Vitamiinilisät??

vege_ap

Hei!
Mitä vitamiinilisiä te muut vegaanit käytätte? Ja kuinka paljon?
Itse käytän päivittäin D-vitamiinia (10 mikrogrammaa), kalsiumia (800 mg) ja B12-vitamiinia (2 mikrogrammaa). Näillä olen pärjännyt ihan hyvin, mutta kävin viime viikolla otattamassa hemoglobiinin jatkuvan väsymyksen ja huimauksen takia, ja matalahan se oli. Eli pitäisikö harkita rautalisää? Syön kyllä päivittäin rautaa sisältäviä kasviksia, kuten parsakaalta, pinaattia, kuivattua nokkosta ja eri yrttejä.
Lisäksi olisin kiitollinen, jos joku osaisi vinkata vegaaneille tarkoitettua monivitamiinia, josta saisi ainakin D- ja B12-vitamiinin sekä kalsiumin. Niin ei tarvitsisi monesta purkista ottaa :D

13

306

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tktkts

      Kalsiumlisät voivat estää raudan imeytymistä elimistöön. Samoin jotkut kasveissa esiintyvät aineet. Tuolta löytyy tarkemmin tietoa asiasta:
      http://www.veganhealth.org/articles/iron

      Kannattaa saada ravinteet mahdollimman luonnollisessa muodossa. Purkista otetut ravintoaineet eivät ole sama asia kuin kasveissa esiintyvät ravintoaineet. Kasveissa on satoja tai tuhansia muita aineita, jotka vaikuttavat ravintoaineiden imeytyvyyteen ja käyttäytymiseen. Nuo kalsiumlisät ovat hyvä esimerkki tästä.

      Jos välttämättä haluaa monivitamiinivalmistetta käyttää, niin ainakin VegeVit on luonnollisista aineista valmistettu. Life-myymälöissä on Life MultiVegetarian, Life MultiWoman ja Life MultiMen-sarjan monivitamiineja, jotka on valmistettu pääosin luonnollista aineista. Kannattaa ehkä täydentää ruokavaliota superfoodeilla.

      http://vitalitymagazine.com/article/david-wolfes-top-ten-superfoods/

    • ironman22

      Syö paljon jotain C-vitamiinipitoista yhdessä täysjyväviljan, esim.ruisleipä kanssa. C-vitamiini edistää raudan imeytymistä.

    • häirikköjä_kaikki

      No onko tuossa nyt mitään järkeä.
      Pitää olla trendipelle- pissis- kasvis vekelaktoja ja sitten vetää vitamiinilisää.
      HÄH ?
      Rautaa saat maksaruoista ja siihen ruisleipä ja appelsiini päälle. Niin että ei tarvia mitään lifejä sun muita mömmöjä .

      ..ttu oote kyllä niin .. tun älyttömiä, sieluni silmin näen sen terveydenhoitajan joka koittaa vääntää asian rautalangasta jollekkin 16v nettipissikselle.
      Otan osaa, hänelle, en sulle.
      Ei taida järki pakottaa sunkaan päätäs

      • näillämennäänjoo

        No hyi helkuta. Ennemmin nappasen siistin pillerin kun alan vääntämään jotain niljakasta sisäelin-/maksaruokaa. Oksettaa kun ajattelenkin.

        Itse käytän B12 ja jodilisää. D-vitamiinia en ole vaivautunut käyttämään... saan jonkun verran sitä kasviperäisistä juomista.


      • On ne vitamiinilisät niin saatanasta, kun niillä voi korvata jotain.

        Terveydenhoitaja on yhtä pätevä ruoka-asioissa kuin Valion esite. Ruokaterapeutteja tavanneena voin sanoa, että he eivät näe mitään ongelmaa ruokavaliossani, kunhan koostan sen oikein.


    • aada98

      D ja B12, muulle ei ole tarvetta koska syön riittävästi ja monipuolisesti. Veganismin alkuaikoina käytössä oli joku vegaaninen monivitamiinilisä (nimeä en muista), jossa oli B-vitamiinia, kalsiumia, jodia ja rautaa tietenkin D-vitamiini. Tuota en ole kuitenkaan vähään aikaan käyttänyt, sillä uskon ennemmin monipuoliseen ruokavalioon kuin vitamiinien napsimiseen, eikä veriarvoissakaan ole ollut valittamista, päin vastoin!

    • jauauuusuusuus

      Kyllä vekaani tekee niin ison numeron syömisestään että huh huh. Eikö ole elämässä muuta kun suoli je perse. Sen elämässä ei.

      • LLLoistava

        Vegaanin elämässä on kirkas mieli ja loistava ajattelukyky.


    • Vegaani_on_murha

      LIHA ON MURHA! JA LIHANSYÖJÄT OVAT MURHAAJIA! MUTTA VEGAANITKIN OVAT MURHAAJIA! TAPPAVAT SELLEREITÄ JA PORKKANIA ITSEKKÄÄSTI! Oikea ruokavalio koostuu kivien nuolemisesta ja ulosteen syömisestä niin ei tule tapettua viattomia eläviä olentoja.

    • Ullzi

      Vaikka söisi riittävästi ja monipuolisesti ravintolisät ovat hyvä idea, sillä ruoka ei tänä päivänä enää sisällä niin paljon vitamiineja ym. kuten ennen. Eli vaikka söisi terveellisesti voi kehossa olla puutoksia.

      En ole vegaani, mutta kasvissyöjä. Käytän rautaa, D-vitamiinia ja seleeniä.

    • Kuoriperuna

      Sääliksi käy ruokahäiriöistä. Ensin tehdään ruuasta ongelma. Sitten kysellään ravintolisien perään. Asiallisesti, kiihkotta sanon: ole hyvä ja syö monipuolisesti, kohtuullisesti kaikkia "ravintolähteitä", niin pysyt fyysisesti kunnossa. Aliravitsemus on salakavala, hitaasti kehittyvä tila, jota on vaikea nopeasti korjata. Ts. on hoidettavissa, mutta vie aikaa ennen kuin esim. rautatasot ovat normaalit. Minua surettaa, että laajasta terveysvalistuksesta, -tiedosta ja ravitsemustieteen tuloksista huolimatta iso osa vegaaneista hankkii tietonsa esim. netistä; artikkeleista, joiden "tieteellisyyttä" ei kukaan valvo. Lisäksi vegaaniruokavaliossa on kyse ruokabusineksesta - joku käärii suuria voittoja kapitalismin hengessä. "Eeettisyys" on pelkkä peitenimi. Ja sitten joku kyselee ravintolisistä - joka sekin on erittäin suuri, kasvava yritysala.

      • "Minua surettaa, että laajasta terveysvalistuksesta, -tiedosta ja ravitsemustieteen tuloksista huolimatta iso osa vegaaneista hankkii tietonsa esim. netistä; artikkeleista, joiden "tieteellisyyttä" ei kukaan valvo."

        Niin puhutaanko nyt suurien tehotuotantokorporaatioiden kyhäämistä ruokaympyröistä vaiko ihan puolueettomien ruokaterapeuttien ohjeistuksesta? Itse, kun olen vegaanina konsultoinut ruokaterapeutteja ja he eivät näe ruokavaliossani mitään vikaa, kunhan koostan sen hyvistä raaka-aineista. Miehenikin kärsi anemiasta jonkin aikaa sitten. Ruokavalion muutoksen(vegaaniuden) myötä hänellä kuitenkin rauta-arvot paranivat ja anemiasta ei ole tietoakaan.

        "Lisäksi vegaaniruokavaliossa on kyse ruokabusineksesta - joku käärii suuria voittoja kapitalismin hengessä. "Eeettisyys" on pelkkä peitenimi."

        Onko jotenkin yllätys, että ruoantuottajat ja valmistajat haluavat voittoa tuotteillaan? Vielä pahempaa tuo bisnes on kuitenkin eläintehotuotannossa. Käytetään sanoja kuten "luomu", "rypsiporsas", "suomalainen tuote" "onnellisen kanan munia" jne. luomaan illuusiota ruoan terveellisyydestä ja eläinten kohtelusta. Todellisuudessahan sana "luomu" lihatuotteessa tai maidossa ei kerro eläimen elinolosuhteista vaan sen saamasta ruoasta.


    • uraani-halkeaa

      Tiedättekö että vedätte uraaniakin kasveja syödessänne. Katsokaan Yle Arena loppuuko fosfori.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5479
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3375
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1883
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1855
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      21
      1699
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      13
      1447
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1327
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      21
      1295
    Aihe