Lintua karjalalanpaistiin?

Kanakarjalanpaisti

Paistilihoja on liian vähän. Käykö kanan paistilihat jatkoksi karjalanpaistiin? Eli tuleekohan syötävän makuista?

6

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei_käy

      Ei tule kanaa karjalanpaistiin, missään tapauksessa. Eikä kanaa ja lihaa muutenkaan samaan "paistiin". Tee kanat erikseen, jos karjalanpaistia pitää jatkaa jollakin niin se on kyllä juurekset.

      • Fatima10

        Samaa mieltä,ei käy.Possua,nautaa,sipulia,porkkanaa ja lihalientä ja yöksi uuniin,tosin isompi satsi.


    • Monta_hyvää

      Evakkorekeen tulee sipuilia, porkkanaa, possua ja nautaa - itse olen lisännyt silloin kun on ollut, palan lammasta mukaan. Ei kanaa tai muutakaan lintua.
      Mausteet musta ja maustepippuri sekä laakerinlehti ja suola sekä vettä siinä se on.
      Ensin kuumaan uuniin ja sen jälkeen pudotetaan lämpö 100-125 välille ja 4-6h

    • RiistaUkko

      Olen laittanut karjalanpaistiin osan hirvenlihaa kun sitä on ollut "ylimääräisenä". Yhtään ei ole huonompaa ollut kuin pelkästä sian ja naudanlihasta valmistettu, ei ainakaan lautasen reunalle ole jäänyt kertaakaan. Kysyin kerran vanhalta evakolta että kuuluuko aidon karjalanpaistin liha paistaa ennenkuin se laitetaan pataan, hän sanoi ettei siinä ole mitään sääntöä eli tee niinkuin oma ja perheesi suu sen parhaaksi maistaa. Sen sanoi minkä kaikki muutkin että pitkä haudutus matalassa lämpötilassa takaa lopputuloksen

    • ProPatria

      Lammas kuuluu myös oikeaan karjalanpaistiin. Jos aloittaja haluaa, niin laittaa vaan kanaa sekaan.. mitäs se muille kuuluu. Kana on niin kuivaa sellaisenaan.. siellähän se liemessä mukavasti muuttuu liukkaammaksi niellä. Itse laittaisin kanapalat vasta parin tunnin kypsyttelyn jälkeen mukaan.. 3h kaikkinensa.. ja sitten jälkilämmössä saa muhia vielä lähemmäs tunnin. Alkuun reilu tunti 200 asteessa niin ruskistuu.. välillä voi vähän kääntää pohjat ylös. Sitten nestettä voi lisätä vähän, ja laskee lämpöä sinne sadan päälle. Lanttua laitan itse jos mahdollista.. porkkanaa alle puolet lantun määrästä, makuasia sano musti kun persettään nuoli.
      Kanojen lisäämisen jälkeen voi panna savipataan kannen päälle, kun omaiset on nähneet..
      .. miksi lihalientä hyvään liemeen lisätä? Taitaa olla se makuasia taas?, tai kauppiaan vinkki myydä liemikuutioita.

      Myös rosmariini on hyvä mauste, vaikka ei perinteinen. Minusta tuli rosmariinin suurkuluttaja sen jälkeen, kun näin ohjelman varsinkin sen käytön paistamisessa haitallisten karsinogeenien muodostumista ehkäisevänä jopa hyvin rankasti grillissä lihaa kärytettäessä.

    • Näi-ikkää

      Vanhanajan lihapotti, eli pätsiliha! Karjalanpaistin nimen se sai vasta evakkojen tultua läntiseen suomeen. Karjalanpaistin koostumus vaihtelee riippuen siitä mistäpäin karjalaa se on lähtöisin. Mitään ainoaa olikeaa reseptiä ei ole olemassa.
      Tässä kuitenkin yksi joka on lähimpänä sitä kenties tunnetuinta. Tarvitset yhtäpaljon seuraavia lihoja: Sikaa, mieluusti etuselkää luineen, nautaa ns. soppalihaa ja mielellään hieman luuta mukana. sekä lammasta lapaa, etuselkää tai jotain edullista ruhonosaa.
      Leikkaa lihat melko kookkaiksi paloiksi esim. 4 x 4 sm. Voit halutessasi ruskistaa lihat ennakkoon, mutta se ei ole tarpeen, sillä yhtä oikiein on laittaa lihat uuninkestävään vuokaan ja täyttää se kylmällä vedellä niin että lihat jäävät vain hieman pinnan yläpuolelle. Halutessasi voit lisätä sipulia lohkoina . Mausteeksi karkeaa merisuolaa ja ehkä muutama maustepippuri tai katajanmarja. Laita paisti uuniin jonka lämmöksi valitset ensi 175 astetta ja parin tunnin kuluttua pudotat lämmön 100:n asteeseen ja annat lihojen hautua ainakin 6 tuntia, tai mieluusti yli yön. Ennenvanhaan pätsiliha jätettiin viimeiseksi leivinuuniin piirakoiden ja leipien paiston jälkeen uunin jälkilämpöön jossa se sai hautua hiljakseen läpi yön.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      111
      2862
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2395
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      22
      2344
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1966
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1640
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      170
      1355
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      287
      1181
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1034
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1034
    10. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      1003
    Aihe