ruokavalionmuutos, paha olo

Ravey

Olen vähitellen alkanut syömään tämän vuoden aikana terveellisemmin ja useammin. Nyt kaksi viikkoa olen syönyt oikein hyvin aamusta iltaan 2-4 tunnin välein. Nyt viimeisen viikon aikana on ollut ihan kamala paha olo useasti. Usein se tulee noin tunti syömisen jälkeen. Sellainen olo että pyörryttää ja tekee mieli oksentaa mutta syöminen taas helpottaa pahaa oloa eli toisaalta tekee mieli mussutttaa koko ajan jotain mutta kun tässä pitäisi laihtuakin.

Onko muilla kokemuksia? Onko vain kroppa joka yrittää tottua uuteen ruokavalioon?

Esimerkki ruokavaliosta:
Aamupuuro maitoon
Välipala pari hedelmää ja rahkaa tai raejuustoa hieman
Lounas pari pientä perunaa, 100 g proteiinia ja paljon víhanneksi
Välipala pari hedelmää tai rahkaa tai reajuustoa,pari mantelia/pähkinää
Päivällinen, sama kuin lounas
Iltapala rahka ja viinirypäleitä

12

143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyllä_se_siitä_

      Mulle ei ainakaan käy ollenkaan tuo määrä hedelmiä. Ei suomalaisen niitä kuulu syödäkkään.
      Saan taatusti kaikki allergiset oireet jos yhtään banaania tai viinirypälettä syön.
      Miks et käytä marjoja.
      Sama koskee mantelia ja pähkinää- ei yhtään.

      Muutenhan tuo näyttää ihan hyvältä, varsinkin aamupuuro.
      Jos haluat laihtua, tee ennen sitä reipas sykettä kohottava lenkki, vähintään 20 min,
      silloin elimistö alkaa polttaa omia rasvoja eikä käytä sitä puuroa energiana.
      Aineenvaidunta toimii teholla pari tuntia sen jälkeen. Kupillinen kahvia lähtiessä tehostaa sitä.

    • hoit_su

      Syöt liian kevyesti, siksi heikottaa. Rasvaa pitäsi myös saada, tuossa et saa yhtään. Kroppasi toimii ns. säästöliekillä, käyttää niukan ravinnon elimistön ylläpitoon.

      • kyllä_se_siitä_

        Olet muuten aivan oikeassa, se tosiaan puuttuu. Samoin joku määrä sokeria.
        No itse oon toipilaana keuhkokuumeesta- joten ei ehkä vertailukelpoinen, mutta jossain vaiheessa eilmistö alkoi oikein kiljumaan rasvaa ja hiilareita ja KAHVIA. Muuten peruskunto on pro super. Useita tunteja metsäliikuntaa päivässä, vaan tämä madafackin viirus tavoitti.

        Tän päivän menu`
        kuppi kahvia,sokeria ja punaista maitoa
        -tunniksi metsään
        juotavaa jogurttia, itsetehtyä ohraleipää, kinkku, juusto,uppokananmunaa
        -siivous
        ----lepo
        perunamunakas tuoretta tomaattia (umamia) ja suioppopaprikaa
        -lumityöt
        pari possunleikettä uunissa sipulilla ..ei ikinä perunaa, eli hiilareita ja protskua sekaisin, mielummin kukkakaalia
        -tulee vielä iltalenkki
        illaksi varattu kreikkalainen jogurtti ja siihen lakkahilloa ja juustoleipää ja "pakollinen iltakahvi", pari joululta jäänyttä konvehtia ja unten maille

        Jos syö vaikkapa yhden omenan, se vaikeuttaa laihdutusta , sen sijaan jos osaa tasapainottaa rasvat ja hiilarit oikein laihtuu automaattisesti.

        Minä en siis laihduta vaan koitan tasapainottaa elimistön melko rankasta koettelmuksesta, ja sitä mieltä että ihan turha on rääkätä itseään millään proteiini / hedelmähommalla.

        Voimauttava ruoka auttaa sinua jaksamaan , kuuntele itseäsi !


    • Ravey

      Tuohon ruokavalioon kuuluu kyllä rasvaa mutta jäi pois. Eli aamupuurossa on margariinia, joskus mustikoita. En vain tykkää marjoista niin ei tee mieli niitä syödä paljoa. Lounaassa ja illallisessa on aina oliiviöljyä tai avokadoöljyä.
      Eli idea on että jokaisessa ateriassa tai välipalassa on hiilaria, proteiinia ja rasvaa.

      Manteli sopii mulle tosi hyvin. Se hillitsee närästystä. Mutta nuo hedelmät, ne oli liikaa eli olen vähentänyt niitä ja paha olo on vähän helpottanut. Kävin muusta syystä lääkärissä ja hän totesi että suuri muutos ruokavalioon voi aiheuttaa pahaa oloa kun kropasta lähtee kuonaa liikkeelle ja sen lisäksi vatsa ja suolisto tottuu uuteen ruokaan ja esim kuituun. Vettä menee paljon enemmän nyt kuin ennen ja huomaan että sen juominen helpottaa.

      Itse en voi todellakaan käydä ennen aamupuuroa millään lenkillä, pökerryn sinne ;)

      • tstks

        "Mutta nuo hedelmät, ne oli liikaa eli olen vähentänyt niitä ja paha olo on vähän helpottanut."

        Hedelmät kannattaa syödä erikseen muista ruoista. Kerroit syöväsi hedelmiä maitotuotteiden kanssa ja marjoja puuron kanssa. Hedelmät ja maitotuotteet vaativat erilaiset ruoansulatusolosuhteet vatsassa.

        Toinen asia on tärkkelyksen ja proteiinin yhdistäminen samalla aterialla. Molemmat vaativat eri entsyymejä ja ruoansulatunesteitä. Tärkkelys sulaa nopeasti, kun taas proteiinin sulaminen kestää kauan. Tärkkelyksen ja proteiinin yhdistäminen voi estää syljen tärkkelystä pilkkovien entsyyminen toimintaa. Tärkkelyksen ja proteiinin yhdistäminen saa elimistön sulattamaan proteiinia, mutta ei välttämättä tärkkelystä. Tärkkelys alkaa fermontoitumaan, jos se on liian kauan ruonsulatuskanavassa. Tämä voi aiheuttaa vatsavaivoja ja haitallisia ruoansulatuksen lopputuotteita.

        Siinä on maailman vanhimman lääketieteen, Intian ayurvedan suosituksia ruoansulatuksen tehostamiseksi:

        http://www.mindbodygreen.com/0-3615/10-Common-Food-Combinations-That-Wreak-Havoc-on-Your-Health.html

        http://www.banyanbotanicals.com/info/ayurvedic-living/living-ayurveda/diet/ayurvedic-food-combining/

        http://svasthaayurveda.com/an-ayurvedic-view-on-food-combining/

        http://ayurveda.md/index.php?option=com_content&view=article&id=75&Itemid=1

        http://blog.flowayurveda.fi/ruoka-aineiden-oikea-yhdistely/

        http://www.samhita.fi/?p=237


      • Ravey

        Ihan hyviä pointteja kyllä ja osan olen itsekin huomannut. Esim melonia ei tosiaan kärsi syödä minkään kanssa. Ihan noin pitkälle en vielä mene että erottaisin proteiinin ja tärkkelyksen toisistaan koska minulle ei tule mitään vatsavaivoja siitä että syön samaan aikaan. Kunhan se tärkkelyksen määrä on pieni.

        Maidon ruokajuomana olen jättänyt jo kauan sitten kun totesin että ei vaan kertakaikkiaan sovi ja muutenkin tämä maidon juomisen korostaminen on ihan älytöntä.


      • mother_nature

        Mulla banaani, viinirypäleet, mansikat ja appelsiini mehuna. Oon jättänyt ne jo vuosia sitten pois kokonaan. Hedelmissä on muutenkin turhaa sokeria ja varsinkin banaani on kaloripommi. Nyt uusi intohimo on pisaratomaatit, kesällä herneet ja mustikka (itse kerätty).
        Kalsiuimia saa vaikkapa kun tekee juustolautasen ja sen kanssa pari lusikallista lakkahilloa, mustikkahilloa tai puolukkahilloa. Nämäkin teen itse niin ei tule lisäaineita. Samoin leivät ja mehut. Voi säännöstellä sokerin määrää samalla.

        Lisäaineet aiheuttaa huonoa oloa, varsinkink kaikki mikä on light, jää kaupan hyllylle. Pahimmasta päästä on fun light mehut .. ja niitä vielä annetaan laspille, samoin energiajuomat.

        Täällä tehdään ruoka ihan kermaan ja voihin ! Lihat mahdollisimman kokonaisista paloista, kana marinoimattona, kalassa suosin pakastetta, lohessa on liikaa väriaineita.


      • Kohtuutta
        Ravey kirjoitti:

        Ihan hyviä pointteja kyllä ja osan olen itsekin huomannut. Esim melonia ei tosiaan kärsi syödä minkään kanssa. Ihan noin pitkälle en vielä mene että erottaisin proteiinin ja tärkkelyksen toisistaan koska minulle ei tule mitään vatsavaivoja siitä että syön samaan aikaan. Kunhan se tärkkelyksen määrä on pieni.

        Maidon ruokajuomana olen jättänyt jo kauan sitten kun totesin että ei vaan kertakaikkiaan sovi ja muutenkin tämä maidon juomisen korostaminen on ihan älytöntä.

        Minusta ei kannata tehdä asiasta kovin vaikeaa ja miettiä monimutkaisia ruokavalioita. Perus juttu on se että jos ravintoa imeytyy elimistöön kuin kuluttaa niin lihoo ja vastaavasti toisin päin.

        Ihmisen koko ja aktiivisuus vaikuttaa energian kulutukseen ja tuo sinun alussa mainitsema esimerkki ruokailusta vaikutti aika vähäiseltä. Itse lähtisin 500kcal vajaalla päiväannoksella ja seuraisin tilannetta. Päivällä kun tulee heikottava olo niin 3 lasillista vettä helpottaa itsellä, elimistö tarvii vettä että saa kehon varastoista energiaa irti. Tuota heikottavaa oloa ei tule ellei energia vaje ole yli 1000kcal, tämä on tietysti yksilöllistä.

        Noin rajussa ruokavalion muutoksessa on suuri vaara palata entisiin tottumuksiin.


      • vanha_totuus

        Liikunnalla on kyllä myös iso merkitys aineenvaihduntaan, ei pelkällä"syömättä jättämisellä". Jos viitsii vaikka sen 2 x 20 min päivässä likkua- ei rehkiä- ennen ruokailua , niin elimistö polttaa kaloreita tuplasti seuraavat 2 tuntia.


      • Kohtuutta
        vanha_totuus kirjoitti:

        Liikunnalla on kyllä myös iso merkitys aineenvaihduntaan, ei pelkällä"syömättä jättämisellä". Jos viitsii vaikka sen 2 x 20 min päivässä likkua- ei rehkiä- ennen ruokailua , niin elimistö polttaa kaloreita tuplasti seuraavat 2 tuntia.

        Ei se ihan noin mene. Mutta liikunnasta on paljon muuta hyötyä painonhallinnassa, esim.vatsalihastreenin jälkeen näläntunne on vähäisempi, suoli pysyy tyhjempänä, lihakset kasvavat ja kuluttavat enemmän energiaa jne. Liikunnan aloitus rauhallisesti ja ihan kevyesti.


      • vanha_totuus

        Ihan miten vaan mutta ihan pelkällä ruoalla laihduttamisella voi tulla aika pitkäksi.
        Enkä tarkoittanutkaan veren maku suussa liikuntaa vaan minimissään 20 min matalalla sykkeellä ja mielellään ulkona.
        On se mielekkäämpää lähteä vaikka lenkille kun tahkota vatsalihaksia olohuoneen lattialla .. mutta kukin tyylillään...


      • Kohtuutta

        Realisti ei odota 28kg parissa kuukaudessa, kuten iltalehti otsikoi :). Käytännössä 0,5kg /viikko on helppoa. 1kg/viikko on jo tarkaa hommaa.

        Missään tapauksessa en ole ulkoliikuntaa vastaan, vaan suosittelen aloittamaan riitävän rauhallisesti ettei into lopahda heti alkuunsa kipeisiin lihaksiin ja liian suuriin painon pudotus haaveisiin. Se että sohvaperuna rupeaa vetämään hedelmien voimalla lenkkiä, mistä energia revitään kehon varastoista on... :)

        Käytännössä painonhallinnan keinona on energian määrä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      252
      2463
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      186
      1572
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1396
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1123
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1119
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      219
      993
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      980
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      885
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      709
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      700
    Aihe