai mitä ??

      • Vl3

        Eiköhän nuo määrät ole suunniteltu massan kasvattamiseen. Varsinainen voimaharjoittelu tosiaan vähemmillä toistoilla.


    • aloitakevyesti

      Noilla pääis hyvään kuntoon aloittajana,mutta voimaa ei tule kuin hetkisenaikaa ja sitten tarvitaan lyhyitä toistoja ,on hyvin vaikeaa saada yhtäaikaa kavamaan lihakset että voima,jompi kumpi kärsii,eli on keskityttävä vain toiseen osapuoleneen.

      Nämä pirtelöt ei auta juurikaan alussa mitään, mutta kannaattaa syödä tai juoda toki jos muuten on kunnossa ja läskiä ei ole,jos on läskiä niin energiaa ei tarvita vaan se pitäs sitten poltaa eli suurilla toisto määrillä.

      Aloittelijan on ehkä syytä alkaa harjoittelu kivyemmin ja seurata sitä kroppaansa 4 kertaa sarja on paljon tai kun kyseessä 10 toistoa ,ehdotan kun aloittat tai saat riittävän kunnon ette lepää liikaa sarjojen välissä,useimmat tekee en virheen ,lepäävät ja istuksivat.

      Sillon kaverista voi tulla löysä paketti.

      Älä niin tarkkaan heti alussa tuijota noita ohjelmia,tunnustele kuinka roppasi voi ja minkä kuntoinen se on.(varo liian suuria painoja,nivelet ei ole tottuneet noihin)

      Aloitat siis varovasti ,kehitystä tulee alussa kivasti .

    • Ensinnäkin onnittelut hyvin valitusta ohjelmasta! Täällä näkee niin usein mitä ihmeellisimpiä ohjelmavirityksiä, joita aloittelijat on väsänneet ilman tarvittavaa tietoa. Tuolla on oikein hyvä lähteä treenaamaan.

      Kannattaa nyt alkuun keskittyä hiomaan tekniikat kuntoon, ja vasta sitten lähteä lisäilemään painoja. Tuolla ohjelmalla voi hyvin treenata sen 3-4 kuukautta tai miksei pidempäänkin, jos kehitys jatkuu. Ei kannata tehdä yli 3 treeniä viikossa tuolla ohjelmalla, ainakaan ennen kuin oppii kuuntelemaan kroppaansa ja sen palautumista.

      Proteiinipirtelöitä tärkeämpää on huolehtia siitä kunnon ruuasta, mutta ei siitä toki kehitykselle haittaakaan ole.

    • Salirotta

      Suosittelen jo heti alkuun pudottamaan toistojen määrää. Esimerkiksi kyykky 4x10 voisi aivan hyvin olla 3x8 vaikka. 40 toistoa on vähän liian suuri määrä aloittelijalle joka ei ole vielä ole kasvanut kovin paljoa. 25 on aika ideaali toistomäärä kun puhutaan aloittelijan kyykystä ja penkistä. Pystypunnerruksessa sama juttu, 25 toistoa. Suosittelen tekemään pystypunnerrukset tangolla ja seisaaltaan jos selkä sallii.

      Kun tavoitteenasi näyttää olevan myös voiman hankinta kannattaa heivata vatsojen tekeminen kokonaan pois rutiinista ja korvata se maastavedolla sillä maastaveto on selkä liikkeiden kuningas. Jos olet huolissasi vatsalihaksistasi niin pidä keskikroppasi tiukkana (älä anna jalkojen roikkua velttona) aina kun teet leukoja.

      Mitä tommosiin gainomax jne jne proteiinijuomiin tulee niin sama jättää juomatta. Tärkeää on saada n.20-30g proteiinia n.30-45min sisällä reenistä. Jos se ei onnistu ruuan kautta tuossa ajassa niin sitten kannattaa ostaa proteiini jauhetta ja sekoittaa maitoon tai veteen ja juoda se 10-15min reenistä jotta lihakset saisivat heti rakennusaineensa. Muissa tilanteissa ei vielä kannata ottaa lisäravinteita.

      • WaldemarHagert

        muuten hyviä neuvoja mut kyllä niitä vatsoja kannattaa silti tehdä. Maastaveto hvyä liike - tekniikka vain kuntoon! Voima kasvaa kun lihakset kasvaa mutta voiman saannin maksimoinniksi välillä lyhyttä sarjaa kovemmilla (yli80% max) raudoilla..


    • qiorenvroewvoer

      kyykky 4x10, penkkipunnerrus 3x10, leuanveto 3xmaksimitoistot, pystypunnerrus 4x10 ja vatsoja 3 sarjaa

      Aika työntövoittoinen ohjelma. Lisäisin selälle kulmasoudun. Mahtaako jalatkaan saada riittävästi rasitusta pelkillä kyykyillä? Voisi harkita maastavetoa joka ottaa myös selkään tai askelkyykkyä. Liikkeitä alkaa tulla niin monta että kannattaa ehkä ottaa vuorotellen kahta ohjelmaa tyyliin
      1. kyykky, penkki, kulmasoutu
      2. maastaveto, pystypunnerrus, leuat lisäpainolla, askelkyykky

      Suurimmalle osalle proteiinijuomat ja jauheet on turhia kunhan vaan syö kunnolla.

    • jasaja

      saat tuolla ohjelmalla aikaan lihasjumin, johon aina aloittelijat sortuvat.Sitten ei treeni enää maistu 8-10vk jälkeen ollenkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      452
      3284
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      411
      2909
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      127
      2789
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2162
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      1990
    6. 176
      1390
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1337
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1216
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      77
      1181
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1030
    Aihe