Leivon ruisleipää taikinajuureen, Marttojen ja muidenkin ohjeissa suola laitetaan vasta aamulla, yön yli hapatuksen jälkeen. Näin minäkin olen aina tehnyt, paitsi eilen illalla, hurahutin vahingossa, ajatuksissani, suolan jo jauhojen lisäämisen jälkeen, siis illalla. Nyt taikina kohoaa, lopputulosta en vielä tiedä. Kysymykseni kuuluukin, miksi suola laitetaan vasta aamulla, mitä vaikutuksia sillä voi olla yön yli muhiessaan???
Ruisleipää
rukihista
1
136
Vastaukset
- uskomuksia
Suola on mikrobien tuho ja säilömtäaine, joten sen lisääminen taikinaan vasta ennen paistamista on järkevää.
Tosin en ole havainnut minkään taikinan kärsineen suolan lisäämisestä jo alkuvaiheessa - niin pitsa- kuin pullataikinankaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 664500
- 1053505
ROTAT VALTAAVAT ALUEITA
Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj373208Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan
Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️262628- 472523
Alavuden sairaala
Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan52139- 222014
- 1971913
Reuters: Ukraina on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan. Jopa 40 konetta vahingoittunut
Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan, kertoo Reuters. Uutistoimiston läh3951552Huomenta kulta
En mä halunnut sulle ilkeillä,päinvastoin. Miks mä niin tekisin ku rakastan sua ❤️ mut anteeksi jos ilmaisin itseäni huo91418