Pizza ja ananas?

Mikä saa niinkin monet ihmiset pilaamaan pizzansa ananaksella?

http://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/artikkeli/ylivoimainen-suosikki-koko-maassa-tassa-on-suomen-suosituin-pizza/5819110

Pidän pizzasta ja pidän ananaksesta, mutta eiväthän maut sovi lainkaan yhteen!
Ilmianna
Jaa

17 Vastausta



eihän se mitään pilaamista ole, ananas passaa pitsaa erittäin hyvin ja onkin pakollinen kinkku, ananas, homejuusto pitsoissa.
Ei se raakana passaakaan mihinkään, paista se ananas pitsan kanssa uunissa ensi kerralla.
Ilmianna
Jaa
Oon kans ihmetellyt samaa. Ananas on ihan kaameeta pizzassa. Yhtä hyvin vois laittaa vaiks appelsiinia tai banaania !!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
No ei todellakaan ole sama asia.
Joillakin on huonot makutottumukset kuten sinulla ilmeisesti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Persikka tai/ja banaani sopii pizzaan oikein hyvin.
Ilmianna
Jaa
Ananaksen makeus ja happo tasapainottaa kinkun (ja homejuuston) suolaisuutta. Tämän takia yhdistelmä toimii.
Ilmianna
Jaa
Ananas ja valkosipuli sopivat hyvin yhteen pizzassakin.
Ilmianna
Jaa
Ei se kovin pahaa voi olla tai sopimatonta jos sitä niin moni pitsaansa tunkee.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Pizzaan ei pitäisi tunkea mitään. Lätty, soosi ja juusto, sen jälkeen jotain päällisiä ja jumalattoman kuumaan uuniin hetkeksi.

Siis vain hetkeksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ei välttämättä pilaa mitenkään, kuten Bourdainin Rooma-jaksossa nähtiin - paikallinen pizza-entusiasti teki Tonille muunnelman "klassisesta" tsinkka-ananas-pitsasta ja maistui jopa Tonille.

Ratkaisevaa taitaa olla kinkun ja ananaksen suhde ja käytetyt mausteet eli tuoretta yrttiä (timjamia, salviaa jne...) mukaan ja eiköhän maistu toiselta kuin KotiPitsan tekeleet.

Yleensäkin eineksistä ja pakasteista saa paremmin maistuvia lisäämällä niihin vähän tuoreita yrttejä ja muita mausteita.
Ilmianna
Jaa
sama kuin laittaisi makkaraa pullan päälle.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Kuinka niin?
Väitätkö että tulisen kaverina ei ananas passaa?

Jos sinulla ei ole mitään makutottumuksia niin älä yleistä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Nokialla Vaakon Nakin Kuuma koira on nakkeja sokerimunkin sisällä. Klassikkohitti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
ikävä kuunella roskaruoan mainitsemista,,,käykä FISHTAIL,,/pieni,mut ihana siisti ja
sievä nepali,ravintola) isot annokset,,kana,lamas,,kasvis,monenmuotoisina,,salaatteja
ihana nanleivän,,,Aoikeudet,,,sooth,,,y.m hinnatkin on mukavija,,,
kaikki tehdään asiakk,,odottaessa,,,ei pakasteita,,eikä säilykkeita,,,
Ilmianna
Jaa
Olen aina laittanut ananasta tonnikalapizzaan ja hyvää on.
Ananas antaa pizzaan makeutta ja mehukkuutta.
Ilmianna
Jaa
Aidossa italiassa pizza EI kuulu tehdä ananaksesta. Ei edes varsoille tai imeväisille.
Eräs tuttavapiiriini kuuluva henkilö otti tavoitteekseen kieltää 0.7% avokadoa sisältävien guoacmolejen kieltämisen myynnistä ja ONNISTUI SIINÄ!
nyt hän on tavoittelee sitä, että kaikki nämä ananakset kielletään pizzoista. ainoastaan alkuperäinen "Hawaian eli kinkku ananas" saisi olla, koska se on jo perinne.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Koskakohan ihmiset jummartavat ettei ole "aitoa sitä sun tätä" vaan esmerkiksi "italialainen ruoka" on kaikkea ympäristöstä ja sekin muuttuu kaiken aikaan.

Italiahan on pitkä maa ja sen historia on täynnään pieniä ruhtinaskuntia, joilla kaikilla on oma ruokakulttuurinsa aina etelän maurien ja pohjoisen saksalaisten vaikutuksista - jopa kreikkalaista vaikutusta löytyy "saappaan" kantapään tienoilta, joten miten voidaan puhua "italialaisesta ruoasta" kun pitäisi puhua välimerellisestä ruoasta, jonka makuihin kuuluu yksinkertaisuus paikallisista raaka-aineista ja mausteista.

Yksinkertaisuus on oikeastaan se salaisuus makuihin aivan kuten Suomessa paistettu, vastapyydetty ahven perunoiden kera voikastikkeella muutamalla yrtillä maustettuna eli puhtaat maut simppelisti lautaselta tarjottuna on sitä parhautta.

Itselleni eräs "paras ruoka" on hyvä, sileä perunamuussi simppelisti tehtynä hyvin paistetun, rapeakuorisen ryynimakkaran kera etikkaisia oheen ja hyvä olut juomaksi ja ei paremmasta väliksi.

Tseffit ja blogistit keskittyvät liikaa tekniikkaan ja esillepanoon unohtaen samalla itse ruoan vaikka muuta väittävätkin - pitää olla rakenteita ja senmoista, mutta rakentaessaan niitä ruoka menettää juuri sen rakenteen ja maun, mitä haluaisi sen olevan eli autenttisuuden.

Kyseessä on ihmisten koristelun halu eli blingbling-taipumus - kaikkeen pitää saada vielä vähän jotain lisää vaikka se ei sitä kaipaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Eikö teillä oikeasti ole parempaa tekemistä, kun miettiä kuuluuko ananas pizzan vai ei. Ihan vähä-älyisten touhua väitellä täällä.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Pizza ja ananas?

Mikä saa niinkin monet ihmiset pilaamaan pizzansa ananaksella?

http://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/artikkeli/ylivoimainen-suosikki-koko-maassa-tassa-on-suomen-suosituin-pizza/5819110

Pidän pizzasta ja pidän ananaksesta, mutta eiväthän maut sovi lainkaan yhteen!

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta