Miten tuoretta okraa käsitellään ja mitä kaikkea siitä voi valmistaa? Olen nähnyt ystäväni syövän jotain tosi epämiellyttävän näköistä harmahtavaa, venyvää ja limaista kastiketta jota nimitti okraksi. Itse löysin yhden ohjeen, kaiketi joku intialaistyyppinen, jota kokeilinkin tehdä pakastetusta ja valmiiksi pilkotusta okrasta. Se oli vain nimellä paistettua sipulia ja okraa ja ihan ok. Samoin kiinnostaa myös mitä täytyy tehdä oikealle kassavalle, olen kyllä syönyt jotain garista valmistettua massaa, joka oli aika mautonta mutta kai sitäkin voi jotenkin maustaa?
Okran valmistus
afronevä
1
650
Vastaukset
- kylsetoimii
Kassava eli maniokki sisältää tuoreena myrkkyä (syanidi-johdannaisia), joten sen valmistamiseen on syytä olla huolellinen eli kuori, paloittele, poista ydin, keitä kypsäksi puolisen tuntia, kaada keitinvesi pois ja lisää muiden kuumien ainesten sekaan antaen vielä kuumentua sekoittaen.
Lisää aineesta http://www.evira.fi/portal/fi/tietoa evirasta/asiakokonaisuudet/vierasaineet/usein kysyttya/.
Okran taas voi kypsentää paistamalla öljyssä sipulin, valkosipulin, chilin, inkiväärin ja mausteiden kera joko kokonaisena tai viipaleina ja näin limaisuus vähenee.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävöin sinua kokoyön!
En halua odottaa, että voisin näyttää sinulle kuinka paljon rakastan sinua. Toivon, että uskot, että olen varsin hullun614448KALAJOEN UIMAVALVONTA
https://www.kalajokiseutu.fi/artikkeli/ei-tulisi-mieleenkaan-jattaa-pienta-yksinaan-hiekkasarkkien-valvomattomalla-uimar1533303Kadonnut poika hukkunut lietteeseen mitä kalajoella nyt on?
Jätelautta ajautunut merelle ja lapsi uponnut jätelautan alle?572602Jos sinä olisit pyrkimässä elämääni takaisin
Arvelisin sen johtuvan siitä, että olisit taas polttanut jonkun sillan takanasi. Ei taida löytyä enää kyliltä naista, jo492564- 1122335
- 241903
- 241691
- 301636
- 1691550
- 361275