Uupelona leskimiehenä kohteliaimmin tiedustelen, kuinka kauan ja missä lämmössä paistetaan kinkku, joka painaa noin
1 kg? (Kinkussa on jonkinlainen verkko ympärillä).
1 kilon kinkun paistoaika
12
8349
Vastaukset
- mummelisavosta
Pakkauksessa on varmaan paisto-ohje, ja jopa mahdollisesti ns. paistomittari, joka ponnahtaa pintaan kun kypsyys on oikea. tarkasta ensin nämä ja se, onko kyseessä kinkkurulla vai kinkun pala. Sen jälkeen neuvotaan tarvittaessa enemmän.
- Joulusikaa
Ei ole mitään käyttöohjetta. Etiketti sanoo olevan tuoresuolattua viljaporsasta jne. tekijänä Tamminen Vantaalta. Luultavasti oikeata lihaa, eikä niitä hikisiä kinkkurullia, joita joskus olen erehtynyt ostamaan. (Maistuvat tavalliselle halvalle makkaralle) Mistään ponnahdusmittareista en ole koskaan kuullutkaan, sellaista ei ainakaan näy.
- Anonyymi
Joulusikaa kirjoitti:
Ei ole mitään käyttöohjetta. Etiketti sanoo olevan tuoresuolattua viljaporsasta jne. tekijänä Tamminen Vantaalta. Luultavasti oikeata lihaa, eikä niitä hikisiä kinkkurullia, joita joskus olen erehtynyt ostamaan. (Maistuvat tavalliselle halvalle makkaralle) Mistään ponnahdusmittareista en ole koskaan kuullutkaan, sellaista ei ainakaan näy.
Tammisen kinkut on pahanmakuisia ja sitkeitä. Jää minun puolesta hyllyyn ja suosin jatkossakin isoja suomalaisia yrityksiä.
Anonyymi kirjoitti:
Tammisen kinkut on pahanmakuisia ja sitkeitä. Jää minun puolesta hyllyyn ja suosin jatkossakin isoja suomalaisia yrityksiä.
Lihatukku Harri Tamminen Oy on vuonna 1995 perustettu suomalainen perheyritys, joka uskoo aitoon ruokaan ja laadukkaaseen lihaan. Vantaalla, erinomaisten logistisien yhteyksien läheisyydessä, sijaitsevan päätoimipaikkamme lisäksi tuotantolaitoksiamme on myös Espoossa ja Luumäellä. Vuonna 2020 toimintamme laajentui myös Sipoon Talmaan, jossa sijaitsee kypsien tuotteiden valmistukseen erikoistunut perinnesavustamomme savusaunoineen. Toimimme valtakunnallisena....
- Paistetta
Mittari kylkeen ja paistat niin kauan, että mittari näyttää 70 astetta.
- mummelisavosta
Kunnolla kypsän (perinteisen kinkun tapaan) saat kun paistat 175 asteessa kunnes mittari näyttää 80-85 astetta. Jos sulla ei ole paistomittaria niin kellon kanssa 1 1/4 tuntia.
- Joulusikaa
Tarkoitatko että tunti ja vartti 175 asteessa?? Kuulostaa aika lyhyeltä ajalta. Eikös jotkut paista yli yönkin. Mutta jos vain kilon paikkeilla koko kinkku, niin kai lyhyempikin aika riittää.
- mummelisavosta
Joulusikaa kirjoitti:
Tarkoitatko että tunti ja vartti 175 asteessa?? Kuulostaa aika lyhyeltä ajalta. Eikös jotkut paista yli yönkin. Mutta jos vain kilon paikkeilla koko kinkku, niin kai lyhyempikin aika riittää.
Jos se on vain kilon painoinen pala, niin se ei tartte kuin reilun tunnin, mutta jos sulla on 7 kilon kinkku, se tarvitsee luonnollisesti paaaaljon pidemmän ajan.
Ohjeellinen paistoaika on n. tunti/kilo, possulla hieman pidempi. Paistomittarin hankinta on kuitenkin suositeltavaa, silloin näkee lihan sisälämpötilan ja tietää, milloin se on sopivan kypsä.
- Joulusikaa
Nyt se on jo valmis ja
voi hyvänen tavaton, kun siitä tuli herkullista!! Voi olla, että joudun ostamaan vielä toisenkin samanlaisen jouluun mennessä!!
Jos siitä kuitenkin osan vielä pystyisi säilyttämään jouluksi, niin miten se pitäisi säilyttää, että ei kuivuisi kokonaan?
"mummelisavosta" on aina tervetullut syömään ja maistamaan!- mummelisavosta
Kiva kun onnistui =)
- mummelisavosta
ei kanmnata säästellä viikkoa. Syö pois tai pakasta loppu. Kinkun jämistä saa myös huippu hyvää pizzan täytettä. Jouluksi uusi pala =)
- Kinkkuliskonkkulis
Matala lämpö eli noin 125 astetta tai vaikka sata. Paistomittari lihan keskelle paksuimpaan kohtaan ja kun lämpötila on 77 astetta niin kinkku on valmis. Älä ota mittaria pois heti, vaan anna jäähtyä hiukan niin ei tule nesteet pihalle. Sama asia maistamisten ja leikkaamisten kanssa. Kilon kinkkua ei tosiaankaan tarvitse pitää matalallakaan lämmöllä kovin pitkään uunissa 2h riittää varmasti tuolla antamallani lämpötilalla. Mitä matalampi lämpötila sitä pidempi aika on sisälämmön nostoon, mutta myös mehukkaampi pinnasta ytimeen. Lihan lämpötila nousee vielä hetken uunista oton jälkeen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Naisella tisulit, kuin lehemän utarehet
Oli kyllä isot tisulit naisella, kuin lehemän utarehet, vaikka paita oli päällä, niin tisulit erottui.282693Oliko pakko olla taas tyly?
Miksi oot niin tyly mua kohtaan nykyään? Ei edes tunneta kunnolla. Katseita vaihdettu ja varmasti tunteet molemmin puoli642628Kemijärven festarit 2025
Onpas taas niin laimea meininki. Eikö tosiaan saada parempia artisteja? ☹️151694Johanna Tukiainen hakkasi miehen sairaalaan!
Viime päivien tiktok-keskusteluissa on tullut esiin, että Johanna Tukiainen on jatkanut väkivaltaista käytöstään. Hän h1281408- 1021407
- 1021377
Kukapa se Ämmän Kievarissa yöllä riehui?
En ole utelias, mutta haluaisin tietää, kuka riehui Ämmän Kievarissa viime yönä?241183Salilla oli toissapäivänä söpö tumma
Nuori nainen, joka katseli mua. Hymyili kun nähtiin kaupan ovella sen jälkeen411106Kalateltta ja Siipiteltta
Siipiteltasta ei saa ruokaa ollenkaan ja ovatko työntekijät ihan selvin päin siellä. Kalateltassa taas lojuu käytetyt la141083Jännä tunne kun ekaa kertaa elämässään tuntuu siltä
Että on tarkoitettu jollekin. Saattaahan tuo olla että on sekaisin kuin seinäkello, mutta silti tunne yhteenkuuluvuudest59995