Parhaat tehotreenit? - rantakunto 7vko

valtsukkainen

Tuli tuossa varattua loma etelään 7vkon kuluttua ja nyt haluan pistää itseni kondikseen ennen sitä. Olen normaalipainoinen ja hoikka 36v. nainen, joten varsinaista painonpudotusta en tarvitse. Olen liikunnallinen, mutta viimeinen vuosi on ollut niin kiireinen työrintamalla, että treenaaminen on ollut epäsäännöllistä ja kroppa on löystynyt. Pohjakuntoa on kuitenkin jäljellä.

Nykyisen työpestin puolesta liikuntaa tulee keskimäärin 4,5h viikossa. Kiire ja perhe-elämä vähän torppaavat aktiivisen salilla käymisen, joten olisin kiinnostunut lyhyistä tehokkaista ohjelmista, jotka voi suorittaa kotona. Matto ja kahvakuula löytyvät.

Laittakaahan kokemuksia ja linkkejä. Ruokavaliotani en muuta, se on muutenkin jo kondiksessa. :)

14

184

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kahvakuulasoturi

      Onko mahdollista saada jostain käsiisi Maanantaisoturit-kirja? Siellä on valmiita Kukka Laakson kahvakuulaohjelmia. Ite oon tehnyt niitä kotona ja mielestäni ne on mainioita.

    • kkjhgyg

      Hiit treenejä ja puntti treenit 30-60s palautuksilla...

    • treenimies

      Kuntopiiri joka toinen päivä ja se on siinä.

    • valtsukkainen

      Kiitos kaikille vastauksista! Maanantaisoturit vaikuttaa kiinnostavalta, katsotaan josko sen löytäisi jostain. HIIT-treeneihin saa laittaa linkkejä, jos tietää hyviä treenejä esim. Youtuben puolelta.

      Tein nyt runkoa tulevalle spurtille, eli toisin sanoen kirjasin tavoitteita ylös. Ekat treenitkin on tullut vedettyä. Aloitin kehonpainotreenillä (punnerruksia, kyykkyjä, vatsoja ja lankkua) ja viikonloppuna tuli työn puolesta reipasta liikuntaa kuusi tuntia.

      Tavoitteeni on 7 viikolle 28 treeniä (minimi 21 treeniä). Treenit ovat kahvakuulaa tai kehonpainotreeniä. Lisäksi lyhyitä lenkkejä jos ehtii työn puolesta tuleva epäsäännöllisempi liikunta. Aika kovaa saa vetää, että tuloksia tulisi noin lyhyessä ajassa. Etenkin lankut ja vatsat olivat näin alkuun liian kevyet, kun lihakset eivät tauosta huolimatta kipeytyneet. Mutta alussa täytyykin malttaa ottaa rauhallisemmin. Alavartalon lihakset ovat vielä jäljellä näköjään, sen verran monta toistoa sai takoa, jotta alkaisi tuntumaan. Punnerruksiin meinasin kuolla. Varsinkin alakropan liikkeisiin otan kahvakuulan nyt heti käyttöön, jotta pääsen pienemmillä toistomäärillä.

      Treeniviikkoni ensimmäinen päivä on aina torstai. Teen treenin huomenna ja keskiviikkona, tiistaina lepopäivä. Sitten suunnittelen uuden viikon. Tavoitteisiin en ole kirjannut senttimetrejä tai kiloja. Uskon, että huolella suoritettuja treenejä kannattaa joka tapauksessa tehdä ja kyllä se jossain vaiheessa jotenkin myös näkyy. :)

    • Valtsukkainen

      Hävettää myöntää - en ole jaksanut kaivaa kahvakuulaa esiin. Sen sijaan kehonpainotreenit ovat sujuneet kyllä. Otin avuksi nilkkapainot, kun ne sattuivat olemaan käden ulottuvilla - niilläkin saa yllättävän paljon lisäbuustia, kun tietää miten niitä hyödyntää. Eli tavoitteessa ollaan pysytty. 30min. suunnilleen kestää yksi treeni.

      Kuitenkin alitajuisesti pohtii, että pitäis sittenkin käydä salilla ja lenkillä. Vetää kovempaa. Koetan toppuutella, koska just nää liian isot omat vaatimukset alussa aina saa mut sit ahdistumaan ja jättämään treenejä väliin. Tuo aerobinen on kuitenkin tosiasia jota en voi vältellä, sillä vaikka hoikka olenkin, niin säännöllinen aerobinen liikunta on ainoa jolla saan pidettyä keskivartalolta tuon pienen rasvakerroksen poissa. Aina kun liikuntaan tulee taukoa, keho kerää tuon pienen kerroksen. Siitä pääsen eroon jopa parissa viikossakin juoksemalla juomalla paljon vettä ja jättämällä sokerin. Sen jälkeen voi sokeriakin vetää maltillisesti, kunhan liikkuu. Paino putoaa tuolloin sen n. kaksi kiloa.

    • kovaa

      Mäki vetoja . Kesto n. 30s- 9m . palautukset kunnon mukaan.. esim 30s täyttä 30s palauttelua.1- 9m juoksuu paluttelua 30s-1-2-3m . Tai radalla 60x 200m . 20x200 - 200m hölkkä palautus sit 5m tauko. sit taas.. kunto nousee ja läski palaa...

    • Valtsukkainen

      Kolmas viikko oli vaikea lyhyen lomareissun takia. Treenisaldo jäi yhteen kehonpainotreeniin lenkkiin. Edeltävän viikon treenit painoivat kuitenkin vielä lihaksissa, kun silloin kävin salillakin, joten olo oli lomalle lähtiessä melko tukkoinen. Lepo teki ihan hyvää siis. To lähti neljäs viikko käyntiin ja treenejä on jo takana kaksi tänään työn puolesta 3h liikuntaa, joskin tällä kertaa melko kevyttä.

      Kropasta huomaa jo muutoksia (koska pohjaa on alla). Vatsa ei turvota ja pepun selluliitti on tasoittunut niin ettei sitä enää kauheasti huomaa. Unelmakropassa ei todellakaan vielä olla, eikä näillä eväin siihen ehkä päästäkään, mutta bikinejä kokeillessa tuntuu siltä että näinhän voisi jo altaan reunalla oleilla.

      Pakko silti jatkaa tietenkin, koska parissa viikossa tulokset taas katoavat, ellei jatka. ;)

    • Valtsukkainen

      Nyt on kahvakuulakin ollut vihdoin kehissä ja hyvä niin, sillä etenkin alakroppa kaipasi paljon jo lisävastusta. Sen avulla oon saanut lihakset polttelemaan. Lenkille en ole jaksanut, mikä ärsyttää, koska aerobinen pitäisi tehokkaammin aineenvaihduntaa nopeampana. Pian alkaa viimeiset kaksi viikkoa. Oon miettinyt niille keskittymistä keskivartaloon ja tuohon lenkkeilyyn. Ei vaan tuo katupölyn keskellä juokseminen innostaisi.

      • aineenvaihduntakäyntiin

        Itseasiassa punttitreeni/lihaskuntoharjoittelu aktivoi paljon paremmin aineenvaihduntaa kuin tasavauhtinen lenkkeily. Kokeile kiertoharjoittelua, valitse vaikka neljä liikettä (esim. etuheilautus/tempaus/rinnalleveto kahvakuulalla, kyykkyhyppy/yleisliike, punnerrus ja vaikka vuorikiipeilijä), teet yhtä liikettä 1min, 10s tauko, seuraava liike jne. Kierrosten välillä 1-2min taukoa ja uutta putkeen. Kierroksia niin monta kuin menee. Toinen vaihtoehto on tehdä jokaista liikettä esim. 10 toistoa ja vaikka 5 kierrosta ja kellottaa kauanko menee aikaa. Seuraavalla kerralla yritä tehdä nopeammin.


    • Valtsukkainen

      Iski sitten vikoille viikoille kova kiire, mutta lenkkeily tuntui kerta kerralta kepeämmältä ja bikinien sovittaminen ei harmittanut. Lomakuvia on ilo katsella. Vatsalihaksetkin sain näkyviin. Kannatti tämä rutistus tehdä ja aion jatkaa treenaamista. Suunnittelen juoksevani puolimaratonin loppukesästä.

    • niihäntäämenee

      Ihminen on varaa loman, sen jälkeen alkaa miettimään miltä näyttää. Ottaa tuollaisen ressin aiheesta. On normaali painoinen ja hoikka. 36 v ja noin hukassa. Mihin on ihminen menossa? Kannattaa olla tyytyväinen ennen kuin iskee joku vakava sairaus. Silloin sitten ymmärtää kuinka haurasta kaikki on, elämä on erittäin hauras. Kannattaa olla tyytyväinen että on hoikka ja nuori. Nauti siitä että voit odottaa terveenä lomaasi. Täällä on niitä jotka eivät koskaan voi viettää lomia koska aika tulee täyteen. Jollakin on 7viikkoa ehkä elinaikaa..

    • Valtsukkainen

      Sä et tiedä minusta mitään. Itse asiassa minulla on vakava elinikäinen sairaus, diabetes nimeltään, joka on meinannut viedä hengen ja näkökin on katoamassa. Et ole mikään sanomaan mulle, että mä olen hukassa. Elän jatkuvasti epätietoisuudessa, mutta juuri siksi tiedän mitä haluan ja ettei aikaa ole jahkailuihin.

      Kyllä, nimenomaan nautin siitä että olen nuori ja hoikka ja nautin siitä lomallanikin. Hoikkuus ei kuitenkaan ole mikään hyvän fyysisen kunnon tae, mutta kummasti "bikinikuntoon" pääseminen motivoi liikkumaan enemmän, mikä on sairaudenhoidonkin kannalta olennaista. Voi olla että myöhemmin ei tarvii enää koskaan peiliin kattella, jos muuallekaan.

      Tämä on fitness-palsta. Haloo, täällä keskustellaan siihen liittyvistä asioista.

      Tsemppiä sinulle kuitenkin! <3

    • AuroraRenvall

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3839
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2298
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2121
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1694
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      301
      1228
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe