keihään mestarit

HeikkiJärvelin

Parhaimmista parhaat keihäsmiehet.


Janis Lusis,Latvia.-Todellinen mestariheittäjä, joka on suomalaisten ehkä eniten kunnioittama ulkomaalainen keihäsmies.Kilpailijana suorastaan valurautaa ja se uskomaton rentous kilpailusuorituksissa..Otti v.1962-1972 arvokisoista lähes kaiken eli 4 Euroopanmestaruutta sekä olympiakullan,hopean ja pronssin.

Jorma Kinnunen.-Kiukkuinen ja herkkä "pikkujättiläinen"uhmasi luonnon sekä anatomian lakeja kirjaimellisesti.175 senttinen ja naisten hennolla luustolla varusteltu mies heitteli jättiläisten tuloksia valtavalla tahdonvoimalla sekä atomipommin veroisilla latauksilla.Ja samalla heitti myös itsensä suomalaisten sydämiin..

Seppo Räty.-Omintakeinen ja Havukkaahon ajattelijaan verrattavissa oleva aito persoona ei juuri turhista valitellut!Hirvittävän kivunkeston omannut Tohmajärveläinen kävi hakemassa mitaleita arvokisoista selaisella keholla ,jolla yleensä ollaan kirkkaasti sairauseläkkeen piirissä..Sepon alkukantaisen hurjat repäisyt nostavat kylmät väreet pintaan vieläkin!

Steve Backley,Englanti.-Tyylikkäällä britillä on ollut ehkä kaikkien aikojen kovimmat kilpailuhermot keihäsmiesten joukossa.Idioottivarman tekniikan omannut Backley voitti urallaan esim. 4 peräkkäistä EM-kultaa,3 kansainyhteisön mestaruutta sekä lisäksi kuusi himmeämpää arvokisamitalia.Vähemmälläkin saavutuksilla aateloidaan briteissä ritarinarvoon..

Matti Järvinen.-30-luvun keihäslegenda jolla on eniten heitettyjä maailmanennätyksiä(10) mitä kellään kepinheittäjällä.Monipuolinen,lahjakas sekä analyyttisen älykäs "Maailman Matti" sai vanhan painavakärkisen "puuromun" lentämään murskalla päällystetyltä heittopaikalta niin kauas,etten millään jaksa uskoa kenenkään nykyheittäjän pystyvän edellämäinituilla pelimerkeillä enää samaan.

Jan Zelezny,Tsekki.-Keihään kuningas on epäilemättä yksi suurimmista urheilijoista kautta aikojen.Kuusinkertainen arvokisavoittaja kiskaisi 18 vuotta sitten nykyisellä keihäsmallilla todennäköisesti ikuisena säilyvän ME:n 98.48.Kymmenen parhaan kilpailuheiton keskiarvo "Ostravan tykillä" on suorastaan musertava 94,47..!

Yrjö Nikkanen.-Salamannopea vetäisijä ja boheemi elämäntaiteilija oli räjähtävyydessään yksi kovimmista.Nykyisille olosuhteista ja kaikesta jonninjoutavasta valitteleville keihäsmiehille mainittakoon että kun Nikkanen heitti puukeihäällä viimeisimmän,16 v. säilyneen ME:n lokakuussa 1938,niin lämpöä oli ruhtinaalliset 3 astetta ja taivaalta sateli veden sekaista räntää..

Uwe Hohn,Saksa.-Myyttinen germaanijättiläinen jonka ura loppui valitettavan aikaisin jo 22v vakavaan loukkantumiseen,Valtava 104.80 silloisella liitokeihäällä korottaa tämän kaksimetrisen kolossin ikuisiksi ajoiksi urheilunhistoriaan.

Aki Parviainen.-Ehkä aliarvostetuin keihäsmies jollakin tapaa..Maailmanmestari v.1999 oli äärimmäisen lahjakas heittäjä josta kertoo mm 16 vuotiaana miesten välineellä kiskaistu 79.94!Edelleen Suomen ennätystä hallussa pitämä Parviainen(93.09) on myöskin eniten (8 kpl) 90 metrin ylityksiä nykymallilla tehnyt härmäläinen.Akin Edmontonin MM-kisojen hopeaheitto 91.34 on pisin suomalaisen arvokisoissa tekemä keihäsmallista riippumatta.

Tero Pitkämäki.-Suomen yleisurheilun keulakuvana jo kymmenen vuotta ollut Ilmajokelainen olisi pienellä viilauksella pystynyt paljonkin parempaan kuin sen mitä hän on tähän mennessä saavuttanut.Yksi kaikkien aikojen kimmoisimmista ja "pajunvitsamaisimmista" heittäjistä ei ole kuitenkaan vielä viimeistä sanaansa sanonut.Mutta kello tikittää jo armotta..

Andreas Thorlkidsen,Norja.-Superviikinki jota ilman keihäskaudet 2004-2011 olisivat olleet kuin tiskiveden väristä filminauhaa.Kun tämä Norjan kultapoika oli parhaimmillaan,niin arvokisojen ykköspaikan olisi voinut ojentaa hänelle jo etukäteen..Nykyään valitettavasti kuin kalpea varjo loistojensa päivistä.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyslevä

      Entä Nevala, Korjus, Ruuskanen?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2102
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1654
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe