Ateistit ovat myös kreationisteja

KAKSI LUOMISTARINAA

Jokainen ihminen on pohjimmiltaan kreationisti. Jokaisen ihmisen maailmankuva perustuu jonkinlaiseen luomistarinaan. Ero näiden luomistarinoiden kesken on vain siinä kuka on Luoja.

Luomistarinat voidaan jakaa kahteen ryhmään.

1) Jumala on luonut maailmankaikkeuden (tässä ei vielä oteta kantaa Jumalan persoonaan)

2) Tyhjä (ei mitään) on luonut maailmankaikkeuden

Kaikki maailmankuvat perustuvat pohjimmiltaan näkemykseen Jumalasta - joko Jumala on tai ei ole ja se miten ihminen näkee tämän määrittää sen miten ihminen näkee koko maailmankaikkeuden. Ihminen voi nähdä maailmankaikkeuden joko Jumalan luomana tai sitten niin että se on syntynyt itsestään tyhjästä. Jonkun on täytynyt tehdä/luoda maailmankaikkeus. Kummatkin näkemykset perustuvat luomistarinaan (lue: kreationismiin). Joko Jumala on luonut jumalallisella voimallaan maailmankaikkeuden tyhjästä tai sitten tyhjä (ei mitään) loi maailmankaikkeuden.

Materialisti Stephen Hawking toteaa: ”Melkein kaikki uskovat nykyään, että maailmankaikkeus ja itse aika saivat syntynsä alkuräjähdyksessä.”

Tämä käsitys johtaa näkemykseen että maailmankaikkeus näyttäisi saaneen alkunsa tyhjästä ilman syytä. Materialistisen todellisuuskäsityksen mukaan todellisuus on aineellinen ja kaikki olemassa oleva koostuu tai on palautettavissa aineeseen, aineellisiin voimiin tai fysikaalisiin tapahtumiin. Nämä aineelliset voimat ja fysikaaliset tapahtumat ovat sitten syntyneet itsestään tyhjästä alkuräjähdyksessä jota ennen ei ollut olemassa mitään. Näin materialistisen todellisuuskäsityksen perusteella tyhjyydelle (ei millekään) tulee lukea kyky luoda elämää, tietoisuutta sekä järjelliseen ajatteluun, moraaliin ja jumalatietoisuuteen kykeneviä olentoja eli ihmisiä. Tyhjyydelle (ei millekään) täytyy siis lukea luomisen kyky - joka kristinuskon mukaan kuuluu ainoastaan yliluonnolliselle Super älykkäälle Jumalalle.

Kaikki objektiiviset empiiriset todisteet osoittavat ettei tyhjästä (ei mistään) voi syntyä mitään ilman syytä ja tekijää. Koskaan ei ole havaittu että "ei mitään voisi luoda mitään". Termodynamiikan ensimmäisen lain mukaan energiaa/materiaa ei voida luoda eikä hävittää. Ainoastaan muuttaa muodosta toiseen. Näin usko siihen että tyhjyys (ei mitään) loi alkuräjähdyksen kautta kaiken energian ja materian on vastaan kaikista voimallisinta tieteellistä lakia. Näin näkemys että "ei mitään" loi maailmankaikkeuden on kaikkia tieteellisiä tosiasioita vastaan ja on luonteeltaan kaikkea muuta kuin tieteellinen. Alkuräjähdysteoria on vastaan termodynamiikan ensimmäistä pääsääntöä ja se perustuu uskoon yliluonnolliseen jossa tyhjyydellä (ei millään) on yliluonnollinen kyky luoda energiaa ja materiaa vastoin termodynamiikan ensimmäistä pääsääntöä.

Jotenka materialistisen sekularismin mukaan alussa "ei mitään" loi ja kristinuskon mukaan alussa "Jumala" loi. Kummatkin näkemykset joutuvat antamaan alun "luojalle" jumalallisen kyvyn tuottaa tyhjästä kaikki tämä mitä nyt näemme. Toisin sanoen sekulaari humanismi todellisuudessa uskoo jumalaan ja yliluonnolliseen todellisuuskäsitykseen. Se että heidän luojansa (jumalansa) on itse "tyhjyys" (ei mitään) ei poista sitä että tälle tyhjyydelle tulee lukea jumalallinen kyky tuottaa koko maailmankaikkeus itsestään - ei mistään. Tämä jos mikä on uskoa yliluonnolliseen sillä ei mistään ei voi itsestään syntyä mitään. Usko siihen että "ei mitään" voisi synnyttää maailmankaikkeuden itsestään on taikauskoa.

Todellinen kysymys kuuluukin: onko loogisempaa antaa jumalallinen (yliluonnollinen) kyky tuottaa maailmankaikkeus tyhjästä yliluonnolliselle Jumalalle vaiko tyhjyydelle (ei millekään)? Mielestäni on päivänselvää että tyhjyydellä ei voi olla tätä jumalallista (yliluonnollista) kykyä luoda tyhjästä energiaa ja materiaa vaan tämä kyky kuuluu ainoastaan yliluonnolliselle Jumalalle. Tässä valossa lähtökohta että alussa yliluonnollinen Jumala on luonut maailmankaikkeuden tyhjästä on paljon johdonmukaisempi ja selitysvoimaisempi sekä ennen kaikkea loogisempi kuin lähtökohta joka jumalallistaa tyhjyyden (ei minkään). Kristinuskon lähtökohta pesee näin materialistisen alkuräjähdysteorian 100-0 loogisuudessa.

48

301

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KAIKKI IHMISET OVAT USKOVAISIA MAAILMANKATSOMUKSELTAAN

      Websterin sanakirja - http://www.merriam-webster.com/dictionary/religion määrittelee "uskonnon" seuraavasti: "Syy, periaate tai uskomusjärjestelmä, johon pitäydytään kiihkolla ja uskolla".

      Joten jos väität että väite "alussa Jumala loi" täyttää uskonnon kriteerit mutta kiellät väitteen "alussa ei mitään loi" täyttävän sen niin olet huvittava – mutta et looginen ajattelussasi. Sekulaarin humanismin käsitys todellisuuden luonteesta on itseasiassa ikivanha pakanauskomus jonka juuret ovat panteismissa. Panteistisen käsityksen mukaan maailmankaikkeus on itsessään jumalallinen ja sillä on kaikki jumaluuden ominaisuudet (elämä, tietoisuus, älykkyys).

      Elämänkäsityksenä sekularismi on itseasiassa kristinuskoa ”uskonnollisempi” näkemys koska sen selityksiä elämänluonteesta ei tue objektiivinen empiirinen todistusaineisto. Objektiivinen empiirinen todistusaineisto tukee kristillistä lähtöoletusta mutta ei todista sitä tieteellisesti. Sillä tieteellisesti mitään menneisyyteen liittyvää ei voi todistaa. Sillä tieteellä on porttikielto menneisyyteen. Sen sijaan tiede voi vahvistaa ja tukea menneisyyttä käsitteleviä teorioita - mutta ei todistaa niitä.

      Ja koska ateistit sanovat olevansa "uskonnottomia" joidenka elämänkäsitys pohjautuu sekulaariin humanismiin niin se tekee todellisuudessa ateisteista mielikuvitusolentoja. Sillä todellisuudessa jokaisen itseään ateistiksi kutsuvankin ihmisen käsitys todellisuuden luonteesta perustuu menneisyyttä käsitteleviin uskomuksiin. Uskomuksiin joille joudutaan lukemaan jumalallinen kyky tuottaa maailmankaikkeus. Ateisti on mielikuvitusolento koska kukaan ei todellisuudessa ole ateisti vaan jokaisella on jumalansa - kutsuitpa sitä sitten Herra Jumalaksi taikka tyhjyydeksi (olemattomuudeksi).

      Loppujen lopuksi kyse on siitä kenen jumalalla on kyky luoda maailmankaikkeus. Väitän että tyhjyydellä (ei millään) ei tätä kykyä ole mutta Raamatun kuvaamalla Herra Jumalalla on. Sillä tiedon tieteellisten lakien - http://creation.com/laws-of-information-1 mukaan tiedolla täytyy olla aina henkinen ja älykäs lähettäjä. Kun ekstrapoloimme tältä pohjalta menneisyyteen niin voimme päätellä että alkuperäisen "tiedon" niin biologisen kuin muunkin lähde täytyy olla iankaikkinen ja kaikkitietävä. Tämä osoittaa suoraan Raamatun ilmoittamaan Herra Jumalaan joka on Luoja.

      SEKULAARIN HUMANISMIN PANTEISMI (Prof, Tapio Puolimatka) http://www.youtube.com/watch?v=2PZYLflqptE

      • Krevokki

        Jos etsitään vanhaa Kiinaa, saatatte törmätä siellä sellaisiin käsitteisiin, että:
        "Jumala = TYHJÄ-TAIVAS", JUMALATAR = "MAA-MATERIA".

        Materialismi on siis puhtaasti feminiininen käsitys Kiinassa, sikäli kun eivät sitäkin polta silloin tällöin päinvastoin luulemaan?

        Todistampa väitteeni:
        http://personal.inet.fi/koulu/karppi/IChing.htm


    • Rapanhapakko

      Aloittaja ei käsitä, että sitä "alun" "tyhjää" ei ollut olemassakaan, se on vain sanonta, joten se ei "tyhjä" olemattomana luonut mitään tai tehnyt mitään. On maailmankaikkeus, sitä ennen ja sen ulkopuolella ei yhtään mitään. Ei ihmisaivoin kuviteltua tyhjiötäkään, vaan ei kerrassaan mitään. Ei edes aikaa tyhjyyden saati jonkun Jumalan toimia, aistia tai tehdä mitään.

      • TimoXL

        Ja ei se "tyhjä" nyt välttämättä mikään täysi tyhjyys ollu, mut se ei vaan ollu mitään meidän tuntemaa ainetta, eikä olis voinutkaan olla, koska ei ollu vielä koko ainetta olemassa, koska ei ollut edes mitään avaruutta johon se olisi edes pystyny muodostumaan. Mitälie alkeishiukkas/energiasoppaa? Koska eks varsinki toii kvanttiporukka väitä et tyhjästäkin voi vallan hyvin aina nyhjästä atomin tai pari (ainakin vähäks aikaa) vaikka keskellä maailmankaikkeuden tyhjintä avaruutta, koska kyllä sielläkin "jotain" on, vaik ei sitä perinteisen fysiikan mittareilla mittaamalla voikaan mitata.


    • Mitä sinä kuvittelet saavuttavasi spämmäämällä noit valheitasi?

    • Julistava Apina näyttää taas, millaisen olkinuken onkaan rakentanut. Taitaa julistamisesi olla pakko-oireista ja ennen tyydytit sen tarpeesi Uudessa-Suomessa, mutta kun sait kenkää sieltä niin tännehän sinun on tuotoksesi masturboitava.

    • Gubbegubbe

      Viittu mitä ahtaalle joutuneen eläimen ujuttamista koko aloitus. Ei kukaan ala noin vajavaisilla tiedoilla, suurella ymmärtämättömyydellä ja valehtelulla Raamattua lukemaan tai jumalia palvomaan.

      Netistä ei löydä parempaa uskontojen aiheuttamia ongelmia havainnollistavaa ja ateismia kannattavaa materiaalia kun hihhuleiden postaukset foorumeille. Olen kuullut ala-aste-ikäistenkin nauravan uskonnollisten juttujen järjettömyydelle. Se herätti suurta toivoa tulevaisuuteen.

    • jin0ijn0ij0i0

      Ateistit ovat kreationisteja, uskovat ateisteja, rapajuopot raittiita, autotrokarit rehellisiä ja savolaiset suoria.
      Mihin ihmeeseen uskot pääseväsi tuollaisella käsitesekaannuksella. Itse en viitsinyt edes lukea kommenttiasi ämpärityhmän otsikkosi takia. Ei sen puoleen, olen lukenut sepustuksiasi sen verran, että osaan kyllä arvata juuttusi juonen.

    • fda

      "Jokainen ihminen on pohjimmiltaan kreationisti. Jokaisen ihmisen maailmankuva perustuu jonkinlaiseen luomistarinaan. Ero näiden luomistarinoiden kesken on vain siinä kuka on Luoja."

      Tässäpä hieno valhe, keksitkö sen oikein itse?

    • Kalju_Pitkätukka

      Maailma on mitä on, luonnontieteet selittävät havaittavan maailmankaikkeuden parhaalla mahdollisella tavalla.

      Voit väittää Jumalan luuraavan taustalla, panneen alkuun alkuräjähdyksen, erottaneen ihmisen eläimistä, antaneen alkusysäyksen evoluutiolle...

      ... jos haluat.

      Mutta jos haluat heittää nykyisen kosmologian menemään ja uskoa kreationistien
      6000-10000v vanhaa maahan, Auringon todella pysähtyneen taivaalle Joosuan
      sotamenestyksen takeeksi, vedenpaisumustarinan todeksi jne...

      ...joudut heittämään jokseenkin kaiken tieteen roskakoriin.

      Sen tieteen, joka on nostanut meidät nuykyiseen elintasoon, jonka ansiosta meillä on aikaa ja välineet chattailla netissä.

      Raamatun kuvaama Jumala on kertakaikkiaan mahdoton, pienen paimentolaismiehen pienen maailman pieni jumala.

    • NäinMeillä

      "Materialisti Stephen Hawking toteaa: ”Melkein kaikki uskovat nykyään, että maailmankaikkeus ja itse aika saivat syntynsä alkuräjähdyksessä.”
      Tämä käsitys johtaa näkemykseen että maailmankaikkeus näyttäisi saaneen alkunsa tyhjästä ilman syytä."

      Olet ymmärtänyt tämän aivan väärin. Se tarkoittaa että nykyinen, meidän tuntemamme maailmankaikkeus, on saanut alkunsa alkuräjähdyksessä. Sitä ennen ollut tila oli jotain jota emme voi havainnoida ja jonka materian olemus ja aika poikkesi nykyisestä. Alkuräjähdys siis "loi" NYKYISEN maailmankaikkeuden. Ei kukaan väitä että sitä ennen ei olisi ollut mitään tai vain pelkkää tyhjää. Mutta nykyistä maailmankaikkeutta ei vain ollut.
      Alkuräjähdykseen uskominen ei siis edellytä mitään luojaa.

      • LakiV

        Niin, "väite ettei alkuräjähdykseen uskominen edellytä mitään LUOJAA?" Jos mietitte tavallisen koordinaatiston ominaisuuksia, niin ei sellaista voi syntyä, ilman että tiedetään, miten LUODA TILAA JA ALAA? MIten sitä LUODAAN? Jos sen tietäisimme, olisimme JUMALIA? Ajatelkaa, vaikkapa sitä, että liikutatte paperille piirrettyä hahmoa! Joutuisitte gummaamaan kuvan edellisestä paikasta ja piirtämään seuraavaan? Näinhän tietokonegrafiikatkin toimivat, että grafiikkamuistiin kopioidaan näytölle bittikarttaa, joko samanlaisena tai muuttuneena, toisisita muistipaikoista, muokaten sitä esimerkiksi 3D-pyöritysmatriiseista käsin. Väittääkö joku teistä, ettei esim tietokonemuisteja ole luotu? Kuitenkin se koordinaatisto, johon sekin asettuu, fysikaalinen, on ihmeellisempi, kuin tietokoneen oma muisti, koska senhän päälle senkin komponentit määrittyy. Lopettakaa typerehtiminen, ja etsikää tuota fysikaalisen koordinaatistomme Luojaa, niin saatatte keksiä jotain SUURTA! Koska tietokoneen muistit on LUOTU, niin luuletteko ettei fysikaalista koordinaatistoa ole luotu, vielä suuremmalla syyllä?


      • fda

        Vertauskuvasi ontuvat pahasti. Emme ole missään piirrosfilmissä tai tallennettuna bitteinä tietokoneen muistissa. Onneksi (tai valitettavasti jos sattuu olemaan teisti) ei ole mitään todisteita siitä, että olisimme luotuja.

        Voihan sitä esittää vertauskuvia siitäkin, että elämme kuin kolikkopelissä ja se sitten kun on paljon kolikoita voi reinkarnoitua. Ei se kuitenkaan pidä paikkaansa tai ei ole mitään syytä uskoa sitä.


      • Pakkstori

        Hei sinä syytät(tai joku muu), että olisimme aivopestyjä, mutta miksi hoette tuotta mantraa, että "EI OLE TODISTEITA; ETTÄ OLEMME LUOTUJA?" Jos olet Luoja, olet Luojan Lapsi, jos olet Luotu, sinulla on silti tavallinen eläimellinen RUUMIS, pienen henkesi, sen viimeisen rippeen IHMISYYDESSÄMME, että olemme Jumalia tai Enkeleitä, siis sen sanastimemme ollessa ohjaimissa.... Jos haluat sanoa, että OLET LUOJA, etkä LUOTU, niin kysyn, kuinka SINÄ synnyit UUDESTI YLHÄÄLTÄ, ja miten voitat LUODUN VANKILASI, RUUMISI HIMOT JA VIETTELYKSET? Kieltäytyminen niistä, ei ole ainoa tapa niitä voittaa? Vaikka silti se "kultaisin"?


    • Jokainen kunnon kristitty on ateisti.

      • Öteisti

        Joo, olen samaa mieltä siltä osin, että tokihan KAIKEN ALUN kunnioittaminen, vaikka Hän ON se olematon, jota ei täällä enää ole, on tärkeää. Ilmesesti TUO JUMALA oli monille hyvin rakas? Sellaiset jotka ajattelevat tai vain LUULEVAT, esim. Isänsä kuolleen, ovat varmaan tavallisesti ateisteja, jos Hän kuoli lapsen ollessa liian nuori?


    • "Ihminen voi nähdä maailmankaikkeuden joko Jumalan luomana tai sitten niin että se on syntynyt itsestään tyhjästä."

      Näiden välillä on todellisuudessa lukematon määrä erilaisia vaihtoehtoja, kuten ei-jumalallisten olentojen tuottamat luomistyöt kuten myös monet luojattomat alkutilanteet kuten vaikka se että maailmakaikkeus kuoriutui ikuisesti olemassaolleesta munasta.

      "Joko Jumala on luonut jumalallisella voimallaan maailmankaikkeuden tyhjästä tai sitten tyhjä (ei mitään) loi maailmankaikkeuden."

      Millä perusteella nimenomaan jumalallisella voimalla? Miten jumalallinen voima eroaa muusta yliluonnollisesta voimasta?

      Ja tietystikin on hyvä muistaa että mahdollisuus ylipäänsäkin yliluonnollisten asioiden tapahtumiseen mahdollistaa myös sen että tyhjästä voi yliluonnollisesti syntyä maailmankaikkeus ilman luojaa.

      Ja tietysti perusongelma koko asiassa on se että miksi oletamme maailmankaikkeuden oleva luotu/syntynyt tyhjästä?

    • No otetaas esimerkki. Mikä aiheuttaa tulivuoren purkauksen tai salaman iskun?

      Pilven päällä asuva partaveikko vai onko kyseessä luonnollinen ilmiö?

      Mikäli luonnollinen ilmiö. Miksi maailmankaikkeuden alkukaan olisi sen kummemin mikään pilven päällä asuva partaveikko?

    • vm41

      Eihän sillä ole mitään merkitystä kuinka meidän tuntema "maailmankaikkeus" on syntynyt.
      Kaikkeus nyt joka tapauksessa on laajentuvana olemassa ja jolle ei mitään mahda.
      Minusta kyse on vain jumalaan uskovien epätoivoinen yritys vähentää omaa epävarmuuttaan jumalansa olemassaolosta.
      Jos todella uskoo yliluonnolliseen olentoon/voimaan, niin silloin ei ole mitään syytä yrittää hakea vahvistusta epäilyilleen näiltä sivustoilta, sillä kyseessähän olisi jo silloin naurettavuuden huipentuma.

      • LakiV

        Höh, vähämpä tiedät uskovaisista, Ei JUmalan olemassaoloon uskomisessa ole mitään "epävarmaa", sikäli kun emme etsi TULISIA JUMALUUKSIA? Saatanasta(?)(Koraanissa nimellä Iblis) esim. Koraani kertoo, että SEN kehokin oli tehty alunperin tulesta, vaikka se maanpäällä ollessaan olikin kaltaisemme luulihamöykky, kovine rustorankoineen yms....Tulisten Jumalien uskonto on olla agnostikko, eli EPÄILEMINEN, missä olotilassa saa kyllä nähdä ja aistia kaikenlaista....Ihmiselle on tulta hukkua kysmyksiin, ja epäilemällä löytää se "kivi, joka ei pala tulessakaan olemattomaksi"... Miksi epäillä esim. Jumalan Kolminaisuutta? Miksi epäillä Jumalan nimeä: JAHVE =OLENTANI, miksi epäillä muitakaan Jumalan nimiä; SEBAOT, (Mars Kreikassa)-sotajumaluus, ja ADONAI(seksijumaluus, Isäkin kai) tms.... Todellisuudessa juutalaisilla oli lähes yhtä monta nimitystä Jumalilleen kuin kreikkalaisilla! Jeesus on Jumalan Sana, enkä viitsi enää leuhkia sillä, minkä ITSE tiedän nimekseni! Ettekö te ole vieläkään syntyneet uudesti ylhäältä, ja etsineet omaa LUOJAOMINAISUUTTANNE?


    • tosiuskovia

      Ateistien kreationismi se vasta uskoa kysyykin :)

    • näinonon

      Kyllä

      • jeojepjep

        näin on


      • Öteisti

        Onkohan? Uskominen on helppoa sen jälkeen, kun ymmärtää mitä se sana tarkoittaa, mutta valheeseen uskominen on pahin eksytys edelleen?


    • vajakkitorppa

      Torpantolvana käyny kippaamassa palstalle sauluksen sontalähetyksen :D

      • kusitippanen

        maailma ei toimisi ilman paskaa.


    • Öteisti

      Hei, oikeesti, jos ette(ateistitkaan) ymmärrä että Jumalaa on olemassa, niin olette sokeita ja kuuroja tietenkin, tai älynne on pimennyksissä. Normaalin ihmisen logiikka toteaa kylmästi: JUMALA on = TOTTA; Jumalaa ei ole = VALHE. Jos toistepäin tuon määrittelette, niin silloin on kyse KAIKEN ALUSTA, tai Luciferin Kapinasta tai halustanne pyydstää ihmisiä VALEHTELEMALLA! Se täydellisen, kaiken olemattomuuden, Jumalienkin, ajankohta on järkyttävän kaukana ja sijaitsee vain niin käsittämättömän suurissa ja kaoottisssa koordinaateissa, ettei mikään maailmankaikkeus ole sinne vielä tai enää - tunkeutunut ja ulottunut. Kaikkea luotuaKIN YMPÄRÖI olemattomuus, ja tokihan koko palikkamme maailmankaikkeuttena on vasta 10^300 luokkaa grid-koordinaatisto, 3D-pisteiden lukumäärinä, eli yksittäisiä siivuja, 10^1000 lukemia joskus näkee, jos katsoo Piin tai Neperin luvun kehitelmiä, ja toisaalta henkiset tekstit, numeroiksi muutettuna tietenkin sellaisiin lukemiin ulottuvat, MUTTA eivät tekstien määrän suhteen....TÄmäkin teksti ont osin numeroiksi muutettuna mahdollista kombinoida 256^5000 tavalla, jos tämän puskurin täyteen kirjoittaa, mutta se on vain yksi lukema eli itse määrään ei 256^5000 tekstejä, ei olla vielä ylletty, koko olemassaolleiden maaillmankaikkeuksien aikana, eli silloin pitäisi olla kaikenlaista hubbabubbaa nämä puskurit täynnä....132312hj42kjkjlkjl tyyliin...Ja kaikki merkkien muutokset väliltäkin läpi käytynä, joko satunnaisesti tai järjestyksessä. Eli kyllä ääretöntä koordinaatistostoa ajatellessa, titenkin kaikki on vieläkin enimmäkseen olematonta, mutta me ole täällä 3D=>4D kuutioissamme, kaikkea sitä karussa ja turvassa toistaiseksi olemattomuuden kauhuilta.

      • Jee-Susi

        Päihteet ja internet ei ole sun juttu. Oikeesti. Siirry pelkkään teehen ja kirjastoon, niin katsellaan joskus viiden vuoden päästä uudestaan.


      • Öteisti

        ÖÖ, olet ehkä erehtynyt. Viimeisimmästä päihteestäni on yli kuukausi aikaa, kun yhden "Sinisen" vetäisin kitaani, mutta "Jambekin" tosiaan sekoili hieman enemmän, ja joikin enemmän, hallitsemattomia vihastuksia yms. äijälle, tuli, ja joutui keskuudestamme etismään uutta asuntoa. Mutta olet oikeassa,en koskaan EHKÄ vedä enää yli 20% viinaa, "MOPO KARKASI" hieman käsistäni, kun join pari vuotta sitten virolaisen viinapullon(kattelin samalla Suomen Euroopanmestaruutta Keihäänheitossa), ja huusin kerran raivona, pihalla, kun en tiedä vieläkään, mihin yksi talojemme mielenterveyskuntoutja(ASKO!) kuoli. Tuskin hän silti alkoholiin tms. En todellakaan tiedä.
        Aivan sairaan suuret harhat oli mulla silloin päällä, mutta sitä en sinullekaan lupaa, ettenkö paria kaljaa vuodessa silti uskalla vetää, kaverien kanssa, niistä tulee vain tällainen puheripuli....Koviin viinoihin EN koske enää. Koska en minä hallinnut enää itteeni, kännini lopuksi taannoin kovin hyvin. III-Kalja on 5-kertaa miedompaa....
        Tosin tarjoaa nykyään siskonperhe kai hyvin mietoja viinejä, jos kerran 5 vuodessa jotain juhlivat, en tiedä, montako prossaa niissä oli....


      • Ateisti1982EiKirj
        Öteisti kirjoitti:

        ÖÖ, olet ehkä erehtynyt. Viimeisimmästä päihteestäni on yli kuukausi aikaa, kun yhden "Sinisen" vetäisin kitaani, mutta "Jambekin" tosiaan sekoili hieman enemmän, ja joikin enemmän, hallitsemattomia vihastuksia yms. äijälle, tuli, ja joutui keskuudestamme etismään uutta asuntoa. Mutta olet oikeassa,en koskaan EHKÄ vedä enää yli 20% viinaa, "MOPO KARKASI" hieman käsistäni, kun join pari vuotta sitten virolaisen viinapullon(kattelin samalla Suomen Euroopanmestaruutta Keihäänheitossa), ja huusin kerran raivona, pihalla, kun en tiedä vieläkään, mihin yksi talojemme mielenterveyskuntoutja(ASKO!) kuoli. Tuskin hän silti alkoholiin tms. En todellakaan tiedä.
        Aivan sairaan suuret harhat oli mulla silloin päällä, mutta sitä en sinullekaan lupaa, ettenkö paria kaljaa vuodessa silti uskalla vetää, kaverien kanssa, niistä tulee vain tällainen puheripuli....Koviin viinoihin EN koske enää. Koska en minä hallinnut enää itteeni, kännini lopuksi taannoin kovin hyvin. III-Kalja on 5-kertaa miedompaa....
        Tosin tarjoaa nykyään siskonperhe kai hyvin mietoja viinejä, jos kerran 5 vuodessa jotain juhlivat, en tiedä, montako prossaa niissä oli....

        Mopo taisi karata, mitä ajattelet ateisteista.


      • fda

        "Hei, oikeesti, jos ette(ateistitkaan) ymmärrä että Jumalaa on olemassa, niin olette sokeita ja kuuroja tietenkin, tai älynne on pimennyksissä."

        Näkö ja kuulo toimivat normaalisti. Mitään pimennysverhoja ei ole asetettu, meiltä vaan puuttuu sellainen uskoonohjelmointi toisten ihmisten kautta jollaisen sinä olet saanut.

        "Normaalin ihmisen logiikka toteaa kylmästi: JUMALA on = TOTTA; Jumalaa ei ole = VALHE."

        Ei tuossa mitään kylmää ole, eikä kuumaakaan. Se on vain miten sinulle on väkivalloin tänne tuotu uskonto ohjelmoitu lapsena, etkä pysty ilmeisesti ajattelemaan tuon ohjelmoinnin rajoitusten ulkopuolella.

        "Jos toistepäin tuon määrittelette, niin silloin on kyse KAIKEN ALUSTA, tai Luciferin Kapinasta tai halustanne pyydstää ihmisiä VALEHTELEMALLA! "

        Lucifer on kristinuskossakin myöhäisempi keksintö. Juutalaisten käsitys saatanoista oli muutenkin täysin erilainen, kristinuskon saatana on lainattu muista uskonnoista kuten zarathustralaisilta ja pakanoilta. Mitään langennutta enkeliä ei tunnettu VT:n aikoihin.

        Voit kuvitella tietysti mitä haluat, kun sinulle on valittu tuollainen mytologinen kauhuelokuvamaailmankuva.


      • Pakkstori

        Valitettavasti ei ole(kristinusko myöhäisempi), Eenokin tiedetään maininneen Luciferista, salanimellä: Azazell...Se oliko ne sama henkilö, niin en tiedä, mutta ainakin samalla tavoin henkeytettyjä. Mutta Lucifer on jo vanhassa testamentissa, nimellä Aamuruskon Poika, Kointähti. Lucifer on siis jonkun muun kielinen versio, ilmesesti latinan tai kreikan mukainen ilmaisu, tai peräti Hebrean?


    • 17-3

      Selvitä ensin mitä on "Kvanttimekaniikka."

      Jatketaan sitten keskustelua.

      • LakiV

        Kvanttimekaniikka, haluatko esitelmän siitä, miksi Schrödinger yhtälö on 12,5 aikaulottuvuudessa?


      • LakiV

        Valitettavasti en nyt jaksa kerrata DIracceja ja kummin päin on BRA JA KET?


      • LakiV

        No, jatketaanko? Ruvetaanko inttämään vaikka Planckin vakiosta ja epätarkuusperiaateesta jotakin? Opiskelin mää jonkinverran fysiikkakin, muutamia vuosia, jopa TTYYLLÄ? Muutama kurssi meni läpi nelosenakin(MAX 5)... Fysiikan työt meni tosin vain kakkosena, mutta olin tulokseen melko tyytyväinen.... Koska erikoisalaani on silti tietokoneohjelmointi, olen TITELÄINEN!
        Valitettavasti yhtälöitä ei kannata täällä ehkä paljoa esittää, kun ilmeisesti Integraalimerkkiäkään ole mahdollista näissä kaavioissa esittää?


    • TimoXL

      Eri asia sit on, että kutsuuko alkuräjähdystä "luomiseksi"? Epäilen vahvasti et ainakaan yksikään asiaa tutkinut fyysikko tai muu vastaava sitä sellaiseksi kutsuu? Ehkä joku "ajan, materian ja avaruuden alku" olis heidän suosikkilistallaan kärkipäässä ehdokkaana. Mitä tällä sit on taas tekemistä raamatullisen (tai sen kummemmin minkään muunkaan uskonnon tai ismin luomiskertomuksen) luomistarun kanssa on, niin en tiiä?

      Tulis hieman mieleen joku vertaus, että fysiikanmaikka jossain luokassa tylsästi tieteellisin termein koittas päntätä oppilaanplanttujen päähän, että miks ja miten vesi kiehuu. Verrattuna siihen ku joku taikuri esityksessään pistää veden kiehumaan ihan itsestään kädessään olevassa vesilasissa, mutta ei kertois ollenkaan että mitä siinä tapahtuu, ja miksi.

      Ensimmäisessä tapauksessa on vaan luotettava opettajan sanaan siitä, että noin toi tapahtuu, vaikkei tieteellisestä mambo-jambosta johtuen välttämättä aivan kaikkea ois tajunnutkaan, ihan vaan sen takia kun siinä opettajan havaintoesityksessä se vesi todellakin kiehyi.
      Jälkimmäisessä tapauksessa on vaan uskottava omia silmiään, että siinä se vesi nyt kiehuu, koska se näyttää ihan siltä kuin se olisi vettä ja se kiehuisi, vaikkei näin välttämättä olisikaan. Varsinkin kun se taikurinketkukaan ei salojaan suostunu paljastamaan.
      Mutta eipähän ainakaan tarvitse koittaa fundeerata jotain vaikeita tieteellisiä juttuja.

      • Krevokki

        No, mutta jos Isaac Newtonilta alkaisit kysellä asioita(Isaac myös ELää, samoin kuin ZIISAS), niin ateistit kyllä järkyttyisivät, koska Hän väitti olleensa tuon Ilmestyskirja 16:ta tähtien alassyöksyn takana, vain sille oivalluksella, että miten dervioidaan ajan funtiona. Tämä on aivan kirjoissa ja kansissa, Isaac teki myös Raamatun selitysteoksen, tai kommentaarin, näin väitetään, itse en olen vain tuon otteen lukenut tai kuullut.... Tai ilmeisesti vain Johanneksen Ilmestyskirjasta?


      • Veikkonenkin

        Höh, typeryytensä paljastuu silloin, kun he tajuavat että juuri INFORMAATIO on henki- eli Jumalan luomisvoima, Poika & Sana.. Ei ne alkuräjähdysfyysikot sitä pakoon pääse, että kaikki ilmauksensa kaiken nykyisen Universumin alusta ovat henkistä sorttia.... Mutta. "Jokainen joka seuraa MINUA, kieltäköön ITSENSÄ!". Jos siis Jumala noiden atterien avulla kieltää itsensä, ja antaa heille palkinnoksi maallista menestystä paljonkin, niin onko se väärin? Kyllä, mutta mitä siitä, saapahan joku edes olla OIKEASSA:-)


    • Ateisti1982EiKirj

      Hawking on oikeassa. Monet uskovat todellakin omaksuvat, että maailmankaikkeus on syntynyt alkuräjähdyksessa, varsinkin maapallo. Kun taas murto-osa uskovista uskoo vain kreationismiinsa ja antavat sen mahdollisuuden että muut aurinkokuntamme planeetat olisivat syntyneet alkuräjähdyksessä, paitsi maapallo.
      Ateistilla ei ole olemassa jumalaa, joten ateisti ei voi olla kreationisti. On turha sellaista väittää !

      • Öteisti

        ÖÖ, etpä tiedä, että ateismissakin on muita tuulia.
        Eräät ateistit tiedostavat, "olemattoman Jumalan"; olevan kaiken alku, aivan kaiken, ja HÄN(SE!) itse muutti itseään niin ,että teki jonkin tunteen aluksi, olevaiseksi, ja se ei ollut aluksi edes kuulo tai näkö. Ja NÄMÄ ateistit ovat oikeita siinä, etteivät he väitä, ettei tuo alun olemattomuutden Luoja, olisi muuttamassa kaikkea olevaiseksi, sellaisia hyviä asioita, vaikka paholaisen kortti on tuoda pahaa olevaiseksi, ja pahaa saatta olla teoriassa enemmän, mutta ei se ole vahvempaa kuin hyvä, koska paha on kaaosta, ja se pyrkii säilyttämään olemattomuutensa mieluummin....


    • Krevokki

      Tuo "Tyhjä" on luonut kaiken, on tietysti loogisesti paradoxi, koska jos katsot tyhjää näyttöä, se on täynnä, sammuneena esim. mustaa...Mutta siinäkin täytyy NÄÖSSÄ olla melko suuri resoluutio silmissä jo, että näkee suuren tyhjyyden täynnä antiväriään... On eläimellistä luulla, että kaikki on ollut olemastaan "itsestään", vain sen vuoksi, että saa olla ainakin hetken, valmiiksi rakennetussa temppelissään, ruumiissaan.

      • Pakkstori

        Pohjimmiltaan on kristillisyyttä sellainen näkemys, että tämä ihmisenä olemisen ruummillinen aika, kuten kai muinakin eläiminä oleminen, on Jumalan meille asettama testi, että päädymmekö nykyistä korkeampaan, vaan entistä alhaisempaan olotilaan ja TIETOONKIN. Ne jotka tahallaan sössivät itsensä kaikessa vain PAHAN puolelle, pääsevät kyllä POHJALLE; mutta siellä on aika pahaa olla.


      • Pakkstori

        Niin eli tätä KORKEAMPI näkemys on edelleen, TASA-ARVO nk. KUUDES TAIVAS. Taivaita o Kymmenen. (EEnokin mukaan). Kymmenenssä taivaassa KORKEIN on se, joka KOOSTUU monesta tasa-arvoisesta.... Eli tavallaan sielujen tai henkien tapauksessa, nk. "SIELUENTITEETTI". ELi esim. Messias on sieluentiteetti, ja Raamattu sanoo, että KRISTUS JEESUS on sen PÄÄ! Mikä Pää? No eipäs pahenneta tilannetta:-)


    • Bulju

      "Kaikki objektiiviset empiiriset todisteet osoittavat ettei tyhjästä (ei mistään) voi syntyä mitään ilman syytä ja tekijää. Koskaan ei ole havaittu että "ei mitään voisi luoda mitään". Termodynamiikan ensimmäisen lain mukaan energiaa/materiaa ei voida luoda eikä hävittää. Ainoastaan muuttaa muodosta toiseen. Näin usko siihen että tyhjyys (ei mitään) loi alkuräjähdyksen kautta kaiken energian ja materian on vastaan kaikista voimallisinta tieteellistä lakia. "

      Ei oikeastaan. Käsitys siitä, että energiaa oli joko nollatasolla tai aavistuksen sen yläpuolella on täysin linjassa tieteen kanssa. Sen sijaan väite siitä, että on ollut "olemattomuuden tila", mitä se ikinä tarkoittaakaan, ei ole linjassa tieteen kanssa. Meillä ei ole yhtään ainutta empiiristä havaintoa eikä matemaattista mallia, joka edes ehdottaisi tällaista "tilannetta".

      Kolmas, siis ulkopuolisen syyn ja tyhjyyden lisäksi, oleva malli on tietysti ikuinen olemassaolo muodossa tai toisessa kuten em. hindulaiset ehdottivat jo tuhansia vuosia sitten.

      Hauskaa avauksessa on aloittajan käsitys siitä, että mitään ei synny tyhjästä ja hän perikristilliseen tapaan ei koe mitään ongelmaa vaikka hänen jumalansa itse sotii klassisesti tätä logiikkaa vastaan. Raamattukaan ei ollut niin "pitkällä", että olisi väittänyt kaiken syntyneen olemattomuudesta. Kristilliseen teologiaan koko ex nihilo -ajatus hiipii ensimmäisinä vuosisatoina ja siitä käytiin kovaakin väittelyä. TT on tästä varmasti hyvin tietoinen.

      • Miksi plussailu on poistettu, tämä ansaitsisi ehdottomasti plussan.


    • "Ateistit ovat myös kreationisteja "

      Ateistit ja variaationsa pyrkivät luomaan uuden maailman ja uuden ihmisen. Kaikki mikä haraa heidän tavoitetta vastaan, raivataan tieltä esim. kristinusko, jossa kaikki on jo valmista. Kehitysusko on jumalattomien kreationismia, jossa kehittäjät haluavat yksinoikeuden luomiseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      144
      2377
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      177
      1430
    3. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      97
      1178
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1177
    5. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      96
      1127
    6. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1082
    7. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      96
      1045
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      49
      987
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      960
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      72
      901
    Aihe