Miltä sinusta korianteri maistuu?

sxth

http://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/artikkeli/vihaatko-korianteria-sille-on-tieteellinen-syy/3296116

Minusta maku ei ole saippuainen, vaan voisin kuvitella bensiinin tai jonkun muun polttoaineen maistuvan samalta. Kerran nuorena sitä tankista olen siemaissutkin, joten kokemuspohjaa on.

Ennen kuin tunsin korianterin makua, syljin kikherneet suustani työpaikkaruokalassa pilaantuneina vaihvihkaa servettiin ja varoitin vierustovereita, jotka eivät silminnähden ymmärtäneet mistä puhuin. Myöhemmin taasen ihmettelin falafel-pihvin kemiallista makua. Arvelin pakkausmateriaalin pilanneen maun...

Miltä sinusta korianteri maistuu? Jos se maistuu hyvälle, niin mitä se maku muistuttaa sinusta?

20

2623

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ..siis miltä se maistuu :)

    • Hirvittävältä.

      • Olen täysin samaa mieltä! :)


    • Eihän se mikään makuelämys ole. Persiljan sukulainen, maistuu karvaalta ruoholta. Esim: salsassa se menee siellä seassa, mutta muuten jää kyllä vähälle huomiolle.

      Minua on ruvennut ärsyttämään, kun ravintoloissa työntävät rucolaa jokaiseen annokseen, muka koristeeksi, jopa lämpimiin ruokiin. Vaikka muuten salaateista tykkään, ei ne heinät sitä ruokaa kaunista. Saisi jäädä minun puolestani laittamatta.

      • Siis karvaalta ruoholta kuin persilja! Persiljaa syön kyllä, vaikken sitäkään voi tuoreena hyväksi sanoa. Ajattelen aina, että tässähän on niin paljon rautaa :) Kuivamausteena se käy lihasta kalaa.


    • Mä en maista sitä saippuaisuutta. Ei ole lemppariyrtti, mutta moneen wokkiin sopii hyvin.

      vaikka tähän:

      http://antipastaa.blogspot.fi/2016/03/cashewkana-antipastan-tapaan.html

      • Juuri wokkikokeilujen yhteydessä tämä yhteentörmäys rysähti :) En oikein edes ymmärrä, miten ihmeessä olin pystynyt sitä välttelemään tähän asti.


    • Falafel-pihvejä en voi sietää, siinä on joku ärsyttävä maku, joka ei käy. En usko että korianterista.

      En ole käyttänyt noita korianterinlehtiä ruuanlaitossa, mutta siemeniä käytän. Heitän esim aasialaistyyppiseen kanaruokiin muiden mausteiden kanssa. Ei ole maistunut saippualta.

      • Ettei vain olisi korianteri! Se selviää kun maistat yhden tuoreen korianterin lehden. Et tule ikinä unohtamaan sitä makuelämystä!


    • Luolamadonna

      Korianterilla on omanlaisensa makunystyrämaailma. Hyvin usein käy niin, että etsittäessä rinnastusta eksoottiselle maulle, eksytään alkutilanteesta herbaviidakkoon. Ja syvälle. Esmes maistettaessa saippuaa saadaan mielikuva kapakalatelineessä kuivuneesta terveyssiteestä etc. Wikipedian viittaus luteeseen on niin outo, että en oikein tiedä, mitä ajatella.

      Itse olen näiden heinien kanssa pulannut lapsesta saakka, ja ne ovat luonnollinen osa elämän kiertokulkua. Yrttien maun ja värin kuvailu niitä vertaamalla johonkin, on ymmärryskeinoista huonoin ja ennalta säädellyin, esiasetelluin ja lyhytnäköisin.

      Se on yksilöllinen kokemus, joka vehkassa jyrää.

      (Hihitystä)

      • Niinpä - kukaan ei voi olla lopulta varma, aistiiko mitään samoin kuin muut. Silti yllättävää, että vertaus luteeseen, on sitä mitä korianterissa maistan. Lude maistuu pitkään ja pahalta, sekä inhottavan mausteiselta! Tarkoittaako se sitä, että joku voisi saada siitä kulinaarisen nautinnon?!


      • Luolamadonna
        sxth kirjoitti:

        Niinpä - kukaan ei voi olla lopulta varma, aistiiko mitään samoin kuin muut. Silti yllättävää, että vertaus luteeseen, on sitä mitä korianterissa maistan. Lude maistuu pitkään ja pahalta, sekä inhottavan mausteiselta! Tarkoittaako se sitä, että joku voisi saada siitä kulinaarisen nautinnon?!

        Mjoo

        Olisihan se tietysti sääli, että huolimatta siitä kuinka rikas kokemusmaailma kullakin sitten oli, niin tästä ei voisi tiedottaa kenellekään. Ihmisten välille voisi siten syntyä vain kuvitteellisia sidoksia, jos keinona on jakaa kokemusmaailman yksityiskohtia. Mielestäni helpompaa on ymmärtää kollektiivisen puutteellisuuden näkymät kuin henkilökohtaiset. Tämä siksi, että oma kokemusmaailma on todellinen ja kollektiivinen ei, mutta koska todellisesta kokemusmaailmasta viestiminen on vaikeaa, ellei mahdotonta, niin turvaudumme näihin luteisiin tämän tästä.

        Itselleni tulee korianterista mieleen alkaloidi metallisuus, lääkeyrttimäisyys.

        (Hihitystä)


      • lutikkakoira
        sxth kirjoitti:

        Niinpä - kukaan ei voi olla lopulta varma, aistiiko mitään samoin kuin muut. Silti yllättävää, että vertaus luteeseen, on sitä mitä korianterissa maistan. Lude maistuu pitkään ja pahalta, sekä inhottavan mausteiselta! Tarkoittaako se sitä, että joku voisi saada siitä kulinaarisen nautinnon?!

        Mansikkalude on kitkerä

        Seinälude tuoxuu mantelilta


    • tiipek

      Maistuu halvalta venäläiseltä hajuvedeltä, en kylläkään ole sellaista maistellut, mutta voin kuvitella miltä se maistuu.

      • njetponimai

        Onx tiatoo, ett miten saa patjasta pois venakon haisut?


      • njetponimai kirjoitti:

        Onx tiatoo, ett miten saa patjasta pois venakon haisut?

        Vetypommilla. Kortsu maistuu kumilta sano entinen likka kun pitsaan pieras.


    • Per-kel

      Maistuu ihanalta tuo Pakshii Thai ;-*

    • Mörrimurri

      Saippualta. Se pilaa ruoan kuin ruoan.

    • Anonyymi

      Söin korianterinsiemeniä melko tujun annoksen, koska niillä väitetään olevan tiettyjä terveysvaikutuksia. Sen jälkeen ihmiset loivat ällistyneitä katseita sekä outoja muljautuksia suuntaani, tajusin korianterin aiheuttaneen melkoisen lemun olemukseeni. Aiheesta onkin mainio kirjoitelma englanniksi, viikon lemu:

      https://smellofevolution.com/2011/10/02/smell-of-the-week-coriander/

      Aloittaja kirjoittaa:

      #Minusta maku ei ole saippuainen, vaan voisin kuvitella bensiinin tai jonkun muun polttoaineen maistuvan samalta. Kerran nuorena sitä tankista olen siemaissutkin, joten kokemuspohjaa on.#

      Korianterissa, ainakin siemenissä, on joitain samantapaisia yhdisteitä kuin bensiinissä, sivulla enemmän:

      https://www.plantshospital.com/cilantro-or-coriander/

      😱

    • Anonyymi

      Tuoreena yrtti on kamalan makuinen; metallinen, ja pilaa joka ruoan, mutta kuivattuna tosi herkullinen, mm. korianterijuusto on aivan taivaallista.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe