miten valmistautua suhteen loppuun.

mitentämäloppuu

Olen oudossa suhteessa, ja pitkään odottanut olevan toisen puolelta loppumassa pian. Olen odottanut jo pitkään, että hän saisi asian vain sanottua, jostakin syystä ei saa. Liian paljon asioita kertoo siitä, että hänellä ei ole kiinnostusta eikä tunteita. Mitä tehdä? Kun en voi toisen puolesta sanoittaakaan asiaa, että joko olet eroamassa kun odottaa vain että hän saisi rohkeutta siihen? Itse en olisi, mutta kun tämä ei ole kaksipuoleista, niin ei varmasti jatku ja itseään vain satuttaa lopulta. Suoraan puhuminen ei onnistu, kääntää asian, pakenee tai välttelee. Miten saada toinen eroamaan, kun välit eivät toimi, itse ei halua erota, mutta toinenkaan ei sitä tee. Ja neuvoja siihen, miten sitten jälkeenpäin arjen saisi sujumaan, kun tietää jo etukäteen, että sattumaan tulee.

8

183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • trol

      En mä voinut jäädä tuossa tilanteessa odottamaan. En olisi halunnut itse erota, mutta oli pakko sitä ehdottaa miehelle kun tilanne oli ihan kauhea. Mies "suostui" eroon.

    • EllaPella

      Häh. En ymmärtänyt. Siis sinä ajattelet, että toinen haluaa erota, kun hän pohtii ääneen tunteitaan? Ja sinä odotat, että hän sanoo ääneen haluavansa erota, vaikka sun mielestä teidän ei pitäis erota? Niinkö? Ja ei siis ole varmaa, että hän haluaa erota, sinä olet vaan itse tulkinnut niin?

      Jos toinen osapuoli pohtii parisuhteessa ääneen tunteitaan, ja teidän suhdetta, ja sulle tulee tunne, että hän varmaan haluaa erota, eikö sun tehtävä ole kysyä siitä suoraan? Jos toinen ei vastaa siihen tai vetäytyy, niin eihän hän sitten ole ajatellut haluavansa erota. Ei se automaattisesti tarkoita eroamishaluja, jos pohtii tuollaisia asioita. Sitä vaan haluaa nostaa esiin keskustelua, mikä on turhaa, jos sinä et reagoi mitenkään, vaan passiivisena odotat pahinta tapahtuvaksi.

      Jos sinä taas haluat erota ja mielestänne juttu ei toimi, syystä tai toisesta, on sun tehtävä sanoa se ääneen eikä etsiä toisen puheista muka viitteitä siitä, että hänen mielestään suhteenne ei toimi.

      Jos suhde ei toimi, ero on aina lopulta helpotus. Henksisesti se on ihan iisiä, ellei parisuhteen osapuolet ole sitoneet epäterveesti itseään ja identiteettiään liikaa suhteeseen.... käytännön asiat on oikeastaan raskaampia erossa, mutta koska ne on käytännön asioita, ne on selkeä hoitaa.

      • passive

        Passiivisuus on ongelma. Ei pohdi ääneen suhteen tunteita, ei myönteisiä eikä kielteisiä. Muita asioita kyllä puhuu. Tekojen perusteella ei odota suhteelta varmaan mitään, ja odottaa aika passiivisesti yksipuolista välien huoltamista.

        Teot tai pikemminkin kaiken tekemättä ja puhumatta jättäminen ei lupaa hyvää. Siksi pitäisi erota, mutta sitä ei tee tai halua. Ei millään syyllä ainakaan näytä tai ilmaise, että suhde olisi säilyttämisen arvoinen ja se tuntuu pahalta. Ja väärin on itseä kohtaan odottaa turhaan toiselta enemmän vastavuoroisuutta ja välittämistä. Suoraan puhuminen ei onnistu, kokeiltu on. Passiivisuuskin on valinta. Jatkossa vaihtoehdot on, että jotakin pitää muuttua tai sitten erota. Se ongelma on, että hänellä ilmeisesti ei ole ongelmaa jota edes huomaisi.


    • Älähuijjaaitseäsi

      Rohkaistu sanomaan ääneen se, mikä tulee vääjäämättömästi tapahtumaan joskus ja päästä itsesi löysästä hirrestä. Selvästikin olet myös tyytymätön suhteeseesi, joten tee asialle jotain äläkä tuhlaa elämääsi suhteeseen, joka ei ole sen arvoinen. Tulee mieleeni myös sellainen vaihtoehto, että projisoitko nyt tässä omia tunteitasi toiseen? Tai Onko niin, että koet olevasi se paha osapuoli muiden silmissä, jos katkaiset suhteen? Ulkopuolisia syylliset harvemmin kiinnostaa. Pelkästään perinteiset kovat syyt eroamiselle (päihteet ja väkuvalta), ei niitä tarvita jotta olisi "syytön" eron alulle panija. Eron syynä voi olla se, että suhde ei vaan ole sitä mitä toinen osapuoli haluaa ja siinä on riittävä syy eroon. Jos suhteesi on huono, eroa ja lopeta kitinä ettet haluaisi erota, koska ethän halua nykyisen suhteen kuitenkaan jatkuvan. Rakenna oma elämäsi ja toimi vastuullisesti äläkä jumiudu uhrin asemaan. Valinta on sinun.

      • yksineivoihaluta

        haluan, mutta se ei onnistu yksin. Mitä tarkoittaa projisoitko? Helppo on luulla ja olettaa ja varmaan väärin, kun ei tiedä mitä tapahtuu.


      • Älähuijjaaitseäsi

        En tiedä mitä suhteessasi tapahtuu, mutta koko kirjoituksesi huokuu toivetta siitä, että toisella osapuolelta löytyisi kanttia lopettaa se, mitä mitä itse et uskalla. Ymmärrän hyvin tämänkin. Projisoinnilla tarkoitan sitä, että olisiko mahdollista, että koska toivot itse eroa selvästikin paljon kirjoituksesi mukaan (se tulee läpi kirjoituksestasi vaikka sen kiellätkin) ja olet tyytymätön suhteeseesi, niin se asia on kääntynytkin niin päin, että mielessäsi toinen osapuoli sitä eroa pohtii, kun itse et uskalla omaa toivettasi realisoida? Ihmismieli on välillä metka.....en arvostele, mutta jos suhde on ahdistava ja se on jumissa, kannattaa toimia ja sen jälkeen helpottaa. Tsemppiä ja rohkeutta Sinulle!


    • nuuttinen

      Nimim älähuijaaitseäsi puhuu viisaasti asiaa.
      Näyttäisi siltä että koska hän on passiivinen, sinä olet kuulolla, pohdit mitä mieltä hän mahtaa olla, odotat häneltä edes jonkinlaista reagointia..... Kyllä sinä yrität sanoittaa hänen sanomatta jättämisiä!
      Mikä sinut on saanut päättelemään että hän haluaa erota? Hän ei tunnut välittävän, onko hän passiivisuudessaan kylmän tuntuinen?
      Monet miehet kyllä ovat juuri tuollaisia että ovat ''tyytyväisiä'' toimimattomaan liittoon. Syy on joko luonteenpiirteissä tai siinä, että aktiviteettia on liiton ulkopuolella eikä toimimaton liitto siksi suuremmasti harmita.
      Miten saada toinen eroamaan kun välit ei toimi, kysyt. Kukas nyt on passiivinen?Näyttäisi siltä että sinä nöyränä odottelet vieressä että hän toimii. Ja hän varmasti aistii sinun odotuksesi ja sen että sinä odotat hänen tekevän päätöksen. Mutta hän on jostain syystä jumiutunut poteroonsa. Sinä istut hänen poteronsa vierellä ja odotat että hän liikahtaa.
      Sinun sijassasi en enää odottelisi. Ottaisin eron puheeksi, ja katsoisin tuleeko poteroon yhtään eloa. Myös yrittäisin ottaa selville onko kyseessä toinen nainen koska mies on elämäänsä niin tyytyväinen vaikka vaimo ei ole. Myös ennenkaikkea ottaisin vähän etäisyyttä ja hankkisin itselleni oman elämän.

    • tiutau1

      Minkä ikäinen pari olette, eikö olisi helpotus tehdä itse päätös, sillä joka tekee päätöksen on aina helpompaa, eikä ole helppo olla säälittävässä suhteessa, jossa ollaan kun ei raaski jättää toista, ei ole uskallusta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      34
      2594
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      8
      1942
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      17
      1413
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1285
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1280
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1201
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1121
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1065
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1034
    10. 17
      1025
    Aihe