1 kilon kinkun paistoaika

Joulusikaa

Uupelona leskimiehenä kohteliaimmin tiedustelen, kuinka kauan ja missä lämmössä paistetaan kinkku, joka painaa noin
1 kg? (Kinkussa on jonkinlainen verkko ympärillä).

12

8327

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mummelisavosta

      Pakkauksessa on varmaan paisto-ohje, ja jopa mahdollisesti ns. paistomittari, joka ponnahtaa pintaan kun kypsyys on oikea. tarkasta ensin nämä ja se, onko kyseessä kinkkurulla vai kinkun pala. Sen jälkeen neuvotaan tarvittaessa enemmän.

      • Joulusikaa

        Ei ole mitään käyttöohjetta. Etiketti sanoo olevan tuoresuolattua viljaporsasta jne. tekijänä Tamminen Vantaalta. Luultavasti oikeata lihaa, eikä niitä hikisiä kinkkurullia, joita joskus olen erehtynyt ostamaan. (Maistuvat tavalliselle halvalle makkaralle) Mistään ponnahdusmittareista en ole koskaan kuullutkaan, sellaista ei ainakaan näy.


      • Anonyymi
        Joulusikaa kirjoitti:

        Ei ole mitään käyttöohjetta. Etiketti sanoo olevan tuoresuolattua viljaporsasta jne. tekijänä Tamminen Vantaalta. Luultavasti oikeata lihaa, eikä niitä hikisiä kinkkurullia, joita joskus olen erehtynyt ostamaan. (Maistuvat tavalliselle halvalle makkaralle) Mistään ponnahdusmittareista en ole koskaan kuullutkaan, sellaista ei ainakaan näy.

        Tammisen kinkut on pahanmakuisia ja sitkeitä. Jää minun puolesta hyllyyn ja suosin jatkossakin isoja suomalaisia yrityksiä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tammisen kinkut on pahanmakuisia ja sitkeitä. Jää minun puolesta hyllyyn ja suosin jatkossakin isoja suomalaisia yrityksiä.

        Lihatukku Harri Tamminen Oy on vuonna 1995 perustettu suomalainen perheyritys, joka uskoo aitoon ruokaan ja laadukkaaseen lihaan. Vantaalla, erinomaisten logistisien yhteyksien läheisyydessä, sijaitsevan päätoimipaikkamme lisäksi tuotantolaitoksiamme on myös Espoossa ja Luumäellä. Vuonna 2020 toimintamme laajentui myös Sipoon Talmaan, jossa sijaitsee kypsien tuotteiden valmistukseen erikoistunut perinnesavustamomme savusaunoineen. Toimimme valtakunnallisena....


    • Paistetta

      Mittari kylkeen ja paistat niin kauan, että mittari näyttää 70 astetta.

    • mummelisavosta

      Kunnolla kypsän (perinteisen kinkun tapaan) saat kun paistat 175 asteessa kunnes mittari näyttää 80-85 astetta. Jos sulla ei ole paistomittaria niin kellon kanssa 1 1/4 tuntia.

      • Joulusikaa

        Tarkoitatko että tunti ja vartti 175 asteessa?? Kuulostaa aika lyhyeltä ajalta. Eikös jotkut paista yli yönkin. Mutta jos vain kilon paikkeilla koko kinkku, niin kai lyhyempikin aika riittää.


      • mummelisavosta
        Joulusikaa kirjoitti:

        Tarkoitatko että tunti ja vartti 175 asteessa?? Kuulostaa aika lyhyeltä ajalta. Eikös jotkut paista yli yönkin. Mutta jos vain kilon paikkeilla koko kinkku, niin kai lyhyempikin aika riittää.

        Jos se on vain kilon painoinen pala, niin se ei tartte kuin reilun tunnin, mutta jos sulla on 7 kilon kinkku, se tarvitsee luonnollisesti paaaaljon pidemmän ajan.
        Ohjeellinen paistoaika on n. tunti/kilo, possulla hieman pidempi. Paistomittarin hankinta on kuitenkin suositeltavaa, silloin näkee lihan sisälämpötilan ja tietää, milloin se on sopivan kypsä.


    • Joulusikaa

      Nyt se on jo valmis ja
      voi hyvänen tavaton, kun siitä tuli herkullista!! Voi olla, että joudun ostamaan vielä toisenkin samanlaisen jouluun mennessä!!

      Jos siitä kuitenkin osan vielä pystyisi säilyttämään jouluksi, niin miten se pitäisi säilyttää, että ei kuivuisi kokonaan?

      "mummelisavosta" on aina tervetullut syömään ja maistamaan!

      • mummelisavosta

        Kiva kun onnistui =)


      • mummelisavosta

        ei kanmnata säästellä viikkoa. Syö pois tai pakasta loppu. Kinkun jämistä saa myös huippu hyvää pizzan täytettä. Jouluksi uusi pala =)


    • Kinkkuliskonkkulis

      Matala lämpö eli noin 125 astetta tai vaikka sata. Paistomittari lihan keskelle paksuimpaan kohtaan ja kun lämpötila on 77 astetta niin kinkku on valmis. Älä ota mittaria pois heti, vaan anna jäähtyä hiukan niin ei tule nesteet pihalle. Sama asia maistamisten ja leikkaamisten kanssa. Kilon kinkkua ei tosiaankaan tarvitse pitää matalallakaan lämmöllä kovin pitkään uunissa 2h riittää varmasti tuolla antamallani lämpötilalla. Mitä matalampi lämpötila sitä pidempi aika on sisälämmön nostoon, mutta myös mehukkaampi pinnasta ytimeen. Lihan lämpötila nousee vielä hetken uunista oton jälkeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Koko familia taas lehdissä jauhamassa vanhoja asioitaan

      Nyt menee familialla lujaa. Martina ja äiti MeNaisissa (taas) ja Esko IS:ssa. Kuinkakohan monta kymmentä kertaa nuo sam
      Kotimaiset julkkisjuorut
      355
      1436
    2. Minkä ikäistä ikävöit?

      Minkä ikäinen hän on ja mitä hän sinulle merkitsee/merkitsi?
      Ikävä
      74
      1405
    3. Teemu Keskisarja (ps) loisti- ja hurmasi MTV:n tentissä.

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kommentti-keskisarja-sekoitti-pakan-suomiareenan-puheenjohtajatentissa/9180380 Kuten
      Maailman menoa
      311
      1184
    4. Taas syytöntä ja rehellisintä rangaistiin

      Ja vielä 13 000 euroa kaupungin oikeudenkäyntikuluja maksuun. Lisää tällaisia päätöksiä.😀
      Haapavesi
      46
      1097
    5. Aika pieni se on

      Joku sanoo että matala on suihku. Säätöä tarviaa nyt ruisku, että se ruiskuaa korkeudelle valopylvään Näin saamme näht
      Haapavesi
      33
      925
    6. Heh, Irvi-Riikka vie duunareilta nyt arkipyhätkin

      Voihan saksilla näköjään leikellä kalenteriakin. Irvi-Riikalla ne osuivat arkipyhiin. Että sellainen duunaripuolue 😆
      Maailman menoa
      231
      904
    7. vinkki miehille

      Jos on ollut erimielisyyksiä ja sun käytös on satuttanut naisya, et voi palata takaisin kevyesti niin kuin mitään ei oli
      Ikävä
      163
      878
    8. Kiitos siitä

      Kiitos siitä hahmosta jonka loit, ja jonka sain tuntea, ja kutsua ystäväksi. Se oli hyvä tyyppi ja siihen oli helppo rak
      Ikävä
      40
      845
    9. Ilouutinen: Teini-ikään ehtinyt Osmo Peltola TV:ssä! Tätä tiedossa Peltsi-isän kanssa tällä kertaa

      Mikä upea parivaljakko: Peltsi-isä ja Osmo-poika. Peltsin toisen luonto starttaa televisiossa ja mukana muutamassa jakso
      Tv-sarjat
      20
      817
    10. Pelekäätkönä mua?

      Älä turhaan. 😘 Unohdetaan säät ja ilmat ja muut turhat lätinät tai jos välttämättä haluat niistä keskustella, niin te
      Ikävä
      42
      804
    Aihe