Jos pystyy syömään maailman toiselta puolelta säilykepurkissa tuotua tonnikalaakin, niin luulisi kotimaisen särjenkin kelpaavan. Kalahan on ruotoinen, mutta vihmerä ihminen saattaa laittaa koneen perkuuhommiin. Tälle herralle pitää toivoa menestystä aloittamallaan uralla:
http://www.iltalehti.fi/tyoelama/2016050421515569_tb.shtml
"ruokakäytölle ei ole mitään muuta estettä kuin ihmisten ennakkoluulot"
Syö särkeä, se kasvattaa järkeä
3
177
Vastaukset
- SärkeväPöytään
Itse purkitettua uunissa käytettyä särkeä on tullut syötyä jo ainakin 35 vuotta lähes kerran viikossa muun kalan lisäksi, perunoiden kanssa sekä leivän päällä. Kokeiltu on kaikelaista, viimeksi purkitin särjen selkäfileitä LIDL:stä ostamaani valmiiseen Napoli tomaattikastikkeeseen, tuunasin luomusta hillosipuleilla ja muutamilla emännän kasvattamilla yrteillä. Maistettiin eilen ja hyvin teki kauppansa pastan kanssa, purkki tyhjeni ilman koiramme avustusta, sekin nimittäin on vankkumaton kalaruokien ystävä. Oikeastaan ainoa "vika" tuossa särjessä on sen hinta, se on lähes ilmaista herkkua kun sen pyydystää ja valmistaa itse. Toinen vävypojista on myös innostunut purkittamaan särkeä, muutenkin innostus kalastamiseen ja kalaruokiin on tehnyt meistä todella hyviä ystäviä. Minulla se särki ei ole kasvattanut järkeä mutta vaimolle ehkä. Hän ei nalkuta enää niinkuin nuorempana näistä välillä kesäisin sekä syksyisin yli vuorokaudenkin kestävistä pohjaonki reissuistani, ehkä saaliina saadut kuhat ja ahvenet tai sitten naapurin ukko pitävät hänet tyytyväisenä.
- ih_me_juttu
Ville Haapasalo
http://areena.yle.fi/1-3810256
http://www.martat.fi/ruoka/ruokanurkka/s-rjet-ruokana/
- KalaOnHyvää
Ihmisten kalansyöntiä rajoittaa uusavuttomuus johon kuluu ns.kädettömyys. Valmiit fileet ovat kalliita ostaa, kokonainen kala on huomattavasti halvempaa mutta kun ei sitä osasta käsitellä ruuan valmistukseen niin se jää ostamatta. Nuoremman poikani vaimo ei ollut koskaan käsitellyt kalaa ennenkuin he menivät yhteen, muutankin suhde kaikkeen ruuanlaittoon oli ollut vähäistä. Muutaman vuoden harjoittelun sekä itkun ja hammastenkiristelyn jälkeen hänestä on tullut loistava kokki ja kalankäsittelijä. Hän on opetellut suomustamaan ja fileeraamaan kaikenlaisia kaloja, fileeraa kampelat, nylkee nykyjään mateet ja ottaa särjistä herkulliset selkäpalat irti sekä ottaa niistä tarvittaessa nahankin pois kuin paraskin mestari. Ennen minä kalastin ja tein kalaruuat mökkireissuilla alusta loppuun mutta nyt loistavaksi kokiksi kehittynyt miniä haluaa olla mökillä kalakokkikin ja sitä "virkaa" ei häneltä ole kukaan kieltänyt vaan päinvastoin. Hänen specialherkkunsa on nykyjään särkitartar joka tuoreen saaristolaisleivän tai hapanleivän kanssa on taivaallista, se nautitaan hyvän ja kylmän kotikaljan kanssa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1132943Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen232369Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082006- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2511057- 711044
- 801044