Sipulisaastutus

Allergiaanikko

Kauppojen lihatiskillä ja hyllyillä tapaa nykyään ilkeän ilmiön: makkaraa on lähes mahdotonta saada ilman sipulia. Samaten kaikki valmisruoatkin sisältävät sitäpulia. Miksi perkeleessä kaikkiin ruokiin pitää sipulia lisätä jo tehtaalla? Osaa kai juntti lisätä sitä itsekin, jos tykkää murkinansa pilata.Ennen sipulimakkaraa piti erikseen pyytää, nykyään makkaraa ilman sipulia ei saa pyytämälläkään. Hernesoppasäilykkeisiinkin ovat sitä myrkkyä laittaneet. Se on syntiä.
Odotan ilolla päivää, jolloin ruokatieteilijät toteavat sipulin myrkyllisyyden.

7

105

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hoit_su

      maltapa lukea tuoteselostus ennen ostoa, kyllä sipulittomiakin on.

      • Allergiaanikko

        Siinäpä päivät kuluu hassunhauskasti. Tekstit on niin pienellä, ettei suurennuslasi tahdo riittää. Lidlin tuotteissa lukee: mausteita.
        Jos luet 100 tuotteen selostusta, saattaa löytyä 2 sipulitonta tuotetta. Ehkä.


    • mikä.se.alle.on

      Odota vaan. Sitä ei tule koska sipuli terveellistä.

      • Allergiaanikko

        Ei voi olla, koska se ei pysy sisällä, tulee pirun paha olo ja maistuu ja haisee pahemmalta kuin mätä kananmuna.


    • vali_vali_vali

      Osta keittokinkkua. Siinä ei taatusti ole sipulia. Ja lopeta ruikutus.

    • Etsilleensimppelisti

      Itseasiassa sipuli on kaikkien ruokien ja ruokakulttuurien perusaines - en tiedä yhtään lämmintä ruokaa, jossa sipuli ei olisi perusaines.

      Mielessäni käyn läpi niin aasialaiset kuin amerikkalaiset keittiöt ja aina sipuli on framilla ensimmäisenä nuolemaan kuumaa öljyä.

      Hernerokkaa ilman sipulia halusit niin Pirkan Luomu-hernari ilman lihaa taitaa täyttää toiveesi - se on vain vettä, herneitä ja suolaa ja maistuu hyvältä vaikka moni ei uskoisi.

      Itse syön sitä joka torstaina perinteen mukaan ja pannukakkua päälle eli toinen simppeli ruoka - ensin uuni kuumaksi 250 asteesen, sitten kulhoon 2 desiä maitoa, desi vehnäjauhoja, muna, ripaus suolaa, sekoittaen tasaiseksi, uuninkestävä pannu kuumaksi, vähän voita pannulle, kun pannu on kuuma niin massa pannulle ja uuniin noin 15 minuutiksi. Kypsyyden voi päätellä hajusta ja paistoksen väristä. Tarjoa hillon ja jäätelön kera.

    • simppelisimon

      Sun täytyy vain tehdä ruokasi alusta alkaen ihan itse niin voit jättää sipulin pois, koska se on niin vastenmielistä.

      Eli ala kokkaa itse eikä haitaketta ruokiin tule.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvää syntymäpäivää Sanna 40 vee!!!!

      ᕼᗩᑭᑭY ᗷIᖇTᕼᗞᗩY Sister ❣️🥰 🎉🎂✨🍰🥳 🥳🎂🥂 🎉🎊🎁🎈🎂
      Maailman menoa
      59
      5089
    2. Suomen kaksikielisyys - täyttä huuhaata

      Eivätkö muuten yksilöt pysty arvioimaan mitä kieliä he tarvitsevat? Ulkomaalaiselle osaajalle riittää Suomessa kielitai
      Maailman menoa
      54
      4582
    3. Työeläkeloisinta 27,5 mrd. per vuosi

      Tuo kaikki on pois palkansaajien ostovoimasta. Ja sitten puupäät ihmettelee miksei Suomen talous kasva. No eihän se kas
      Maailman menoa
      122
      4529
    4. Mikä on vaikeinta siinä, että menetti yhteyden kaivattuun, jota vielä ajattelee?

      Mikä jäi kaihertamaan? Jos jokin olisi voinut mennä toisin, mitä se olisi ollut? Mitä olisit toivonut vielä ehtiväsi san
      Ikävä
      296
      1737
    5. 91
      1422
    6. Kerro kaivattusi etunimi

      Miehille..
      Ikävä
      81
      1388
    7. Sulla on mies

      Aivan liikaa naisia.
      Ikävä
      228
      1328
    8. 315
      1039
    9. Kadutko mitään?

      Minä kadun ikävässä kirjoittamista, mutta en saa sitä tekemättömäksi.
      Sinkut
      199
      950
    10. Pääsit koskettamaan

      Sellaista osaa minussa jota kukaan ei ole ennen koskettanut. Siksi on hyvin vaikea unohtaa sinut kokonaan.
      Ikävä
      50
      850
    Aihe