Lukiolaistytöt vegaaneja

Miettijä

Vegaaniruokavalio on uponnut tyttöihin, nimenomaan lukiolaisiin. Kaupunkilaisiin, hyvin toimeentulevien perheiden kympin tyttöihin... miksi? Ylipäätään (kaupunkilainen) naisedustus näyttää vallitsevan vegaaniruokavaliota noudattavissa. Ilmeisesti aina ollut jokin aate, tms. millä kapinoida vanhempia vastaan. Nykyään ruuasta on tullut iso ongelma. Se ei ole vain ravintoa, vaan elämäntapa - elämä, jossa keskiössä pyörii ruoka. (Toisilla se voi olla huumeet, karkki, alkoholi, bulimia, anoreksia, tms.) En ymmärrä tätä buumia.

20

282

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kolmen_äippä

      Luonnosta vieraantunieta ja tietämättömiä. Erikoisuuden hakemista. Täällä maalla ollaan niin eri porukkaa, en tiedäa ainoatakaan vegaania olevan yläasteella tai lukiossa. Kaikki ruoat käy.
      Kai se on hienoa mainostaa olevansa vegaani ja vaatia erikoispalvelua sen tiimoilta. Lukea nettiä ja käydä ostamassa jotain sörsseleitä. On se mageeta.

      Kyllä mun tyttölapset kouluaikaan söi kaikkea.
      Ei siihen kiinnitetty sen isompaa huomiota, kuten tuntuu olevan nyt muodissa.

    • RvaÄityli

      En jaksa millään muuttaa perheemme ruokia vegaaneiksi, enkä aio edes ostaa kalliita erikoistuotteita. Joten jatkuva konflikti päällä meillä. Ruokailusta, joka ennen sujui ongelmitta, on tullut riita - vain siksi, että en lämpene vegaaniudelle. Teinityttöni on enemmän kuin luonnosta vieraantunut, pelkää eläimiä ja metsää. Läpeensä urbaani. Jostain muoti-ilmiöstä lienee kysymys, ja koulussa voi olla kaverina joku tulisieluinen vegaani, joka on saanut tytön höynättettyä tähän muotiin.

      Ruokailu pelkkää vouhotusta...Tähän saakka sekaruokaa, ei ongelmia, ei sairauksia, ei allergioita, ei ylipainoa, tms. Ehkä tässä pohjimmiltaan on kyse kapinasta (terve, normaali juttu teineille). Mutta että riidellä ruokailusta ja ravinnosta....on sata kertaa pahempia ongelmia maailmassa kuin eläinten kärsimys. Joo, provosoitukaa. Tämä oli väsyneen äidin purkaus. En jaksa venyä ja joustaa enempään, minä en jaksa opetella uusia (kalliita) ruokajuttuja. Meillä on rahat vähissä. (Ja sitäpaitsi, olen senverta vanhanaikainen, että olen oppinut kunnioittamaan kokkia, ei-aina-niin-itsestäänselvääruokaa ja ruokailua, en halua nirsoilla - varsinkin kun on nälkä).

      • jalat_turpeessa

        Ymmärrän RvaÄityli.
        Kun kouluruokaa tekee työkseen kuten minä alkaa ilmaantua näitä vegaaneja, ovat jotain yläaste 8 ja siitä ylöspäin . Somesta luettu että se on jotain cool ja jotenkin yhdistän tämän muoti ihanteisiin, laihduttamiseen ja murrosikään. Ei sillä mitään tekemistä ole todellisuuden kanssa, sitä ennen on muussi ja lihapullat maistuneet.

        Pelkkää mediahörhöä.


      • jalat_turpeessa kirjoitti:

        Ymmärrän RvaÄityli.
        Kun kouluruokaa tekee työkseen kuten minä alkaa ilmaantua näitä vegaaneja, ovat jotain yläaste 8 ja siitä ylöspäin . Somesta luettu että se on jotain cool ja jotenkin yhdistän tämän muoti ihanteisiin, laihduttamiseen ja murrosikään. Ei sillä mitään tekemistä ole todellisuuden kanssa, sitä ennen on muussi ja lihapullat maistuneet.

        Pelkkää mediahörhöä.

        Tuossa iässä nuoret alkavat ajattelemaan enemmän itse ja osaavat jo vähän tajutakkin maailmasta jotain. Esimerkiksi sen, että mistä se lihapulla todellisuudessa tulee ja mitä se oikeasti on.


    • Vegaaniutta on ollut kautta aikojen. Ei ole siis mikään buumi taikka ilmiö. On kuitenkin totta, että yhä useampi nuori ja vähän vanhempikin siirtyy vegaaniruokavalioon ja tämä ruokavalio on saamassa jalansijaa niin kauppojen hyllyillä kuin kahviloissa ja ravintoloissa. Osa syy joidenkin vegaanituotteiden kalliuteen on verotus(kasvijuomissa sovelletaan sokeriveroa). Joidenkin tuotteiden hinta taas johtuu tuotteiden menekistä ja tuotannon kannattavuudesta. On siis kannattavampaa tuottaa vähän kalliilla kuin paljon halvalla vielä tässä vaiheessa, jotta tuottajien kulut tulevat maksetuiksi eikä jäätäisi tappiolle, kun meneekin iso osa roskiin. Urbaanilegendaa on sekin, että vegaanit asuisivat kaupungeissa, kerrostaloissa jne. Kaupungissa on toki helpompi asua, koska erikoisliikkeet ovat lähempänä ja isojen kauppojen hyllyiltä löytää paremmin erilaisia vegaanijuustoja, leikkeleitä ja makkaroita. Sama pätee ravintoloihin. On todennäköisempää löytää ravintola, joka ei kuulu mihinkään ketjuun ja joka tarjoaa myös vegaaniannoksia.

      Loppujen lopuksi vegaanius on kuitenkin valinta omista teoistaan ja tekojen seurauksista. Asui sitten missä tahansa tai oli sitten minkä ikäinen tahansa.

      • ärsyttävä_homo

        Turpa kiinni jaysys vessanpöntön haistaja, sulta ei ole kysytty mitään, mene pätemään homopalstalles , se on sun osaamisalue . Mitään et tiä etkä tule tietämään lapsista joten painu helv mielipitees kanssa.


      • ärsyttävä_homo kirjoitti:

        Turpa kiinni jaysys vessanpöntön haistaja, sulta ei ole kysytty mitään, mene pätemään homopalstalles , se on sun osaamisalue . Mitään et tiä etkä tule tietämään lapsista joten painu helv mielipitees kanssa.

        Iskikö peppukipeys?

        https://i.imgur.com/DqIJ5Ex.jpg


      • jay_persehomo

        homopoika kertoo harrastuksitaan


      • Vegepossu

        Niinpä. Se on jokaisen oma valinta. Itse ajattelin ainakin kokeilla vagaaniutta, kun olin lukenut siitä, kuinka tehotuotetaan ruokaa. Sairasta touhua! Lihaa en ole syönyt pariinkymmeneen vuoteen ja hyvin olen pärjännyt. Vegaanius on ihan hyvä vaihtoehto, eikä mikään teinien"muotijuttu". Ihminen, joka ottaa selvää asioista ja haluaa vaikuttaa valinnoillaan ympäristön- ja eläinten hyvinvointiin ja terveyteensä, valitsee loogisesti vegaaniuden. Se vaan tuntuu herättävän paljon tunteita. Ymmärrän, kyllä miksi. Syöminen on henkilökohtainen asia ja siihen puuttuminen herättää aina tunteita. Fiksu vegaani ei teekään valinnoistaan numeroa ja tahallisesti syyllistä ketään. Se on vähän sama asia, kuin olisit asbolutisti. Uit valtavirtaa vastaan, mutta et joka paikassa toitottamassa alkoholin haitoista ja omasta valinnastasi. Painokelvottomat komentit kannattaa jättää aina omaan arvoonsa...


    • elämävalintojatäynnä

      Niinpä niin. Kun kaikkea on liikaa, on valinnan mahdollisuus. Tai valituksen, miten sen nyt ottaa... Länsimaissa on kaikkea liikaa ja mistään ei ole puute, niin totta kai nuoriso vaatii ja vaatii ja vaatii. Ja vanhemmat myötäilee.
      Jos teini haluaa vegaania, niin viljelköön itse takapihalla/siirtolapuutarhapalstalla (maailmakuva laajenee ja työnteko tulee tutuksi) tai ostakoon itse kuukausirahalla (tulee samalla rahan arvo tutuksi) ja valmistakoon itse vegaaniruokansa (netti täynnä ohjeita ja peruskoulussa köksätunnit). Älkää tehkö asiasta itsellenne tai teinille ongelmaa, vaan käyttäkää tämä faasi opetusmahdollisuutena. Jos nuorta todella ohjaa ideologia, hän noudatta sen oppeja ja panostaa itse viljelyyn, ruuanlaittoon jne., ja jos kyseessä vain ohimenevä muotiherätys, niin ylimääräinen vaiva varmaankin hiivuttaa vegaanivillityksen.

      • herne_maissi_paprika

        Naulan kantaan. Olen täysin samaa mieltä.
        Kovin moni lapsi vielä luulee että maito tulee kaupasta, ei lehmän utareesta.

        Niin että siitä vaan, viljelemään itse, ihan oikein.


      • lihaaaaaa_nam

        On tullut teurastettua. Kanoja ei muuten pistetä hengiltä, pää pölkylle ja kirveellä kaula poikki. Nautaa ei suolisteta.. tai niin se nostetaan koukkuun ja suolisto pudotetaan alas, samoin kun hirveltä. Sialta normaalisti päästetään ekana veret irti , otetaan talteen ja sitten suolet ulos, kuten myös lampaalta.
        Ne jotka tapetaan ampumalla: kuten esim riistalinnut kynitään ja käsitellään.

        Vessanpönttö lähellä--- meeppäs jeysys haistelemmaan sinne. kato että ei homonenä eksy heteron persieen työpaikallas kun sitä harrastelet.


      • hetero_

        Ei se mikään vitsi ole. Itse olet sanonut haistelevasti lihansyöjien paskanhajua työpaikalla jos joku käy pskalla-ja että haju säilyy pidempään kun kasvissyäjän pskanhaju.
        Sinä ja KUMPPANISI.


      • lankkupihvi

        Alahan nyt neiti yosois lampsia siiitä hamees ja poikaystävä -markon kanssa ostsrille .Meillä aikuisilla on pissi- ja kakkaleikit ohimennyttä elämää.


      • lady_boy_jaysus

        Se paskanhaistelija älähtää, kenenkä kalikkka kalhahtaa. No miitäs ne tänään söi, joko oot haistellut. Lasagnea, lihapullia , paistia, vai pihvejä ?
        Oot varmaa kahtonut etteivät ole terveitä sekaaneja ja tehnyt normaalin pöntön haistelun.
        Siussa ei varmaan ole poikaa sannoon niille niillevaan tilität täällä että teidän kakka haisee pahalle.


      • palstan_homohäirikkö

        Mitähän muuten pönttöpoika tietää lukiolaistytöistä tai heidän syömishäiriöstä ?
        Ei yhtikäs yhtään mitään.
        Sekaaneista jaksaa jauhaa ja niiden paskanhajusta.


      • hyvästi_iäksi

        taisit tehdä sen ihan itte, huomionkipeä homo.


      • vaihda-alaa

        Työkaverit, ne jotka ei tykkää että paskooja nuuskitaan ja kirjotetaan niistä nettiin


    • välikädettarvitsevat

      Kai vegaanikin syö leipää?Politiikkaa kai tämä,mutta esim.1.85 € maksavan leipä pkt:n hinnasta viljelijä saa vain n.8 senttiä,siis älkäämme katehdiko viljelijöitä.

    • maailmamuuttuu

      Niin, ennen oli punk nyt salaatti.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5728
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3515
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1895
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1730
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1566
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1483
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1370
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1317
    Aihe