Leivon ruisleipää taikinajuureen, Marttojen ja muidenkin ohjeissa suola laitetaan vasta aamulla, yön yli hapatuksen jälkeen. Näin minäkin olen aina tehnyt, paitsi eilen illalla, hurahutin vahingossa, ajatuksissani, suolan jo jauhojen lisäämisen jälkeen, siis illalla. Nyt taikina kohoaa, lopputulosta en vielä tiedä. Kysymykseni kuuluukin, miksi suola laitetaan vasta aamulla, mitä vaikutuksia sillä voi olla yön yli muhiessaan???
Ruisleipää
rukihista
1
123
Vastaukset
- uskomuksia
Suola on mikrobien tuho ja säilömtäaine, joten sen lisääminen taikinaan vasta ennen paistamista on järkevää.
Tosin en ole havainnut minkään taikinan kärsineen suolan lisäämisestä jo alkuvaiheessa - niin pitsa- kuin pullataikinankaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sä et pääse yli, mä en pääse yli
Jäädäänkö kuinka pitkäksi aikaa kärvistelemään omissa kuplissa näihin tunteisiin vai aletaanko puskemaan jo tätä läpi. V1341728- 401648
Hei sinä nainen
Haluan olla rehellinen – olet hämmentänyt minua todella paljon. En ota sinusta mitään selvää, ja ehkä juuri siksi huomaa631410- 681305
Kelan perkeleellinen käytäntö
Kun äiti joutuu hakemaan Kelalta tukia vähien tulojen tähden, niin aina otetaan huomioon lapsen tilillä olevat rahat. Ei2091144Mitäs te venäjän puolustajat tekisitte, jos venäjä todella hyökkäisi tänne?
Tää on se mielenkiintoinen kysymys. Tehän olette lähinnä vasemmistolaisia, eikä armeijaa ole käyty, eikä rintamalle mi2771097- 701083
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask napauttavat - Tällaisten ihmisten ei kannata muuttaa Italiaan: "Ei..."
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask toteuttivat oman unelmansa Italiassa. He ostivat kakkoskodin Italian Pugliasta. Lue lisää19958- 74955
Miksi kaikki jauhaa KAJ:sta
Se bastulauluhan on todella huono, vanhanaikainen ja oikea junttilaulu. Oikein ällöttää, kun idiootit hehkuttaa sitä ps106888