kasvisruoka tuhoaa maapallon

sekasyöjä

13

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voivoikauppista

      Jep jep. Kauppalehti alitti juuri riman. En lue enää sitäkään. MV lehteen rinnastettava media.

      • sekasyöjä

        Eli et kestä lukea totuutta


      • voivoikauppista
        sekasyöjä kirjoitti:

        Eli et kestä lukea totuutta

        En kestä lukea valheita.

        Terveisin metsästäjä, kalastaja, hetero lihansyöjä.


      • sekasyöjä
        voivoikauppista kirjoitti:

        En kestä lukea valheita.

        Terveisin metsästäjä, kalastaja, hetero lihansyöjä.

        Käännät mielessäsi kaikki uutiset valheiksi, jotka ei vastaa sinun viherpiipertäjän maailmankuvaasi


      • sekasyöjä

    • Heititityy

      Lähdekritiikki kunniaan. Ei kannata uskoa hömppälehtien tulkintoja tutustumatta taustoihin, tuo ontuu pahasti. Tottakai kasvisruokavalio olisi kuluttava jos koko energiantarpeensa täyttäisi lehtisalaatilla. Mutta kuka tekee niin? Valtaosa kasvisravinnosta on ympäristövaikutuksiltaan murto-osan lihantuotantoon verrattuna Se valtaosa kattaa valtaosan kasvisruokavaliosta, joka on paaaljon sekasyöntiä ekologisempaa :)

    • Saatana.tuhoaa

      maapallon ja ihminen siinä välikappaleenaan

    • ennustustoteen

      Meloko varmasti tuo on maksettu tutkimus, maksajana lihateollisuus.
      Syömämme liha kasvatetaan kasviksilla. Miksi emme itse söisi noita kasvikunnan tuotteita, kuin että kierrätämme ne eläinten kautta. Juuri tuo eläinten ruokinta on tuhoisaa maapallolle.
      Olemme kuitenkin jo hävinneet pelin. Tuhoamme tämän kauniin asuinpakkkamme, teimme sitten mitä tahansa. Täällä määrää markkinatalous, joka tulee riensä päähän ennemmin tai myöhemmin.

      • ennustustoteen

        Sori nuo kirjoitusvirheet, on kulunut näppis.


    • Järki_käteen

      Artikkelissa sanottiin, että paljon lisättyä sokeria sisältävä ruokavalio on terveelisempi kuin kasvisruokavalio. Ihan oikeasti, kuka suosittelee mättämään puhdasta sokeria?

      Pitäisi katsoa kokonaisuutta. Jo ennen mustaa surmaa (1300-luvulla) euroopan väestötiheys oli sen verran suuri, että nähtiin ajoittain nälkää, kun ruuantuotantokapasiteetti ei riittänyt. Mustan surman jälkeen oli pakko tehostaa ruoantuotantotapoja. Suomi välttyi mustalta surmalta, joka tappoi euroopassa ja pohjois-Afrikassa 30 - 60 % väestöstä. Sen sijaan 1860-luvulla nälkävuodet tappoi Suomen väestöstä 8 %. Jälleen kerran oli tarpeen kehittää viljelystekniikoita. Eli on aina tarvittu katastrofi, joka on kehittänyt yhteiskuntaa ja tuotantotapoja - ja samalla kasvattanut väestöä yhä sietämättömämmälle tasolle.

      Katsokaa tilastoja maapallon väestönkehityksestä. 1800-luvulle saakka kehitys oli maltillisesti heikosti ylöspäin nouseva viiva, siitä eteenpäin jyrkästi ylöspäin nouseva viiva (otettiin käyttöön mm. rokotteet ja hygienia parani, ja sitä kautta väestö sai kohota sairaalle tasolle). Väestökäyrä on lähes pitkällä sivulla lyhyt sivu ylöspäin seisova L-kirjain. Näin ollen ihminen on suuressa tyhmyydessään jatkuvasti keinotekoisesti kasvattanut väestömääräänsä yli maapallon kantokyvyn.

      Voitte ihan rauhassa hyökätä kasvissyöjien kimmpuun, mutta syy ei todellakaan ole kasvissyöjien. Ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja ennustaessaan, että seuraava katastrofi tulee pian, ja tappaa 90 - 95 % (tai kokonaan) maapallon ihmisväestön. Ongelma on väestönkasvu ja ympäristön pilaaminen (elämme maasta, ylläripylläri), ei itsessään ruokavalio. Ihminen on maapallon pahin parasiitti.

      Sanottakoon sen verran, että itse syön tuskin lainkaan salaatteja, joten kasvihuoneita ei tarvitse minun vuoksi lämmittää. Tuorekurkun sijaan talvella säilykekurkkua. Viljoja ja papuja syövät sekasyöjätkin, kuten eläimet. Ja se tosiasia ei ole muuttunut miksikään, että eläin kuluttaa sekä rehua että vettä monin verroin lihakiloa kohden verrattuna siihen, minkä verran ihminen elääkseen tarvitsee papuja tai leipää. Tutkimusasetelma taisi olla, että on ihanteellista olla 180-kiloinen lähes sokeri-valkoinen vilja -dieetillä elävä amerikkalainen. Kovin kaukana omasta ihanne-elämästäni. Haluan olla siinä kunnossa, että taivun keskivartalosta keräämään sieniä ja marjoja. Ilmaista superfoodia.

    • Sedä

      Tuossa tutkimuksessa oli siis vertailtu syntyneitä päästöjä kaloria kohti. Kun ottaa tämän asetelman huomioon, niin on ymmärrettävää että paljon sokeria tai öljyä sisältävät runsasenergiset ruuat kuluttaa vähemmän kuin lähes kalorittomat kasvikset :P Artikkelissa mainittu "kasvisruokavalio" ei myöskään ollut oikeasti kasvisruokavalio vaan sisälsi mereneläviä, jotka tuotttaa suhteessa paljon kasvihuonekaasuja.

      http://www.huffingtonpost.com/entry/vegetarian-bad-for-environment-debunked_567072d7e4b0e292150f95a4

      Yleisesti ottaen kannattaa kuluttaa järkevästi muutenkin, kasvissyönnin lisäksi :) Esimerkiksi kotimaiset kasvihuonekasvikset talvella on epäekologisia verrattuna vaikkapa juureksiin.

    • Jaysus

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      1906
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1316
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1206
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1182
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1171
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1166
    Aihe