Jauhelihasta kevyempää

aloitteleva

Kysyisin. Miten "jatkaisin " naudan jauhelihaa niin että siitä tulisi kevyempää ruokaa?
Sopisiko vaikka neljän viljan hiutaleet tai kaurahiutaleet siihen.
Mausteita voisi myös käyttää.
Että miten keventäisin ?

10

150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TavallaX

      Perinteinen tapa on laittaa turvotettuja korppujauhoja tai leipää joukkoon.
      itse käytän korppujauhojen lisäksi maitorahkaa ja sipulikeiton aineet sekaan, pussi sellaisen. Kananmunaa ja mausteita - siinä se on. Pallot uunnin ja uunista riippuen 175-200°C noin 15-20min koosta riippuen.
      Itse en käytä pelkkää naudanjauhelihaa yhtään mihinkään. Käytän luomujauhelihaa jossa on possua ja nautaa - laatu on ollut aina hyvä.

    • kevyempää

      Laita sekaan raastettua porkkanaa ja/tai muita juureksia ja kasviksia.

    • nmerkki

      Raastetut kasvikset sopivat hyvin ja tuovat mehevyyttä, kuten sipuli, juurekset (porkkana, punajuuri, palsternakka yms.). Myös turvotettu soijarouhe toimii, ja proteiinipitoisuus pysyy korkeana.

    • aloitteleva

      Aloittajalta vielä.
      Tuosta ruoanlaitosta sellaista että kun katsoo noita nettiohjeita , vaikka niin melkein aina sanotaan että laitetaan vuokaan ja vuoka uuniin.
      Se on tuo uunikypsennys sellaista tarkka pirkkojen hommaa.
      Uunin lämpö on yleensä 200-250 astetta ? Siinä pitää olla koko ajan näpeissään .
      Ettei pala ? Siispä.
      Nykyään voi ostaa edullisia lasikannellisia paistinpannuja joista lasikannen läpi voi seurata kypsymistä. Minulla on jonkin verran kokemusta pannulla kypsentämisestä.
      On paljon helpompaa laittaa paistin pannulla ruokaa siten että ensin kuumentaa niin että kiehuu ja sitten laittaa kannen päälle ja levy ykköselle.
      Näin hauduttamalla saadaan pitemmät ajat kypsymiselle .
      Tarkoitan noin aikoja ilman että palaa.

      • Kotiruoka

        Makuasia. Minä teen paljon uuniruokia, koska niistä ei tule keittiöön niin paljon käryä kuin pannulla paistamisesta, eikä niitä muutenkaan tarvitse vahtia koko aikaa.

        Kyllä 250 astetta on esimerkiksi lihamurekkeelle aivan liikaa, 175 - 200 astetta riittää oikein hyvin. Sen verran pitää tarkkailla, ettei pidä uunissa liian kauaa, mureke kuivuu helposti. Uunitkin ovat yksilöitä, mutta minun uunissani mureke kypsyy noin kolmessa vartissa.


      • diudiudiu

        Myös murekkeeseen lihalämpö mittari, ei tarvii arvuutella


      • kokki_62x
        diudiudiu kirjoitti:

        Myös murekkeeseen lihalämpö mittari, ei tarvii arvuutella

        Diudiu -tee uuniruokaa mittarilla tai ilman 250°C on aivan liikaa lämpöä. 175-200 riippuen taikinan määrästä ja paksuudesta. Itse en käytä paistolämpömittaria pullille tai murekkeelle. Sen verran on oppinut, että tiedän lämpötilat ja paistoajat ilman ohjeitakin. Keskikokoinen mureke ottaa noin 180°C ja kolme varttia. Kypsä mutta ei kuiva.


      • diudiudiu

        En kommentoinu kovaa lämpötilaa, täällä ei kaikki ole "senverranoppineita", että mittarivinkki saattaa kelvata, pullista tulee aina erikokoisia, joten jokaiseen pullaan oma mittari......


    • laihtuulaihtuu

      Ruskista jauheliha normaaliin tapaan. Laita se jäähtymään siivilään, jolloin liika rasva valuu pois. Tämän jälkeen voit lisäillä makusi mukaan vihanneksia, juureksia, sieniä, tomaattisäilykkeitä, papuja jne. pienittyinä. Mausta hyvin, sillä rasvan "poistaminen" vaikuttaa makuun.

      • tiedäjataida

        Kunhan et viemäriin valuta niitä rasvoja... Siinä ei pian enää jonssonin putkimiehet auta vaan tarvitaan isompi ja kalliimpi putkiremppa ;).


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Alle 15 oli

      Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata
      Vimpeli
      106
      3148
    2. Heh, persut = vassarit = 10,0 %

      Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f
      Maailman menoa
      236
      1969
    3. Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!

      Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois
      Suomalaiset julkkikset
      61
      1879
    4. Onko kaivattusi yllättänyt sinut?

      Piditkö häntä toisenlaisena ihmisenä?
      Ikävä
      136
      1849
    5. Olen miettinyt pitkään miksi hän ei uskalla

      Hän kyllä yrittää tiedän sen ja olen yrittänyt olla helposti lähestyttävä ystävällinen lempeä jne. mutta silti hän yhä v
      Ikävä
      64
      1362
    6. Rakastan sinua

      Kohta sanon tämän livenä, älä pelästy.
      Ikävä
      96
      1245
    7. Kaupunki osti Absin

      Nyt vaan yrittäjiä kaivataan
      Haapavesi
      61
      1165
    8. Juhannusterveiset kaivatulle

      Onko teillä yhteisiä juhannuksia vietettynä ja millaista juhannusta viettäisit kaivattusi kanssa juhannuksena 2025? 🌻
      Ikävä
      84
      1164
    9. Sä oot kyllä

      Aika erikoinen nainen
      Ikävä
      59
      1147
    10. Millaistakohan

      Sun kanssa suhde olisi?
      Ikävä
      68
      997
    Aihe