Tiede ei tiedä edes sukupuolta

onnetonta.tietoo

18

115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sukupuoli on määrittelykysymys, jossa ei välttämättä ole pippeli tahi pimpsa se tärkein määre. Itse käyttäisin kromosomien tarkastusta sukupuolen määrittämiseen, mutta mikään XX/XY -rajaus ei sitten mielen puolella olekaan välttämättä sama.

      Vaikeissa tapauksissa saattaisi olla silti järkevintä odotella, kunnes lapsi on kyllin vanha ja kypsä kertoakseen itse, miltä hänestä tuntuu ja kummaksi hän "haluaa tulla".

      Mikään ei suhtaudu tieteeseen skeptisemmin kuin tiede itse.

      • asiahan.on.näin

        Tässä siis luotetaan potilaiden satuihin ja tarinoihin, vaikka meillä on selkeä mitattavissa oleva suure, josta me tiedämme tarkalleen henkilön biologisen sukupuolen. Kuitenkin pitää käyttää suuret määrät rahaa kaikenlaisten luulosukupuolisten hoitamiseen heidän luulotellun sukupuolensa mukaisiksi. Mitäs skeptismiä se tämä tällainen on?

        Annetaan kaikenlaisten kirurgien ja terapiamaakareiden rahastaa herkkäuskoisia höynähtäneitä, jotka KUVITTELEVAT olevansa eri sukupuolta kuin ovat!


      • Apsoluuttiset-käsitteet

        Ei onnistu sukupuolen määrittely niin, että se vastaisi kaikkia ulkoisia fyysisiä piirteitä ja sisäisiä subjektiivisia tuntemuksia. Lainaus artikkelista:

        "Tuohon aikaan 1800-luvulla oli tapana, että intersukupuolisia vietiin näytille suuriin kokouksiin, joissa lääkärikollegio päätti, oliko kyse miehestä vai naisesta. X- ja Y-kromosomeja ei vielä tunnettu, eikä siitä olisikaan ollut apua. Myöhemmin nimittäin huomattiin, etteivät nekään määrää sukupuolta.

        1800-luvun lääkärit yrittivät turhaan ratkaista kysymyksen miehen ja naisen perimmäisestä erosta. He eivät pystyneet määrittelemään sukupuolta, eikä siihen pysty nykyinenkään lääketiede.

        Päinvastoin, lääketiede on nyt tehnyt asiasta entistä monimutkaisemman. On saatu selville, miten monella tapaa sukupuolen määrittelyyn perinteisesti liitetyt piirteet – ulkoiset sukupuolielimet, kehon sisällä sijaitsevat sukupuolielimet, sukurauhaset, kromosomit, hormonit – voivat sekoittua erilaisiksi kombinaatioiksi."

        Eli suku"puolen" määrittelijöiksi kaavalluista tekijöistä saadaan erilaisia kombinaatioita, jolloin niitä on paljon enemmän kuin kaksi.

        Sukupuoli ei ole ainoa asia, jota "ei ole olemassa". Sama pätee myös biologisiin lajeihin: niitäkään "ei ole olemassa" kun tarpeeksi tarkkaan katsotaan. Jokaiselle lajin määrittely-yritykselle löytyy luonnosta vastaesimerkki, joka kumoaa määritelmän mielekkyyden.


      • huuharit_helvettiin

        'sisäisiä subjektiivisia tuntemuksia'

        Sisäiset subjektiiviset tuntemukset eivät ole tieteellisiä! Vain tiede tuottaa tietoa, joten sisäiset subjektiiviset tuntemukset eivät ole tietoa. PISTE.

        Kaksoissokkotutkimus on ainoa luotettava tapa saada tällaisista asioista mitään tietoa juuri siksi, että se stokastisoi subjektiiviset kylähullujen ja psyykkisesti ahdistuneiden subjektiiviset luulot pois oikean ja validin tiedon joukosta. Jos tämäkin asia tutkittaisiin tuollaisten enkerliterapiaistuntojen sijaan kaksoissokkotutkimuksin, niin tulos olisi päivänselvä: sukupuolia on tasan kaksi ja jokainen kuuluu jompaan kumpaan. Määritelmän mukaan vähintään yhden Y-kromosomin omaava on mies ja loput on naisia. PISTE.

        Tässä asiassa ei pitäisi olla mitään epäselvää. Ihmisen sukupuoli määritetään tieteellisen tarkasti, kun hän syntyy ja sen voi itse koska tahansa tarkistaa omasta henkilötunnuksestaan, jos alkaa luulotauti vaivaamaan niin, ettei enää itse muka tiedä. PISTE.


      • Apsoluuttiset-käsitteet

        Kiitos hyvistä nauruista! Vaikka jätettäisiin sivuun asenteesi, jonka mukaan sisäiset subjektiiviset tuntemukset eivät ole tietoa (eivät tietenkään kaikki niistä ole tietoa, mutta ilman niitä on mahdotonta olla tietoa...), niin edellä ollut pätee kuitenkin ilman mitään viittauksia subjektiivisiin tuntemuksiin. Et ilmeisesti höyrypäisyydessäsi nähnyt sitä, mitä artikkelissa sanottiin, eli:

        "Tuohon aikaan 1800-luvulla oli tapana, että intersukupuolisia vietiin näytille suuriin kokouksiin, joissa lääkärikollegio päätti, oliko kyse miehestä vai naisesta. X- ja Y-kromosomeja ei vielä tunnettu, eikä siitä olisikaan ollut apua. Myöhemmin nimittäin huomattiin, etteivät nekään määrää sukupuolta. 1800-luvun lääkärit yrittivät turhaan ratkaista kysymyksen miehen ja naisen perimmäisestä erosta. He eivät pystyneet määrittelemään sukupuolta, eikä siihen pysty nykyinenkään lääketiede. Päinvastoin, lääketiede on nyt tehnyt asiasta entistä monimutkaisemman. On saatu selville, miten monella tapaa sukupuolen määrittelyyn perinteisesti liitetyt piirteet – ulkoiset sukupuolielimet, kehon sisällä sijaitsevat sukupuolielimet, sukurauhaset, kromosomit, hormonit – voivat sekoittua erilaisiksi kombinaatioiksi."

        Noissa ei ole mitään viittauksia subjektiivisiin tuntemuksiin. Ja tässä vastaesimerkkejä X- ja Y-kromosomeihin pohjautuvalle apsoluutiselle sukupuolen käsitteelle:

        XY-naisista:

        http://www.tekniikkatalous.fi/innovaatiot/2009-04-14/Äärimmäisen-harvinainen-tapaus-Normaali-tyttö-jolla-on-miehen-kromosomit-3271482.html

        XX-miehistä:

        https://en.wikipedia.org/wiki/XX_male_syndrome

        Näistä tapauksista on toki löydetty mekanismeja, joilla "mieskromosomeista" varustetusta ihmisestä on tullut fenotyyppinen nainen ja "naiskromosomeista" varustetusta ihmisestä on tullut fenotyyppinen mies, mutta homman nimi onkin se, että ne eivät ole mitenkään ainoita loogisia mahdollisuuksia, joilla niin voi tapahtua. Näyttäisi siltä, että jo nykyisin tunnetuille poikkeamamekanismeille löytyy vastaesimerkkejä, joiden takia ne eivät kelpaa sukupuolen määrittelemisessä nekään, ks. esim. https://en.wikipedia.org/wiki/Testis_determining_factor#Use_in_Olympic_screening :

        Use in Olympic screening

        One of the most controversial uses of this discovery was as a means for gender verification at the Olympic Games, under a system implemented by the International Olympic Committee in 1992. Athletes with an SRY gene were not permitted to participate as females, although all athletes in whom this was "detected" at the 1996 Summer Olympics were ruled false positives and were not disqualified. Specifically, eight female participants (out of a total of 3387) at these games were found to have the SRY gene. However, after further investigation of their genetic conditions, all these athletes were verified as female and allowed to compete. These athletes were found to have either partial or full androgen insensitivity, despite having an SRY gene, making them phenotypically female and giving them no advantage over other female competitors.[20]

        Geneettiseen määritelmään pohjautuvat testit tuottivat siis useita miehiä "ilmiselvistä naisista". Tämän vuoksi olympialaisissa urheilijoiden sukupuoli arvioidaan jälleen enää vain tapauskohtaisesti (kun arvellaan tietoista huijausta) käyttämättä arvioinnissa mitään yksikäsitteistä määritelmää.

        [Q]uestions regarding an athlete's gender are now addressed on an individual basis by medical experts, only when there is significant reason to suspect a male athlete may be posing as a female.

        Biologisen sukupuolen kanssa käy todennäköisesti aivan samoin kuin biologisen lajin kanssa: mitään absoluuttista ja ikuista lajin tai sukupuolen määritelmää ei voida antaa ilman että luonto tarjoilee vastaesimerkkejä, joka tekee määritelmän tyhjäksi.

        Jos olet eri mieltä, niin koetapa muotoilla nyt uudestaan se apsoluuttisen pätevä kaksijakoinen "sukupuoli"-käsite, ja jos siihen pystyt, niin varmaan ei tuota vaikeuksia antaa sitä apsoluuttisen pätevää biologisen lajinkaan määritelmää.


      • huuharit_helvettiin

        "Jos olet eri mieltä, niin koetapa muotoilla nyt uudestaan se apsoluuttisen pätevä kaksijakoinen "sukupuoli"-käsite, ja jos siihen pystyt, niin varmaan ei tuota vaikeuksia antaa sitä apsoluuttisen pätevää biologisen lajinkaan määritelmää."

        Tietysti olen eri mieltä, typerää olettaa edes muuta, ellei ole typeriin oletuksiin taipuvainen huuhaileva pelle, kuten sinä!

        Aivan selvä ja yksiselitteinen määritelmä sukupuolelle on se, minkä jo tuolla aiemmin kerroin: vähintään yhden Y-kromosomin omaava on mies ja loput ovat naisia. Mitään muuta ei tarvita. PISTE.

        Voi tietenkin aina olla ties mistä syistä, usein elämäntavoista tai muusta ihmisen omasta tai vanhempien toiminnasta johtuvia epämuodostumia ja sairaalloisia poikkeamia, mutta niiden tilastollinenkin osuus on niin vähäinen, että menevät havaintovirheiden piikkiin. Pelkkää tilastollista kohinaa, ei sellainen kumoa mitään teoriaa.

        Tilannehan on se, että jos aletaan uskoa kaikenlaistan luulosukupuolisten sekavia höpinäitä tieteellisinä totuuksina, niin sitten on uskottava yksisarvisiin, reikihoitoihin, enkeleihin, tonttuihin, maahisiin, jättiläisiin, kreikkalaisiin jumaliin ja verkostomarkkinointiinkin. Ja sähköallergiaan. Sinä varmaan uskotkin kaikkiin noihin, vaikutat ainakin niin hönölle. Oletko 'Minä olen'-lehden tilaaja?

        Tieteellisesti on olemassa vain se, mikä voidaan selkeästi todistaa ja osoittaa olevan olemassa. Potilaiden subjektiiviset höpinät eivät ole ja kukaan itseään kunnioittava lääkäri tai tiedemies ei sellaisia noteeraa mitenkään. Kromosomit voidaan selkeästi tutkia ja mitata ja niistä voidaan määrittää sukupuoli aivan yksiselitteisesti ja kiistattomasti määritelmän mukaisesti ja kaikki muut tavat ovat silkkaa puuta heinää, akkojen marinaa.

        Aamuisin viimeistään 6.30 ylös sängystä ja reipas muutaman kilometrin juoksulenkki kirpeässä pakkassäässä, sen jälkeen puuroaamiainen hedelmillä ja ruisleivällä sekä kananmunalla. Sitten töihin tai TE-toimistoon niitä etsimään. Lakkaa himottamasta puunkolot ja naapurin äijän perse ja tulee nuorukaisesta reipas asekuntoinen MIES. Eikä mikään sivarinysselö jonnekin vanhainkotiin vaippoja vaihtamaan, tai persupoliitikko! PERKELE. Ja sama resepti pätee naisiinkin, ei tuon jälkeen tee edes mieli löhötä siellä sohvalla jalat ristissä persuksen alla horoskooppeja ja Linna-sarjoja lukien. Käsitöitä ja muuta kuntouttavaa toimintaa muiden naisten kanssa, niin ei pimppi enää himota. Näin se on, JUMALAUTA!

        Nettoveronmaksaja jonkun verran kuule ihan VITUTTAA, että rahat eivät mene vanhusten aterioihin eivätkä nuorten mielenterveystyöhön tai lastensuojeluun (huostaanottojen määrä on viime vuosina ollut huolestuttavasti laskussa ja saattepa nähdä millainen raggarisukupolvi siellä nyt kasvaa huumehörhöjen ja työtävieroksuvien elämäntapalaiskureiden huostassa, kyllä ei niistä ole velkoja maksamaan), vaan lepsut lääkärit kirjoittelevat kaikenlaisia tuhottoman kalliita hormonidouppauksia jokaiselle, joka vain älyää sellaista kysyä. Näiden potilaiden kohdalla pitäisi selvittää ne todelliset syyt, jotka kyllä jokainen ammattitaitoinen lääkäri näkee heti päältä, kun tuollainen hippihuuhari ovesta astuu sisään: yksinäisyys, huomionkipeys, syrjäytyneisyys, huonot välit vanhempiin ja muihin sukulaisiin, neuroottisuus, ahdistuneisuus ja harhaisuus. Ihmiset ovat ihan täysiä taukkeja, jotka vain kuvittelevat sairastavansa vaikka mitä, mikä milloinkin on muotia. Todelliset sairaat kuten raajansa menettäneet tai selkeitä ulkoisia ruhjeita omaavat (näissäkin itseaiheutetut ovat mielenterveyspotilaita ja kuuluvat hullujen huoneelle eivätkä vuodeosastolle oikeiden sairaiden, kuten terminaalipotilaiden, joukkoon) tulisi selkeästi erottaa seuraa kaipaavista, saikkua ruinaavista, eläkettä kyttäävistä ja ihan vaan huvikseen sairasta leikkivistä, joista on kiva tuntea, että heitä hoidetaan! Kaikkein sairaimmat tapaukset oikein tykkäävät kun niitä piikitetään ja vatsaa tähystetään! PERKELE!

        Jos tälle asialle ei aseteta mitään rajaa, niin kohta on joka toinen vastaantulija ties mitä sukupuolta omasta mielestään ja nettoveronmaksaja saa kuunnella aamuisin bussissa ja metrossa vaikka mitä avautumisia traumaattisesta ja väärinymmärretystä sukupuoli-identiteetistä. Ei mene aikaakaan kun pedofiilitkin alkaa vaatimaan oikeuksiaan, kun kaikki poikkeavuus sallitaan. Kansalle pitäisi antaa valta tässäkin asiassa. Kun herrat ja liikaviisaat pääsee seuhkaamaan, niin tämmöistä sekasotkua siitä tulee ja pahemmaksi vaan menee!


      • huuharit_helvettiin

        Ja ne lajit ja rodut voidaan määritellä ihan täysin yksikäsitteisesti ja selkeästi geneettisesti. Jokainen mahdollinen alleeliyhdistelmä kuuluu johonkin lajiin tai rotuun. On naurettavaa riman alta limboilua yrittää vätystellä määritelemällä vain yksi laji tai rotu, johon kaikki kuuluvat. Siihenhän sitä tälläkin höpinällä laji- ja rotumääritysten vaikeudesta pyritään. Vieroksutaan työtä ja yritetään päästä mahdollisimman helpolla, vaikka palkka maksetaan NETTOVERONMAKSAJIEN pussista.

        Olen ollut skeptikko syntymästäni saakka ja omannut aina selkeän rationaalisen maailmankuvan, johon ei huuhailu ja oletukset kuulu. Enkä ole työtä pelännyt koskaan!


      • Apsoluuttiset-käsitteet

        Skepsisläisen mannekiinista käyt hyvin, eli olet todellinen huuhari ja huuhailija. Ei epäilyksen häivääkään omien varmojen mielipiteitesi ja itsestäänselvyyksiksi olettamiesi asioiden suhteen. Sen sijaan todellisia tieteellisiä tosiasioita et usko. Kommentista päätellen et tainnut niitä lukeakaan, tai jos luit, et ymmärtänyt, tai jos ymmärsit, et välittänyt.


      • huuharit_helvettiin

        "olet todellinen huuhari ja huuhailija"

        Kirjoittaa pölvästi, joka ei tiedä tieteellisyydestä yhtään mitään. Kuule, kumpikohan meistä on ollut enemmän tekemisissä tieteen ja sen tekijöiden kanssa?

        Matematiikka on tieteistä kaikkein tieteellisin ja se on laidasta laitaan niin selkeää, että siinä ei ole mitään ristiriitaisuuksia. Eikä koskaan tule! Niitä ei ole eikä tule eikä edes voi tulla, koska kaikki määritellään siten, että ristiriitoja ei synny. Siksi on täysin päivänselvää, että jos määritelmä kuuluu: 'kaikki vähintään yhden Y-kromosomin omaavat ovat miehiä ja loput ovat naisia', niin jokainen voidaan määritellä mieheksi tai naiseksi eikä miksikään muuksi. PISTE.

        Silloin on myös selvää, että "täysin normaali tyttö", jolla on Y-kromosomi, on sairaalloisesti poikkeava mies, ja meidän tulee ymmärtää, kuinka raskasta ja vaikeaa sellaisen ihmisen elämä varmasti on. Meidän tulee hoitaa hänen ylikuormittuvaa psyykettään tarpeellisella lääkinnällä ja tarvittaessa eristää hänet vakauttaviin hoitojaksoihin eikä yrittää ratsastaa julkisuudessa hänen avullaan, niin kuin sinä yrität halpamaisesti tehdä.

        Väistit taitavasti kysymykseni siitä, millaiseen huuhailuun oikein uskot. Joko olet tehnyt verhot kahvipusseista ja maadoittanut ne vesipatteriin? Jos lähdetään siitä, että tehdyissä tutkimuksissa, niissä olosuhteissa, joissa tutkimus suoritetaan ja niillä altistuksilla, taajuus, amplitudi ja intensiteetti eri jakaumineen huomioon ottaen, sähköallergisiksi itseään huuhailevat eivät saa oireita, tai saavat niitä korkeintaan jälkeenpäin, on selvää, että vallitsevan määritelmän mukaan he eivät ole sähköallergisia. Aivan samoin henkilöt, jotka eivät reagoi allergiatestissä, mutta silti näyttävät saavan ihottumaa muka jostakin, eivät ole allergisia, vaan oireilevat psyykkisesti ja meidän on ymmärrettävä heitä ja hoidettava heitä psyykelääkityksellä ja tarpeen vaatiessa vakauttavilla eristämisillä. Psykosomaattinen mekanismi on tieteellisen tarkasti osoitetttu toistaiseksi tutkimattomaksi ja siten sen voi täysin varmasti tietää olevan niiden tapausten taustalla, jotka selvästi eivät selity muilla määritellyillä tavoilla. Psykosomaattiset sairaudet, joita ylivoimaisesti suurin osa kaikista ihmisten oireista on, ovat erittäin vaikeita ja pitkäkestoisia sairauksia, jotka tulee hoitaa voimakkaalla psyykelääkityksellä ja tarpeen vaatiessa vakauttavilla eristämisjaksoilla hoitolaitoksissa, joissa ihmisistä pidetään hyvää huolta ja heidän hyvinvoinnistaan huolehditaan. On tärkeää auttaa näitä ihmisiä, mutta tehdä se oikein. Olisi väärin antaa kaikenlaisten epätieteellisten huijareiden päästä hyötymään heistä tai antaa puljareiden ja puoskaroijien rahastaa yhteiskuntaa, veronmaksajien varoja, heidän avullaan.

        On nimittäin selvää, että näillä ihmisillä on voimakkaita pelkotiloja ja he ovat selvästi hyvin stressaantuneita. Erittäin tarkkojen ja ennen kaikkea tinkimättömän tieteellisten tutkimusten perusteella voidaan sataprosenttisella varmuudella sanoa, että laukausevana tekijänä ei toimi MIKÄÄN sähkömagneettiseen säteilyyn liittyvä reaktio tai siitä johtuva ehdollistava tai praimaava tuntemus minkään tunnetun ristiinvaikutuksenkaan kautta. On siis täysin selvää, että kyseessä on silkka huuhaa ja on täysin resurssien hukkaa tutkia asiaa yhtään enempää. Ja sähköallergisten pääsy mediaan pitää täysin estää ja heidät kaikki tulee sulkea tarvittaessa eristäviin hoitojaksoihin, joissa heistä pidetään inhimillisesti huolta ja heidän hyvinvoinnistaan huolehditaan voimakkaalla lääkityksellä. Nyt huuharit tietenkin tulevat väittämään, että voimakkaita pelkotiloja ja suurta stressaantuneisuutta esiintyy myös sydäntautipotilailla ja vaikeista kohtauksista kärsivillä astmaatikoilla, mutta heidän tapauksessaan vakava ja henkeä uhkaava sairaus selittää sen, ja voidaan havaita psyykkisten oireiden selvästi helpottuvan primaarista sairautta hoitamalla ja sen oireita lievittämällä. Näin ei luonnollisesti ole sähköallergisten kohdalla, eikä voikaan olla nykyisellään, koska he ovat luulosairaita ja siten heidän fyysisetkin oireensa ovat joko luuloteltuja tai selvästi havaittavista psyykkisistä ongelmista (ahdistuneisuus, pelkotilat, stressaantuneisuus, harhaisuus) psykosomaattisesti johtuvia. Psykosomaattiset sairaudet ovat erittäin monimutkaisia ja vaikeasti hoidettavia pitkäkestoisia sairaustiloja, joiden hoitamiseen tarvitaan voimakasta psykoaktiivista lääkitystä ja monesti myös tahdonvastaisia, eristäviä hoitojaksoja.


      • huuharit_helvettiin

        Ja sekin usein unohdetaan, ehkä aivan tahallaan, että allergioita ja astmaa hoidettiin menestyksellisesti erittäin tieteellisiin, subjektiiviset satuilut poissulkeviin tutkimuksiin pohjautuen, vuosikymmenien ajan mielenterveyspalvelujen kautta. Havaittiin selvästi, että esimerkiksi astmaattisia kohtauksia saavat selvästi pelkäsivät ja odottivat näitä kohtauksia etukäteen ja siitä voitiin varmasti ja vastaansanomattomasti päätellä kohtausten johtuvan tästä pelosta ja jännityksestä. Kun heidät suljettiin yksinäishuoneisiin ja eristettiin häiritsevistä hermoärsykkeistä, heidän kohtauksensa selvästi vähenivät. Tämä osoitettiin aivan vastaansanomattomasti tieteelliset kriteerit täyttävillä tilastollisilla menetelmillä, joiden todistusvoima on täysin kiistaton verratuna peräkylän hullujen nettikirjoitteluihin. Näin ollen, sähköallergisten tulisi olla tyytyväisiä siihen, että heidän oireensa otetaan aivan yhtä vakavasti kuin astmaattikkojen ja allergikkojenkin oireet on otettu ja niitä hoidetaan samalla tavoin erittäin tieteellisesti parhaan mahdollisen tietämyksen mukaisesti.

        Minä en ole yksin tässä asiassa. Takanani seisovat suoraselkäisinä Lilja Tamminen ja Tapio Ala-Nissilä, jotka eivät ole mitään julkisuudesta eläviä huuhariklovneja vaan vankasti tieteen parissa työskenteleviä, erittäin tieteellisesti ajattalevia ja matemaattisesti orientoituneita ilmiasuaan myöten vakavasti otettavia raudanlujia ammatti-ihmisiä. Siihen, mitä he sanovat, voi sataprosenttisesti luottaa, he ovat harkinneet kaiken sanomansa erinomaisen tarkasti ja punninneet sen suurella viisaudellaan. He ovat skeptikkoja henkeen ja vereen, kuten minäkin. Oli todella ilo huomata, kuinka linkissä olevaa bloggausta seuranneessa keskustelussa erittäin tieteelliset tutkijat ja tiedeihmiset vastaansanomattoman selkeästi löivät selkeällä ja kieliopillisesti oikealla artikuloinnillaan maanrakoon jonkun hikisen, kirjoitusvirheistä päätellen AMK-inssin, ininät. Siinäpä sai tuta oikein tieteenteijöiden oikeamielisen suuttumuksen. Saattoi muuten ollakin joku elämänkoululainen huuhari, joka vain esitti mittainssiä. Tässä tekivät oikein hyvää työtä nimerkit Mie ja Linja-aho, jotka lyttäävät inhottavia ja kuohuttavia huuhareita ympäri nettiä niin että tuntuu! Saa PERKELE yksisarvitset verbaalista kyytiä. Onneksi myös tieteellinen tutkija Miikka Raninen kävi kertomassa tieteellisestä tutkimisesta oikein ammattilaisen suulla. Kyllä siinä tällainen maallikko aivan hämmästyi, että kuinka vähän sitä tietää tuosta tieteellisestä tutkimisesta. Se on niin yllättävän monimutkaista kaikkine rahoitusanomuksineen ja kaveripiiri- ja urakehityssidonnaisuuksineen. Sitä maallikko äkkiä kuvittelisi salaliitoksi, mutta raudanluja ammattilainen onneksi tietää sen olevan vain ihan tavallista työelämää.

        Nyt, jos koskaan, on erittäin tärkeää ja suorastaan täysin välttämättöntä käydä lujaan taistoon tätä sähköallergia huuhaata vastaan. Suomi on ennen näkemättömän nousukauden kynnyksellä. Juuri eilen eräs tulevaisuuden tutkija kertoi radiossa, Yle Puheen aamupäivässä, että esineiden internet ja sen myötä entisestään lisääntyvä langaton verkkoteknologia ovat aivan vastaavanlainen innovaatiomyrsky kuin höyrykoneteknologia oli aikoinaan. Se tulee luomaan ennen näkemättömän kasvun ja työllistämään kortistot tyhjiksi. Muistellen 1990-luvun suurta tietotekniikka buumia (ja terveydenhuollon tietotekniikan vielä nykyistäkin tilaa) olen täysin vakuuttunut, että kaveri oli aivan oikeassa. Tullaan tarvitsemaan todella paljon työtunteja ja rahaa siihen, että saadaan jääkaapit tilaamaan oikeat ruoat oikeaan osoitteeseen ja saadaan markkinatilannepaineessa hätäkusemalla tehdyt käyttöliittymät sille tasolle, ettei käyttäjän ruoka-aineyliherkkyyksiä tarvitse kovakoodata joka kaappiin erikseen. Se ei tule olemaan helppoa eikä pikku juttu. Tarvitaan todella paljon suunnittelijoita, toteuttajia ja teknistä henkilöstöä, kotikäyntejä, asennuksia ja puhelintukea, että tämä uusi teknologia saadaan toimimaan yhtä luotettavasti kuin 1700-luvun höyrykoneet.Jos nyt sähköhysteria leviää kulovalkean tavoin, kuten enkelihoidot ja reikiterapia ovat tehneet, niin ei tarvita kuin yksi kaupunkipyöriä käyttävä ilmastonmuutoksesta huolestunut vegaani valkoselkätikan suojelija, joka "sairastuu sähköallergiaan", estämään jääkaapin tarvitseman langattoman verkon asentaminen koko kerrostaloon. Taloudelliset menetykset sellaisesta ovat todella mittaamattoman mittavat. Samalla jäävät laittamatta myös kosteudentunnistusanturit kylpyhuoneiden lattioihin ja niinpä kännykkä ei piippaa, jos suihkun hana unohtuu Skepsiksen kokoukseen lähtiessä auki.


      • huuharit_helvettiin

        Puhumattakaan, jos hanan kylmävesijohto alkaa vuotamaan. Tosin nykyiselläkin teknologialla erittäin suuri osa sellaisia tapauksia saataisiin todennettua mittaamalla verkoston painetta ehkä parista kohtaa kerrostalon vesiverkostoa ja kytkemällä se gsm-hälyttimeen ja mahdollisuus oikeaan hälytykseen olisi suurin piirtein samaa luokkaa kuin kylpyhuoneen rakenteisiin sijoitetun kosteushälyttimen parhaallakaan kalibroinnilla. Voisi tietenkin ajatella, että johdotettuna tämän saman teknologian tekeminen työllistäisi vielä enemmän, mutta niin ei voi ajatella, koska se söisi uuden teknologian kilpailukyvyn. On nimittäin ehdottoman välttämätöntä, että ihmiset vakuuttuvat tarvitsevansa itse ruokansa tilaavan jääkaapin tai kosteusanturin kylpyhuoneeseensa mutta eivät huuhaassaan hairahdu kuvittelemaan tarvitsevansa terveytensä takia sen langallisena, vaikka olisivat itse valmiita maksamaan siitä. Talossa voi nimittäin asua joku tietoliikenneinsinööri, joka ei millään suostu maksamaan muiden johdoista kun on kotona jo muutenkin sellainen reititinpatteri, että NSA:n paikalliset kuuntelulaitteet ovat aivan tukossa. Vakoilualgoritmit skannaavat suurella teholla kotiverkkoliikenteestä Suomen surkein kuski-sarjan uusinta osaa, samaan aikaan kun vaimon huoneeseen virtaa bittisalattuna Salattuja Elämiä. Suurin ongelma tässä tietenkin on se, että kyseinen tietoliikenneinsinööri on todennäköisesti töissä langatonta verkkoteknologiaa valmistavassa tai, realistisemmin, Kauko-idästä maahantuovassa hi-tech-yrityksessä, pöhisemässä.

        Olisi silti hirvittävän väärin, jos Ranskan tavoin täälläkin alettaisiin kieltää langattomia verkkoja julkisilla paikoilla. Suurin osa ihmisistä ei tietenkään tarvitse niitä, ja heille tämä periaatteellinen asia on yhdentekevä, valitettavasti. Samaa holtitonta välinpitämättömyyttä suuri enemmistö näkyy harrastavan myös sunnuntain Jumalanpalvelusten suhteen. On periaatteessa aivan helvetin väärin, että valtion tiedotusväline suosii sillä tavalla yhtä uskontokuntaa, vaikka sen pitäisi olla täysin neutraali. Mutta ihmiset ohittavat tämänkin kuolemanvakavan kysymyksen vain sillä, että sulkevat radion tai vaihtavat kanavaa. Enemmistö ei ollenkaan ajattele sitä prosenttia väestöstä, joka todella tarvitsee julkisia langattomia verkkoja ladatakseen musiikkia kävellessään tai päivittäessään Instagrammiin kuvia kengänkärjistään. Nämä kaikki, langattomat verkot mukaan lukien, ovat merkittävää bisnestä, ja niistä on kuulkaa monen työpaikka kiinni. NETTOVERONMAKSAJIA tarvitaan ja niitä saadaan vain toinen toisteen älykkäämpiä ja tarpeellisempia sovelluksia ostavien teinien avulla, jotka täyttävät verkon paitsi erittäin älykkäillä kommentoineillaan, vielä älykkäämmillä kuvilla ja videoilla. Ajatella mitä menettäisimme ilman langattomia verkkoja.


        Ymmärtäsin jos huuhailuun hurahtaisivat vain jotkut humanistit ja puolihöynät akat, mutta näkyy vaan silloin tällöin siellä olevan luonnontieteellisen koulutuksen saaneita miehiäkin joukossa. Ei ymmärretä edes alkeitakaan tieteellisyydestä ja rationaalisuudesta. Matematiikassa, joka on kaikkien tieteiden tieteellisin kuningatar, määritellään esimerkiksi nollalla jaon tulos määrittelemättömäksi ja silloin on täysin hedelmätöntä ja epätieteellistä alkaa vääntämään siitä, onko nollalla jaon tulos esimerkiksi ääretön vai yhtä aikaa kaikki olemassa olevat kokonais, rationaali- tai imaginääriluvut. Sellainen on ihan vain hullujen hommaa, jokainen matematiikan peruskurssinkin suorittanut tietää tämän. Onhan näitä pöpipäitä tietenkin ollut sivu historian, jotka ovat menneet itsensä näillä asioilla munaamaan. Patatyhmä pörssimeklarin poika Georg Cantor yritti ja huuhaili siitä oikein jonkun muka matemaattisen teoriankin, mutta sai tuta oikeiden tiedemiesten asiallisen ja suorastaan marxilaisen purevan kritiikin, jos sitä nyt sellaiseksi voi Bismarckin Saksassa eläneiden osalta kutsua, ja päätyi sinne, minne röyhkeä tieteen ammattilaisia halveksiva huuhari kuuluukin, eli mielisairaalaan. Sielläpä sai rauhassa miettiä mielettömyyksiään ja hänen ehdottamansa mukamatemaattinen oppinsakin pääosin poistettiin peruskoulun ykkösluokan matematiikan kirjoista seitsemänkymmentä luvun jälkeen.

        Rationaalinen ja tieteellinen ihminen pystyy ratkaisemaan kaikki ongelmat tehokkaasti, nopeasti ja toimivasti. Ainoastaan jotain normaali-ihmiselle ja NETTOVERONMAKSAJALLE täysin merkityksettömiä marginaalisia ongelmia voi jäädä ratkaisua vaille, mutta niistä ei mieleltään terve ota mitään huolta eikä stressiä. Jos tässä maailmassa alkaa suremaan kaikki sähköallergioista ja pienhiukkaisista kärsiviä, niin kohta on psyyke siinä kunnossa, että saa alkaa raavaskin MIES ravaamaan enkeliterapioissa ihan työkseen! PERKELE.


      • huuharit_helvettiin

        Täytyy nyt ihan pyytää anteeksi tuota kovaa kiielenkäyttöäni sinua kohtaan, mutta kun minua NIIN RAIVOSTUTTAAAAA kaltaisesi huuharit, että mitenkään voi hillitä itseäni kaltaistesi kanssa keskustellessani.

        Asiani on oikea, sinä olet väärässä ja niin kauan kun et sitä tunnusta, keskustelu jatkuu!


      • vittutätätäaikaajoo
        huuharit_helvettiin kirjoitti:

        "Jos olet eri mieltä, niin koetapa muotoilla nyt uudestaan se apsoluuttisen pätevä kaksijakoinen "sukupuoli"-käsite, ja jos siihen pystyt, niin varmaan ei tuota vaikeuksia antaa sitä apsoluuttisen pätevää biologisen lajinkaan määritelmää."

        Tietysti olen eri mieltä, typerää olettaa edes muuta, ellei ole typeriin oletuksiin taipuvainen huuhaileva pelle, kuten sinä!

        Aivan selvä ja yksiselitteinen määritelmä sukupuolelle on se, minkä jo tuolla aiemmin kerroin: vähintään yhden Y-kromosomin omaava on mies ja loput ovat naisia. Mitään muuta ei tarvita. PISTE.

        Voi tietenkin aina olla ties mistä syistä, usein elämäntavoista tai muusta ihmisen omasta tai vanhempien toiminnasta johtuvia epämuodostumia ja sairaalloisia poikkeamia, mutta niiden tilastollinenkin osuus on niin vähäinen, että menevät havaintovirheiden piikkiin. Pelkkää tilastollista kohinaa, ei sellainen kumoa mitään teoriaa.

        Tilannehan on se, että jos aletaan uskoa kaikenlaistan luulosukupuolisten sekavia höpinäitä tieteellisinä totuuksina, niin sitten on uskottava yksisarvisiin, reikihoitoihin, enkeleihin, tonttuihin, maahisiin, jättiläisiin, kreikkalaisiin jumaliin ja verkostomarkkinointiinkin. Ja sähköallergiaan. Sinä varmaan uskotkin kaikkiin noihin, vaikutat ainakin niin hönölle. Oletko 'Minä olen'-lehden tilaaja?

        Tieteellisesti on olemassa vain se, mikä voidaan selkeästi todistaa ja osoittaa olevan olemassa. Potilaiden subjektiiviset höpinät eivät ole ja kukaan itseään kunnioittava lääkäri tai tiedemies ei sellaisia noteeraa mitenkään. Kromosomit voidaan selkeästi tutkia ja mitata ja niistä voidaan määrittää sukupuoli aivan yksiselitteisesti ja kiistattomasti määritelmän mukaisesti ja kaikki muut tavat ovat silkkaa puuta heinää, akkojen marinaa.

        Aamuisin viimeistään 6.30 ylös sängystä ja reipas muutaman kilometrin juoksulenkki kirpeässä pakkassäässä, sen jälkeen puuroaamiainen hedelmillä ja ruisleivällä sekä kananmunalla. Sitten töihin tai TE-toimistoon niitä etsimään. Lakkaa himottamasta puunkolot ja naapurin äijän perse ja tulee nuorukaisesta reipas asekuntoinen MIES. Eikä mikään sivarinysselö jonnekin vanhainkotiin vaippoja vaihtamaan, tai persupoliitikko! PERKELE. Ja sama resepti pätee naisiinkin, ei tuon jälkeen tee edes mieli löhötä siellä sohvalla jalat ristissä persuksen alla horoskooppeja ja Linna-sarjoja lukien. Käsitöitä ja muuta kuntouttavaa toimintaa muiden naisten kanssa, niin ei pimppi enää himota. Näin se on, JUMALAUTA!

        Nettoveronmaksaja jonkun verran kuule ihan VITUTTAA, että rahat eivät mene vanhusten aterioihin eivätkä nuorten mielenterveystyöhön tai lastensuojeluun (huostaanottojen määrä on viime vuosina ollut huolestuttavasti laskussa ja saattepa nähdä millainen raggarisukupolvi siellä nyt kasvaa huumehörhöjen ja työtävieroksuvien elämäntapalaiskureiden huostassa, kyllä ei niistä ole velkoja maksamaan), vaan lepsut lääkärit kirjoittelevat kaikenlaisia tuhottoman kalliita hormonidouppauksia jokaiselle, joka vain älyää sellaista kysyä. Näiden potilaiden kohdalla pitäisi selvittää ne todelliset syyt, jotka kyllä jokainen ammattitaitoinen lääkäri näkee heti päältä, kun tuollainen hippihuuhari ovesta astuu sisään: yksinäisyys, huomionkipeys, syrjäytyneisyys, huonot välit vanhempiin ja muihin sukulaisiin, neuroottisuus, ahdistuneisuus ja harhaisuus. Ihmiset ovat ihan täysiä taukkeja, jotka vain kuvittelevat sairastavansa vaikka mitä, mikä milloinkin on muotia. Todelliset sairaat kuten raajansa menettäneet tai selkeitä ulkoisia ruhjeita omaavat (näissäkin itseaiheutetut ovat mielenterveyspotilaita ja kuuluvat hullujen huoneelle eivätkä vuodeosastolle oikeiden sairaiden, kuten terminaalipotilaiden, joukkoon) tulisi selkeästi erottaa seuraa kaipaavista, saikkua ruinaavista, eläkettä kyttäävistä ja ihan vaan huvikseen sairasta leikkivistä, joista on kiva tuntea, että heitä hoidetaan! Kaikkein sairaimmat tapaukset oikein tykkäävät kun niitä piikitetään ja vatsaa tähystetään! PERKELE!

        Jos tälle asialle ei aseteta mitään rajaa, niin kohta on joka toinen vastaantulija ties mitä sukupuolta omasta mielestään ja nettoveronmaksaja saa kuunnella aamuisin bussissa ja metrossa vaikka mitä avautumisia traumaattisesta ja väärinymmärretystä sukupuoli-identiteetistä. Ei mene aikaakaan kun pedofiilitkin alkaa vaatimaan oikeuksiaan, kun kaikki poikkeavuus sallitaan. Kansalle pitäisi antaa valta tässäkin asiassa. Kun herrat ja liikaviisaat pääsee seuhkaamaan, niin tämmöistä sekasotkua siitä tulee ja pahemmaksi vaan menee!

        Tuo sukupuolella kikkailu on jo niin lääst siison, nyt pitää saada päättää oma ikänsä miksi nyt sattuu huvittamaan tai tarve on, tai jopa oma lajinsa, voi vaikka leikkiä olevansa delfiini! oi tätä ihanaa moniarvoisuutta! Koskahan tässä ummehtuneessa konservatiivisessa yhteiskunnassa tulisi aika että sitä pääsisi vaikkapa sellaisen matkustajalentokoneen kyytiin jota ohjastaisi viisivuotias delfiini? Olisihan ihanaa ja unelmaa! Viu viu ja piip!


      • järkyttävää

        Nettoveronmaksaja? Voiko kukaan olla oikeasti näin pihalla sukupuolista................


    • kolmerumaateroa

      Elämä on epätäydellinen. Parhaimmillaan se luo selkeän miehen ja selkeän naisen. Näillä on omille sukupuolilleen selkeät fyysiset ja psyykkiset -tunnusmerkit. Mutta joskus asiat menee suunnitelmien vastaisesti ja tuloksena on herkullisia aineksia, joilla googlella ratsastavat nettiasiantuntijat voi päteä.

    • MääritelmienKestävyys

      Näillä CAIS-ihmisillä on Y-kromosomi, piilossa olevat kivekset, ei kohtua tai munasarjoja, mutta ei myöskään androgeenireseptoreita.

      https://www.sciencedaily.com/releases/2014/11/141105165209.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed: sciencedaily/mind_brain (Mind & Brain News -- ScienceDaily)

      Kysymys 1: Ovatko he miehiä vai naisia vai jotakin muuta?

      Kysymys 2: Ovatko he ulkonäöltään miehiä vai naisia vai jotakin muuta?

      Kysymys 3: Onko heidän tyypillinen aivotoimintansa, seksuaalinen suuntautumisensa ja seksuaali-identiteettinsä kuten tyypillisesti miehellä vai tyypillisesti naisella, vai erilaista kuin kummallakaan näistä?

      Vastaukset (käänteisessä järjestyksessä):

      3: Kuten tyypillisesti naisilla.

      2: Naisia.

      1: Päättäkää itse. (Geneettisesti heidät määriteltäisiin miehiksi.)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5564
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2486
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1967
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      56
      1704
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1269
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe