Pizza ja ananas?

Taikinastelija

86

6549

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puhut-mitä-sattuu

      eihän se mitään pilaamista ole, ananas passaa pitsaa erittäin hyvin ja onkin pakollinen kinkku, ananas, homejuusto pitsoissa.
      Ei se raakana passaakaan mihinkään, paista se ananas pitsan kanssa uunissa ensi kerralla.

      • ET OLE ILMEISESTI IKINÄ SYÖNYT HYVÄÄ PIZZA ITALIASSA,ME VAIKKA NAPOLISSA SITTEN PUHUTAN.OOPS SORRY MENI CAPS LOCK PÄÄLLE TAI SITTEN HALUAN VAAN ETTÄ KUULET HYVIN AHAHAHHA :D


      • Puhut_mitä_sattuu
        katiaitalia75 kirjoitti:

        ET OLE ILMEISESTI IKINÄ SYÖNYT HYVÄÄ PIZZA ITALIASSA,ME VAIKKA NAPOLISSA SITTEN PUHUTAN.OOPS SORRY MENI CAPS LOCK PÄÄLLE TAI SITTEN HALUAN VAAN ETTÄ KUULET HYVIN AHAHAHHA :D

        En ole käynyt Italiassa joten en ole syönyt siellä.
        Suomessa meillä on omat pizzamme ja ei ne Italialaiset Pizzat ole mitään ainoita oikeita pizzoja.
        Pizzaan kuuluu ihan kaikki mistä itse tykkää, pizza on alunperinkin ollut sellainen että kaikki mitä löytyy on siihen tungettu.

        Ananas kuuluu ja sopii oikein hyvin suolaisen pizzan kanssa, makea ja suolainen kun vaan sopii yhteen.
        Et ilmeisesti omaa hyvää makuaistia.


      • Justjookosta
        Puhut_mitä_sattuu kirjoitti:

        En ole käynyt Italiassa joten en ole syönyt siellä.
        Suomessa meillä on omat pizzamme ja ei ne Italialaiset Pizzat ole mitään ainoita oikeita pizzoja.
        Pizzaan kuuluu ihan kaikki mistä itse tykkää, pizza on alunperinkin ollut sellainen että kaikki mitä löytyy on siihen tungettu.

        Ananas kuuluu ja sopii oikein hyvin suolaisen pizzan kanssa, makea ja suolainen kun vaan sopii yhteen.
        Et ilmeisesti omaa hyvää makuaistia.

        Voi pyhä yksinkertaisuus! Teet piirakkaa, et pizzaa. Mitä mieltä olet siitä, että iranissa laitetaan taatelia karjalanpiirakkaan eikä riisiä tai perunaa? Onko se edelleen "karjalan piirakkaa"? Voit tehdä mitä haluat mutta se ei ole pizzaa.


      • Puhut_mitä_sattuu
        Justjookosta kirjoitti:

        Voi pyhä yksinkertaisuus! Teet piirakkaa, et pizzaa. Mitä mieltä olet siitä, että iranissa laitetaan taatelia karjalanpiirakkaan eikä riisiä tai perunaa? Onko se edelleen "karjalan piirakkaa"? Voit tehdä mitä haluat mutta se ei ole pizzaa.

        Voi pyhä yksinkertaisuus, joka ei piirakkaa ja pizzaa erota niin jo on jäänyt paljosta paitsi ja on melko tietämätön.
        Maista joskus piirakka pohjaa niin tiedät ettei se ole pehmeää taikinaa kuten pizza pohjissa.
        Pohja tekee piirakan ja piirakassa on myös rahkaa pinnalla tai kermaa, chremeä tms.

        Pizza ei ole piirakka, get it?
        Voit väittää mitä vaan mutta ikinä et varmaan omaa kunnon makuaistia, kokkaus taitoja, pizza tietämystä yms.


      • Justjookosta
        Puhut_mitä_sattuu kirjoitti:

        Voi pyhä yksinkertaisuus, joka ei piirakkaa ja pizzaa erota niin jo on jäänyt paljosta paitsi ja on melko tietämätön.
        Maista joskus piirakka pohjaa niin tiedät ettei se ole pehmeää taikinaa kuten pizza pohjissa.
        Pohja tekee piirakan ja piirakassa on myös rahkaa pinnalla tai kermaa, chremeä tms.

        Pizza ei ole piirakka, get it?
        Voit väittää mitä vaan mutta ikinä et varmaan omaa kunnon makuaistia, kokkaus taitoja, pizza tietämystä yms.

        Katos autoin sinua, tekeleesi ovat niin kaukana pizzasta jotta on turvallisempaa puhua piirakasta. Sille ei ole mitään määritelmää, tuon nimikkeen alta löytyy mitä vaan ja näitä olen syönyt ympäri eurooppaa. Get it? Esim. napolilaisesta pizzasta löytyy virallinen kuvaus EU: ssa. Voit toki laittaa pitsaasi mitä haluat mutta italialaiset eivät kutsu sitä pitsaksi vai onko taatelilla täytetty vehnästä tehty rypytetty piirakka karjalan piirakka? Jos sanoo italialaiselle laiitavansa italialaista ruokaa, he kysyvät do you make or only try? Näin minultakin kysyttiin.

        Olet varmaan niitä jotka keittävät ensin ribsistä lihakeiton ja sitten laitetaan kaasugrilliin ja sitä kutsutaan grillaamiseksi tai bbq:si.


      • Puhut_mitä_sattuu
        Justjookosta kirjoitti:

        Katos autoin sinua, tekeleesi ovat niin kaukana pizzasta jotta on turvallisempaa puhua piirakasta. Sille ei ole mitään määritelmää, tuon nimikkeen alta löytyy mitä vaan ja näitä olen syönyt ympäri eurooppaa. Get it? Esim. napolilaisesta pizzasta löytyy virallinen kuvaus EU: ssa. Voit toki laittaa pitsaasi mitä haluat mutta italialaiset eivät kutsu sitä pitsaksi vai onko taatelilla täytetty vehnästä tehty rypytetty piirakka karjalan piirakka? Jos sanoo italialaiselle laiitavansa italialaista ruokaa, he kysyvät do you make or only try? Näin minultakin kysyttiin.

        Olet varmaan niitä jotka keittävät ensin ribsistä lihakeiton ja sitten laitetaan kaasugrilliin ja sitä kutsutaan grillaamiseksi tai bbq:si.

        Kyllä sinulla on vielä paljon opittavaa jos pizzaa et piirakasta erota.


      • Anonyymi

        JUST NÄI


    • Uusvanha

      Oon kans ihmetellyt samaa. Ananas on ihan kaameeta pizzassa. Yhtä hyvin vois laittaa vaiks appelsiinia tai banaania !!

      • eisama

        No ei todellakaan ole sama asia.
        Joillakin on huonot makutottumukset kuten sinulla ilmeisesti.


    • VsTuplajuustolla

      Persikka tai/ja banaani sopii pizzaan oikein hyvin.

    • balansssi

      Ananaksen makeus ja happo tasapainottaa kinkun (ja homejuuston) suolaisuutta. Tämän takia yhdistelmä toimii.

      • Joopaska

        Mikä pakko on laittaa homejuustoakaan? Aura peittää kaikki maut. Italiassa ei käytetä edes mietoa gorgonzolaa. Kyllähän pissakin auttaa syömään kuivaa kakkaa.


      • Ajattelejärjellä
        Joopaska kirjoitti:

        Mikä pakko on laittaa homejuustoakaan? Aura peittää kaikki maut. Italiassa ei käytetä edes mietoa gorgonzolaa. Kyllähän pissakin auttaa syömään kuivaa kakkaa.

        Kait sinäkin jostakin tykkäät, moni voi olla eri mieltä sinun tykkäämistä asioista, käytä aivoja.
        Kaikilla on makutottumukset joten kaikki passaa pizzaan.


      • Anonyymi
        Ajattelejärjellä kirjoitti:

        Kait sinäkin jostakin tykkäät, moni voi olla eri mieltä sinun tykkäämistä asioista, käytä aivoja.
        Kaikilla on makutottumukset joten kaikki passaa pizzaan.

        Voit laittaa ihan mitä vaan minkä päälle haluat ja sanoa sen olevan pizzaa mutta sitä ei ole. Voit nillittää loputtomiin mutta jokin roti sentään kun puhut siitä mitä pizzan kehittäjät tekevät italiassa ja sanovat että sitä et sinä kuten moni muukaan ei tee pizzaa. Sulle varmaan kelpaa osteriksi mikä tahansa kylmä ja märkä.

        Sinun asenne on sitä tyypillistä suomalaisen juntin asennetta. Suomessa ei ole omia ruokaperinteitä, sitten tehdään jotain etäisesti sinne päin ja huudetaan somessa, tulipa maailman parasta! Bbq ribsit tehdään vedessä jne...

        Olisi kiva mitä tietää sontaa lykkäät ranskalaisena sinappikanana.

        Kotipizza tutki mitkä ovat neljä suosituinta täytettä suomessa. Yhtäkään niistä ei laiteta italiassa pizzaan. Suomessa vielä näiden päällysteiden laatutaso on kelvoton. Italiassa täytteet ovat tyypillisiä alkupaloja. Sorry, unohdin. Sinä syöt suoraan pussista kinkkusuikaleita ja auramuruja, laitat vielä vieraille kierätämään pussit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voit laittaa ihan mitä vaan minkä päälle haluat ja sanoa sen olevan pizzaa mutta sitä ei ole. Voit nillittää loputtomiin mutta jokin roti sentään kun puhut siitä mitä pizzan kehittäjät tekevät italiassa ja sanovat että sitä et sinä kuten moni muukaan ei tee pizzaa. Sulle varmaan kelpaa osteriksi mikä tahansa kylmä ja märkä.

        Sinun asenne on sitä tyypillistä suomalaisen juntin asennetta. Suomessa ei ole omia ruokaperinteitä, sitten tehdään jotain etäisesti sinne päin ja huudetaan somessa, tulipa maailman parasta! Bbq ribsit tehdään vedessä jne...

        Olisi kiva mitä tietää sontaa lykkäät ranskalaisena sinappikanana.

        Kotipizza tutki mitkä ovat neljä suosituinta täytettä suomessa. Yhtäkään niistä ei laiteta italiassa pizzaan. Suomessa vielä näiden päällysteiden laatutaso on kelvoton. Italiassa täytteet ovat tyypillisiä alkupaloja. Sorry, unohdin. Sinä syöt suoraan pussista kinkkusuikaleita ja auramuruja, laitat vielä vieraille kierätämään pussit.

        Italiassa se olikin köyhien ruokaa tähteistä mitä sattui olemaan, nykyään voi laittaa ihan varta vasten ostettuja kunnon täytteitä.


    • aefweg

      Ananas ja valkosipuli sopivat hyvin yhteen pizzassakin.

    • piffaa

      Ei se kovin pahaa voi olla tai sopimatonta jos sitä niin moni pitsaansa tunkee.

      • sop.i.vasti

        Pizzaan ei pitäisi tunkea mitään. Lätty, soosi ja juusto, sen jälkeen jotain päällisiä ja jumalattoman kuumaan uuniin hetkeksi.

        Siis vain hetkeksi.


    • käpyomena

      Ei välttämättä pilaa mitenkään, kuten Bourdainin Rooma-jaksossa nähtiin - paikallinen pizza-entusiasti teki Tonille muunnelman "klassisesta" tsinkka-ananas-pitsasta ja maistui jopa Tonille.

      Ratkaisevaa taitaa olla kinkun ja ananaksen suhde ja käytetyt mausteet eli tuoretta yrttiä (timjamia, salviaa jne...) mukaan ja eiköhän maistu toiselta kuin KotiPitsan tekeleet.

      Yleensäkin eineksistä ja pakasteista saa paremmin maistuvia lisäämällä niihin vähän tuoreita yrttejä ja muita mausteita.

    • asfsdf

      sama kuin laittaisi makkaraa pullan päälle.

      • passaaa

        Kuinka niin?
        Väitätkö että tulisen kaverina ei ananas passaa?

        Jos sinulla ei ole mitään makutottumuksia niin älä yleistä.


      • grillienkiertäjä

        Nokialla Vaakon Nakin Kuuma koira on nakkeja sokerimunkin sisällä. Klassikkohitti.


      • Anonyymi

        Miksei ranskanpullan päälle voisi makkaraa laittaa?


    • rehelax

      ikävä kuunella roskaruoan mainitsemista,,,käykä FISHTAIL,,/pieni,mut ihana siisti ja
      sievä nepali,ravintola) isot annokset,,kana,lamas,,kasvis,monenmuotoisina,,salaatteja
      ihana nanleivän,,,Aoikeudet,,,sooth,,,y.m hinnatkin on mukavija,,,
      kaikki tehdään asiakk,,odottaessa,,,ei pakasteita,,eikä säilykkeita,,,

    • AnanasMehukkuutta

      Olen aina laittanut ananasta tonnikalapizzaan ja hyvää on.
      Ananas antaa pizzaan makeutta ja mehukkuutta.

      • pizzaexpert

        muttei kuulu olla makea perkele!!!! ei ainakin italiassa missä syntyi argg ärsyttä tämä meidän pizza raskaus ulkomalle..pohja on leipä makuinen ei PULLA kuten suomessa!!!


      • Joopaska

        Vinkki! Voit keittää kuivan pitsan ihanassa mausteliemessä kuten ribsit. Aijai että on hyvää!


      • Anonyymi

        Vinkkii! Alapesusuihkulla saat lisää kosteutta.


    • Eero700

      Aidossa italiassa pizza EI kuulu tehdä ananaksesta. Ei edes varsoille tai imeväisille.
      Eräs tuttavapiiriini kuuluva henkilö otti tavoitteekseen kieltää 0.7% avokadoa sisältävien guoacmolejen kieltämisen myynnistä ja ONNISTUI SIINÄ!
      nyt hän on tavoittelee sitä, että kaikki nämä ananakset kielletään pizzoista. ainoastaan alkuperäinen "Hawaian eli kinkku ananas" saisi olla, koska se on jo perinne.

      • simppelisimon

        Koskakohan ihmiset jummartavat ettei ole "aitoa sitä sun tätä" vaan esmerkiksi "italialainen ruoka" on kaikkea ympäristöstä ja sekin muuttuu kaiken aikaan.

        Italiahan on pitkä maa ja sen historia on täynnään pieniä ruhtinaskuntia, joilla kaikilla on oma ruokakulttuurinsa aina etelän maurien ja pohjoisen saksalaisten vaikutuksista - jopa kreikkalaista vaikutusta löytyy "saappaan" kantapään tienoilta, joten miten voidaan puhua "italialaisesta ruoasta" kun pitäisi puhua välimerellisestä ruoasta, jonka makuihin kuuluu yksinkertaisuus paikallisista raaka-aineista ja mausteista.

        Yksinkertaisuus on oikeastaan se salaisuus makuihin aivan kuten Suomessa paistettu, vastapyydetty ahven perunoiden kera voikastikkeella muutamalla yrtillä maustettuna eli puhtaat maut simppelisti lautaselta tarjottuna on sitä parhautta.

        Itselleni eräs "paras ruoka" on hyvä, sileä perunamuussi simppelisti tehtynä hyvin paistetun, rapeakuorisen ryynimakkaran kera etikkaisia oheen ja hyvä olut juomaksi ja ei paremmasta väliksi.

        Tseffit ja blogistit keskittyvät liikaa tekniikkaan ja esillepanoon unohtaen samalla itse ruoan vaikka muuta väittävätkin - pitää olla rakenteita ja senmoista, mutta rakentaessaan niitä ruoka menettää juuri sen rakenteen ja maun, mitä haluaisi sen olevan eli autenttisuuden.

        Kyseessä on ihmisten koristelun halu eli blingbling-taipumus - kaikkeen pitää saada vielä vähän jotain lisää vaikka se ei sitä kaipaa.


      • Anonyymi

        Nykyään pizzaa syö muutkin kuin köyhät tähteistä tehtynä.


    • Tyhmientouhuja

      Eikö teillä oikeasti ole parempaa tekemistä, kun miettiä kuuluuko ananas pizzan vai ei. Ihan vähä-älyisten touhua väitellä täällä.

      • HAWAJIPIZZA

        Kyllä se perkele niin on että ananas kruunaa pitsan eiikä pilaa siä eli ehdottomasti kuuluu saatana


      • HAWAJIPIZZA kirjoitti:

        Kyllä se perkele niin on että ananas kruunaa pitsan eiikä pilaa siä eli ehdottomasti kuuluu saatana

        juntti :D


      • Lhkvklk

        Onko muualla liian vaikeita keskusteluja kun olet täällä.


      • VihainenIhminen

        PIZZA EI OLE MITÄÄN ILMAN ANANASTA OLET TYHMÄ JOS ET SITÄ TAJUA, PIZZA ILMAN ANANASTA ON KUIN EI SÖISI PIZZAA OLLENKAAN.


      • Anonyymi
        VihainenIhminen kirjoitti:

        PIZZA EI OLE MITÄÄN ILMAN ANANASTA OLET TYHMÄ JOS ET SITÄ TAJUA, PIZZA ILMAN ANANASTA ON KUIN EI SÖISI PIZZAA OLLENKAAN.

        Kinkku ananas aurajuusto pizza ei ole mitään ilman ananasta, mutta salamipizzaan ravintolassa tai iltaliassa en sitä haluaisi. Kotonan tosin laitan aina ananasta pizzaan.


    • Pizzaman1

      Hyva piza tayte: pelkka muna!

    • SUOMIPERKELE

      Sitä ananasta ei PERKELE! tungeta pitsaan ymmärtäkääjo onse jumalauta outo juttu

    • Pizzadon

      Pizza don kurpitsa. Ota kurpitsa, haara asento jalat. Tyonna kurpitsa pylly. Nauti!

    • Kotikokki

      Sanon vain yhden asian. Juusto pilaa pizzan..

      • Pissa_

        Niin, pelkkä taikina pohja se olla pitää.


      • Anonyymi
        Pissa_ kirjoitti:

        Niin, pelkkä taikina pohja se olla pitää.

        Raakapizza paras, säästyy energiaa.


    • välilläihmetellyy

      No mikä ettei ananas kävisi pizzaan - makeanhapan kuten mansikka tai muut hedelmät.

      Maustamalla oikein ja jättämällä sen iänikuisen tsinkan pois niin ananaksestakin saa pitsassa jotain syötävääkin - yrttejä ja chiliä pintaan mozzarella-juuston kera ja johan maistuu.

      • Anonyymi

        Kermaa päälle nin on makea leivos, kinkku tekee pizzan.


    • pancettaapeliin

      Tony Bourdanin Rooma-jaksossahan tseffi teki ananas/tsinkka-levypitsan Tonylle ja hyvin tuntui maistuvan, joten saa siitä maistuvaakin hyvillä raaka-aineilla ja oikeilla mausteilla - ei siis tölkkiananaksella, Saarioisen kinkkusuikaleilla ja Valion valmiilla pitsajuustoraasteella tehtynä.

      • simppelii

        Juuri näin eli ne raaka-aineet.

        Itse teen pitsan hyvin simppelisti eli pari desiä vettä, reilusti öljyä (noin kolme ruookalusikallista extravirgin-öljyä, hiukka suolaa, vähän sokeria hiivalle ravinnoksi, kuivahiivaa pari teelusikallista jauhoihin sekoitettuina, jauhoja tarpeen mukaan jauhoista riippuen ja eiku sekoittaen aineet keskenään ja kun taikina on oikean oloinen koostumukseltaan eli tarttumaton ja kiinteä niin kalvo päälle ja jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi (yleensä teen taikinan aamulla ja saa kohota jääkaapissa iltaan - käden maitohappobakteerit hapattavat taikinan antaen lisää makua taikinaan tänä aikana).

        Kun taikina on kohonnut niin muotoilen sen käsin haluamaani muotoon ja annan sen kohota huoneenlämmössä puolisen tuntia, jonka jälkeen peitän sen valmistelmani kastikkeella eli joko tuoretta tomaattikastiketta (muttin puolikas nesteet valutettuna siivilässä maustettuna peppalla, suolalla , valkosipulilla, yrteillä jne..) tai kypsennetyllä tomaattikastikkeella valinnaisin maustein jäähdytettynä.

        Kun taikina on kohonnut pellillä niin kastike pintaan , päälle vähän parmesaania raasteena ,ohueksi slaissattua punasipulia, paprikaa, papuja jne...mozzarellaa revittynä ja eikun uuniin 225 astetta alatasolle noin 15-18 minsaa.

        Valmis kun mozzarella on saanut väriä ja kuplii keskustassa.

        Pitsapohjan rapeuden salaisuus on riittävä öljyn lisääminen taikinaan (toki liiallisuutta tulee välttää ja kaksi ruokalusikallista on riittävä, no ehkä kolme) ja riittävä alalämpö, jolloin pohja paistuu rapeaksi ja kypsäksi.

        Parasta tomaattinen pitsa on jääkaappikylmänä kuuman ja makean maitokahvin kera nautittuna - se vain on makujen harmoniaa.


    • Tintsku

      Ananas sopii kyllä myös jauhelihaa sisältävään pizzaan, ei ainoastaan tonnikala ja kinkkupizzoihin.

    • nerfmercy

      kerran söin pizzaa missä oli ananas ja paavo-parka halkaistuna. ananas on berseestä. paavo asuu ananaksessa. säästäkää patrickin kärsivällisyys lopettamalla paavojen kotien rikkominen.

    • Omavalinta

      Pizzaan saa valita ne täytteet josta ITSE pitää eikä niitä mistä joku muu tai vaikka italinmummu ei pidä.
      Itse en laita IKINÄ Aura-juustoa tai jalapenoja. Ja miksi, no miksi ruuan pitäisi maistua homeelle tai pelkälle chilille?

      • Ruoantähteet

        Aurajuustot ei maistu millekään homeelle.
        Pizza on alunperinkin ruoan tähteistä joten on todella idiotismia yleensäkään väittää ettei ananas tai mikään muukaan kuuluisi pizzaan tai muuhunkaan.
        nimenomaan, jokainen tunkee mitä haluaa ja se on pizza, aito pizza.


      • kylsevaanmaistuu
        Ruoantähteet kirjoitti:

        Aurajuustot ei maistu millekään homeelle.
        Pizza on alunperinkin ruoan tähteistä joten on todella idiotismia yleensäkään väittää ettei ananas tai mikään muukaan kuuluisi pizzaan tai muuhunkaan.
        nimenomaan, jokainen tunkee mitä haluaa ja se on pizza, aito pizza.

        Pitsa kuten muutkin ruoat ovat aina perustuneet olemassaoleviin raaka-aineisiin eli vehnälätyn täytteeksi on laitettu sitä mitä kaapista löytyy.

        Ja mikä siis on se ainoa oikea pitsa - sellaista ei vaan ole - pohja on roomalainen/napolilainen ja täytteet mitä ovat vaikka sitten tsinkkaa ja ananasta - mikä kutakin miellyttää.

        Pahinta on koristella pitsaa liikaa ja siinä kusee käsilleen - pidä simppeli simppelinä ja maut kohdillaan.


      • Ruoantähteet
        kylsevaanmaistuu kirjoitti:

        Pitsa kuten muutkin ruoat ovat aina perustuneet olemassaoleviin raaka-aineisiin eli vehnälätyn täytteeksi on laitettu sitä mitä kaapista löytyy.

        Ja mikä siis on se ainoa oikea pitsa - sellaista ei vaan ole - pohja on roomalainen/napolilainen ja täytteet mitä ovat vaikka sitten tsinkkaa ja ananasta - mikä kutakin miellyttää.

        Pahinta on koristella pitsaa liikaa ja siinä kusee käsilleen - pidä simppeli simppelinä ja maut kohdillaan.

        Miksi toistat sanojani, enkö sanonut juuri näin itsekin?
        Joka tapauksessa, näinhän se on, mitä löytyy ja jokaisella omat mieltymykset, oikeaa tai väärää ei olekaan.


      • Anonyymi
        Ruoantähteet kirjoitti:

        Aurajuustot ei maistu millekään homeelle.
        Pizza on alunperinkin ruoan tähteistä joten on todella idiotismia yleensäkään väittää ettei ananas tai mikään muukaan kuuluisi pizzaan tai muuhunkaan.
        nimenomaan, jokainen tunkee mitä haluaa ja se on pizza, aito pizza.

        Ihan turha puhua mitä pizza alunperin kun se ei ole sitä. Olihan liharuoka alunperin sitä että liha heitettiin suoraan nuotioon!

        Lättyyn joka on sitä mieltä että muut olisivat liharuokia kuin nuotioliha! Söin eilen pizza täytteet suoraan suuhun pusseista, oli niin nälkä! Vttu mä repesin nauraa! Paras pizza ikinä, lättyyn jos eri mieltä.


    • Hyvin_menee

      Itse pizzzayrittäjänä 10 v, jotain tiedän asiasta. Ja ne pizzzatäytteet on ne jota kukin asiakas haluaa. Siis ananas, aurajuusto, kinkku tms.mitä kukin haluaa, siitä syntyy pizzza joka on tilaajalle juuri se oikea. Ja olen ollut Italiassa monta kertaa ja käynyt paikallisissa pizzerioissa, mutta mitään ahaa elämystä en ole kokenut. Puristit voivat jättää suomalaiset pizzat syömättä, muut voivat nauttia tuotteesta jossa on juuri ne täytteet mitä haluaa.

    • Ananaspizza

      PIZZA ILMAN ANANASTA ON KUIN LEIPÄ ILMAN JUUSTOA, KOSKA EIHÄN SE HYVÄÄ OLE MUTTA KYLLÄ SE MENEE

      • anaanas

        Leivän voi syödä ja tehdä niin monella tapaa aivan kuten ananas-pitsankin - kokeilemalla löytää sen parhaimman tavan.


    • Anonyymi

      PiTSahan on juuri sellainen hätävarajämäruoka, että siihen tulee pelkkä jääkaapin polttimo, mikäli muuta ei ole.

      • Anonyymi

        Että olet väärässä. Ennen kaikki oli mitä käteen sai. Nyt pizza on ihan muuta. Get over it.


    • Anonyymi

      Tee testi. Italiassa täytteiden laatu on korkea ja ovat myös sellaisia mitä syödään usein antipastoina, alkupaloina. Kuka suomessa tarjoaa alkupaloina kinkkusuikaletta, tölkkiananasta, kebab-suikaletta ja suomalaisia kestomakkaroita?

      Niinpä, ei kukaan. Lisäksi näiden tuotteiden laatu kotona ja pizzerioissa on luvattoman kehno. Tämä juuri erottaa suomalaisen enemmistön pizza-maun aidosta italialaisesta. Italialaiset keksivät pizzan, saavat kertoa mitä siinä saa olla. Suomalaiset voivat syödä pizzapiiraitaan vapaasti mutta ei kannata ottaa hernettä nenään jos italialainen sanoo ettei tuo ole pizzaa...

      • Anonyymi

        Joo, alkuperäisessä italialaisessa pizassa täytteenä vain oliiviölyä, tomaattia ja juustoa. Ihan vapaasti saat syödä sellaista missä syötkin, muut syö parempaa kinkulla, ananaksella jne. Itse laitan lisäksi chili-paprikakastiketta, oliivia, herkkusientä, pepperonia, homejuustoa ja oreganoa, joskus katkarapuja.


      • Anonyymi

        Ja onhan niitä tarinoita myös siitä mistä itse Italialaiset toivat pizzan Italiaan. Mutta kyllä siinä on käynyt niin, että vaikka Italialaiset olisivatkin keksineet pizzan, muut vain tajusivat tehdä siitä parempaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo, alkuperäisessä italialaisessa pizassa täytteenä vain oliiviölyä, tomaattia ja juustoa. Ihan vapaasti saat syödä sellaista missä syötkin, muut syö parempaa kinkulla, ananaksella jne. Itse laitan lisäksi chili-paprikakastiketta, oliivia, herkkusientä, pepperonia, homejuustoa ja oreganoa, joskus katkarapuja.

        Suosittelen kyllä kaikille lämpimästi, hyvällä huumorilla varustettu olut pizza ohje.

        Testattu ja toimii nammm.... 😘😘😘😘😋


    • Anonyymi

      Italialainenhan syö linnunpesätkin kaisloineen. Nälkäiselle alkuihmiselle kyllä kelpaa.

      • Anonyymi

        Ja kiinalainen syö kaikkia eläimiä,lepakkoja,koiria,kissoja,skorpioneja,ja näin koronavirus vaan leviää!!


    • Anonyymi

      ANANAS KUULUU KYLLÄ PITSAAN PIERKELE
      SUOMI FINLAND PERKELE

    • Anonyymi

      Ihmetyttää miten joku ei tykkäöä ananaksesta pizzassa, paras osa ja sitä enemmän pitää laittaa mitä enemmän suolaisia täytteitä.

    • Anonyymi

      Sopii paremmin kuin banaani.

      Ja banaanikin sopii joissain yhdistelmissä. Banaani-pekoni on ok, banaani-tonnikala yllättävän hyvää.

    • Anonyymi

      Itse tehdessäni pizzaa korvaan ananaksen säilykepersikalla. Eli tomaattikastike, kana, savupekoni, persikka, pizzsajuusto (sekoitus emmental ja mozzarella), aurajuusto ja tietysti reilusti valkosipulia. Olen miettinyt, jos persikan tilalla kokeilisi säilykepäärynää. Sopii sinihomejuuston kanssa mainiosti, joten ehkä seuraavalla kerralla... Tärkeintä pizzassa on tietysti hyvä taikina, tomaattikastike ja uuni.

    • Anonyymi

      Siis pitääkö meillä kaikilla olla sama maku pizzan suhteen ja muidenkin ruokien,miksi?

      • Anonyymi

        Onneksi ei. Sipuleita inhotaan eniten, silti ei ole erikseen sipulittomia eineksiä vaikka on rusinaton maksalaatikko. Monet tuottajat sentään tajuaa jättää sipulit pois vaikka ei mainitakaan tai on korkeintaan hiukan kuivattuna jauheena.


    • olin ennen sitä mieltä että ananas kuuluu pitsaan mutta nykyään sitä mieltä että ei kuulu koska miettikää ihmiset järjellä

      • Anonyymi

        Juu, jos sinäkin sitä järkeä käyttöisit niin tietäisit että pizzaan ei kuulu yhtään mitään vaan pitsaan voi laittaa makumieltymyksien mukaan mitä haluaa.
        Kinkku, Ananas, aurajuusto, jalapeno pizza on todella hyvä yhdistelmä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu, jos sinäkin sitä järkeä käyttöisit niin tietäisit että pizzaan ei kuulu yhtään mitään vaan pitsaan voi laittaa makumieltymyksien mukaan mitä haluaa.
        Kinkku, Ananas, aurajuusto, jalapeno pizza on todella hyvä yhdistelmä.

        Itse alan kyllästyä homejuustoon, ovat turhan suolaisiakin. Paprikakastiketta pohjalle ja noiden lisäksi oliivia, tomaattia ja vähärasvaista juustoa. Meetwursti maistuu vahvemmin kuin kinkku. Onneksi jokainen voi tehdä tai tilata mitä haluaa, välillä voisi kokeilla vähemmän aineita, maut kuitenkin sekoittuu jos liikaa.


    • Anonyymi

      Ananas on hyvää, pizza ei.

    • Anonyymi

      Kyllähän ne vaan sopii yhteen ja tulisuutta rinnalle.
      Enemmistö suomalaisistakin pitää yhdistelmää parhaana.

    • Anonyymi

      Minun mielestä ananas kuuluu pizzaan ihan hyvin. (Mun oma mielipide)

      • Anonyymi

        Pizzaan ei kuulu yhtään mikään tai siihen kuuluu aivan kaikki, eri asia on että mikä siihen sopii.


    • Anonyymi

      Samaa miltä kirjoittaja

    • Anonyymi

      Ananas sopii joidenkin täytteiden kanssa pizzaan, mutta en laittaisi sitä sellaiseen, jossa on prosciuttoa ja tuoreita kirsikkatomaatin puolikkaita.

    • Anonyymi

      Apteekin edustan pizza ale olut, paljon mausteita uikko tarjoilua,

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ananas kuuluu pizzaan! Ymmärräkää!!!!

    • Anonyymi

      Ananas ei ole koskaan kuulunut aitoon italialaiseen pizzaan.
      Sen sijaan hoopot suomalaiset pitävät näköjään enemmän ns.
      Jenkkipizzasta.,.terv.
      Tarja, neljä vuotta Napolissa asuneena ja paikallisia aitoja pizzoja nauttineena....

    • Anonyymi

      Ananas ei kuulu koska se on pahaa pizzassa

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nurmossa kuoli 2 Lasta..

      Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .
      Seinäjoki
      56
      3121
    2. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      47
      2891
    3. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      124
      2699
    4. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      352
      1792
    5. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1094
    6. Ensitreffit Hai rehellisenä - Tämä intiimiyden muoto puuttui suhteesta Annan kanssa: "Meillä ei..."

      Hai ja Anna eivät jatkaneet avioliittoaan Ensitreffit-sarjassa. Olisiko mielestäsi tällä parilla ollut mahdollisuus aito
      Ensitreffit alttarilla
      10
      1081
    7. Purra hermostui A-studiossa

      Purra huusi ja tärisi A-studiossa 21.11.-24. Ei kykene asialliseen keskusteluun.
      Perussuomalaiset
      193
      951
    8. Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle

      Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että
      Maailman menoa
      101
      812
    9. Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!

      Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde
      Suomalaiset julkkikset
      26
      810
    10. Miten meinasit

      Suhtautua minuun kun taas kohdataan?
      Ikävä
      44
      809
    Aihe