Jauhelihasta kevyempää

aloitteleva

Kysyisin. Miten "jatkaisin " naudan jauhelihaa niin että siitä tulisi kevyempää ruokaa?
Sopisiko vaikka neljän viljan hiutaleet tai kaurahiutaleet siihen.
Mausteita voisi myös käyttää.
Että miten keventäisin ?

10

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TavallaX

      Perinteinen tapa on laittaa turvotettuja korppujauhoja tai leipää joukkoon.
      itse käytän korppujauhojen lisäksi maitorahkaa ja sipulikeiton aineet sekaan, pussi sellaisen. Kananmunaa ja mausteita - siinä se on. Pallot uunnin ja uunista riippuen 175-200°C noin 15-20min koosta riippuen.
      Itse en käytä pelkkää naudanjauhelihaa yhtään mihinkään. Käytän luomujauhelihaa jossa on possua ja nautaa - laatu on ollut aina hyvä.

    • kevyempää

      Laita sekaan raastettua porkkanaa ja/tai muita juureksia ja kasviksia.

    • nmerkki

      Raastetut kasvikset sopivat hyvin ja tuovat mehevyyttä, kuten sipuli, juurekset (porkkana, punajuuri, palsternakka yms.). Myös turvotettu soijarouhe toimii, ja proteiinipitoisuus pysyy korkeana.

    • aloitteleva

      Aloittajalta vielä.
      Tuosta ruoanlaitosta sellaista että kun katsoo noita nettiohjeita , vaikka niin melkein aina sanotaan että laitetaan vuokaan ja vuoka uuniin.
      Se on tuo uunikypsennys sellaista tarkka pirkkojen hommaa.
      Uunin lämpö on yleensä 200-250 astetta ? Siinä pitää olla koko ajan näpeissään .
      Ettei pala ? Siispä.
      Nykyään voi ostaa edullisia lasikannellisia paistinpannuja joista lasikannen läpi voi seurata kypsymistä. Minulla on jonkin verran kokemusta pannulla kypsentämisestä.
      On paljon helpompaa laittaa paistin pannulla ruokaa siten että ensin kuumentaa niin että kiehuu ja sitten laittaa kannen päälle ja levy ykköselle.
      Näin hauduttamalla saadaan pitemmät ajat kypsymiselle .
      Tarkoitan noin aikoja ilman että palaa.

      • Kotiruoka

        Makuasia. Minä teen paljon uuniruokia, koska niistä ei tule keittiöön niin paljon käryä kuin pannulla paistamisesta, eikä niitä muutenkaan tarvitse vahtia koko aikaa.

        Kyllä 250 astetta on esimerkiksi lihamurekkeelle aivan liikaa, 175 - 200 astetta riittää oikein hyvin. Sen verran pitää tarkkailla, ettei pidä uunissa liian kauaa, mureke kuivuu helposti. Uunitkin ovat yksilöitä, mutta minun uunissani mureke kypsyy noin kolmessa vartissa.


      • diudiudiu

        Myös murekkeeseen lihalämpö mittari, ei tarvii arvuutella


      • kokki_62x
        diudiudiu kirjoitti:

        Myös murekkeeseen lihalämpö mittari, ei tarvii arvuutella

        Diudiu -tee uuniruokaa mittarilla tai ilman 250°C on aivan liikaa lämpöä. 175-200 riippuen taikinan määrästä ja paksuudesta. Itse en käytä paistolämpömittaria pullille tai murekkeelle. Sen verran on oppinut, että tiedän lämpötilat ja paistoajat ilman ohjeitakin. Keskikokoinen mureke ottaa noin 180°C ja kolme varttia. Kypsä mutta ei kuiva.


      • diudiudiu

        En kommentoinu kovaa lämpötilaa, täällä ei kaikki ole "senverranoppineita", että mittarivinkki saattaa kelvata, pullista tulee aina erikokoisia, joten jokaiseen pullaan oma mittari......


    • laihtuulaihtuu

      Ruskista jauheliha normaaliin tapaan. Laita se jäähtymään siivilään, jolloin liika rasva valuu pois. Tämän jälkeen voit lisäillä makusi mukaan vihanneksia, juureksia, sieniä, tomaattisäilykkeitä, papuja jne. pienittyinä. Mausta hyvin, sillä rasvan "poistaminen" vaikuttaa makuun.

      • tiedäjataida

        Kunhan et viemäriin valuta niitä rasvoja... Siinä ei pian enää jonssonin putkimiehet auta vaan tarvitaan isompi ja kalliimpi putkiremppa ;).


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      113
      2943
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2405
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      23
      2369
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      2006
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      171
      1368
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1198
    8. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      1057
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1044
    10. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    Aihe