Miten tuoretta okraa käsitellään ja mitä kaikkea siitä voi valmistaa? Olen nähnyt ystäväni syövän jotain tosi epämiellyttävän näköistä harmahtavaa, venyvää ja limaista kastiketta jota nimitti okraksi. Itse löysin yhden ohjeen, kaiketi joku intialaistyyppinen, jota kokeilinkin tehdä pakastetusta ja valmiiksi pilkotusta okrasta. Se oli vain nimellä paistettua sipulia ja okraa ja ihan ok. Samoin kiinnostaa myös mitä täytyy tehdä oikealle kassavalle, olen kyllä syönyt jotain garista valmistettua massaa, joka oli aika mautonta mutta kai sitäkin voi jotenkin maustaa?
Okran valmistus
afronevä
1
558
Vastaukset
- kylsetoimii
Kassava eli maniokki sisältää tuoreena myrkkyä (syanidi-johdannaisia), joten sen valmistamiseen on syytä olla huolellinen eli kuori, paloittele, poista ydin, keitä kypsäksi puolisen tuntia, kaada keitinvesi pois ja lisää muiden kuumien ainesten sekaan antaen vielä kuumentua sekoittaen.
Lisää aineesta http://www.evira.fi/portal/fi/tietoa evirasta/asiakokonaisuudet/vierasaineet/usein kysyttya/.
Okran taas voi kypsentää paistamalla öljyssä sipulin, valkosipulin, chilin, inkiväärin ja mausteiden kera joko kokonaisena tai viipaleina ja näin limaisuus vähenee.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu
Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)664519Haistoin ensin tuoksusi
Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu142229- 251754
- 121498
- 271423
Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?
Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais51298- 101217
- 131136
- 221086
Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä
Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.2911014