Positiivistäkin Pelkosenniemellä

Lupakiittää

Monella paikkakunnalla asuneena on vertailupohjaa, olen asunut monissa kaupungeissa ja pienemmissä kylissä. Nyt pelkosenniemiläisenä olen kokenut paljon hyvää! Ykkösenä mahtava luonto: Kemijoki, tunturit, aapasuot. Hyvät nuotiopaikat, laavut ,hoidetut hiihtoladut kirkonkylälläkin. Ensiluokkaiset terveyskeskus-,hammashoitola-,apteekkipalvelut.Harrastusmahdollisuuksia löytyy, kuntosali, useita ohjattuja liikuntaryhmiä (edullisia), kiipeilyseinä. Kylässä monta yhdistystä,joiden toimintaan olet tervetullut! Pyhätunturin-, Naava luontokeskuksen-, kansalaisopiston-,musiikkiopiston tarjonnat!Omasta aktiivisuudestahan kaikki on kiinni! Lapsille kerhoja, uimakuljetukset, koulussa pätevät opettajat! Terhokerho perheille, siellä tutustut toisiin nuoriin perheisiin! Vanhemmalle väelle Onnelan palvelut!On nuorisotilat, nuorten työpaja TuNoKo , työpaja Syke!
Paikalliset ihmiset mukavia, kun olet itse kiinnostunut ja avoin,osallistuva, menet mukaan eri tapahtumiin, saat "vastakaikua"ja ystäviä!
Tässä muutamia mainitakseni!
Kevät tulee, aurinko paistaa, positiivistä mieltä jokaiselle niemiläiselle!
Nyt vielä yhdessä tekemään:
- lapsille uusi "terve" koulu
- kirkonkylälle kunnostettuja edullisia vuokra-asuntoja (niitä kysellään)
- kirjastopalvelut olleet tosi hyvät, tälle jatkumo, uudet tilat!

20

411

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toivoao

      Samaa mieltä! Eikun kunta nousuun !

    • Asuntoja_olisi

      Onko sinulta kysytty asuntoja? Mikset ole neuvonut kyselemään kunnasta? Tässäpä näitä:

      http://www.pelkosenniemi.fi/download/vapaat01022016.pdf

      Sodankyläläisiä vanhuksia oli taannoin evakossa Pelkosenniemen terveyskeskuksessa. Vierailleiden omaistenkin mukaan olivat olot kuin herrankukkarossa.

      Teillä on siellä nyt luonnollisena pelkona, että kouluevakossa ei näin kävisikään omien lastenne suhteen? Jotainhan kuitenkin varmasti olisi tehtävä sen tiedon valossa, joka aivan kaikille tässä valtakunnassa on julkista.

      • alatkoostaa

        Nyt kannattaa ostaa oma asunto, jos vaan sellaisia on myynnissä. Mitä sitä vuokria maksamaan, kun sillä rahalla voi lyhentää omaa asuntoa. Asunnot ovat nyt halpoja.


    • niollaäyriä

      Vieläkun saatais veronmaksajia tänne lintukotoon. Mutta eipä taida tulla.

    • yxpieru2

      No joo.... Asuin paikkakunnalla joskus 80-90 luvulla. Vuotosmiljonäärejä leivottiin mm. kymppiuutisten kera. Roi vapautti mut "ahdingosta"... maita ku ei ollu.

      • tainaelg

        Tiedän että rahaa on. Vuotosmaat ovat rikastuttaneet meitä niin, että jokaisella meistä on 100000 € tilillä, siis keskimäärin. Lainaa on helppo saada edullisella korolla vaikka loma-asuntoon, jos vakuudet ovat kunnossa. Pohjolan OP rahoittaa myös kunnan ulkopuolella olevia ja pankki on vakavarainen. Kempan OP:n henkilökunta on huippuluokkaa niin ammattilaisina kuin ihmisinäkin.


    • tainaelg

      Pelkosenniemellä voi luottaa siihen, että täällä ei ole pettäjiä. Miehet ovat uskollisia vaimoilleen. Huono puoli on miesten metsästysretket viikonloppuisin. Lapsista he kyllä pitävät huolta ja elatusmaksut tulevat ajoissa jopa ennakkoon. Koulussakin sanovat että vanhemmat ovat vastuuntuntoisia ja läksyt on aina tehty.

      • elgingiukko

        Mittee ounastelet ukkojen puuhivan niillä viikonloppurekkillään.. eukkojahan ei mukkaan oteta, siis niitä omia.


    • petetyksitullut

      Vai ei petetä!!! Anna mun nauraa! Olen yksi monien joukossa!2

    • Positiivistaonaina

      Paljon on Pelkosenniemellä positiivistakin. Kaunis luonto, suurin osa ihmisistä aitoja ja ystävällisiä, kaunis jokimaisema ja Pelkosenniemen kauniit syrjäkylät. Se on paljon itsestä kiinni kuinka paljon näkee pahuutta tai kauneutta missäkin asiassa. Se kertoo paljon myös katsojastaan jotain. Kun näet rujoutta, on myös oma sisimpäsi ruma ja kun kykenet näkemään arjessasi kauneutta, asuu sielussasi tiettyä pyhyyttä. Passaa panna mietintään, mitä kulloinkin näet!

    • Juupajoki

      Juur näin. Sammaa mieltä

    • Positiivisuutta

      Mie se en ymmärrä miksi pienellä paikkakunnalla on niin hankalaa tuo yhteen hiileen puhaltaminen. Mie se niin tykkäisin ku oikeasti oltas ja tehtäs ja touhuttais yhteisen edun edestä. Piettäis talkoita, ei kyräiltäs ja kaehittais. Oltais ystäviä keskenään. Mikä siinä on niin tavattoman hankalaa? Ojenna sie mulle käsi niin mie takuulla siihen tartun.

      • Edellistäkompaten

        Miten näin ajattelevat kuntalaiset voisivat kohdata ja löytää toisensa???Tästähän juuri on kysymys, että meillä olisi parempi elää ja olla! Tähän ei tarvita politiikkaa eikä uskontoa, vaan toisten arvostamista ja "ylpeyttä" kotiseudusta, eikä sen pitäisi edes olla hankalaa!!!!!Sanotaanhan, että "kateus vie kalatkin vedestä", miksi emme voisi iloita toisten onnistumisista, antaa kiitosta toiselle kun siihen on aihetta! Kannustaa ja olla tukena tarvitseville! "Kun aurinko paistaa, se paistaa jokaiselle"!


      • surullistakatseltavaa

        Juuri tätä sen kuuluisi olla. Olen kuullut myös että täällä olis "kateus kiimaakin kovempi" ja tuntuu muualta tänne muuttaneena niin pahalta tuo ajatus. Mitä tyydytystä saa ihminen joka on eessä kun enkeli ja takana kuin mankeli? Mitä lukee Pelkosenniemi palstaa ja noita muita topikkeja, tuntuu siellä olevan kilpailu siitä, kuka vahingoittaa ketäkin ja lujiten. Sairasta sanon minä! Kateus on sairaus, toisten ihmisten tahallinen vahingoittaminen on sairaus... mutta jos aidosti rakastat lähimmäistäsi, olet terveellä itsetunnolla varustettu. Niin se vain on.


    • Plussapisteet

      Eilisessä Koti-Lappi lehdessä oli monta kivaa ja positiivistä juttua Pelkosenniemestä! Nuoret olivat käyneet Torniossa mukavalla reissulla, oli ollut linja-auto täynnä!Kyläyhdistyskin oli osaltaan keventänyt matkakassaa lahjoituksellaan!!! Kylän liikuttajista oli juttua, Jutta kertoi; "Liikunnasta hyvän olon aalto..." ja uusi kasvo Sanna esittäytyi,moniosaaja, nyt vain porukat tarttukaa tarjoukseen:"Liikuntaa kaikille ja kaikenikäisille pelkosenniemiläisille kunkin oman kunnon mukaan..."! Oli juttu:"Pyhän ulkoilureiteille haetaan vahvistusta"!Sitten kunta tiedotti; "Kuutamokävely su 16.10 klo 18.30, lähtö urheilukentältä! Tänä aamuna radiosta kuului, että kunta hankkii ikä-ihmisille avun maitopurkkien avaamiseen, sekin on "pieni-isoteko" ikä-ihmisille kunnalta, kuten aikaisemminkin hankkiessa yli 65- vuotiaille kenkiin liukuesteet! Kunta näkyy vielä tarjoavan Hotelli Pyhätunturin kuntosalin maksutta käyttöön kuntalaisille 14.11-31.12.16!!!!Näin pieneksi kunnaksi toimintaa ja touhua riittää, jos vain on halua osallistua ja ottaa selvää, mitä on tarjolla, tässähän on vain osa tapahtumista! Täältä löytyy mm. erilaisia yhdistyksiä, joihin on tervetullut jokainen halukas, sekä monenlaista kerhotoimintaa. Alkuviikosta on ollut elävän joulukalenterin suunnittelua, viime joulun alla jo sellainen oli ja oli tosi mukava, joka päivälle oli joku tapahtuma adventin ajan, se sai paljon kyläläisiä liikkeelle ja tapaamaan toisia kyläläisiä! "Kannetaampa jokainen oma kortemme yhteiseen kekoon", siitä se hyvä olo tulee, eikä kaamoskaan meitä kaada! HYVÄ PELKOSENNIEMI!

      • pokssis

        Kuka tuommosta intoa jaksaa.No palkolliset ainakin.Hyvä sekin. Pullonavaajiakin sais olla.Kauhiaa jos pitää viimeisellä voimalla kalauttaa kaula kiveen.


    • Sauhu.paras

      Savukoskella on mukavampaa.tosi on.

      • Naapurirakkautta

        Sinä olet sitä mieltä, että Savukoski mukavampi, sehän on ihan hyvä!!!Miten sitä verrata voipi, ei sitä totuutta ole! Meillä jokaiselle kun on eri asiat, mitkä merkitsevät siihen elämän mukavuuteen ja onnellisuuteen, on kysymys elämän arvoista! Me olemme tyytyväisiä Pelkosenniemeen!!! Se on pääasia, että molemmissa naapurikunnissa on kiva olla ja elää! Ole sinä onnellinen "saulainen", me olemme onnellisia "niemiläisiä"!!!!Ei sitä tarvitse kadehtia, eikä toista kuntaa mustamaalata! Ollaan mukavia naapureita toisillemme!!!!!


      • Nirvana.kirppu

        Rääkkylä on parempi paikka asua kuin sauhustelu tahi Andy Niemi.rääkkylässä on rääkyviä kansan tanhu tansseja.tulkaa joukolla käymään.


    • Pelkoslainen

      Ompas pelkostelu niemeläisillä seo ja sitä. Mitä siihen sanot tanhulainen?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      273
      2750
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      210
      1761
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1475
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1231
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1176
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      237
      1086
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1022
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      953
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      73
      837
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      740
    Aihe