Voiko ihmiset syödä linnunsiemeniä?

opjiuygtgujio

Löysin ulkomaalaisen reseptin jossa niistä tehdään teetä. Voiko niiden syömisestä olla jotain haittaa? Onko joku syönyt?

8

517

Vastaukset

 • ..jaa, millainenhan se resepti mahtaa olla? Linnut lisääntyy munista - ei siemenistä.
  Jos taas on kyse lintujen ruokintaan käytetyistä siemenistä niitä on monenlaisia, auringonkukka, kaura, hirssi, jne.
  Suoraan linnunruoaksi myytyjen siementen puhtaus ei ole sama kuin ihmisille tarkoitettujen, siis miksi syödä "linnunsiemeniä", ja mitä ihmeen "teetä" niistä voisi tehdä?

 • Jos ne on siis jotain lintujen auringonkukansiemen tuotteisiin verrattavia siemeniä, niin en kyllä söisi. Tuskin niille on samoja laatuvaatimuksia, kuin ihmisravinnoksi tarkoitetuilla. Varmaan enemmän mm. homeita/homemyrkkyjä.

  • En tiedä mutta luulen että voi liottaa ennen syömistä jolloin ehkä baiteerit menevät pois?


  • kosteus, siis liotus vain yllyttää bakteerien kasvua! keittäminen , kuumennus yli 60 astetta 10 min, tuhoaa. uutoin, eläinruoka on yleensä tarkemmin tutkittua ja normitettua kuin ihmisruoka. Esin koirien nappulat on erittäin täyspainoinen välipala


 • Linkin ohjeessakin tähdennetään, että tee pitää tehdä ihmisravinnoksi tarkoitetuista linnunsiemenistä, mitä ne taas sitten ovatkaan. Kysy luontaistuotekaupasta, kun itse en tiedä kuin auringonkukansiemenet.

  • Ja todennäköisesti myyvät luontaistuotekaupassa samaa linnunsiementä luomuna tuplahintaan hörhöille.

   Itse kyllä jättäisin nämä virhe-hörhöjen ohjeet omaan arvoonsa ja käyttäisin omaa harkintaa siinä, mikä on hyvää ja mikä on edes ihmisravinnoksi kelpaavaa.

   Kinkki-luomu on esim. mielestäni täysin mahdoton sanapari, sillä kinkithän nyt myyvät mitä tahansa vain saadakseen fyffee himaan kuten melamiini-skandaali jo osoitti ja minähän olenkin valmis puremaan kaatopaikan kyljessä kasvanutta huitsinhjuvaa-marjaa vain sen väitettejyen terveysvaikutusten vuoksi - siis järki käteen ja suosimaan kotimaista marjaa vaikka cesiumit tsernobylista huolestuttaakin.


 • Linnuille tarkoitetut kuoritut auringonkukansiemenet eivät poikkea ihmisille tarkoiteuista muutoin kuin, että linnulle tarkoitetut on käsitelty ja varastoitu vähän "huonommin" ja niissä silloin saattaa olla muita epäpuhtauksia, jota esim. tulee varastotilojen lattioilta ja vaikkapa kauhakuormaajista.
  Siemenet voi pestä siivilässä perusteellisesti ja sitten laittaa ne leivinpaprin päälle uuniin pahtumaan.
  Linnuille tarkoitettuja 10kg maapähkinäpusseja ja 10kg auringonkukansimenpusseja olen ostanut ja pessyt ja paahtanut ne aina huolella ennen käyttöä. Hengissä ollaan ja hyvinvoimaisina.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. 50
  1217
 2. Ota vielä kerran yhteyttä

  Ole kiltti. Koko ajan mietin miten voisin sanoa sulle että rakastan sua ja haluan sut ja meidät. Kun saisin siihen selvän merkin sulta niin en epäröi.
  Ikävä
  89
  909
 3. Samu Huberille myös syyte huumerikoksesta

  Pääseekö Samu samaan selliin Sohvi-bimbon kanssa?
  22
  470
 4. Vieläkin on taikaa...

  Juuri sinussa. Hyvä mieli tulee kun saan sinua aina nähdä. En tiedä miksi? Sinussa vain on jotain maagista. Mietin tässä tarkistettuani yhden jutun,
  Ikävä
  63
  425