Leivon ruisleipää taikinajuureen, Marttojen ja muidenkin ohjeissa suola laitetaan vasta aamulla, yön yli hapatuksen jälkeen. Näin minäkin olen aina tehnyt, paitsi eilen illalla, hurahutin vahingossa, ajatuksissani, suolan jo jauhojen lisäämisen jälkeen, siis illalla. Nyt taikina kohoaa, lopputulosta en vielä tiedä. Kysymykseni kuuluukin, miksi suola laitetaan vasta aamulla, mitä vaikutuksia sillä voi olla yön yli muhiessaan???
Ruisleipää
rukihista
1
<50
Vastaukset
- uskomuksia
Suola on mikrobien tuho ja säilömtäaine, joten sen lisääminen taikinaan vasta ennen paistamista on järkevää.
Tosin en ole havainnut minkään taikinan kärsineen suolan lisäämisestä jo alkuvaiheessa - niin pitsa- kuin pullataikinankaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu
Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)664459Haistoin ensin tuoksusi
Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu142229- 251744
- 121488
- 281420
Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?
Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais51288- 101217
- 131136
- 221076
Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä
Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.2911004