Paistilihoja on liian vähän. Käykö kanan paistilihat jatkoksi karjalanpaistiin? Eli tuleekohan syötävän makuista?
Lintua karjalalanpaistiin?
6
115
Vastaukset
- ei_käy
Ei tule kanaa karjalanpaistiin, missään tapauksessa. Eikä kanaa ja lihaa muutenkaan samaan "paistiin". Tee kanat erikseen, jos karjalanpaistia pitää jatkaa jollakin niin se on kyllä juurekset.
- Fatima10
Samaa mieltä,ei käy.Possua,nautaa,sipulia,porkkanaa ja lihalientä ja yöksi uuniin,tosin isompi satsi.
- Monta_hyvää
Evakkorekeen tulee sipuilia, porkkanaa, possua ja nautaa - itse olen lisännyt silloin kun on ollut, palan lammasta mukaan. Ei kanaa tai muutakaan lintua.
Mausteet musta ja maustepippuri sekä laakerinlehti ja suola sekä vettä siinä se on.
Ensin kuumaan uuniin ja sen jälkeen pudotetaan lämpö 100-125 välille ja 4-6h - RiistaUkko
Olen laittanut karjalanpaistiin osan hirvenlihaa kun sitä on ollut "ylimääräisenä". Yhtään ei ole huonompaa ollut kuin pelkästä sian ja naudanlihasta valmistettu, ei ainakaan lautasen reunalle ole jäänyt kertaakaan. Kysyin kerran vanhalta evakolta että kuuluuko aidon karjalanpaistin liha paistaa ennenkuin se laitetaan pataan, hän sanoi ettei siinä ole mitään sääntöä eli tee niinkuin oma ja perheesi suu sen parhaaksi maistaa. Sen sanoi minkä kaikki muutkin että pitkä haudutus matalassa lämpötilassa takaa lopputuloksen
- ProPatria
Lammas kuuluu myös oikeaan karjalanpaistiin. Jos aloittaja haluaa, niin laittaa vaan kanaa sekaan.. mitäs se muille kuuluu. Kana on niin kuivaa sellaisenaan.. siellähän se liemessä mukavasti muuttuu liukkaammaksi niellä. Itse laittaisin kanapalat vasta parin tunnin kypsyttelyn jälkeen mukaan.. 3h kaikkinensa.. ja sitten jälkilämmössä saa muhia vielä lähemmäs tunnin. Alkuun reilu tunti 200 asteessa niin ruskistuu.. välillä voi vähän kääntää pohjat ylös. Sitten nestettä voi lisätä vähän, ja laskee lämpöä sinne sadan päälle. Lanttua laitan itse jos mahdollista.. porkkanaa alle puolet lantun määrästä, makuasia sano musti kun persettään nuoli.
Kanojen lisäämisen jälkeen voi panna savipataan kannen päälle, kun omaiset on nähneet..
.. miksi lihalientä hyvään liemeen lisätä? Taitaa olla se makuasia taas?, tai kauppiaan vinkki myydä liemikuutioita.
Myös rosmariini on hyvä mauste, vaikka ei perinteinen. Minusta tuli rosmariinin suurkuluttaja sen jälkeen, kun näin ohjelman varsinkin sen käytön paistamisessa haitallisten karsinogeenien muodostumista ehkäisevänä jopa hyvin rankasti grillissä lihaa kärytettäessä. - Näi-ikkää
Vanhanajan lihapotti, eli pätsiliha! Karjalanpaistin nimen se sai vasta evakkojen tultua läntiseen suomeen. Karjalanpaistin koostumus vaihtelee riippuen siitä mistäpäin karjalaa se on lähtöisin. Mitään ainoaa olikeaa reseptiä ei ole olemassa.
Tässä kuitenkin yksi joka on lähimpänä sitä kenties tunnetuinta. Tarvitset yhtäpaljon seuraavia lihoja: Sikaa, mieluusti etuselkää luineen, nautaa ns. soppalihaa ja mielellään hieman luuta mukana. sekä lammasta lapaa, etuselkää tai jotain edullista ruhonosaa.
Leikkaa lihat melko kookkaiksi paloiksi esim. 4 x 4 sm. Voit halutessasi ruskistaa lihat ennakkoon, mutta se ei ole tarpeen, sillä yhtä oikiein on laittaa lihat uuninkestävään vuokaan ja täyttää se kylmällä vedellä niin että lihat jäävät vain hieman pinnan yläpuolelle. Halutessasi voit lisätä sipulia lohkoina . Mausteeksi karkeaa merisuolaa ja ehkä muutama maustepippuri tai katajanmarja. Laita paisti uuniin jonka lämmöksi valitset ensi 175 astetta ja parin tunnin kuluttua pudotat lämmön 100:n asteeseen ja annat lihojen hautua ainakin 6 tuntia, tai mieluusti yli yön. Ennenvanhaan pätsiliha jätettiin viimeiseksi leivinuuniin piirakoiden ja leipien paiston jälkeen uunin jälkilämpöön jossa se sai hautua hiljakseen läpi yön.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Persut romahti Haapaveellä, kiitos Ilkka!
Persut saivat historiallisen tappion haapaveellä! Kiitos Ilkka!1082284- 841995
- 531582
Nyt tiedän
Että joku on lahjonut jonkun tai olemme idiootteja. Nuo kokkareiden päsmärit tuli valituksi valtuustoon. Onnea vaan kai501506- 1541498
Sanna Ukkolan kolumni: Rautarouva, joka unohti joukkonsa - Riikka Purran pitäisi katsoa peiliin
"Historialliset tappiot eivät synny vahingossa. Ne syntyvät, kun johtaja unohtaa, ketä hänen piti palvella, kirjoittaa I481394Oletko ymmärtänyt
Oletko ymmärtänyt jotain kaivatustasi lähiaikoina tai oletko muuttanut mielipidettäsi kaivatustasi?1441314Kepun hegemonia jatkumassa vankkana Puolangalla
Tuuliviirien vallankumous jäi pahasti piippuun!261166- 1111135
Paraneeko ilmapiiri nyt?
Paraneeko kunnallispolitiikan ilmapiiri nyt kun persuilla meni vaalit päin pers3ttä ja änkyräpersut tipahtivat vilttiket251094