Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miten hyvittää toiselle riidan jälkeen?

nipatti

Olen todella huono keksimään tapoja! Ongelmana on se, etten osaa näyttää olevani pahoillani. Ikävä kyllä olemme riidelleet miehen kanssa viime aikoina usein ja mies on loukkaantunut tästä. Siksi kyselen, että onko teillä ideoita riitojen hyvittämiseen? Niiden tulisi olla sellaisia, joihin ei käytetä rahaa, sillä tiedän ettei mieheni arvosta sitä. Kiitos!

6

1852

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokovartalohieronta. Ostat jotain hyväntuoksuista hierontaöljyä. Hyväksi testattu järjestys: niska, kädet, selkä, peppu, sääret. Sitten etupuoli,-kädet, rintakehä (hellästi hyväillen vain), sääret. Vimeiseksi jalat ja varpaat. Varpaatkin yksitellen. Kuin myös sormetkin. Kasvot voit myös hieroa kasvovoiteella. Puristelet kulmakarvoja sormenpäillä, painelet ja sivelet käsilläsi ylhäältä alaspäin.

      Hämärä huone, sängyllä, matala tyyny, rauhallista musiikkia vaikka juutuupista.... Celtic songs esim.

      Leppymistakuu! :-)

    • eikovinvaikeaa

      Mielenkiintoinen asenne, että riidan jälkeen pitäisi kauheasti hyvitellä kumppania... Ilmeisesti silloin on loukattu toista niin pahasti, että tuli huono omatunto ja sitä piinavaa tunnetta sitten yritetään kompensoida jollain "lahjomisella".
      Vakavalla naamalla esitetty anteeksipyyntö olis aika oleellinen asia silloin, jos kokee loukanneensa toista tietoisesti. Ja opin ottaminen. Ettei ajaudu riitaan aina samalla kaavalla ja alennu loukkaamaan toista, koska siitä tulee vaan huono omatunto, jne.
      Riitelytaitojenkin olis tarkoitus kehittyä ajan myötä, eikä junnata aina samaa rataa.

      • Mielestäni erittäin hyvä asenne että riidan jälkeen hyvitellään ja halutaan helliä. Antaa lisäpainoa anteeksipyynnölle.


      • voijeeee

        Varmaan tässäkin on taas mielipide-eroja.

        Itselleni riittää hiljainen ja kaunis anteeksipyyntö, ei muuta. Ei varsinkaan sopimiseen liittyvää tunnedraamaa! Yök! Sehän kiihottaa uusiin riitoihin ja kohta parisuhde on yhtä pelikenttää. Mielestäni anteeksipyytäminen on syytä pitää asiallisena ja erillään parisuhteen muista asioista, kuten seksuaalisuudesta.

        Minkäänlainen palkitseminen, orjuutus tai lahjominen ei käy minulle, eikä riidan venyttäminen anteeksipyynnön jälkeen, elämä jatkuu, toinen antaa anteeksi jos antaa tai kertoo, ettei pysty vielä antamaan anteeksi, mutta anteeksipyyntö on kuitenkin vastaanotettu.

        Mikäli on vaikeita tunteita, niistä pitää kertoa anteeksipyytäjällekkin, muttei jankuttaa. Ihminen on velvollinen käsittelemään omia tuneitaan, ei niitä kukaan muu ratko paitsi terapiassa.

        Jos anteeksipyytämiseen ei liity mitään kliimakseja eikä nautintoja, niin silloin "pahatekijä" tietää kyllä rikkoneensa ja että tilanne on ikävä, eikä mikään kiihottava välikohtaus.

        Todellinen anteeksipyytäminen ei ole helppoa ja ehkä jopa hieman nöyryyttävääkin ja niin kuuluukin olla, jotta tulisi mietittyä seuraavalla kerralla seurauksia, eli toisen mielen pahoittamista ja parisuhteen vaarantamista eikä suihinottoa tai kokovartalohierontaa...


    • kunnioitamiestäseriittää

      normaalissa parisuhteessa ei tarvitse aikuista ihmistä lepytellä.
      Riittää kun sanoo, että anteeksi, olin väärässä, väsynyt, kiukkuinen, on menkat tms ja lisää, yritän parantaa tapani. Päälle rutistus ja hali, se on siinä.

      Normaalissa parisuhteessa kunnioitetaan miestä riidan aikanakin sen verran, ettei miehelle huudeta kaikkea paskaa mitä mieleen tulee.

    • Hei nipatti!

      On tervettä ja raikasta, että pohdit riidoissa ja niiden selvittelyssä nimenomaan omaa osuuttasi! Helposti ihminen miettii vain, miten tuo toinen voisi hoitaa asian paremmin, mutta sinä otat vastuuta ajattelemalla omaa käyttäytymistäsi!

      Kerrot myös, että haluaisit sovittaa ja hyvittää riidan. Sekin osoittaa, että olet valmis työskentelemään asioiden parhaaksi.

      Viestisi oli melko lyhyt, siksi on vaikea ottaa kantaa, tietämättä asioita tarkemmin (kuten esim. mistä ja miten riitelette)
      Mutta lyhykäisesti: riidan jälkeen on aina tärkeää tehdä sovinto. Riita lopetetaan aktiivisesti eikä vain ajauduta 'arkeen' vaikenemalla riidasta. Kun kumpikin osapuoli on saanut kertoa, mikä tuntui pahalta ja mitä toivoisi toiselta, ja samalla myös suunnannut katseen omaan käytökseensä - miten itse voisin toimia paremmin, voidaan aidosti pyytää anteeksi ja sopia, miten kyseisessä tilanteessa jatkossa voidaan toimia. Niin, että kumpkin tietää, että on keskusteltu aiheesta ja pyritään suuntaamaan huomio nimenomaan miten vastaisuudessa tästä on opittu. Molemmilla kuuluisi olla tämän selvittelykeskustelun jälkeen huojentunut ja luottavainen olo.


      Mielestäni varsinainen 'hyvittely' ei kuulu riitaan. Anteeksipyyntö ja riidan selvittely ovat terve ja riittävä tapa hoitaa asia. Toki huomaavaisuus toista kohtaan lisää rakkautta ja hyviä tunteita, mutta esim. mitään lahjoja ei tule riidan sopimiseksi ostaa.

      Parisuhteen viestintää voi ja kannattaa opetella. Mm. parisuhdekursseilla opitaan myös oikeaa riitelykeinoa. Voisiko teidän olla aika varata aika parisuhteennne hoitamiseen esim. viikonloppukurssilla?

      Merja,diakoni

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1773
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1460
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1394
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1331
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1318
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe