Mistä meidän suvun narsissmi on peräisin?

Rixu88

Typerä kysymys otsikossa, mutta sitä olen miettinyt viime vuodet.
Itse olen 27-vuotias ja omaan isosiskon joka on 35 vuotta. Hänellä on ollut alkoholiongelma. Entiedä kuinka paljon hän juo nykyisin, mutta välillä. Hän on juonut 13-vuotiaasta ainakin. Hänellä on 3 lasta, joista 2 vanhinta on huostaanotettu, koska näillä on eri isä, kuin nuorimmalla ja vanhempien lasten isä on kuollut. Sisko on eronnut nuorimmaisen isästäkin. Aikaisemmin hän erosi ja palasi yhteen hänen kanssaan useasti. Hän muutti erilleen valehtelematta vähintään neljästi, 8 vuoden aikana. Sisko on myös hankkiutunut raskaaksi kahdelle muulle miehelle ja tehnyt abortin. Tämä ei voi olla vahinkoraskaus kertaa kaksi.
Hänellä on myös koiria ollut. Tälläkin hetkellä on. Edelliset koirat on joko myyty rahan tarpeessa tai viety lopetettavaksi. Yksikään koirista ole ollut yli vuotta hänellä. Tämä nykyinen koira tekee tarpeet sisälle. Haukkuu, murisee ja näyttää hampaitaan vieraille. Viime kyläreissulla se iski hampaat äitiini. Ei purrut lujaa, mutta yritti. Olen kehoittanut kouluttamaan koiraa, mutta ei ole kuulemma aikaa(työttömällä ei ole aikaa).
Rahaa pitäisi olla aina lainaamassa. Ymmärrä kyllä, että työttömänä sitä rahaa ei hirveästi ole. Mutta se rahakaan ei mene sinne minne on tarkoitus. Hänen toinen vanhemmista lapsistaa pyysi rahaa keikalle, lupasin kummina antaa tottakai, mutta tyhmänä laitoin ne rahat äitinsä tilille, koska äiti menee lapsensa kanssa keikalle, mutta niitäkin rahoja on käytetty muuhun jo vaikka se keikka on tällä viikolla.
Annoin viime vuonna tietokoneen lahjaksi yhdelle lapsista. Sitäkään ei ole enää heillä. Vittu.
Ja jos hänen käytöksestään huomauttaa, hän haukkuu minua vitun luuseriksi ja kateelliseksi. Kadehdin tottakai hänen elämäänsä. Vaihtaisin koska vaan työelämäni, avioliittoni, lapseni ja asuntomme hänen tilanteeseensa.
Tässä lyhyesti siskostani.
Äitini on kanssa ongelmatapaus. Hän myöntyy siskon tahtoon. Aina. Hän lainaa pienestä eläkkeestään useita kymppejä siskolleni, joka maksaa takaisin 20e. Jos sitäkään. Hän ei voi kuulemma jättää lastaan pulaan.
Äidillä on myös peliongelma. Hän sysää loput rahoistaan pelikoneisiin. Hän voittaa välillä niistä, mutta yleensä ei. Silloin se on kauppa katsonut ettei anneta tolle vanhalle ämmälle voittoa. Samoin kaikki bonuskortit. Hänelle kun ei kerry bonuksia kun muutamia euroja silloin tällöin, on sekin salaliitto. Kuulemma kauppa ottaa hänen rahojaan ja ettei näin vanha ämmä huomaisi asiaa. Ja silloin kun hän ei voita, hän lyö niitä pelikoneita.
Hänelle pitää tehdä ja tuoda kaikki valmiiksi. Hän hokee, että miksi kukaan ei tule laittamaan hänelle verhoja, lamppua kattoon jne jne. Hän ei pyydä koskaan, vaan valitti koko ajan minulle, vaikka olin viimeisillään raskaana, enkä todellaakaan kiipeä laittamaan mitään verhoja.
Hän myös uhkailee itsemurhalla, jos en hänen tahtoonsa myönny. Viimeksi hän soitti syntymäpäivänäni, pummasi rahaa, itselläni ei juuri silloin ollut kuin 20e tilillä, niin jo hän uhkasi pillereiden syönnillä. Rahaa en antanut ja vielä tuo tuntuu hengittävänkin.
Hän uhkaili jo kun olin lapsi. Jos kiukuttelin, hän rupesi pakkaamaan laukkua ja sanoi kuinka äiti lähtee pois. Tai jos hän pyysi tekemään jonkun kotityön ja en ollut sitä samalla sekunnilla tekemässä, hän rupesi "kakomaan ja tukehtumaan". Sama homma, jos oli jotain riitaa tullut. Tätä on vaikea selittää, se pitäisi nähdä.
Jos hänelle sanoo asioista, että hän voi vaikka itse joitain asioitaan hoitaa tai mainitsen pelaamisesta, hän soittaa siskolleni, että olen haukkunut hänet aivan lyttyyn. Mielestäni haukkuminen on sitä, että sanotaan negatiivisesti kuvaavia sanoja ihmisestä, ei se että pelaamista pitäisi rajoittaa, kun rahat loppuu viikossa.

Tässä lyhyesti äidistäni.
Miksi minulla on tälläinen suku?

13

285

Vastaukset

 • Kovilla olet. Sinuna harkitsisin vakavasti, että rajoittaisin yhteydenottoja esim kerran kuukaudessa tms. Hiukan vastaavanlaisessa tapauksessa ystäväni parisuhde kärsi kovasti (ystävän huomaamatta) lapsuudenperheen tempauksista. Totta kai välien rajoittaminen on vaikeaa.

  Persoonallisuushäiriöitä on muunkinlaisia kuin narsismi. Etsi netistä tietoa. Ne ovat perinnöllisiä eikä mikään paranna, lapsuudessa annettu hyvä tuki ja kasvatus voi tosin estää joitakin persoonallisuushäiriöitä kehittymästä täyteen kukkaan. Persoonallisuushäiriöt ovat usein sekamuotoisia eli mukana voi olla piirteitä useista häiriöistä. Narsistisella ja epäsosiaalisella sekä epävakaalla persoonallisuushäiriöillä on vahva yhteys riippuvuuksiin (peli, päihde, seksi jne.), jotka jo yksinäänkin ovat hankalia lähiympäristölle. Nuo kolme häiriötä tulevat mieleen kertomastasi. Ainoa miten voi auttaa on kannustaa hoitoon, mutta eiväthän nämä mene.

  Älä lainaa näille koskaan rahaa ja osta vaikka eri puhelin, jota et aina pidä päällä, salaa oikea numerosi. Tässä joitakin vinkkejä.

  Ja tosiaan vastauksena kysymykseesi, nämä ovat hyvin vahvasti perinnöllisiä sairauksia.

  • Eivät todellakaan ole perinnöllisiä sairauksia.

   Jos oikein totta puhutaan, niin persoonallisuushäiriöt eivät ole edes sairauksia. Niille ei ole edes sairauksille vaadittavaa tautiluokitusta.

   Kyökkipsykologia muuten juontaa juurensa ylikorostuneesta pätemisentarpeesta. Nettipalstat ovat täynnä toinen toistaan vakava-asteisemmin kyökkipsykologiaan sairastuneita.


  • Ehkä sitten pätemisentarvettakin. Netissä ei voi ketään diagnosoida ja se, mikä on sairaus on joidenkin mielestä filosofinen kysymys, mutta kyllä persoonallisuushäiriöillä on tautiluokitus. Ne alkavat F60.0:sta, joka on epäluuloinen persoonallisuushäiriö. F60.2 on epäsosiaalinen persoonallisuushäiriö, F60.3 on epävakaa persoonallisuushäiriö. Sairastavuudessa on vahva perinnöllinen komponentti ympäristötekijöiden lisäksi.


  • kovilla.olet kirjoitti:

   Ehkä sitten pätemisentarvettakin. Netissä ei voi ketään diagnosoida ja se, mikä on sairaus on joidenkin mielestä filosofinen kysymys, mutta kyllä persoonallisuushäiriöillä on tautiluokitus. Ne alkavat F60.0:sta, joka on epäluuloinen persoonallisuushäiriö. F60.2 on epäsosiaalinen persoonallisuushäiriö, F60.3 on epävakaa persoonallisuushäiriö. Sairastavuudessa on vahva perinnöllinen komponentti ympäristötekijöiden lisäksi.

   Häiriö ei ole sairaus, vaan sananmukaisesti persoonallisuuden kehityksessä tapahtunut häiriö.

   Nuo luokitukset tulivat mukaan muutama vuosi sitten vain siksi, että voidaan määritellä lausuntoihin lyhyemmin oireiden kirjo.

   Että menepä nyt muualle höpisemään omiasi.


 • Ainoa tapa säilyttää oma mielenrauhasi on tehdä piiiiiiiiiiiiiiiiiitkä hajurako noihin ihmisiin. "Ystävät valitaan , sukua ei" Mutta se ei estä sinua pysymään noista erossa!
  He tarkoituksella ovat tehneet itsestään sellaisia kuin ovat. Kukaan ei ole pakottanut heitä moiseen käytokseen, se on 100% heidän itsensä aikaansaamaa.

  Miksi sinä edeskään tunget itseäsi (perhettäsi?) noiden läheisyyteen?

  Vain vähennä yhteydenpito max muutamaan kertaan vuodessa. Silloinkin pidä keskustelut pois yksityisasioista (ellei joku heistä ole kuollut), maailmalla tapahtuu ja kuohuu niin paljon että siitä riittää juttua vaikka kuukausiksi!

  Vain anna heidän jatkaa omalla tavallaan ja pysy, ole hyvä, heistä erossa!

 • kukaan ei pakota olemaan yhteyksissä vitun luusereihin, ei vaikka he olisivat oma sisko ja äiti.

  Siskosi raskaudet, abortit, parisuhteet ovat hänen asiansa. Sinun tehtäväsi ei ole niitä keskustelupalstoille levitellä. Tuon tehtyäsi vaikutat pahimman laatuiselta juoruakalta, ihmiseltä joka ei tajua, että muiden ihmisten asioita ei tuoda julkisuuteen ilman heidän lupaansa. Enkä usko, että siskosi on antanut sinulle luvan kirjoitella hänen aborteistaan tänne.

  Omista asioistasi voit kirjoittaa vaikka ja kuinka, mutta muiden ihmisten jutut ovat heidän yksityisyyden piiriin kuuluvia asioita. Piste.

  Lopuksi, sinä päätät kuinka paljon olet tekemisissä siskosi ja äitisi kanssa, emme me.

 • Jos minä olisin ap, häpeäisin silmät päästäni tätä aloitusta.
  Aloituksen olisi voinut tehdä toisin, ilman että tuo julki siskon abortit sun muut, mutta ilmiselvästi aloittaja haluaa jostain syystä antaa siskostaan ja äidistään erittäin huonon kuvan lukijoille.

  AP ei ole oppinut kaikkein tärkeintä elämänohjetta...
  jokainen saa puhua omista asioistaan vaikka kuinka tarkasti tahansa ja kenelle tahansa, mutta muiden ihmisten henk.koht. juttuja ei levitellä ilman heidän lupaansa eikä missään tapauksessa heidän selkänsä takana. Tämä pätee myös sukulaisiin ja sukulaisten välisiin keskusteluihin.

  Kun tämän hyviin käytöstapoihin kuuluvan perussäännön muistaa, tulee muiden ihmisten kanssa erittäin hyvin toimeen, myös sukulaisten.

  • "Kun tämän hyviin käytöstapoihin kuuluvan perussäännön muistaa, tulee muiden ihmisten kanssa erittäin hyvin toimeen, myös sukulaisten."

   Heh. Sinulla on valoisa käsitys ihmisluonteesta. Ikävä kyllä ihmiset eivät aina vastaa hyvällä kohtelulla, jos itse käyttäytyy hyvin. Jos niin olisi, niin maailman ongelmat olisi aika helppo korjata: olen kiltti sinulle niin sinä olet kiltti minulle.

   Tietenkään toisten asioiden levittely netissä ei ole hyvä asia, mutta uskoisin, että moni täältä apua hakeva muuttaa yksityiskohtia niin, ettei ketään voi tunnistaa ja niin ehkä teki ap:kin. Ikävä kyllä tällaista perhekuviota on aika paljon, että yhden niskaan kaatuvat ongelmaisten asiat. Jos kaikki kerrottu pitää paikkansa, niin ymmärrän hyvin, että käämi on palanut ja ap on hyvin väsynyt. Tuolla tavalla käyttäytyvät ihmiset ovat psyykkisesti sairaita ja moniongelmaisia ja kun he ovat lähiomaisia, niin ei se välien katkaisu (mitä aina ensimmäisenä ehdotetaan) ole niin helppoa. Se vaatii psyykkistä työskentelyä.

   Aloittajan kannattaa mennä terapiaan keskustelemaan omasta tilanteestaan. Alkuun voit soittaa vaikkapa Mielenterveysseuran kriisipuhelimeen tai varata ajan kriisikeskukseen, joita löytyy isommilta paikkakunnilta. Ne palvelut ovat ilmaisia. Tarvitset tukea välien rajaamiseen. Voit samalla löytää heille palveluita, joita voit suositella, jos he haluavat apua. Äidillesi esimerkiksi Peluuri, ongelmapelaajille tarkoitettu.

   Myös tieto auttaa. Ketään ei voi netissä diagnosoida, mutta tietämys erilaisista psykiatrisista ongelmista voisi tässä tapauksessa auttaa aloittajaa. Esimerkiksi teos Lepola- Koponen - Leinola ym. Psykiatria (WSOY 2002) teoksessa on hyvin selvitetty persoonallisuushäiriöitä. Kirja on lääketieteen opintojen kurssikirja, mutta yleistajuisesti kirjoitettu. Jos sairaudesta tietää, niin suhtautuminen on helpompaa eikä niin helposti mene juttuihin mukaan eikä myöskään tuomitse, koska tuomitseminen vaikuttaa omaan käytökseen ja sitä kautta vuorovaikutukseen. Asiallinen, neutraali suhtautuminen silloin kun yhteyttä on pidettävä toimii parhaiten, ei pidä mennä juttuihin mukaan, silloin on helpompi ottaa yhteyttä viranomaisiinkin, jos siihen on tarve. Kerrotussa mietin, että onko tarve lastensuojeluilmoitukselle ja eläintenpitokiellolle? Omaiset kun usein ovat ainoat, jotka tietävät puolustuskyvyttömien hädän.

   Tuo tuollainen on hyvin raskasta omaiselle, toivotan voimia ja kaikkea hyvää. Jaksat paremmin, kun rajaat aikaa ja tekemisiäsi sukulaistesi kanssa. Jo yksistään peliriippuvuus on todella vaikea ongelma.


 • ap:lle.
  Siskosi ja äitisi ovat aikuisia, he elävät niin kuin elävät, eivät he ole sinulle tilivelvollisia etkä sinä ole vastuussa heidän teoistaan.
  Et puhu lainkaan asiasta josta sinun pitäisi oikeasti olla huolissasi.

  Siskosi lapset. He ovat ne jotka oikeasti siskosi tilanteesta kärsivät.
  Sinä olet noiden lasten täti. Oletko sinä heille hyvä aikuinen, tuki ja turva?
  Oletko siskosi lapsille täti joka kuuntelee, auttaa ja antaa rakkautta, jonka luokse voi aina tulla ja johon he voivat ottaa yhteyttä?

  • Aloittajan kannatta mielestäni sitä mukaa ilmoittaa lasten- ja eläinsuojeluun kuin tarvetta on, ja henkilökohtaisella tasolla katkaista välit niin täysin kuin voi. Olisi ihanteellista jos voisit ottaa asumaan luoksesi noita siskonlapsia, en tiedä voitko toimia sijaishuoltajana äidin sairauksien tähden. Eikä ole mummissakaan heille tukea ja turvaa.


 • Omena ei ole pudonnut kauas puusta. Narsissit eivät ole ainoita persoonallisuushäiriöisiä, joten kandee miettiä tarkasti, mistä puhuu ja paasaa ettei osu omaan nilkkaan. Suku saattaa olla pahin, mutta se on myös kasvattavin.

 • Oikeastaan tällaisiin kirjoituksiin ei pitäisi sellaisen vastata, joka ei ole asunut henkilön kanssa, jolla on edes pari kunnon häikkää käytöksessä. Ei sitä voi kokematta ymmärtää.

  Minun oppimestarini sai lääkäriltä diagnoosin psykopaatti, ilmiselvä narsisti hän myös on ja kaikki näkivät, että hän on juoppo(hullu). Lopullinen lausunto oli, että kyseessä on vainoharhainenkitsofreenikko. Vapaaksi laskettiin sairaalasta, osasi sotkea henkilökunnan välit niin, että eivät viitsineet pitää. Hengissä selvittiin, mutta valtava määrä tuhoa syntyi.

  Pelastakaa lapset ja katkaiskaa välit, ettei tarvitse myöhemmin katua.

 • Äitini äidin suvun kautta tunnen paljon sukulaisia ja monella on selvästi luonnevikaisuutta. Vahvasti viittaa narsismiin. Se on todella yleistä ao.suvussa. Ainoa järkevä selitys on perinnöllisyys.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  138
  5804
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  145
  1063
 3. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  27
  694
 4. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  24
  435