Voiko ihmiset syödä linnunsiemeniä?

opjiuygtgujio

Löysin ulkomaalaisen reseptin jossa niistä tehdään teetä. Voiko niiden syömisestä olla jotain haittaa? Onko joku syönyt?

8

821

  Vastaukset

  • ..jaa, millainenhan se resepti mahtaa olla? Linnut lisääntyy munista - ei siemenistä.
   Jos taas on kyse lintujen ruokintaan käytetyistä siemenistä niitä on monenlaisia, auringonkukka, kaura, hirssi, jne.
   Suoraan linnunruoaksi myytyjen siementen puhtaus ei ole sama kuin ihmisille tarkoitettujen, siis miksi syödä "linnunsiemeniä", ja mitä ihmeen "teetä" niistä voisi tehdä?

  • Jos ne on siis jotain lintujen auringonkukansiemen tuotteisiin verrattavia siemeniä, niin en kyllä söisi. Tuskin niille on samoja laatuvaatimuksia, kuin ihmisravinnoksi tarkoitetuilla. Varmaan enemmän mm. homeita/homemyrkkyjä.

   • En tiedä mutta luulen että voi liottaa ennen syömistä jolloin ehkä baiteerit menevät pois?


   • kosteus, siis liotus vain yllyttää bakteerien kasvua! keittäminen , kuumennus yli 60 astetta 10 min, tuhoaa. uutoin, eläinruoka on yleensä tarkemmin tutkittua ja normitettua kuin ihmisruoka. Esin koirien nappulat on erittäin täyspainoinen välipala


  • Linkin ohjeessakin tähdennetään, että tee pitää tehdä ihmisravinnoksi tarkoitetuista linnunsiemenistä, mitä ne taas sitten ovatkaan. Kysy luontaistuotekaupasta, kun itse en tiedä kuin auringonkukansiemenet.

   • Ja todennäköisesti myyvät luontaistuotekaupassa samaa linnunsiementä luomuna tuplahintaan hörhöille.

    Itse kyllä jättäisin nämä virhe-hörhöjen ohjeet omaan arvoonsa ja käyttäisin omaa harkintaa siinä, mikä on hyvää ja mikä on edes ihmisravinnoksi kelpaavaa.

    Kinkki-luomu on esim. mielestäni täysin mahdoton sanapari, sillä kinkithän nyt myyvät mitä tahansa vain saadakseen fyffee himaan kuten melamiini-skandaali jo osoitti ja minähän olenkin valmis puremaan kaatopaikan kyljessä kasvanutta huitsinhjuvaa-marjaa vain sen väitettejyen terveysvaikutusten vuoksi - siis järki käteen ja suosimaan kotimaista marjaa vaikka cesiumit tsernobylista huolestuttaakin.


  • Linnuille tarkoitetut kuoritut auringonkukansiemenet eivät poikkea ihmisille tarkoiteuista muutoin kuin, että linnulle tarkoitetut on käsitelty ja varastoitu vähän "huonommin" ja niissä silloin saattaa olla muita epäpuhtauksia, jota esim. tulee varastotilojen lattioilta ja vaikkapa kauhakuormaajista.
   Siemenet voi pestä siivilässä perusteellisesti ja sitten laittaa ne leivinpaprin päälle uuniin pahtumaan.
   Linnuille tarkoitettuja 10kg maapähkinäpusseja ja 10kg auringonkukansimenpusseja olen ostanut ja pessyt ja paahtanut ne aina huolella ennen käyttöä. Hengissä ollaan ja hyvinvoimaisina.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   99
   5011
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   158
   4543
  3. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   100
   3039
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   43
   2283