Evoluutioteoria edelleen ilman todisteita

Olen useilla keskustelupalstoilla ympäri maailman pyytänyt evolutionisteilta todisteita väittämiensä tueksi. Moni kun on kehdannut väittää, että evoluutioteoria on faktaa. Ohessa listaa ongelmista, joihin evoluutioteoria ei tarjoa havaittavaa todistusaineistoa. Kauniita selityksiä ja malleja kyllä löytyy, mutta tieteelliset, kokeellisiin ja toistettaviin havaintoihin perustuvat todisteet puuttuvat mm. seuraavista ongelmakohdista:

- solun esimuodot?
- yksisoluinen eliö 'kehittyy' monisoluiseksi eläimeksi
- yksisoluinen eliö 'kehittyy' monisoluiseksi kasviksi
- solun asteittainen 'kehittyminen'
- fotosynteesin asteittainen 'kehittyminen'
- ATP-syntaasin asteittainen 'kehittyminen'
- silmän asteittainen 'kehittyminen'
- eliö saa lisää rakenteita mutaatioiden avulla
- Kambrin eliöstön asteittainen 'kehittyminen'

Lisäkysymyksiä pohdittavaksi evolutionisteille:
- Kumpi oli siis ensin RNA vai DNA?
- Mistä RNA saa tarvittavan informaation, jotta se kykenee ohjaamaan mRNA:n vaihtoehtoisen silmukoinnin toteutumisen oikein siten, että solu tuottaa vaadittua proteiinia? Esim. hedelmäkärpäsen DScam -geenin perusteella solu voi tuottaa 38 016 erilaista proteiinia.
- Mistä soluhuokoskompleksi saa tiedon siitä, saako mRNA:n laskea tumasta ulos?

Mitä voimme havaita?

Eliöt sopeutuvat eli adaptoituvat nopeasti ja tehokkaasti. Eliöillä on useita mekanismeja, jotka turvaavat populaatioiden selviytymisen. Eliöt muokkaavat itse omaa genomiaan, eivät satunnaiset mutaatiot. Lajiutumisessa geenirepertuaari köyhtyy ja kromosomit pakkautuvat ja tapahtuu jopa kromosomihäviöitä:

Wolf 78 chromosomes
Bat-eared fox 72 chromosomes
Gray Fox 66 chromosomes
Fennec Fox 64 chromosomes
Bengal Fox 60 chromosomes
Kit Fox 50 chromosomes
Tibetan sand fox 36 chromosomes
Red Fox 34 chromosomes

Genomin informaatiorakenne on uskomaton. Solun toimintoihin vaikuttaa useita informaatiokerroksia. Geenien säätelyverkostot ovat erittäin monimutkaisia. Genomi on suunniteltu erittäin taitavasti. Ihmisen genomissa on n. 200 geeniä (tällä hetkellä tunnettua), jotka turvaavat genomin eheyden vaikuttamalla esim. lukuisten korjausentsyymien tuottamiseen sekä aktivoimalla korjausmekanismeja. Geenitasolla elämälle tärkeimpien aminohappojen valmistus on turvattu. Koko järjestelmä on upeasti suunniteltu Kaikkivaltiaan Jumalan toimesta.

Ja viimeinen kysymys evolutionisteille:

Jos evoluutioteoria oikeasti saisi aikaan kehitystä, niin miksi me kuolemme?

51

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei.luotu

      Mutta silti et ole saanut luomista todistettua vaikka kuinka "kaataisit" evoluution ;)

    • utti

      Heh, kretu joka tunnetusti ei suostu hyväksymään tieteellisiä todisteita yrittää väittää ettei niitä ole sillä ettei ole niitä hyväksynyt... Niinpä niin joo.

      Ja onpa taas originaali argumentti vedota aukkojen jumalaan... Jotain ei vielä tiedetä -> VT:n psykopaatti teki sen!

      Etkä näemmä vieläkään ole tajunnut kromosomimäärien merkitystä (tai merkityksettömyyttä), vaikka se on sinulle moneen kertaan selitetty.

      "Jos evoluutioteoria oikeasti saisi aikaan kehitystä, niin miksi me kuolemme?"

      Miten luulet että evoluutio kehittäisi eliöitä jos ne eivät koskaan kuolisi? Planeetalla olisi jatkuvasti kasvava läjä kuolemattomia elukoita pinossa toistensa päällä? Eikö tullut mieleen että kuolema on evoluution kannalta aika oleellisen tärkeä "keksintö"?

      Mitäs se teidän jumalpsykopaattinne sen sijaan suunnittelikaan alunperin paratiisissa ennenkuin iso mato käski syömään omppua? Olikos se paratiisi jossa ihmiset kuolevat, vai paratiisi jossa olisi kuolemattomien väestöräjähdys?

      • Naatanael

        "Jos evoluutioteoria oikeasti saisi aikaan kehitystä, niin miksi me kuolemme?"
        =============

        Tästä herää kysymys, että miten evolutionisti jaksaa yleensää elää, koska elämällä ei näytä olevan hänelle mitään tarkoitusta.

        Siis ensin ei ole mitään...............sitten syntyy evolutionisti, joka elää iäisyysmittakaavassa hämmästyttävän lyhyen hetkosen, parhaimmillaan n. 100 v
        ......ja sen jälkeen ei taas mitään. Miksi tälläinen "keskeytys". Tähän evoluutioteoria ja ateismi suorastaan huutavat vastausta.

        Eräs bioligian opiskelija sanoi minulle, että hän on tutkinut tätä evoluutioteoriaa, ja se ei kyllä toimi. Sanoi sitten - vaikka ei uskovainen ollutkaan - että maailma näyttää menevän Raamatun ennustusten mukaan.

        Sitten minäkin uskon evoluutioteoriaan, kun näen apinan rakentavan vatupassin kanssa mökkiään, ja saavan sen vieläpä ns. vaateriin.

        Vain ateismin kyllästämät aivot voivat uskoa sen valheen, että maailma on syntynyt jonkun alkupaukun tuloksena. Kaikki tämä näkyväinen, ja näkymättömät. Esim. tunne-elämä: kuka keksi rakkauden. Miten tyhjyys voikaan räjähtää.


      • Hihhuuli

        Niin, KUOLEMA tuli rikkomuksen kautta ihmisten osaksi, kuitenkin sanotaan, Mooseksen eräässä apokryfissä(varmaan ihan aito!), että Jumala oli PÄÄTTÄNYT TUODA KUOLEMAN AADAMILLE; vaimonsa kautta? Hups, kaikki olikin vain Jumalan suunnitelmaa.... Miksi Jumala rankaisi sitten käärmettä? No, okei eipä rankaissut, se pötkylä elää ihan tyytyväsenä elikkona kaikkialla, missä sen annetaan elää. HUPS! Rankaisiko Jumala ihmistä? Hups, ei minua vielä ainakaan, vaikka tämän ruumiimme kuolema on muutenkin väistämätön, ei tässä muuta rangaistusta kukaan tarvi, ja kaikki sen ovat kokeneet, ei ole poikkeusta vieläkään.
        "Vaikka Jeesus nousi kolmantena päivänä kuolleista, ja jatkoi elämäänsä Israelissa Lammaspaimenena, vaimonaan Maria Magdaleena, ja kuoli sitten Roomalaisten saapuessa pistämään kapinoiva Israel uudelleen pii-päreiksi, noin 70 vuotiaana. Jeesus kävi Taivaallisen Isänsä luona, saadaakseen ohjeet isyyteenkin".

        Mutta menisikö jotkut sitten vapaaehtoisesti Hellvettiinsä kitumaan? HUPS, kyllä menee, se on todella monen konkreettinen valinta, koska fiiliset ei siinä kuumassa paikassa, maan onkaloissa, lähellä magmojaan, lopu, siellä hekumoidaan erityisesti pelolla, vihalla, ja vääryyden valheilla... Mutta tuli polttaa siellä olemattomaksi ateistit. He tulevat saamaan sen lopun, olemattomuuden, minkä halusivatkin, mutta ei heitä ole mikään "enemmistö" ihmisitäkään, vielä ainakaan.


    • tieteenharrastaja

      Kehitys evoluutiolla perustuu siihen, että kuolemme..:

      "Jos evoluutioteoria oikeasti saisi aikaan kehitystä, niin miksi me kuolemme?"

      ...kuten muutkin eliöt.

      • Krevokki

        ÖÖ, emme toki kuole: Enemmistö ihmisistäkin uskoo esim. inkarnaatioon, ateistit saavat puolestani ruveta olemattomaksi, milloin haluavat, se uskomus ei minulle kuulu, edes kuolemani jälkeen.


    • RaamattuOnPötyä

      Mikä kelpaisi?

      • Niinpä...


    • ErkkiEiUsko

      Hah. Kreationisti kaivaa tietenkin epätoivoisesti piilopaikkoja missä kuviteltu jumala saattaisi lymytä.

      Emme myöskään tiedä millä mekanismilla mittaus vaikuttaa kvanttilomittumiseen. Kumoaako tämä säieteorian? Ei.

      Emmekä tiedä sitäkään miten pimeä energia vaikuttaa aika-avaruudessa. Entä kumoaako se suhteellisuusteorian? No eipä tietenkään.

    • IlkimyksenIsänSerkunVeli

      Voisitkohan kertoa millaisia vastauksia olet ympäri maailmaa saanut?

      • Kukaan ei ole kyennyt todistamaan em. ongelmakohtia.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Kukaan ei ole kyennyt todistamaan em. ongelmakohtia.

        Sehän ei ole lainkaan totta, olet itsekin esitellyt tieteellistä tutkimusta, jossa todettiin Hawaiian Silversword alliancen lajiutuneen ja saaneen runsaasti uusia ominaisuuksia mutaatioiden ja luonnonvalinnan avulla. Suurinpiirtein jokaiseen kohtaasi löytyy paitsi selitys, myös havaintotukea evoluutioteorian väitteille.


    • hygghgh

      Bible sinä jälkeenjäänyt idiootti..ei voi muuta sanoa. Olet varmaan sairaseläkkeellä sillä noin sairas ihminen ei kykene työhön. Olet varmaan naurun aihe kaikkialla..

    • debiilipappi

      Jumalan luoja oli ihminen sairas ihminen.

    • A.Teisti

      Etkö ole löytänyt todisteita?
      Suosittelen aloittajalle kirjaa Kaikki evoluutiosta, jonka ovat toimittaneet Ilkka Hanski, Ilkka Niiniluoto ja Ilari Hetemäki. Jos haluat tietää evoluution todisteista, kannattaa lukea kirjaa, jonka ovat kirjoittaneet oikeat asiantuntijat, eivät denialistit.
      Turha kitistä, jos ei yritäkään tutustua oikeisiin todisteisiin.

    • ”Olen useilla keskustelupalstoilla ympäri maailman pyytänyt evolutionisteilta todisteita väittämiensä tueksi.”

      Ja olet niitä myös saanut, vaikka kreationistina sinun pitää tästäkin valehdella.

      ”Moni kun on kehdannut väittää, että evoluutioteoria on faktaa.”

      Niin, onhan evoluutioteorian olemassaolo tietenkin fakta, mutta todellisuudessa sinulle on varmastikin kerrottu, että evoluutio on faktaa, ja evoluutioteoria on paras saatavilla oleva selitys tuolle havaittavalle prosessille.

      ”Ohessa listaa ongelmista, joihin evoluutioteoria ei tarjoa havaittavaa todistusaineistoa. Kauniita selityksiä ja malleja kyllä löytyy, mutta tieteelliset, kokeellisiin ja toistettaviin havaintoihin perustuvat todisteet puuttuvat mm. seuraavista ongelmakohdista:”

      Jos kysyisit näistä erikseen, niin ehkä joku jaksaisi vastata hiukan yksityiskohtaisemmin, mutta et taida ymmärtää kysymystesi mielettömyyttä, tai ei ehkä kysymysten, vaan niille asettamiesi ehtojen mielettömyyttä? Ehkä kuitenkin ymmärrät ja siksi niitä kysytkin, jotta voit pöyhkeillä täysin aiheetta. Lukuisiin kysymyksistäsi on myös kokeellisesti ja toistettavissa olevin menetelmin suoritettujen tutkimusten vastaukset, mutta osalle ei samoin kriteerein ole. Näille on kuitenkin lukuisista osatekijöistä johdettuja loogisia malleja, joissa on myös hyödynnetty kokeellista tutkimusta.

      En näe mitään syytä alkaa avata sinulle noita tutkimuksia, mutta voin laittaa linkit tutkimuksiin, joissa vastataan monelta osalta osin kysymyksiisi, ainakin silloin kuin se on mahdollista.

      1. ”- solun esimuodot? ”

      ”Self-organized lipid structures (protocells) have been proposed as an intermediate between nonliving material and cellular life. Synthetic production of model protocells can demonstrate the potential processes by which living cells first arose. While we have previously described a giant vesicle (GV)-based model protocell in which amplification of DNA was linked to self-reproduction, the ability of a protocell to recursively self-proliferate for multiple generations has not been demonstrated. Here we show that newborn daughter GVs can be restored to the status of their parental GVs by pH-induced vesicular fusion of daughter GVs with conveyer GVs filled with depleted substrates. We describe a primitive model cell cycle comprising four discrete phases (ingestion, replication, maturity and division), each of which is selectively activated by a specific external stimulus. The production of recursive self-proliferating model protocells represents a step towards eventual production of model protocells that are able to mimic evolution.”

      http://www.nature.com/ncomms/2015/150929/ncomms9352/full/ncomms9352.html

      Eli protosolut ovat niitä kaipaamiasi esimuotoja, ja vaikka sellaisen tekemisessä ei vielä ollakaan onnistuttu, niin kuten voit lukea, ollaan jo melko pitkällä.

      2. ”- yksisoluinen eliö 'kehittyy' monisoluiseksi eläimeksi”

      ”Reaggregation of marine sponge cells is lending new insight into the origin and early evolution of multicellular animals, according to work published in the Journal of Experimental Zoology Part A: Ecological Genetics and Physiology.

      The detailed research of sponge tissue function brings the scientists closer to understanding the general function of multicellular organisms and processes that led to the transition from unicellular to multicellular forms of life.”

      http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jez.2006/full

      3. ”- yksisoluinen eliö 'kehittyy' monisoluiseksi kasviksi”

      ”Here, I highlight the benefits of integrating phylogenetic comparative methods and experimental evolution with detailed studies of developmental genetics in a model system with substantial genetic and genomic resources. I summarize recent research on Volvox and its relatives and comment on its implications for the genomic changes underlying major evolutionary transitions, evolution and development of complex traits, evolution of sex and sexes, evolution of cellular differentiation and the biophysics of motility. Finally, I outline challenges and suggest future directions for research into the biology and evolution of the volvocine algae.”

      http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/mec.13551/full

      4. ”- solun asteittainen 'kehittyminen' ”

      Tarkoitat varmaankin yksinkertaisen solun kehittymistä monimutkaisemmaksi?

      ”Altogether, our results shed new light on a long-standing question and provide compelling support for the late acquisition of mitochondria into a host that already had a proteome of chimaeric phylogenetic origin. We argue that mitochondrial endosymbiosis was one of the ultimate steps in eukaryogenesis and that it provided the definitive selective advantage to mitochondria-bearing eukaryotes over less complex forms.”

      http://www.nature.com/nature/journal/v531/n7592/full/nature16941.html

      • 5. ”- fotosynteesin asteittainen 'kehittyminen' ”

        ”Cardona et al., in the advanced online edition of Molecular Biology and Evolution, examined the evolution origins of the D1 protein in cyanobacteria, which forms the heart of Photosystem II, the oxygen-evolving machine of photosynthesis.”

        "I think the most significant implication of the paper is that now the evolution of biological water oxidation can be addressed experimentally," said Cardona. "It is quite possible that in extant cyanobacteria today Photosystem II, using these ancestral forms of D1, could display traits and perform chemistry that resemble those of transitional forms before the evolution of efficient water splitting as we understand it today.”

        http://mbe.oxfordjournals.org/content/32/5/1310.full

        6. ”- ATP-syntaasin asteittainen 'kehittyminen' ”

        ”We find a patchy distribution of the different pathways, which suggests either frequent innovations, or gene transfer between unrelated species. We also examined the F-type ATP synthase, a protein complex which is central to all bioenergetic processes, and common to most types of bacteria regardless of how they harness energy from their environment. Our results indicate an ancient origin for this protein complex, and suggest that different species, without necessitating major innovation, used their pre-existing ATP synthase and adapted it to work with different bioenergetic pathways. We also describe gene duplications and rearrangements of the ATP synthase subunits in different lineages, which suggest further flexibility and robustness in the control of ATP synthesis.”

        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4154653/

        7. ”- silmän asteittainen 'kehittyminen' ”

        ”Learning how complex traits like eyes originate is fundamental for understanding evolution. In this review, we first sketch historical perspectives on trait origins and argue that new technologies afford key new insights. Next, we articulate four open questions about trait origins. To address them, we define a research program to break complex traits into component parts and to study the individual evolutionary histories of those parts. By doing so, we can learn when the parts came together and perhaps understand why they stayed together. We apply this approach to five structural innovations critical for complex eyes and review the history of the parts of each of those innovations.”

        http://www.annualreviews.org/doi/abs/10.1146/annurev-ecolsys-110512-135907

        http://biorxiv.org/content/biorxiv/early/2015/03/26/017129.full.pdf

        8. ”- eliö saa lisää rakenteita mutaatioiden avulla”

        Nopeasti se sinulta unohtui.

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14160831/duplikaatiot-ja-uudet-rakenteet

        9. ”- Kambrin eliöstön asteittainen 'kehittyminen' ”

        ”Ecological innovations in the Cambrian and the origins of the crown group phyla”

        http://rstb.royalsocietypublishing.org/content/371/1685/20150287

        10. ”- Kumpi oli siis ensin RNA vai DNA? ”

        RNA, jota on voinut syntyä esim. näin http://online.liebertpub.com/doi/10.1089/ast.2014.1280 , tai näin http://www.nature.com/nchem/journal/v7/n4/full/nchem.2202.html , tai näin http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/ja410124v jne.

        DNA:n alkuperäinen tehtävä on voinut olla tällainen:

        ”DNA might have initially evolved for the purpose of storing phosphate, and the various genetic benefits evolved later,” said Joerg Soppa, senior author of the paper and a molecular biologist at Goethe University in Frankfurt, Germany.”

        “The hypothesis that DNA might have evolved as a storage polymer and became genetic material later, makes the step from RNA to DNA as genetic material easier, because it then would be a two-step and not a one-step process,” said Soppa.”

        http://www.astrobio.net/news-exclusive/dna-may-humble-beginnings-nutrient-carrier/

        11. ”- Mistä RNA saa tarvittavan informaation, jotta se kykenee ohjaamaan mRNA:n vaihtoehtoisen silmukoinnin toteutumisen oikein siten, että solu tuottaa vaadittua proteiinia? Esim. hedelmäkärpäsen DScam -geenin perusteella solu voi tuottaa 38 016 erilaista proteiinia.”

        Opettele itse.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Alternative_splicing#Alternative_splicing_mechanisms

        http://cshperspectives.cshlp.org/content/6/6/a016071.full#sec-14

        12. ”- Mistä soluhuokoskompleksi saa tiedon siitä, saako mRNA:n laskea tumasta ulos? ”

        Tarkoitat varmaankin tumahuokoskompleksia. Opettele itse.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_pore#Transport_through_the_nuclear_pore_complex

        ”Mitä voimme havaita?”

        Ehkä sen, että olet epärehellinen ja oppimaton ihminen, jota ohjaa pelkästään oma uskonnollinen maailmankuva.

        Nämä eivät olleet mitään täydellisiä vastauksia kysymyksiisi, mutta osoitin, että reilussa 10 minuutissa olisit voinut googlettaa paljon tietoa asioista, mutta ethän sinä sitä tietoa oikeasti halua.


      • IlkimyksenPahaÄitipuoli
        solon1 kirjoitti:

        5. ”- fotosynteesin asteittainen 'kehittyminen' ”

        ”Cardona et al., in the advanced online edition of Molecular Biology and Evolution, examined the evolution origins of the D1 protein in cyanobacteria, which forms the heart of Photosystem II, the oxygen-evolving machine of photosynthesis.”

        "I think the most significant implication of the paper is that now the evolution of biological water oxidation can be addressed experimentally," said Cardona. "It is quite possible that in extant cyanobacteria today Photosystem II, using these ancestral forms of D1, could display traits and perform chemistry that resemble those of transitional forms before the evolution of efficient water splitting as we understand it today.”

        http://mbe.oxfordjournals.org/content/32/5/1310.full

        6. ”- ATP-syntaasin asteittainen 'kehittyminen' ”

        ”We find a patchy distribution of the different pathways, which suggests either frequent innovations, or gene transfer between unrelated species. We also examined the F-type ATP synthase, a protein complex which is central to all bioenergetic processes, and common to most types of bacteria regardless of how they harness energy from their environment. Our results indicate an ancient origin for this protein complex, and suggest that different species, without necessitating major innovation, used their pre-existing ATP synthase and adapted it to work with different bioenergetic pathways. We also describe gene duplications and rearrangements of the ATP synthase subunits in different lineages, which suggest further flexibility and robustness in the control of ATP synthesis.”

        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4154653/

        7. ”- silmän asteittainen 'kehittyminen' ”

        ”Learning how complex traits like eyes originate is fundamental for understanding evolution. In this review, we first sketch historical perspectives on trait origins and argue that new technologies afford key new insights. Next, we articulate four open questions about trait origins. To address them, we define a research program to break complex traits into component parts and to study the individual evolutionary histories of those parts. By doing so, we can learn when the parts came together and perhaps understand why they stayed together. We apply this approach to five structural innovations critical for complex eyes and review the history of the parts of each of those innovations.”

        http://www.annualreviews.org/doi/abs/10.1146/annurev-ecolsys-110512-135907

        http://biorxiv.org/content/biorxiv/early/2015/03/26/017129.full.pdf

        8. ”- eliö saa lisää rakenteita mutaatioiden avulla”

        Nopeasti se sinulta unohtui.

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14160831/duplikaatiot-ja-uudet-rakenteet

        9. ”- Kambrin eliöstön asteittainen 'kehittyminen' ”

        ”Ecological innovations in the Cambrian and the origins of the crown group phyla”

        http://rstb.royalsocietypublishing.org/content/371/1685/20150287

        10. ”- Kumpi oli siis ensin RNA vai DNA? ”

        RNA, jota on voinut syntyä esim. näin http://online.liebertpub.com/doi/10.1089/ast.2014.1280 , tai näin http://www.nature.com/nchem/journal/v7/n4/full/nchem.2202.html , tai näin http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/ja410124v jne.

        DNA:n alkuperäinen tehtävä on voinut olla tällainen:

        ”DNA might have initially evolved for the purpose of storing phosphate, and the various genetic benefits evolved later,” said Joerg Soppa, senior author of the paper and a molecular biologist at Goethe University in Frankfurt, Germany.”

        “The hypothesis that DNA might have evolved as a storage polymer and became genetic material later, makes the step from RNA to DNA as genetic material easier, because it then would be a two-step and not a one-step process,” said Soppa.”

        http://www.astrobio.net/news-exclusive/dna-may-humble-beginnings-nutrient-carrier/

        11. ”- Mistä RNA saa tarvittavan informaation, jotta se kykenee ohjaamaan mRNA:n vaihtoehtoisen silmukoinnin toteutumisen oikein siten, että solu tuottaa vaadittua proteiinia? Esim. hedelmäkärpäsen DScam -geenin perusteella solu voi tuottaa 38 016 erilaista proteiinia.”

        Opettele itse.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Alternative_splicing#Alternative_splicing_mechanisms

        http://cshperspectives.cshlp.org/content/6/6/a016071.full#sec-14

        12. ”- Mistä soluhuokoskompleksi saa tiedon siitä, saako mRNA:n laskea tumasta ulos? ”

        Tarkoitat varmaankin tumahuokoskompleksia. Opettele itse.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_pore#Transport_through_the_nuclear_pore_complex

        ”Mitä voimme havaita?”

        Ehkä sen, että olet epärehellinen ja oppimaton ihminen, jota ohjaa pelkästään oma uskonnollinen maailmankuva.

        Nämä eivät olleet mitään täydellisiä vastauksia kysymyksiisi, mutta osoitin, että reilussa 10 minuutissa olisit voinut googlettaa paljon tietoa asioista, mutta ethän sinä sitä tietoa oikeasti halua.

        Älä nyt hyvä Solon1 unohda, että MarkJaakobistisen tai ToniMikaelistisen tieteen mukaan sinun on pitänyt nähdä ja tutkia kaikki itse, tai linkeilläsi ei ole arvoa. :-D


      • IlkimyksenPahaÄitipuoli kirjoitti:

        Älä nyt hyvä Solon1 unohda, että MarkJaakobistisen tai ToniMikaelistisen tieteen mukaan sinun on pitänyt nähdä ja tutkia kaikki itse, tai linkeilläsi ei ole arvoa. :-D

        Toki, enkä minä tuosta johtuen noita linkkejä heitä varten laittanutkaan :) Sivullisia lukijoita minä lähinnä vastauksissani ajattelen.


      • kuolematonko
        solon1 kirjoitti:

        5. ”- fotosynteesin asteittainen 'kehittyminen' ”

        ”Cardona et al., in the advanced online edition of Molecular Biology and Evolution, examined the evolution origins of the D1 protein in cyanobacteria, which forms the heart of Photosystem II, the oxygen-evolving machine of photosynthesis.”

        "I think the most significant implication of the paper is that now the evolution of biological water oxidation can be addressed experimentally," said Cardona. "It is quite possible that in extant cyanobacteria today Photosystem II, using these ancestral forms of D1, could display traits and perform chemistry that resemble those of transitional forms before the evolution of efficient water splitting as we understand it today.”

        http://mbe.oxfordjournals.org/content/32/5/1310.full

        6. ”- ATP-syntaasin asteittainen 'kehittyminen' ”

        ”We find a patchy distribution of the different pathways, which suggests either frequent innovations, or gene transfer between unrelated species. We also examined the F-type ATP synthase, a protein complex which is central to all bioenergetic processes, and common to most types of bacteria regardless of how they harness energy from their environment. Our results indicate an ancient origin for this protein complex, and suggest that different species, without necessitating major innovation, used their pre-existing ATP synthase and adapted it to work with different bioenergetic pathways. We also describe gene duplications and rearrangements of the ATP synthase subunits in different lineages, which suggest further flexibility and robustness in the control of ATP synthesis.”

        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4154653/

        7. ”- silmän asteittainen 'kehittyminen' ”

        ”Learning how complex traits like eyes originate is fundamental for understanding evolution. In this review, we first sketch historical perspectives on trait origins and argue that new technologies afford key new insights. Next, we articulate four open questions about trait origins. To address them, we define a research program to break complex traits into component parts and to study the individual evolutionary histories of those parts. By doing so, we can learn when the parts came together and perhaps understand why they stayed together. We apply this approach to five structural innovations critical for complex eyes and review the history of the parts of each of those innovations.”

        http://www.annualreviews.org/doi/abs/10.1146/annurev-ecolsys-110512-135907

        http://biorxiv.org/content/biorxiv/early/2015/03/26/017129.full.pdf

        8. ”- eliö saa lisää rakenteita mutaatioiden avulla”

        Nopeasti se sinulta unohtui.

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14160831/duplikaatiot-ja-uudet-rakenteet

        9. ”- Kambrin eliöstön asteittainen 'kehittyminen' ”

        ”Ecological innovations in the Cambrian and the origins of the crown group phyla”

        http://rstb.royalsocietypublishing.org/content/371/1685/20150287

        10. ”- Kumpi oli siis ensin RNA vai DNA? ”

        RNA, jota on voinut syntyä esim. näin http://online.liebertpub.com/doi/10.1089/ast.2014.1280 , tai näin http://www.nature.com/nchem/journal/v7/n4/full/nchem.2202.html , tai näin http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/ja410124v jne.

        DNA:n alkuperäinen tehtävä on voinut olla tällainen:

        ”DNA might have initially evolved for the purpose of storing phosphate, and the various genetic benefits evolved later,” said Joerg Soppa, senior author of the paper and a molecular biologist at Goethe University in Frankfurt, Germany.”

        “The hypothesis that DNA might have evolved as a storage polymer and became genetic material later, makes the step from RNA to DNA as genetic material easier, because it then would be a two-step and not a one-step process,” said Soppa.”

        http://www.astrobio.net/news-exclusive/dna-may-humble-beginnings-nutrient-carrier/

        11. ”- Mistä RNA saa tarvittavan informaation, jotta se kykenee ohjaamaan mRNA:n vaihtoehtoisen silmukoinnin toteutumisen oikein siten, että solu tuottaa vaadittua proteiinia? Esim. hedelmäkärpäsen DScam -geenin perusteella solu voi tuottaa 38 016 erilaista proteiinia.”

        Opettele itse.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Alternative_splicing#Alternative_splicing_mechanisms

        http://cshperspectives.cshlp.org/content/6/6/a016071.full#sec-14

        12. ”- Mistä soluhuokoskompleksi saa tiedon siitä, saako mRNA:n laskea tumasta ulos? ”

        Tarkoitat varmaankin tumahuokoskompleksia. Opettele itse.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_pore#Transport_through_the_nuclear_pore_complex

        ”Mitä voimme havaita?”

        Ehkä sen, että olet epärehellinen ja oppimaton ihminen, jota ohjaa pelkästään oma uskonnollinen maailmankuva.

        Nämä eivät olleet mitään täydellisiä vastauksia kysymyksiisi, mutta osoitin, että reilussa 10 minuutissa olisit voinut googlettaa paljon tietoa asioista, mutta ethän sinä sitä tietoa oikeasti halua.

        Linkeissä kuvattiin monia biologisia toimintoja tarkasti ja ilmeisen oikein. Mutta niiden kehittymisestä esitettiin enintään otaksumista ja hypoteeseja.
        Todisteet jäivät puuttumaan.


      • solon1 kirjoitti:

        5. ”- fotosynteesin asteittainen 'kehittyminen' ”

        ”Cardona et al., in the advanced online edition of Molecular Biology and Evolution, examined the evolution origins of the D1 protein in cyanobacteria, which forms the heart of Photosystem II, the oxygen-evolving machine of photosynthesis.”

        "I think the most significant implication of the paper is that now the evolution of biological water oxidation can be addressed experimentally," said Cardona. "It is quite possible that in extant cyanobacteria today Photosystem II, using these ancestral forms of D1, could display traits and perform chemistry that resemble those of transitional forms before the evolution of efficient water splitting as we understand it today.”

        http://mbe.oxfordjournals.org/content/32/5/1310.full

        6. ”- ATP-syntaasin asteittainen 'kehittyminen' ”

        ”We find a patchy distribution of the different pathways, which suggests either frequent innovations, or gene transfer between unrelated species. We also examined the F-type ATP synthase, a protein complex which is central to all bioenergetic processes, and common to most types of bacteria regardless of how they harness energy from their environment. Our results indicate an ancient origin for this protein complex, and suggest that different species, without necessitating major innovation, used their pre-existing ATP synthase and adapted it to work with different bioenergetic pathways. We also describe gene duplications and rearrangements of the ATP synthase subunits in different lineages, which suggest further flexibility and robustness in the control of ATP synthesis.”

        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4154653/

        7. ”- silmän asteittainen 'kehittyminen' ”

        ”Learning how complex traits like eyes originate is fundamental for understanding evolution. In this review, we first sketch historical perspectives on trait origins and argue that new technologies afford key new insights. Next, we articulate four open questions about trait origins. To address them, we define a research program to break complex traits into component parts and to study the individual evolutionary histories of those parts. By doing so, we can learn when the parts came together and perhaps understand why they stayed together. We apply this approach to five structural innovations critical for complex eyes and review the history of the parts of each of those innovations.”

        http://www.annualreviews.org/doi/abs/10.1146/annurev-ecolsys-110512-135907

        http://biorxiv.org/content/biorxiv/early/2015/03/26/017129.full.pdf

        8. ”- eliö saa lisää rakenteita mutaatioiden avulla”

        Nopeasti se sinulta unohtui.

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14160831/duplikaatiot-ja-uudet-rakenteet

        9. ”- Kambrin eliöstön asteittainen 'kehittyminen' ”

        ”Ecological innovations in the Cambrian and the origins of the crown group phyla”

        http://rstb.royalsocietypublishing.org/content/371/1685/20150287

        10. ”- Kumpi oli siis ensin RNA vai DNA? ”

        RNA, jota on voinut syntyä esim. näin http://online.liebertpub.com/doi/10.1089/ast.2014.1280 , tai näin http://www.nature.com/nchem/journal/v7/n4/full/nchem.2202.html , tai näin http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/ja410124v jne.

        DNA:n alkuperäinen tehtävä on voinut olla tällainen:

        ”DNA might have initially evolved for the purpose of storing phosphate, and the various genetic benefits evolved later,” said Joerg Soppa, senior author of the paper and a molecular biologist at Goethe University in Frankfurt, Germany.”

        “The hypothesis that DNA might have evolved as a storage polymer and became genetic material later, makes the step from RNA to DNA as genetic material easier, because it then would be a two-step and not a one-step process,” said Soppa.”

        http://www.astrobio.net/news-exclusive/dna-may-humble-beginnings-nutrient-carrier/

        11. ”- Mistä RNA saa tarvittavan informaation, jotta se kykenee ohjaamaan mRNA:n vaihtoehtoisen silmukoinnin toteutumisen oikein siten, että solu tuottaa vaadittua proteiinia? Esim. hedelmäkärpäsen DScam -geenin perusteella solu voi tuottaa 38 016 erilaista proteiinia.”

        Opettele itse.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Alternative_splicing#Alternative_splicing_mechanisms

        http://cshperspectives.cshlp.org/content/6/6/a016071.full#sec-14

        12. ”- Mistä soluhuokoskompleksi saa tiedon siitä, saako mRNA:n laskea tumasta ulos? ”

        Tarkoitat varmaankin tumahuokoskompleksia. Opettele itse.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_pore#Transport_through_the_nuclear_pore_complex

        ”Mitä voimme havaita?”

        Ehkä sen, että olet epärehellinen ja oppimaton ihminen, jota ohjaa pelkästään oma uskonnollinen maailmankuva.

        Nämä eivät olleet mitään täydellisiä vastauksia kysymyksiisi, mutta osoitin, että reilussa 10 minuutissa olisit voinut googlettaa paljon tietoa asioista, mutta ethän sinä sitä tietoa oikeasti halua.

        Ja yhtä ainoata noista edellisistä ei ole tieteellisesti havainnoitu. Ainoastaan olettamuksia ja hypotettisia malleja on rakennettu. Jos joku olisi oikeasti todistanut solun syntymisen tyhjästä tai kuvitteellisesta solun esimuodosta, olisi hän jo saanut Nobelin-palkinnon.

        Jokainen artikkeli vilisee ilmauksia: suggests, supports, mey have, possibly jne.


      • miinus.yksi
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Ja yhtä ainoata noista edellisistä ei ole tieteellisesti havainnoitu. Ainoastaan olettamuksia ja hypotettisia malleja on rakennettu. Jos joku olisi oikeasti todistanut solun syntymisen tyhjästä tai kuvitteellisesta solun esimuodosta, olisi hän jo saanut Nobelin-palkinnon.

        Jokainen artikkeli vilisee ilmauksia: suggests, supports, mey have, possibly jne.

        Voit ihan vapaasti heittää pöytään todisteet luomisesta koska vain. Yks, kaks, kolme, hep... nyt pidätän hengitystä.


      • Ei.luotu
        miinus.yksi kirjoitti:

        Voit ihan vapaasti heittää pöytään todisteet luomisesta koska vain. Yks, kaks, kolme, hep... nyt pidätän hengitystä.

        Tämä kretujen logiikka on taas jotain ei tästä maailmasta:
        Luullaan että jos jollakin ihmeellä saisivat kaadettua evoluution ja sitä kuvaavan teorian, luomisesta tulisi todellinen tapahtuma. Ilmeisesti he luulevat että luominen ja evoluutio kilpailevat keskenään siitä miten elämä on tänne kehittynyt.

        Harmi vaan että heidän luomisestaan ei ole yhtään todistetta tai edes teoriaa. Eikä pyynnöstä huolimatta tännekään ole yhtään saatu.


      • utti
        Ei.luotu kirjoitti:

        Tämä kretujen logiikka on taas jotain ei tästä maailmasta:
        Luullaan että jos jollakin ihmeellä saisivat kaadettua evoluution ja sitä kuvaavan teorian, luomisesta tulisi todellinen tapahtuma. Ilmeisesti he luulevat että luominen ja evoluutio kilpailevat keskenään siitä miten elämä on tänne kehittynyt.

        Harmi vaan että heidän luomisestaan ei ole yhtään todistetta tai edes teoriaa. Eikä pyynnöstä huolimatta tännekään ole yhtään saatu.

        Perinteistä aukkojen jumalaahan tuo. Kun varsin ymmärrettävästi emme tiedä kaikkea vuosimiljoonien tai -miljardien takaisista tapahtumista, niin se on sitten olevinaan joku teoriat kaatava ongelma, huolimatta siitä kaikesta massiivisesta tietomäärästä minkä jo tiedämme ja miten se tieto koko ajan lisääntyy ja osuu teorioiden ennusteisiin. Evoluutioteoriaa on testattu tuohon malliin onnistuneesti jo 150 vuotta ja siksi evoluutiota onkin voitu sanoa huoletta faktaksi jo iät ajat.

        Sillä välin luomisesta ole kerääntynyt yhtä ainoaa todistetta, ymmärrettävästi. Raamatun luomismyytitkin maalättyineen ja taivaankansineen ovat jo kumonneet itsensä.

        Edelleenkään evoluutiolle ei siis edes ole kilpailijaa, eikä se sellaista tarvitse, koska se toimii, ja se toimii hyvin. Sen myöntävät jopa jotkut kretutieteilijät:

        "There is evidence for evolution, gobs and gobs of it. It is not just speculation or a faith choice or an assumption or a religion. It is a productive framework for lots of biological research, and it has amazing explanatory power. There is no conspiracy to hide the truth about the failure of evolution. There has really been no failure of evolution as a scientific theory. It works, and it works well."

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14105451/kretutieteilijat-rehellisina


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Ja yhtä ainoata noista edellisistä ei ole tieteellisesti havainnoitu. Ainoastaan olettamuksia ja hypotettisia malleja on rakennettu. Jos joku olisi oikeasti todistanut solun syntymisen tyhjästä tai kuvitteellisesta solun esimuodosta, olisi hän jo saanut Nobelin-palkinnon.

        Jokainen artikkeli vilisee ilmauksia: suggests, supports, mey have, possibly jne.

        Onhan niitä havainnoitu, kuten linkeistä voimme lukea. Et vain taaskaan ymmärtänyt lukemaasi. Toisekseen, siirsit maalitolppia tyypilliseen kreationistiseen tyyliin: nyt pitäisikin todistaa solun syntyminen tyhjästä, vaikka kukaan ei ole koskaan esittänyt, että se olisi syntynyt tyhjästä. Kolmanneksi, kun selvitämme mennyttä evoluutiohistoriaa, niin tieteen kieli sisältää aina välttämättä sanoja suggests, supports, mey have, possibly jne., koska kyse on tieteestä eikä kannattamistasi uskonnollisista taruista.


      • kuolematonko

        Joskus evoluutiota on verrattu painovoimaan. Kun luemme ennusteita auringon pimennyksistä, kuun vaiheista yms, emme tarvitse supports, mey have, possibly sanoja.
        Sääennusteissa niitä tarvitaan, mutta se tiedetään hyvinkin tarkkaan että miksi niitä tarvitaan.
        Evoluutio ei kykene tekemään menneisyydestä eikä tulevaisuudesta yhtään ennustetta ilman tuota sanarimpsua.


      • utti
        kuolematonko kirjoitti:

        Joskus evoluutiota on verrattu painovoimaan. Kun luemme ennusteita auringon pimennyksistä, kuun vaiheista yms, emme tarvitse supports, mey have, possibly sanoja.
        Sääennusteissa niitä tarvitaan, mutta se tiedetään hyvinkin tarkkaan että miksi niitä tarvitaan.
        Evoluutio ei kykene tekemään menneisyydestä eikä tulevaisuudesta yhtään ennustetta ilman tuota sanarimpsua.

        "Evoluutio ei kykene tekemään menneisyydestä eikä tulevaisuudesta yhtään ennustetta ilman tuota sanarimpsua."

        Onneksi olkoon, onnistuit sekoittamaan keskenään paitsi luonnonilmiön ja sitä selittävän teorian myös tutkijoiden käyttämät sanamuodot edelläsekoittamiisi.

        Ei ihme jos et tajua miten luonnosta löytyy koko ajan uutta ennusteisiin sopivaa.


    • Jos katsomme luontoa, huomaamme, että kaikki on suunniteltu ja tehty tiettyjä tarkoituksia varten. Suunnittelu todistaakin aina suunnittelijasta. Jo pelkästään tämä riittää kumoamaan evoluutioteorian. Elottomat, ilman älyä ja järkeä olevat aineet, eivät osaa suunnitella eikä kehittää yhtään mitään. Ja kuinka ne voisivat itse itseään synnyttäkkään? Se on yhtä utopistinen väite kuin, että ihminen voisi tarttua itseään vyötäröstä kiinni ja nostaa itsensä ilmaan. Vasta kun joku evolutionisti esittää tämän tempun todistajien läsnä ollessa, voimme harkita uskomista siihen, että eloton ainekin pystyy kumoamaan luonnonlait ja synnyttämään itse itsensä.
      Evoluutioteoria edellyttääkin uskomista siihen, että elottomat aineet voivat ilman ulkopuolisen älyn vaikutusta toimia vastoin luonnonlakeja.
      Mitään evoluutioteoriaa ei voitaisi edes laatia, ellei jo etukäteen olisi aineita ja luonnonlakeja, jotka Jumala on luonut. Ilman näitä Jumalan luomia ja suunnittelemia mekanismeja ei voitaisi selittää yhtäkään prosessia, jolla evoluutioteoriaa yritetään todistella.
      Se, että evolutionistit eivät tunnusta suunnittelijan, Jumalan, luomistyötä, kumoaa siten joka ikisen yksittäisenkin vaiheen kaikissa evoluutioprosesseissa, ilman että tarvitsee edes puuttua mihinkään tieteellisiin tutkimuksiin tai tieteellisiin selityksiin.

      "Alussa loi Jumala taivaan ja maan." (1.Moos.1:1)

      • ei.mitään.muutosta

        Sinulta päivästä ja vuodesta toiseen samaa henkistä runkkua. Mikään vastakarvainen ei päähäsi uppoa. Todisteet ei vie johtopäätökseen jumalasta, et sitä vain poterostasi pysty näkemään. Toivottavasti et pakkosyötä vankilaasi muille.


      • ei.mitään.muutosta

        Kerro suoraan kuinka uskovaisessa perheessä kasvoit? Valehteleminen on synti.


      • Hihhuuli

        Niin, on uskovaisia ja on Uskovaisia. uskovaiset syyttävät synneistä ja vääristä opeista, mutta Uskovaiset puolustavat veljeään ja sisartaan. "Puolustaja on Pyhä Henki", "Syyttäjä on lähes poikkeuksetta jonkinlainen Saatana"! Ei synnintuntoa kannata keneltäkään erikseen etsiä, kukaties on oikeasti syytön henkilö kyseessä, vaikka Raamattu sanoo, että KAIKKI OVAT SYNTIÄ TEHNEET ja JUMALAN KIRKKAUTTA VAILLE! Miksi tämä on merkityksellistä? Vain sovitettujen syntien kanssa, pääsee Jumalan Valtakunnasta osalliseksi. Sillä teoriassa ei ole väliä, KUKA messiaista sen suorittaa, omalla kuolemallaan, vaikka Jeesus, noista juutalaisista guruista on kaikessa osoittautunut luotettavimmaksi, ainakin toistaiseksi:-) Ja Hän elää, vieläkin, mutta missä muodossa, missä hahmossa, millaisessa ruumiissa, niin sitä ei minun tarpeen teille selostaa, koska USKOSTA kaikki on kiinni, Jeesuksen havaitseminenkin. Minulle virolainen viinapullo, toissakesänä, aiheutti ensin tukun saatanoita ja perkeleitä päähäni ja parin tutun kaverin kanssa käytiin hvyin kovaäänistä telepaattista keskustelua, Isäkin tuolloin mesosi päässäni ja isoveli, mutta lopulta humalaisen näkyyni saapui JEESUS."Jos Jeesus ei ole keskuudessanne, ETTE PELASTU", "Ei ole muuta nimeä, jossa meidän olisi pelastuminen". Hellujen ehtoollislitkut on vain mehua, alunperin ne oli viiniä, miksiköhän ne vaihdettiin?


    • NettipalstaEiOleTiedettä

      ---- Olen useilla keskustelupalstoilla ympäri maailman pyytänyt evolutionisteilta todisteita väittämiensä tueksi.

      Näitä asioita ei kuitenkaan nettipalstoilla ratkaista. Varmasti olet kysellyt nettipalstoilta, mutta jos et ole sieltä saanut vastauksia, niin eikö kannattaisi kokeilla ihan oikeasti opiskella tiedettä?
      Otahan tästä vinkit talteen: käy läpi Helsingin yliopiston biologian opintovaatimukset, sitten voit tutustua vaikka Harvardin ja Oxfordin tai jonkun muun huippuyliopiston vaatimuksiin. Katso mitä kirjoja siellä on opintovaatimuksissa. Lue ne kirjat huolella. Saat aika hyvän kuvan evoluutiobiologiasta perusteista alkaen. Käytä vuosi tai pari tähän projektiin. Silloin saatat tavoittaa jopa biologian vakavan harrastajan tason.
      Jos et saa nettipalstoilta mitään irti, niin unohda ne ja ala opiskella.

    • Minulla sattuu olemaan hallussani sellaiset evoluution todisteet, jotka sinäkin hyväksyt. Ehdotan vaihtokauppaa - toimitan ne sinulle, jos saan sinulta sellaisen todisteen Jumalasta, joka kelpaa minulle.

    • Tietääkö kretu, että ihminen ei ilmeisestikään tiedä, että miten polkupyöräily toimii - jollei tiede ole vastausta siihen juuri äskettäin keksinyt. Emme osaa tyhjentävästi selittää, mitä tapahtuu pyörän liikkuessa - miten se pysyy pystyssä. Miten kreationisti pohtii tätä asiaa, jossa on selvästikin jokin aukko tapahtuman selityksessä - pitääkö kreationistin jumala pyöräilijät pystyssä?

      • >> pitääkö kreationistin jumala pyöräilijät pystyssä? <<
        Tuon kreationistin VT-jumalan pitäisi olla sen verran näppäräsorminen, että epäilen. Ainakin jos katsoo alla olevan viedeon suorituksia, niin ei noihin ehtisi väliin edes viisyhteinen jumala.
        https://www.youtube.com/watch?v=7sNyREazb4U


    • DRHouse

      Milloinkas aloittaja todistaa luomisen laboratorio olosuhteissa? Kai kerran siihen pystyt jos väitätä että luominen on tieteellinen tosiseikka.

    • "Jos evoluutioteoria oikeasti saisi aikaan kehitystä, niin miksi me kuolemme?"

      Jos kaupasta saa paahdettua ja jauhettua kahvia, niin miksi ostamme sitä?

      (Eliöpopulaatioiden muuntuminen ajan kuluessa ei ole lainkaan ristiriidassa yksilöiden kuolemisen kanssa. Itse asiassa päinvastoin.)

    • kuolematonko

      Kun heikoimmat otukset kuolevat eloon jäämiskamppailussa, kysymyksessä on evoluutiota edistävä tapahtuma. Parhaat yksilöt pääsevät jatkamaan sukua.

      Mutta kuolemista vanhuuteen ilman syytä on vaikeaa selittää evoluutiolla. Varsinkin kun yksinkertaisimmat eliöt kuten bakteerit eivät kuole, ne jakaantuvat.

      Muitakin kuolemattomia eliöitä on https://fi.wikipedia.org/wiki/Turritopsis_nutricula

      Siis miksi ihmeessä ja miten ohjattu vanheneminen ja kuolema on kehittynyt? Alunperin kuolemaa ei ollut, kaikki vain pyrkivät jakaantumaan eli lisääntymään.

      • "Mutta kuolemista vanhuuteen ilman syytä on vaikeaa selittää evoluutiolla. "
        Miksi se pitäisi selittää evoluutiolla?


      • Alitit_itsesi

        marathustra


      • tieteenharrastaja

        Ei jakautuen lisääntyvä olei kuolematon. Tämä eliö katoaa; se ei ole toinen jakautuessa ilmaantuvista.

        Olosuhteiden huonontuessa mikrobeja myös kuolee jakautumattakin.


    • Krevokki

      Hei tsekkaapas sinäkin Eenokin kirjan luvut 85-90. Tuo mies oli "Jumalle mieluinen", ja mainitsi evoluutiosta(Tuomas Leväsen apokryfit). Ja katso vaikka se "Tietovisa evokeille ja kreatuille", täältä, niin näet suoraan lainattuna, myös kuningas Salomon muutaman yksittäisen lauseen, joihin koko evoluution voi lähes kitetyttää.

      "Kreationistit yrittävät pakottaa ewokkejaan jumalattomiksi, ja ewokit kreationisteja, tiedettä hylkiviksi typeryksiksi, ja jos täällä katsoo tilannetta, niin pahoimpa olette molemmat siinä onnistuneet."

    • Hihhuuli

      Hehhe, milloinhan tännekin tulee se "VÄÄRIN PROFEETTA"; joka sanoo, että "Jumalaa ei ole, eikä evoluutiotakaan ole koskaan tapahtunut"? Haluaisin vain tietää, millätavoin hän luulisi eliöiden ilmaantuneen tänne?

      • Hihhuuli

        Okei tiedämmehän mitä hän väittää? Kaikki syntyi pelkästä räkänaurusta, väittää kaikkea valheeksi, nimittäin. Hän on Ylin Valhe, ylimmäinen valehtelija, ja perii Hellvetin suojaisimman onkalon.


    • kuolematonko

      Totta on, että jokainen avauksen kysymyksen ratkaisu on Nobel -palkinnon arvoinen. Ne on vielä jakamatta, eli tämän palstan evokeilla on kiire julkaista tutkimuksensa, ennen kuin joku muu ehtii.

    • Raamattuonfantasiaa

      Paljonko raamatun löpinöitä on tieteellisesti todistettu. Ja ei kannata etsiä tieto monimutkasista asioista kuten evolutiteoriasta keskustelupalstoilta ja keskustelupalstojen yksinkertaisilta ihmisiltä. Idiootti jälkeenjäänyt kusi..

    • Kuulehan Raamattu-bebis, evoluutiosta on niin paljon todisteita kuin ihminen voi vaatia ja lisää saadaan jatkuvasti, kun tiede etenee. Sinun ongelmasi on se, että olet jo etukäteen päättänyt, ettet HALUA uskoa evoluutioteorian todisteita, ja siksi et sinä niitä myöskään näe. Sinun on luovuttava uskosi hyödyttömistä osista, jotta voit ymmärtää maailmaa sellaisena kuin se tosiasiassa on.

      • LakiV

        Voi, ei, eikä, älä rupea, esiintymään Jumalana, vaan kerro, mikä Jumalan OMINAISUUS OLET!! Antikristuksesta kerrotaan, että hän asettuu Jumalan Temppellin ja sanoo olevansa "JUMALA" ja monilta naisilta silloin usko loppuu, et sinä tiedä, mitä koko sana tarkoittaa, koska kaikki luodut ovat vain Jumalan ominaisuuksia, ESIM: Jumalan Maailmankaikkeus, Jumalan Kuva, Jumalan Sana, Jumalan Laki, Jumalan Lapsi/Poika/Tytär, Jumalan Palvelija jne....
        Varoitan sinua pilaamasta jutuillasi Jumalan mainetta:-O


      • Pakkstori

        Toivoisin ja rukoilen todella, että syntyisi JOSKUS sellainen asia, kun JUMALAN TIEDE. Teologiaa se tuskin olisi, koska sehän etsii vain äidinkielensä länsimaisia verbaalisia ja juutalaisten Kaifaksien tms. erinäisiä kummallisia saivarteluja, edes mitään tavallisella matematiikalla laskettuja asioita, eivät ole vielä esim. kreationistit paljoa pystyneet esittämään. Mää, nyt pari asiaa olen osannut laskea, esim, 7 päivän pituus, keskimäärin 200 miljardissa tähtijärjestelmässä, on YHTEENSÄ noin 4 miljardia vuotta, jos YKSI JUMALUUS kävi niissä kaikissa oman Galaksimme tähtijärjestelmissä. Myös muutaman muun laskun tein, esim. ne vedenpaisumuslaskut, korkeimman Mount-Everestin suhteesta, Araratin löytöpaikkaan, Mooseksen kirjasta löytyneiden ajankohtien perusteella, jms. Onko NYKYINEN tiede, JUMALAN TIEDETTÄ, ei vielä, mielestäni, jos se ei konkreettisesti löydä ratkaisua, omaan uskon puutteeseensa Luojaansa kohtaan. Etsikää TÄTÄ TIEDON ja VIISAUDEN PORTTIA, kuten kuningas Salomokin etsi, vaikka itsekään tuskin saatte mitään kuninkaita olla, mutta so what. Jumala joutui pistämään tuolle portille miekaksi HULLUUDEN pelon, koska ei ketään, joka oikeasti tietää Jumalasta, voi pitää kovin selväjärkisenä, koska se tieto on niin suuri, että siinä tulee hulluksi muutkin, joille Hän mesoo. Jos te tuutte, niin Paavali kiittelee teitä, että kohtahan olette "maailmankin viisaita ja älyniekkoja", mistä hän kirjeessään mainitsi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      191
      4469
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      120
      2811
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2264
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      132
      2245
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1952
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1516
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      113
      1434
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1352
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1190
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe