Uupelona leskimiehenä kohteliaimmin tiedustelen, kuinka kauan ja missä lämmössä paistetaan kinkku, joka painaa noin
1 kg? (Kinkussa on jonkinlainen verkko ympärillä).
1 kilon kinkun paistoaika
12
8327
Vastaukset
- mummelisavosta
Pakkauksessa on varmaan paisto-ohje, ja jopa mahdollisesti ns. paistomittari, joka ponnahtaa pintaan kun kypsyys on oikea. tarkasta ensin nämä ja se, onko kyseessä kinkkurulla vai kinkun pala. Sen jälkeen neuvotaan tarvittaessa enemmän.
- Joulusikaa
Ei ole mitään käyttöohjetta. Etiketti sanoo olevan tuoresuolattua viljaporsasta jne. tekijänä Tamminen Vantaalta. Luultavasti oikeata lihaa, eikä niitä hikisiä kinkkurullia, joita joskus olen erehtynyt ostamaan. (Maistuvat tavalliselle halvalle makkaralle) Mistään ponnahdusmittareista en ole koskaan kuullutkaan, sellaista ei ainakaan näy.
- Anonyymi
Joulusikaa kirjoitti:
Ei ole mitään käyttöohjetta. Etiketti sanoo olevan tuoresuolattua viljaporsasta jne. tekijänä Tamminen Vantaalta. Luultavasti oikeata lihaa, eikä niitä hikisiä kinkkurullia, joita joskus olen erehtynyt ostamaan. (Maistuvat tavalliselle halvalle makkaralle) Mistään ponnahdusmittareista en ole koskaan kuullutkaan, sellaista ei ainakaan näy.
Tammisen kinkut on pahanmakuisia ja sitkeitä. Jää minun puolesta hyllyyn ja suosin jatkossakin isoja suomalaisia yrityksiä.
Anonyymi kirjoitti:
Tammisen kinkut on pahanmakuisia ja sitkeitä. Jää minun puolesta hyllyyn ja suosin jatkossakin isoja suomalaisia yrityksiä.
Lihatukku Harri Tamminen Oy on vuonna 1995 perustettu suomalainen perheyritys, joka uskoo aitoon ruokaan ja laadukkaaseen lihaan. Vantaalla, erinomaisten logistisien yhteyksien läheisyydessä, sijaitsevan päätoimipaikkamme lisäksi tuotantolaitoksiamme on myös Espoossa ja Luumäellä. Vuonna 2020 toimintamme laajentui myös Sipoon Talmaan, jossa sijaitsee kypsien tuotteiden valmistukseen erikoistunut perinnesavustamomme savusaunoineen. Toimimme valtakunnallisena....
- Paistetta
Mittari kylkeen ja paistat niin kauan, että mittari näyttää 70 astetta.
- mummelisavosta
Kunnolla kypsän (perinteisen kinkun tapaan) saat kun paistat 175 asteessa kunnes mittari näyttää 80-85 astetta. Jos sulla ei ole paistomittaria niin kellon kanssa 1 1/4 tuntia.
- Joulusikaa
Tarkoitatko että tunti ja vartti 175 asteessa?? Kuulostaa aika lyhyeltä ajalta. Eikös jotkut paista yli yönkin. Mutta jos vain kilon paikkeilla koko kinkku, niin kai lyhyempikin aika riittää.
- mummelisavosta
Joulusikaa kirjoitti:
Tarkoitatko että tunti ja vartti 175 asteessa?? Kuulostaa aika lyhyeltä ajalta. Eikös jotkut paista yli yönkin. Mutta jos vain kilon paikkeilla koko kinkku, niin kai lyhyempikin aika riittää.
Jos se on vain kilon painoinen pala, niin se ei tartte kuin reilun tunnin, mutta jos sulla on 7 kilon kinkku, se tarvitsee luonnollisesti paaaaljon pidemmän ajan.
Ohjeellinen paistoaika on n. tunti/kilo, possulla hieman pidempi. Paistomittarin hankinta on kuitenkin suositeltavaa, silloin näkee lihan sisälämpötilan ja tietää, milloin se on sopivan kypsä.
- Joulusikaa
Nyt se on jo valmis ja
voi hyvänen tavaton, kun siitä tuli herkullista!! Voi olla, että joudun ostamaan vielä toisenkin samanlaisen jouluun mennessä!!
Jos siitä kuitenkin osan vielä pystyisi säilyttämään jouluksi, niin miten se pitäisi säilyttää, että ei kuivuisi kokonaan?
"mummelisavosta" on aina tervetullut syömään ja maistamaan!- mummelisavosta
Kiva kun onnistui =)
- mummelisavosta
ei kanmnata säästellä viikkoa. Syö pois tai pakasta loppu. Kinkun jämistä saa myös huippu hyvää pizzan täytettä. Jouluksi uusi pala =)
- Kinkkuliskonkkulis
Matala lämpö eli noin 125 astetta tai vaikka sata. Paistomittari lihan keskelle paksuimpaan kohtaan ja kun lämpötila on 77 astetta niin kinkku on valmis. Älä ota mittaria pois heti, vaan anna jäähtyä hiukan niin ei tule nesteet pihalle. Sama asia maistamisten ja leikkaamisten kanssa. Kilon kinkkua ei tosiaankaan tarvitse pitää matalallakaan lämmöllä kovin pitkään uunissa 2h riittää varmasti tuolla antamallani lämpötilalla. Mitä matalampi lämpötila sitä pidempi aika on sisälämmön nostoon, mutta myös mehukkaampi pinnasta ytimeen. Lihan lämpötila nousee vielä hetken uunista oton jälkeen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Koko familia taas lehdissä jauhamassa vanhoja asioitaan
Nyt menee familialla lujaa. Martina ja äiti MeNaisissa (taas) ja Esko IS:ssa. Kuinkakohan monta kymmentä kertaa nuo sam3551436- 741405
Teemu Keskisarja (ps) loisti- ja hurmasi MTV:n tentissä.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kommentti-keskisarja-sekoitti-pakan-suomiareenan-puheenjohtajatentissa/9180380 Kuten3111184Taas syytöntä ja rehellisintä rangaistiin
Ja vielä 13 000 euroa kaupungin oikeudenkäyntikuluja maksuun. Lisää tällaisia päätöksiä.😀461097Aika pieni se on
Joku sanoo että matala on suihku. Säätöä tarviaa nyt ruisku, että se ruiskuaa korkeudelle valopylvään Näin saamme näht33925Heh, Irvi-Riikka vie duunareilta nyt arkipyhätkin
Voihan saksilla näköjään leikellä kalenteriakin. Irvi-Riikalla ne osuivat arkipyhiin. Että sellainen duunaripuolue 😆231904vinkki miehille
Jos on ollut erimielisyyksiä ja sun käytös on satuttanut naisya, et voi palata takaisin kevyesti niin kuin mitään ei oli163878Kiitos siitä
Kiitos siitä hahmosta jonka loit, ja jonka sain tuntea, ja kutsua ystäväksi. Se oli hyvä tyyppi ja siihen oli helppo rak40845Ilouutinen: Teini-ikään ehtinyt Osmo Peltola TV:ssä! Tätä tiedossa Peltsi-isän kanssa tällä kertaa
Mikä upea parivaljakko: Peltsi-isä ja Osmo-poika. Peltsin toisen luonto starttaa televisiossa ja mukana muutamassa jakso20817Pelekäätkönä mua?
Älä turhaan. 😘 Unohdetaan säät ja ilmat ja muut turhat lätinät tai jos välttämättä haluat niistä keskustella, niin te42804