Ex-kaup.joht. Taisto Johteinen vielä elossa?

kemin_hönö

Kemin kaupunginjohtajana oli 1967-1980 Taisto Johteinen, armoitettu kommunisti ja Ladamies. Hänestä oli haastattelu Tuulilasi-autolehdessä v. 1974 Lada 1500 S:n kestotestiraportin yhteydessä. Johteisella oli kuvassa valkoinen Lada 1500 S rallilisävaloin, taustalla oli Kemin kaupungintalo. Johteinen sanoi että Ladan tehokas moottori mahdollistaa nopeat ohitukset ja korkean matkanopeuden.

Vieläkö Taisto vaikuttaa Kemissä?

22

1384

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • allapito
      • miksi_panttaatte

        No kun en ole löytänyt vastausta edelleenkään! Ettekö te kemiläiset halua kertoa Johteisen myöhemmistä vaiheista, vai mikä mättää? Luulisi nyt netin käyttäjienkin ikäpolvesta edes osan muistavan entisen kaupunginjohtajansa?


    • Kujettaja

      "Johte0inen sanoi että Ladan tehokas moottori mahdollistaa nopeat ohitukset ja korkean matkanopeuden."
      Tieto piti varmaankin paikkansa silloin, kun se lausuttiin. Tekniikka on kehittynyt niistä päivistä eikä voida olettaa, että kaikki 70-luvulla lausuttu pitäisi vielä paikkansa nykyään. Lada oli kopio italialaiseta automerkistä ja edusti aikoinaan tehokasta perheautoa. Autotekniikka on kuitenkin kehittynyt viime vuosikymmeninä niin valtavasti, että on aivan turha vertailla 70-luvun automalleja nykyisiin automalleihin. Turha on myös irvailla sillä, että 70-luvulla lausuttu ei pitäisikään paikkaansa nykyään.

      • eiKävelyKes

        Ja lisäksi on huomionarvoista, että Kemin liikenne kaupungintalon joka pyolilla oli silloin sujuvasti järjestetty. Kaupungintalon ohittaminen oli helppoa.


    • kemin_hönö

      Entäs palopäällikkö Kekäläinen? Hän oli Kemin palopäällikkönä v. 1974 kun Tuulilasi-lehden Lada 1500 S:n kestotestiraportti julkaistiin. Palopäällikkö Kekäläinen oli myös 1500S:n omistaja ja poseerasi lehden kuvassa Kemin paloaseman pihalla Ladansa vieressä, pönöttäen komea virkaunivormu ja koppalakki yllään. Onko Kekäläinen vielä elossa Johteisen lisäksi????

      • MyöhOliKalliimpiakin

        Olosuhteet olivat erilaiset silloin. Minulla oli Morris mini, joka 8 v ajan toimi hyvänä apunani ilman mitään isompia remontteja, ja vielä sain myydessä hyvän maksun.


      • Kuolevainen

        "Onko Kekäläinen vielä elossa Johteisen lisäksi????"
        Luuletko sinä jästipää, että Ladan omistaminen tekisi ihmisestä kuolemattoman. Samalla tavalla ne kuolevat aikanaan kuin Fordin, Skodan, Moskvitsin, Volkswagenin tai minkä muun automerkin omistajat tahansa. Sen sijaan sillä, mitä syöt, juot ja kuinka säännöllistä elämää vietät, on merkitystä.


      • Vanha_kemiläinen

        "Entäs palopäällikkö Kekäläinen?"
        Entäs palopäällikkö Koskinen? Kuka muistaa? Ajeliko hän virka-autolla vai polkupyörällä? Hän oli Kemin palopäällikkö 60-luvulla. Kuka muistaa?


    • kemin_mies

      Nostetaas taas. Onko Kekäläinen tai Johteinen vielä elossa?

      • Santeri.Rytikari

        "Nostetaas taas"
        Nostetaan taas tuoppia. Otetaan kummankin muistoksi. Kippis.


    • Nykykemiläinen

      Ei kannattais noita kommariaikoja paljon muistella. Onneksi ovat ollutta ja mennyttä.

    • LiikemiesTane

      Hei! Ongelmaasi on helppo ratkaisu. Soita valtakunnalliseen osoitepalveluun, jonka numero on 0600 01000. Siellä kerrotaan nykyinen osoite, ellei sitä ole pyydetty salaiseksi. Ei tartte sitten täällä tuommoisia kysellä. Kysymälläsi tiedolla tuskin on yleistä mielenkiintoa. Vain spesiaalimiehet ovat kiinnostuneita Kemin entisistä kaupunginjohtajista.

    • Kekäläinen

      Ketkä Kemin kaupunginjohtajista ovat harrastaneet pesäpalloa, jääpalloa, jääkiekkoa tai jalkapalloa? Onko biljardimiehiä ollut mukana? Ovatko pelanneet seurassa?

    • Tauno.Takatukka

      "armoitettu kommunisti ja Ladamies"

      Nyt en millään muista, mikä liike oli armoitettu Lada-kauppa Kemissä. Täytyihän niitäkin jonkun myydä. Sen aikaisten mittapuiden mukaan niillä oli erittäin hyvä hinta- / laatusuhde, joten ne olivat suosittu automerkki Kemissä. Sen lisäksi ne osaltaan mahdollistivat suomalaisten tuotteiten viennin Neuvostoliittoon. Neuvostoliiton-kaupan edellytyksenä oli bilateraalinen kauppa eli Neuvostoliitto osti Suomesta samanarvoisesti tuotteita kuin sieltä ostettiin Suomeen.
      Muita 60-luvun suosittuja automerkkejä olivat Volga ja Moskvitsh. Volgaa piedettiin erityisen sopivana ammattimaiseen henkilöliikenteeseen.

    • Spifffffff

      Kaikki kemin punaviherkommunistit pitäisi viedä saunan taakse

    • Looordi

      Mites tää nykyinen.... onko kova pelimies, kaatuuko paiklliset mirrit?

    • Anonyymi

      Wikipediassa on nykyisin tieto, että entinen Kemin kaupunginjohtaja Taisto Johteinen kuoli jo tammikuun lopulla vuonna 1983 eli lähes 40 vuotta sitten. Hän oli syntynyt loppuvuodesta 1929 joten oli kuollessaan vasta 53-vuotias. Liekö sydänkohtaus tappanut, tai syöpä? Kuolinpaikkakunta oli Vantaa. Tiedon mukaan hän oli Kemin johdossa vuoteen 1980 saakka. Mitä lie tehnyt sen jälkeen? Saiko potkut Kemistä??

      • Anonyymi

        Luulisi että tuon ajan miesten yleisin kuolinsyy keski-iässä oli sydänkohtaus, infarkti. Miehet poltti kovasti tupakkia ja joivat viinaa. Ja ei se kaupunginjohtajuus ole stressitöntä ollut, vaan paineita aina välillä, koviakin.

        Sen verran palopäällikkö Pekka J. Kekäläisestä löytyi, että on toiminut Kemin työväen pursiseuran aktiivina ja myös vuonna 1974 sen puheenjohtajana.


    • Anonyymi

      Ei saanu,ajaa taksia Vantaalla.

      • Anonyymi

        Taksiuudistus mahdollisti kuolleet kuskit Vantaalla?


    • Anonyymi

      Kaikki käy,tarve on kova.

    • Anonyymi

      Oliko muita kovia Ladamiehiä/naisia Kemin johdossa?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      160
      2570
    2. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      207
      1682
    3. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      182
      1630
    4. 79
      1301
    5. Kirkon kuoronjohtajalle varoitus

      Oulun hiippakunnan oratoriokuoro johtaja on saanut varoituksen. Lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä naiskuorolais
      Luterilaisuus
      28
      1035
    6. Nyt kun pride on ohi on siks

      Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä (1. Moos. 19:1-13; 3. Moos. 18:22;
      Luterilaisuus
      297
      966
    7. Miljonääri-Miehensä palkalla elelijä-Sirpa Selänne kertoo: lapsemme eivät osoita mieltä!

      Miksi osoittaisivatkaan kun saavat kaiken isin miljoonilla? Luontoakaan ei kannata suojella niin kovin kun isin autotal
      Julkkikset
      47
      934
    8. Muistatteko itsenne vuonna 1986?

      Millainen olit, mitä haaveilit? Ovatko haaveet toteutuneet, jäänyt vajaaksi vai oletko jopa saanut enemmän mitä olisit t
      Sinkut
      179
      850
    9. Miksi et mies halua

      Seksiä minun kanssa?
      Ikävä
      79
      833
    10. Et vastannut vielä

      Herättikö jokin tunteesi uudelleen vai mistä nyt tuulee?
      Ikävä
      65
      808
    Aihe