Jauhelihasta kevyempää

aloitteleva

Kysyisin. Miten "jatkaisin " naudan jauhelihaa niin että siitä tulisi kevyempää ruokaa?
Sopisiko vaikka neljän viljan hiutaleet tai kaurahiutaleet siihen.
Mausteita voisi myös käyttää.
Että miten keventäisin ?

10

74

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TavallaX

      Perinteinen tapa on laittaa turvotettuja korppujauhoja tai leipää joukkoon.
      itse käytän korppujauhojen lisäksi maitorahkaa ja sipulikeiton aineet sekaan, pussi sellaisen. Kananmunaa ja mausteita - siinä se on. Pallot uunnin ja uunista riippuen 175-200°C noin 15-20min koosta riippuen.
      Itse en käytä pelkkää naudanjauhelihaa yhtään mihinkään. Käytän luomujauhelihaa jossa on possua ja nautaa - laatu on ollut aina hyvä.

    • kevyempää

      Laita sekaan raastettua porkkanaa ja/tai muita juureksia ja kasviksia.

    • nmerkki

      Raastetut kasvikset sopivat hyvin ja tuovat mehevyyttä, kuten sipuli, juurekset (porkkana, punajuuri, palsternakka yms.). Myös turvotettu soijarouhe toimii, ja proteiinipitoisuus pysyy korkeana.

    • aloitteleva

      Aloittajalta vielä.
      Tuosta ruoanlaitosta sellaista että kun katsoo noita nettiohjeita , vaikka niin melkein aina sanotaan että laitetaan vuokaan ja vuoka uuniin.
      Se on tuo uunikypsennys sellaista tarkka pirkkojen hommaa.
      Uunin lämpö on yleensä 200-250 astetta ? Siinä pitää olla koko ajan näpeissään .
      Ettei pala ? Siispä.
      Nykyään voi ostaa edullisia lasikannellisia paistinpannuja joista lasikannen läpi voi seurata kypsymistä. Minulla on jonkin verran kokemusta pannulla kypsentämisestä.
      On paljon helpompaa laittaa paistin pannulla ruokaa siten että ensin kuumentaa niin että kiehuu ja sitten laittaa kannen päälle ja levy ykköselle.
      Näin hauduttamalla saadaan pitemmät ajat kypsymiselle .
      Tarkoitan noin aikoja ilman että palaa.

      • Kotiruoka

        Makuasia. Minä teen paljon uuniruokia, koska niistä ei tule keittiöön niin paljon käryä kuin pannulla paistamisesta, eikä niitä muutenkaan tarvitse vahtia koko aikaa.

        Kyllä 250 astetta on esimerkiksi lihamurekkeelle aivan liikaa, 175 - 200 astetta riittää oikein hyvin. Sen verran pitää tarkkailla, ettei pidä uunissa liian kauaa, mureke kuivuu helposti. Uunitkin ovat yksilöitä, mutta minun uunissani mureke kypsyy noin kolmessa vartissa.


      • diudiudiu

        Myös murekkeeseen lihalämpö mittari, ei tarvii arvuutella


      • kokki_62x
        diudiudiu kirjoitti:

        Myös murekkeeseen lihalämpö mittari, ei tarvii arvuutella

        Diudiu -tee uuniruokaa mittarilla tai ilman 250°C on aivan liikaa lämpöä. 175-200 riippuen taikinan määrästä ja paksuudesta. Itse en käytä paistolämpömittaria pullille tai murekkeelle. Sen verran on oppinut, että tiedän lämpötilat ja paistoajat ilman ohjeitakin. Keskikokoinen mureke ottaa noin 180°C ja kolme varttia. Kypsä mutta ei kuiva.


      • diudiudiu

        En kommentoinu kovaa lämpötilaa, täällä ei kaikki ole "senverranoppineita", että mittarivinkki saattaa kelvata, pullista tulee aina erikokoisia, joten jokaiseen pullaan oma mittari......


    • laihtuulaihtuu

      Ruskista jauheliha normaaliin tapaan. Laita se jäähtymään siivilään, jolloin liika rasva valuu pois. Tämän jälkeen voit lisäillä makusi mukaan vihanneksia, juureksia, sieniä, tomaattisäilykkeitä, papuja jne. pienittyinä. Mausta hyvin, sillä rasvan "poistaminen" vaikuttaa makuun.

      • tiedäjataida

        Kunhan et viemäriin valuta niitä rasvoja... Siinä ei pian enää jonssonin putkimiehet auta vaan tarvitaan isompi ja kalliimpi putkiremppa ;).


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1023
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      956
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      850
    4. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      751
    5. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      77
      748
    6. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      719
    7. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      710
    8. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      707
    9. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      702
    10. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      12
      694
    Aihe